Van 20''-os, 1600x1200-as, nem TN paneles, kis késleltetésű monitor ? Eredetileg a Belinea 2080 S1-et néztem ki de jól lehúzták a prohardver teszten 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
AranyKéz
(kvázi-tag)

Pufee
(újonc)
Hali! Én is ezt a Belineát, vagy a 1980-ast néztem ki, de sajnos nem láttam élőben sehol sem..... Te láttad már vhol vmelyik moncsit?

benoke11
(újonc)
sziasztok!
én a dell 2007fp monitorjában gondolkozom nagyon, és ugye az lehet s-ips vagy s-pva paneles is..és állítólag s-ips-es már nem nagyon van..az s-pva-s panelről hallottam hogy sávosodást produkál..
akinek van tapasztalata az ügyben kérem segítsen...tényleg sávosodik? zavaró?
grafikai munkára is használnám így fontos lenne..
illetve bármilyen információknak is örülnék a típussal kapcsolatban...
köszi
Nagyon pang a topic 
„Ha Krisztus keresztjét nézem, ott látom fent az összes bűnömet, és mindenki másét. " Bono \\\ - www.refujvaros.hu
(#906) Bile Demon válasza kymco (#897) üzenetére
- Privát
- 2007-02-22 20:51:45

Bile Demon
(fanatikus tag)
Nekem ilyen 203B van 2006. aug óta. Ez a 6. TFT-m úgyhogy van viszonyítási alapom.
Megfelel, TN panelhez képest elég jó. Külön tetszik az 1400x1050 felbontás, ebben a méretben jól olvasható ráadásul normális 4:3 képaránnyal.
Vízszintes betekintési szög hibátlan, oldalról is látni mindent, ami nekem nem mindig jó
függőleges meg átlagos, ha fél méternél messzebbről nézed, akkor nincs semmi gond.
Ami nem tetszik, az az, hogy néha sípol stand-byban (nagyon halkan és magas hangon, de a változó erősséggel), abba szokta hagyni pár óra alatt, szerintem nem mindegyik példány csinálja. Munkahelyen egy 900-akárhányas Samma is csinálja de a másik nem.
Gyors. Jó kontraszt, nagy fényerő, egyenletes háttérvilágítás, szép színek, úgy értem élénk, de mégsem olyan digital vibrance-os, szóval természetesnek mondnám.
Nagyon rossz nem lehet, mert összehasonlítottuk egy Samsung 19'' jobbfajta CRT-vel és egy VP930-al, aztán már rég nem lenne, meg ha valami rendelleneset láttunk volna. 
Bruhe
(#907) kymco válasza Bile Demon (#906) üzenetére
- Privát
- 2007-02-23 04:06:18
Köszi... Ez megnyugtat. Hétfőn (ez a sokadik hosszabbított határidő
) megkapom, és akkor személyes tapasztalataim is lesznek.
„Ha Krisztus keresztjét nézem, ott látom fent az összes bűnömet, és mindenki másét. " Bono \\\ - www.refujvaros.hu

csutkaa
(senior tag)
Sziasztok!!
egy kis infót kérek! monitort szeretnék venni 22''-ost! bocs hogy ide irok de a 22'' téma le van zárva!!!
VIEWSONIC márka nagyon érdekelne, ebben a márkában milyet érdemes venni 22''-ba
én ezeket néztem ki: VIEWSONIC VX2235wm (5 ms) 22'' TFT
VIEWSONIC VX2245wm (5 ms) 22'' TFT
úgy 15.000ft van a kettő között az alsó javára
Samsung Galaxy S2
Már megvan 
Csak még délutánig várnom kell a kicsomagolással

soDO
(újonc)
Helo!
Samsung 203B-m van, ket het utan elojott egy subpixel hiba eleg zavaro helyen
, viszont van az aljan (kb a samsung felirat kozepe folott) egy enyhe bevilagitasi folt, aminek nem kellene ott lennie, fognak ezzel foglalkozni ha visszaviszem gariba?
Mert ha vegulis lcd panelt cserelnek rajta, akkor ugrik a pixelhibam
, viszont ha csak kicsit meglazitjak a burkolatot mert teszem azt tul erosen van rahuzva es azert olyan , akkor hulyet kapok ket hetig monitor nelkul...
Otlet?

