en Cod-ozom, szal az a ketto kozott lehet vhol porgossegben!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
egyébként ha csak játékra kell talán jobban jársz egy 19''-al.
aztán legalább nyomhatod natívban.
bár játéknál nem számít az átméretezés, legalábbis szvsz.
én azért nyomom rendesen a cad-et
a 3dmaxot is most akarom elkezdeni, ahhoz nagyon jó ekkora felbontás
maffiozo nick: morr

dr42
(tag)
a jatek cask hobbi, fokepp a cad,a premiere es az affter effects miatt akarok nagy moncsit. megprobalok megsasolni vhol egyet, sajna videki suttyokent nehez lesz
arra tökéletes szvsz.
csak vigyázz hol veszed - árban nagy a szórás
amúgy milyen cad-et nyomsz?

dr42
(tag)
autocad, jelenleg 2005. de osztol suli miatt gyurni kell archi-ra is!

dicy
(újonc)
Sziasztok,
A sulinetes katalogusban lattam egy Philips 200 S4SS 20'' monitort. Tudnatok mondani rola valamit, megeri-e megvenni 140ezerert?
Itt mindossze annyi all 1600x1200, 20ms, 350:1. Azert erne meg szerintem mert ebbol a sulinet miatt lejon 60ezer, de nem tudom, hogy mennyire idot allo a dolog, mert ha nem akkor inkabb varnek meg egy kicsit.
Minden fele segitseget elore is koszi.

Lockstock
(fanatikus tag)
Nagyon jól hangzik a Sulinetben 20''-os monitor, de sajna nem tudok róla semmit.
- - - - - -

dicy
(újonc)
Igen, foleg ha azt nezzuk, hogy lejon belole a 60ezer forint a sulinet miatt. Ugy mar csak 80ezer. Csak nem tudom, hogy sporoljak e meg egy jobbra 
Őszintén szólva, fogalmam sincs milyen panel lehet benne! (TN+Film-nek elég magas a válaszidő, IPS-nek meg alacsony a betekintési szög. Hmm...., látni kellene, de azt gyanítom, hogy egy régebbi modellről van szó.)
Com'è diverso il mondo visto da qui

Lacix29
(őstag)
Olcsósága miatt TN+Film-esnek gondolom.
Igen, ez lehet az igazság, de akkor ki gyártja a panelt? 

M@trixfan
(őstag)
Elég érdekes ez a teszt. Az a sok grafikus designer és nyomdász biztos sík hülye aki ilyet haszál. Persze Dell FPW2005 review nincs nekik, mert azt nem lehetett volna így lehúzni, pedig ugyanaz a panel van mindkettőben, csak az Apple más háttérvilágítást használ. Vagy az Anandtech is megbolondult volna? 
Bővebben: link
twitter: MatrixfanLive
Gondolom -ettől függetlenül - , ismered a véleményemet a hardware.fr nevet viselő oldalról! 

dr42
(tag)
hat igen erre szamitottam... ezek a panelek nem igazan frankok jatekra
Ja, most láttam csak, hogy megjelent angolul is a 20''-os Apple Cinema Display tesztje a ''kedvenc'' oldalamon! 
Nem kell tovább böngészni a francia változatot! 

M@trixfan
(őstag)
Mer hát úgye azt hittem má' hogy csak az aloménium miatt veszik a drága tesztvéjrek eg ilyen rívjú után. 

Manitou
(PH! kedvence)
csak nem építészsuliba mész?

dr42
(tag)
nem, harmadeves infos vagyok , de vmi oknal fogva epiteszetet tanitanak orrba szajjba 

Manitou
(PH! kedvence)
Milyen suli ez és milyen szak? Ilyet se hallottam még.

Manitou
(PH! kedvence)
Jah igen archicad után lehet nem lesz kedved majd újra autocaddel rajzolni 

dr42
(tag)
PTE Pollack Mihaly Muszaki Kar
elmeltben graikus szakoniranyon vagyok, gondotlam tanulok jol ps-t, videozast ilyeneket. ehelyett statikat, epiteszetett, aramlastant, ilyen faszsagokat: (
Manitou, dr42!
Elég volt! 
Ne offoljátok szét a topikot, ezeket beszéljétek meg máshol!

dr42
(tag)
az alabbi moncsirol halott vki jot/rosszat?
Fujitsu- Siemens SCALEOVIEW P20-2 20''
eleg jo az ara, allitolag 11ms-os.
valamint sztetek Dell 2005FWP milyen? egyedual az izgat, hoyg a szelasvasznon milyen lesz a nem nativ jatek kinezete
na ne!
49#-től már írtam róla

dr42
(tag)
ja a FS-rol mar letettem
egyszeruen nem talalok gyors valaszideju 20''-osat!