tisvol
(kvázi-tag)
Kedves topiktársak!
Tegnap sikaresen hozzájutottam egy DELL 2007FP monitorhoz.(Csak zárójelben: nagyon örülök, hogy nem a WFP-t vettem), és természetesen kíváncsi lennék a panelra ami benne van...
Csakhogy az itt leírt tesztben szereplő módon (gép ki, menü és + gomb lenyomás együtt, majd gép be és a - gomb) nem tudom a szerviz menüt előhívni. Lehet én vagyok a ... béna. Tulajok, tudnátok segíteni?
Előre is köszi!
T.
Üdv:T.
Nos 203B-vel kapcsolatban az elmúlt napok tapasztalatai:
A CRT után a színek látványosan gyengébbek 
A hozzáadott beállítóprogik szín/kontraszt/fényerő stb beállításaival sem tudok csodát tenni, ez van...
A 19''-os CRT-hez képest hatalmas a képernyője, és elveszik mélységben azon a helyen, ahol az elődje trónolt korábban. 
A gyorsasággal nincs baj.
Tetszik a forgatható, dönthető, állítható magasságú talp is.
A kontrasztja jó, a fényerővel világítani tudok a szobában.
Van egy pixelhibája, de szó nélkül cserélik a jövő héten.... házhoz jön az új, és csak akkor viszik el a ''régit'' 
Ugye az a subpixel hiba, mikor csak egy szín ''ragad'' be?... Ha ez így van, akkor nálam csak ez a hiba, és ez a piros szín....
Egy kicsit fáj a szívem a CRT után, de helyszűke miatt muszáj volt váltani...
Összességében elégedett vagyok.

tisvol
(kvázi-tag)
...persze sikerült a szerviz-menü előhívása...mondhatni hülye voltam.
Többen említették, hogy a 2007 FP-ből az S-IPS panellel szerelt ''kihalóban'' van...Nos az enyém 2007 januári gyártású, ennek ellenére az LG-Philips panellel van szerelve. Csak ezt akartam hozzátenni a ''statisztika'' kedvéért. 
Üdv Mindenkinek
T.

INNU_&_O
(újonc)
Van valami értelme annak az LCD knél hogy nagyobbra vesszük a frisstiési frekvenciát 60 Hz -nél ?
bá
(#915) Bile Demon válasza soDO (#910) üzenetére
- Privát
- 2007-03-02 20:19:34

Bile Demon
(fanatikus tag)
Egyébként azon a helyen, a Samsung felirat fölött tényleg van egy KIS bevilágítás az enyémen is, de csöppet sem zavaró, keresni kell a rendellenességet, hogy látszódjon.
Szervíz: szerintem kérdezd meg tőlük telefonon, hogy ezzel mit tudnak csinálni gariban, és ha az a válasz, hogy semmit, akkor kérdezz rá, hogy van e más lehetőség ''különeljárási díj'' fejében, hátha... bár ezt személyesen érdemesebb inkább.
Bruhe
(#916) Bile Demon válasza kymco (#912) üzenetére
- Privát
- 2007-03-02 20:34:50