M@trixfan
(őstag)
Dell 2005FPW = 20'' Apple Cinema Display, teljesen ugyanaz az LG-Philips panel van bene, ami egy 16ms válaszidejű S-IPS panel. Nyúztam Q3A-val, UT2004-gyel, meg mindennel és semmi utánhúzás nincs. Legalábbis olyan semmiképpen sem mint a 193p és valamelyik másik tft esetében felvett videonál a mostani 19'' tesztben. Crt-ről váltottam át és szeretem az fps-t. Szemet szúrt volna rögtön.
A játékokról meg annyit, hogy eddig ha jól emlékszem mindent sikerült natív 1680x1050-be állítani. Ha nem támogatja alapból akkor elég egy kis konfig file átírás és kész. Egyébként itt le vannak írva a módszerek: Bővebben: link. Ha van pénzed rá akkor mindenképpen widescreen monitort vegyél. Játszani ''fényévekkel'' jobb, Photoshop, stb-ről pedig nem beszélek
Első egy hónap után vettem észre, hogy mennyire természetesebb az emberi szemek mint a 4:3, illetve az 5:4 arány. Szvsz. a Dell 2005 FPW jó választás lenne neked 

dr42
(tag)
na valaki aki ott ul elotte
legyszi azt mond meg nekem, mivan akkro, ha nem akarom nativban jatszani a gemet, hanem adott esetben 1024*768-ban? szethuzza?kozepre rakja?

M@trixfan
(őstag)
Ati Catalystról tudok csak biztosat mondani. Ott kiválaszthatod, hogy széthúzza-e vagy pedig középre rakja natívan. Szerintem érdemesebb széthúzni a képet, csak akkor inkább pl. 1280x720 felbontást kell választani. Így az arányok nem torzulnak el.

dr42
(tag)
szerencsere az van
jol hangzik nagyon. es ugy miylen a jatek, eszrevehetoen roszabb a kep?
es hol lax, esetleg egy demo?
[Szerkesztve]
Jóval utánunk (június 07.) megjelent a Prad.de-n is a P20-2 monitor tesztje!! 
A mienkkel csak egy baj van, hogy még mindig nem publikus!

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
Erdekes en latom:- )))
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Megjöttél? Örülök neki!! 
ps.:
)))))))))
u.i.: He-he elcsesztem a szmájlikat!
Nem baj így se rossz! 
[Szerkesztve]

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
MA geont hazuccc:- )))
Amugy nezd meg hogy honna leptembe a tftpanel-ra: - )))
Tegnape este amsterdamban az mindenki rajtma rohogott oket beken hagytak a kabszetr arusok bezzeg en negy ajanlatotis kaptam mellemlepve halkan koka, koakoin, extazi szavakkal:- ))) azon rogohtek hogy a profik csak kiszurjak:- )))
udv
neduddki
mod: off
[Szerkesztve]
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Láttam, mit gondolsz miért írtam, hogy vigyázz magadra! 
u.i.: ''domburg.hef.kun.nl'' 
[Szerkesztve]

Squirrel
(senior tag)
200k körül melyik a legjobb 20-21'' tft főleg játékra meg filmre, és szép feketével kéne, mert néha CT meg MRI képeket is néznék rajta. Ha wide screen a monitor, akkor azon akár a rendes képek, filmek, illetve játékok hogy mutatnak? Sajnos régen néztem játékokat, többségükben be lehet állítani wide-screen-nek megfelelő felbontást?
büdös a ****, de jó!
Én is monitorvásárlás előtt állok, ezért kérném a tapasztalt topklátogatókat, hogy segítsenek. 
Grafikus munkára milyen 1600x1200-as moncsit tudnátok ajánlani? (250E HUF-ig)? HP L2035? Samsung 213T?
És vajh miért jobb a 20 colos szélesvásznű pl. Dell 2005 FPW 1680x1050 felbontással, mint egy 4:3-as 1600x1200-as? Drágábbak, és valamivel kisebbek is, bár tény, hogy jobban néznek ki 
A Benq 23 colos szélesvásznúja mennyibe kerülhet, és mit hallottatok róla? Sajnos a kint 1000$-os Dell 2405 FPW itthon 340 kHUF 
Köszi a választ előre is!
Jah, és a szélesvásznúakhoz újabb típusú kártya kell, ami ezeket támogatja, igaz? Most egy Matrox G550-em van, de ott nem láttam Wscreen felbontást...

M@trixfan
(őstag)
Az emberi látáshoz fiziológiásan közelebb áll a widescreen. Hiába több 156000 pixellel a 4:3 a 16:10-hez képest, nem látod át annyira. Arról nem is szólva, hogy pivot módban is több értelme van weboldalt olvasni. Mivel a küszöbön áll európában is a HD (Letölthető trailerek, előzetesek már sokszor ilyenek), a 4:3-at már nem igazán erőltetném. Lassan a ''home user'' dv kamerákban is natív 16:9 CCD lesz, sőt HD-ben vesznek fel. A Matrox kártyád megfelelő hozzá, nem kell cserélned emiatt. Egyedül a 30''-os Cinema Display-hez kell Dual Link DVI, a többihez elég a Single Link. Viszont maga a DVI megléte erősen javallott mert ekkora paneleken már sajnos kijön az analóg átvitel hibája, ha nem elég nagy a sávszélesség. Just my two cents. 
[Szerkesztve]