Bile Demon
(fanatikus tag)
Igen az a subpixel hiba ha a képponton belül a három alapszín egyike beragad vagy kimarad.
CRT után látványosan gyengébb színek, ez alatt mit értesz? Min látszik látványosan észrevehető hiányosság?
Én már 2003 óta nem használok CRT-t és próbálom megfogalmazni a problémát, hogy mi az ami miatt egy TFT-n érzetre sokkal ''halottabb'' ugyanaz a DVD mint mondjuk a 20 éves TV-men. A színek önmagukban rendben lennének, de hiányzik a csillogó tökröződés az üveg felületéről, és a TFT-n a kép inkább olyan, mintha nem fénykép lenne hanem egy sima papírra nyomtatott kép, kb ezt a különbséget látom. Régebben emelett a jelenség mellett még az is ottvolt, hogy nem lehetett semmit kivenni egy sötét képen mert az egész egy szürke maszat volt a TFT-n, azóta sokat javult a helyzet. Egy biztos, hamar hozzá lehet szokni a TFT-hez, csak nem szabad CRT-n is megnézni ugyanazt, mert akkor egy kis ideig rossz érzésed lesz. 
Bruhe
(#917) kymco válasza Bile Demon (#916) üzenetére
- Privát
- 2007-03-03 08:33:22
Nekem a színeken látszott... Ugye pár perc eltéréssel láttam a TFT-t a többéves CRT használat után... Szubjektív, meg beállítással vsz finomítható, de olyan béna szinek vannak... A piros és a kék csúnya...
Ha szinhőmérsékletet állítok, akkor ez a fehéret is magávalrántja... marad a kontraszt és a fényerő... de ezek sem adják vissza azt a természetességet, mint a CRT-m... Igaz, elég jó CRT-m volt... csak hatalmas... De nem panaszkodom... Megbarátkoztam a TFT-vel... Jobban kíméli a szemet
nagyobb 

benoke11
(újonc)
szia!
dejó hogy írsz, énis ilyen monitort szeretnék venni, és örülnék ha megosztanád velem a tapasztalataidat a monitorról...bármilyen tekintetben, jó, rossz, gyors, utánhúz, nemhúz színei szépek? stb..
bár én nem az s-ips es ről hallottam hogy sávosodik (ez egyébként igaz??) úgyhogy ebben nyilván nem tudsz tapasztalattal szolgálni..
apropó megkérdezhetem hol és mennyiért vetted? hátha van még ugyanilyen ott...
köszi szépen
üdv benő

tisvol
(kvázi-tag)
Hali!
Amint az oldal tesztjében is olvashattad ez egy nagyon jó monitor. Ajánlják akár már grafikusi munkára is. Én konkrétan 3D tervezéshez használom, és kellett a ''hely'' a monitoron. Előtte egy AG Neovo K19 volt. Jó kis monitor volt az is, de azért ennek jóval szebbek a színei, és a betekintési szögei is jóval jobbak. Normális használat esetén nincs olyan szög ahonnan színeltérést lehetne tapasztalni. Ja! És az 1 coll méretkülönbség jóval nagyobbnak tűnik a valóságban. Persze ebbe belejátszik az 1600x1200 felbontás is. Gondolom, hogy vannak megszállott szélesvásznú rajongók, én is gondolkodtam, de végül is a hagyományos 4:3 mellett döntöttem, és nem bántam meg. Sávosodásról szó sincs, a színek átmenetei tökéletesek. Mivel a monitort munkahelyen használom, ezért értelemszerűen TV-t meg filmet nem nézek rajta.
Így aztán utánhúzáshoz nem tudok hozzászólni. A 16 ms reakcióidőtől meg nem kell megijedni! SEMMIT nem veszel észre, gondolom, hogy játék során sem. Szerintem nem bánod meg ha ilyet veszel! Az ára is elfogadható. Annyiért vettem, mint az itthoni HP 1702-met akkrriban....Nem tudok a reklám itt mennyire megengedett, inkább privátban megírom, hogy hol és mennyiért. Ja! Bemenet van rajt ''dögivel'', és az oldalán lévő 2db USB ingencsak kihasználható. Egyetlen ''hiányossága'' hogy nincs beépített hangszóró. Tudom sokaknak ez nem hiány, hiszen ezek általában nem a kiváló hangminőségükről híresek, de nekem csak arra kellett volna, hogy rádiót hallgassak rajta
Szóval itt teszem fel mindenkinek a kérdést: Tudja valaki hol lehetne hozzájutni egy DELL AS501 hangszóróhoz? Ebay-en kívül, itthon nem találtam sehol.
Üdv:
[Szerkesztve]

Haart
(PH! addikt)
Venni kéne valami jó kis monitort. Mivel 20colosok között van csökkentett felbontású is ezért kinéztem a Samsung 203B-t és a LG L2000CE-t. Nemtudok dönteni sztetek?

kukacka2
(újonc)
Két 20'' monitor néztem ki, az egyik a samsung 203b, a másik az LG L2000CE. Nem tudok dönteni közöttük. Aki tud írja le a véleményét.

Haart
(PH! addikt)
Úgy látszik eldönteni látszik a samu irányába holnap magamévá teszem sztem ![;]](/dl/s/v1.gif)

adm
(őstag)
üdv
kellemes feltételekkel tudok 2db LG 204WT-hez vagy LG L226WA-SN -hez jutni.
van tapasztala valakinek CAD-es, 3D-s ((grafikai)) területen ezekkel a monitorokkal? nyilván nem egy 214T, de utólagos kalibrálással ''javíthatók'' valamennyire?
adm
pecs2100.hu

Jasonchan
(őstag)
Hi! Mit tudtok erről a monitorról: Fujitsu-Siemens L22-1W ? Előre is kösz 
"Tonight, I'mma fight 'Til we see the sunlight" http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/hsz_42293-42293.html :)

-zaki-
(kvázi-tag)
hello Haart,
megvetted a 203b-t? milyen? össze tudtad hasonlítani vhol a 2 monitort? engem is érdekel ez a két típus, kíváncsi vagyok, melyik a jobb, papíron az LG-nek kéne, újabb panel van benne, jobb jellemzőkkel.. 

Slave
(újonc)
Sziasztok
Szokásos kérdés melyiket?
Dell 2007WFP 20'' S-IPS (Tetszik meg sok jót hallotam a panelről, a szinelmosást megszüntették)
Samsung 215TW 21'' S-PVA (sok extra funkció ki és bemenetek)
Asus PW201 20'' S-PVA (tetszik a dizájn meg márka buzi vagyok)
TN+Film panelesek nem érdekelnek és ezeknél drágábbak sem...
Please segítsetek !!!!
Az élet szar... Mi vagyunk a verebek... csipegetjük, Csipegessük

brownus
(PH! addikt)
hi,
ajánljatok nekem légy szíves mozizáshoz 20-22''-os tft-ket. max. 100.000huf-ig.
720p -es filmekhez kell, mire kell odafigyelni?
ezek 80k és 100k között mozognak, és fura, hogy ekkora ár különbségek vannak köztük... miért?
párat már néztem;
- LG L226WA-SN 22''
- LG L2000CE-SF 20''
- LG L204WT-SF 20''
- ViewSonic VG2021m-2 20''
- ViewSonic VX2235wm 22''
- Samsung 225BW 22''
- Samsung 204B 20''
- Samsung 206BW 20,1'' (ennek a formája nagyon tetszik;) )
- Samsung 203B 20''
- ASUS MW221U 22''
- Mirai DML-522W100 22'' ????, ez csak 70k, ennek jó a panelja?
htc iS - CM7.2rc2 ॐ
A Samsung 203B monitorom érdekes jelenséggel állt elő a minap.
Írni akartam a szövegszerkesztőmmel, de azt vettem észre az üres lapon, mintha halványan olvasható lenne valami szövegféle... A böngészőm volt látható halványan... bár már nem futott.
Újraindítottam a gépet, és mikor a bootolás lefutott, újra egy fehér hátterű programot kerestem.... most meg a böngésző mellett ott volt halványan még a bootoláskori bios kép...
Kínomban kikapcsoltam a monitort, majd vissza... és csodák csodája, rendbejött minden.... Jövőhéten monitorcsere....

brownus
(PH! addikt)
akkor a listámról kihúzva a 203b
milyen idős a monitorod?
biztos, hogy minotor hiba?
[Szerkesztve]
htc iS - CM7.2rc2 ॐ