szalabala
(újonc)
Én 213T-t használok és nagyon meg vagyok vele elégedve. Szvsz az egyetlen hibája, hogy kicsit lassú, vagyis karatéjozós filmeket nem jó vele nézni. De dolgozni nagyon jó... duálba kéne még1... de nem az már túl sok.
Van itt egy topiktárs HP L2035-el és jókat írt róla. Én még az F-S P20-2 -n gondolkoznék, mert az még gyors is. Vagy 243T... vagy 242MP
.
Egyébként szerintem a wide -ok már nehezebben használhatók álló helyzetben... legalábbis nekem ez a 21'' is túl nagy. Bár beosztásilag jó, de nem tudom szemmozgással belátni a képet és nagyon idegen, hogy nyakkal kell mozogni, ha a státusz/taszk sor érdekel. De doksi olvasáshoz azért be szoktam forgatni. Hasonlóképp nekem a 2 x 21'' más túl széles (próbáltam:])... azért egyszer megnéznék két 21'' -et állítva egymás mellett... az én kártyám erre nem volt hajlandó
Szóval ha rám hallgatsz, akkor azt vedd, amelyiket akarod... ebben a kategóriában már nem lehet rosszat venni. Esetleg némi pixel garancia nem árt.

Balika911
(PH! kedvence)
''ebben a kategóriában már nem lehet rosszat venni.''

M@trixfan
(őstag)
Állítólag most már tökéletesek a 23'' ACD-k. Az első szériának volt ez a gyermekbetegsége. a 20'' tökéletes és a 30'' is. Előbbit tapasztalatból mondom. 

Balika911
(PH! kedvence)
Igen, csak a 23''-osról írtak ilyen szörnyűségeket. A bemutatóteremben láttam mindegyiket, s bizony, leeesett az állam! Ezért is csodálkztam, mikor megtaláltam a fenti linket.
''Állítólag most már tökéletesek a 23'' ACD-k. Az első szériának volt ez a gyermekbetegsége.''
Ezt tudnád valami linkkel igazolni? Csak hogy megnyugodjak... 
Gratulálok a 20''-oshoz, sok örömet hozzá! Mennyi idős a ''picike''? 

Balika911
(PH! kedvence)
Sziasztok!
Egy garanciával kapcsolatos kérdésem lenne felétek. Az a dilemmám, hogy az Apple Cinema Display-ek itthon rettentő drágák, ezzel szemben kint, az USA-ban jelentősen olcsóbbak. Ha kintről hozat valaki (ez a valaki persze szerencsés esetben én lennék
) egy ilyen monitort, mondjuk megrendeli az Apple Store-ban, de ne adj Isten garanciális probléma adódik vele, akkor az itthoni Apple kirendeltségen tudja-e érvényesíteni a garanciát?
Remélem, hogy igen, hiszen lényegében egy cég, gondolom, a termékek forgalmazását, ügyintézését illetően közvetlen kacsolatban állnak egymással.
Még azt kérdezném, hogy egy ilyen monitor esetén hogy alakul a pixelgarancia?

snowman
(újonc)
Nem tudnál azért hinteni egy kis infót? Mert most épp egy ilyen P20-2-n gondolkozom, de magyarul még nem találtam róla túl sok mindent...
Majd megdumálom neduddki-val.
Addig is milyen egyéb nyelvet bírsz. Német jöhet? Bővebben: link

snowman
(újonc)
OK, várom. A német linket már láttam korábban, csak sajna nem tudok németül (angolul is csak kicsit). A babelfish meg kissé zavarosan fordít, de nagyon rosszakat nem írtak róla...
Egyébként ez tud olyat, hogy a kisebb felbontásokat nem nagyítja, hanem fekete keretben jeleníti meg valós pixelméretben? Mert akkor még jáccani sem lenne rossz... bár mostanában egyre kevesebbet jut időm ilyesmire.
Nagyon rosszakat nem írtak róla? 
Nagyon jókat írtak róla! 
Tud ilyet Bővebben: link, ott keresd, hogy: ''Interpolationsverhalten wählbar: ja''

M@trixfan
(őstag)
Két és fél hónapja van meg, nagyon megszerettem.
Most már érdekes módon teljesen hozzászoktam. Elején még állandóan azt néztem, hogy húúúú mennyi helyem van. Szerintem még a 30''-oshoz is hozzá lehetne szokni egy idő után.
Sajnos a linket nem találtam meg már a 23'' ACD-ről, de a beszeljukmac.com fórumain érdemes szétnézni. Apple boltban direkt megnéztem 23''-osakat és nekem nem tűnt fel rajtuk semmilyen színeződés. Amik az általad linkelt oldalon vannak, azok azért durvák és az Apple nem engedhette volna ezt meg.
[Szerkesztve]