RlLY.7
(újonc)
Monitorok terén elég kezdőnek mondhatom magam szal megkérdezném hogy a ''ms'' az pontosan mi és ha kevesebb netán több mikor jó?!
És azt, hogyan tudnám eldönteni hogy ez a monitor amit nezek xy 1024x768 ban 85Hz-n fut-e?!? Lenne még egy dolod ami nem más mint, hogy tudnám leelenőrizni egy monitorrol hogy nem-e pixelhibás? Van külön egy progi hozzá?
1 hónapos, de ebből ne vonj le komoly következtetéseket... a monitor nagyon szimpatikus, kedvező az ára, bármelyik monitorral lehet valami gond... Jó hosszú a garancia, és egy pixelhibára is cserélnek...

brownus
(PH! addikt)

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)
Hali minden kedves monitor gurunak!
Segitsetek nekem légyszi! Rávettem magam(nagy nehezen),hogy beszerezzek egy normális tft-t.
Szóval melyik a legjobb monitor 19-20' környékén? Persze megfizethető árkategóriában. (100k környékén gondolkodom, eddig Dell 2007WFP-t nézegettem... Nemtom jó 5let volt-e?
)
S-IPS paneleseket nézegettem színek és képminőség miatt.De nem tudom,hogy a 16ms válaszidő nem lesz-e gázos pl játékoknál?
Köszi a segítséget előre is! 
Másik kérdésem lenne még,hogy van-e értelme wide-ot venni egyáltalán?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

asound
(őstag)
Sziasztok!
Ide is beírom, végülis 20''-osról is van szó, talán belefér... 
Ti melyiket választanátok a két monitor közül?
Mindkettő Samsung, 60k alatt vannak az áraik.
Az egyik a Samsung 940BF 19''-os nem szélesvásznú, a másik a Samsung 203B 20''-os, szintén nem szélesvásznú. Elsősorban filmezésre, netezésre és néha játékra kellene a monitor. A 940BF mellett szól a 2 ms-os válaszidő (a másik 8 ms-os ugye), azt hallottam róla hogy játékokhoz ideális, mindkettő DVI-s, a 208B-ről viszont még nem sokat hallottam. A segítséget előre is köszönöm!
Az élet négy magnál kezdődik.

asound
(őstag)
UP!
#935 valaki?
Az élet négy magnál kezdődik.
Szia! Ha elsősorban filmnézésre kell, akkor nem kell a 2ms-es válaszidő, úgyhogy ha a másik 1''-al nagyobb, akkor inkább vedd meg azt.
Viszont ha elfogadsz egy személyes tapasztalat alapján tett véleményt: vegyél szélesvásznú monitort, ha már TFT-t veszel. Pl. Én egy Samsung SyncMaster 205BW-t használok, 6ms-es úgyhogy bőven jó játékra is. 20''-os, 1680x1050-es, és filmnézéshez Nekem sokkal jobb, mint a korábbi 4:3-as volt (Ég és Föld!!!). Sajnos TN+Film paneles, de ha olcsón akarsz monitort venni, más alternatíva nem nagyon van...
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

makszi
(tag)
Sziasztok!
A következő két moncsi között vacillálok:
Samsung 206BW
LG L204WTSF
Elvileg a Samu felé húzok de az LG contrastba 2000 míg samu 1000
Hozzáértők állásfoglalását kérném a témában.
Iletve max 80-85 ig ha tudtok 19 és 20'' os a fentieknél jobb moncsikat, azt nagyon megköszönném! 
Üdv:
Makszi
Eladó Canon FD 200/4, Canon FD 300/4
Samsung, nem is kérdés... 
Nekem 205BW van és tökéletesen megfelel... Idáig csak Samsung monitorom volt...
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

kszabber
(kvázi-tag)
Jelenleg samsung monitort(SyncMaster 913v 19'' TFT) használok de egyaltalán nem vagyok vele megelégedve. Számomra az a problema, hogy nagyon kevés a 600:1 kontrasztarány ami főleg filmnézés közben látható.
Egyszóval én inkabb a LG választanám. Persze a legjobb az lenne ha valahol működés közben meg lehetne nézni a monitorokat. Nem tud valaki ilyen helyet?
Sziasztok! Az Acer AL2023A -ról érdekelnének tapasztalatok, használ valaki már ilyet?[link]
“Don’t shoot, I’m Globish.”

kigyi_23
(senior tag)
LG sztem éppen egy ilyet használok most is nem olyan rossz monitor ez!
De sztem megnézem a Belinea 20''-os moncsiját is kíváncsi vagyok mennyi a külbség.

Pí
(lelkes újonc)
Sziasztok
Ezt tudnám megvenni most 60eFt ért de újonan de nincs sok időm filózni rajta nagyon jól jönnr egy két értő szó rolla... 
Engem pl agaszt a 300 cd/m2 fényerő ez nagyon kevés nem besütn némi nap és máris halott a kép nem?
És a ''Bámulatos, 8 ms-os válaszidő'' ez max bámulatossan rossz nem?
Minden segítséget előre is nagyon meg köszönök tényleg sietős lenne.

Pí
(lelkes újonc)
Ja bocsi cím lemardatt
http://www.fujitsu-siemens.hu/home/products/displays/tft/scaleoview_w19-1.html

kigyi_23
(senior tag)
A kontraszt az egy nagy nulla az 500:1-el
lol még ilyet is lehet kapni? Én inkább ettől félnék nem a fényerőtől.
Egy valamire jöttem rá az LCD-n fény az van rendesen.
Hasonló árban sokkal jobbakat találsz. PL: LG wide-ok.
Akár 2-3000-es kontrasztal (persze csak dinamic). És 5ms-es válaszidővel.
[Szerkesztve]
Vagy inkább Samsungot vegyél. Pl.: [link] 
Persze ez csak példa de Én Samsung-ot javaslok.

Pí
(lelkes újonc)
Ez a samsung tényleg jól néz ki!

kigyi_23
(senior tag)
Vagy inkább ez? Talán jobb választás lehet nekem ilyenem van most pl. [link]

lorant80
(tag)
Szevasztok!!!
Két SAMSUNG monitor között ingadozok (203B és 204B)...!
Érdekelne, hogy megéri-e a több mint 100EU többletet a 204B???
Először is leírnám, hogy mire kellene a monitor: 3D rajzolás(modellezés), film, internet..., játékra egyáltalán nem!
Az adatok alapján a két monitor között a legfőbb különbség a kontraszt (600:1 kontra 800:1),
elérési idő(8ms - 5ms), színek (16,2M - 16,7M), valamint a felbotás(1400x1050 - 1600x1200), de itt felmerűlt bennem az a kérdés, hogy kell-e nekem az 1600x1200???
Fogom én olyan nagy felbontáson használni??? Itt arra gondolok, hogy látni fogom-e egyáltalán a betűket (nem nagyon aprók a betűk 20'' monitoron???)!!!
Gondolom a 8ms elegendő volna az említett felhasználási területekre...! Modellezés???
Nagyon megköszönnék bármilyen jellegű segítséget, infót stb...!
Aki tud véletlenül TESZT-et a két monitorrol az legyen szíves link-elje be az oldalt!!!
Segítségeteket előre is megköszönöm...!
Üdv...
S.L

tisvol
(kvázi-tag)
Hali!
1600x1200-hoz. Egyáltalán ne tartsál tőle! Az alkalmazások nagy részénél lehet az ikonok/betük méretét állítani. De nem fogod.
És pontosan CAD-es alkalmazásoknál jön jól a plusz felbontás. Nekem DELL 2007FP van és Inventorban dolgozok 1600x1200 felbontásban. Egyáltalán nincs gond, látok mindent. Viszont, ha rátekintek egy munkára egy 19 collos monitiron...
Én azt mondom, meg kell nézni milyen az 1600x1200 és utána dönteni. Én csak ajánlani tudom.
Üdv:
Tibor