Úgy látom, egy kicsit fel kell hozni ezt a topikot.
[link]
Com'è diverso il mondo visto da qui
Úgy látom, egy kicsit fel kell hozni ezt a topikot.
[link]

Nincs új a nap alatt. Ami tiszta a tesztből, hogy a 204B finoman szólva nem nagy előrelépés
A Vp2030b viszont jóóó, csak meglehetősen drága.
Az én kérdésem továbbra is az, hogy: Samsung 204T, 214T, Viewsonic 2030b, 2130b ?
A két Viewsonic között ByB segített dönteni, szerinte a 2130b lényegesen jobb. A 214T és a 2130b között pedig az ára a meghatározó, mivel összehasonlító tesztet nem találtam 
Racecam? Le tudnál még beszélni a 214T-ről?
Kb. május 10-15 között lesz realitása a vásárlásnak, addig még bármi szóba jöhet.
Van olyan hely kis hazánkban ahol a fenti 4 monitor közül legalább kettőt egyszerre ki lehet próbálni? Általam hozott tesztproggival? Épeszű (a leendő használati körülményekhez legalább nyomokban hasonlító) megvilágítás mellett?
HNR

az edigitalnál rendelhető 20''-os ViewSonic VX2025wm br 138k-ért. a speclapján azt írják hogy 8ms, mva panel. nekem ez túl olcsónak tűnik, látott már valaki ilyet?
ja, bocs, látom már volt róla szó, visszaolvasok...
[Szerkesztve]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

Hello Racecam!
Egy kicsit visszatekintve látom, hogy Te még mindig ott vagy a csúcson TFT ismeretben!
Egy kicsit lemaradtam, de hamarosan érik egy 20'' tft vásárlása!
1. Ez a legfontosabb, ugye a 4:3 képarányú modellek nem szünnek meg még egy jó ideig a profibb kategóriában?
2. Én valami olyat szeretnék, ami színhű, overdrive panelos és 4:3 arányú, meg lehetőleg Viewsonic vagy Samsung legyen ráírva, mert ezekkel volt eddig pozitív tapasztalatom. De a többitől sem vagyok elzárkózva DVI az alap, hogy legyen rajta, bár nem hiszem, hogy itt túl sok olyan van, amin nincs.
Ha tudnál nekem ilyet ajánlani, vagy linkelni azt megköszönném, ha meg esetleg ár is lenne róla az még pöpecebb lenne!
Kösz
Szerk: Első körben ezt kérném, persze olvasgatok is visszafelé, de azért egy átfogó, képkerakó tájékoztató az igazít el igazán! 
[Szerkesztve]
VIVA LA RESISTANCE !!!

[Szerkesztve]
VIVA LA RESISTANCE !!!
1./ Nem szűnnek meg.
2./ Viewsonic VP2030b [link], Samsung-ból érdemesebb inkább eggyel feljebb menni (szerintem egyébként is).

1: Phuu! Az jó!
2. Az eggyel feljebb az mi különbséget jelent árban?
Én nem láttam értelmét 17-ről 19-re, ha ugyanaz a natív felbontás, és ha itt is mindkettőnél 1600x1200 akkor itt sem látom, úgyis dualban venném, mint most a 17''-ok mennek, és ez ebben szvsz legalább 50k extrát jelent.
3. Úgy egyébként is, mi a legalacsonyabb ára országunkban az általad llinkelt monitornak?
És le lehet-e tesztelni pixelhiba ügyben?
4. Kösz 
[Szerkesztve]
VIVA LA RESISTANCE !!!

Háááát..., ez az! 
Amúgy a nagyobb képátlón kívül, mi más előnye van az extra lóvénak?
A ViewSonic is elég jó már grafikára, videóra nem? A panel miatt gondolom.
VIVA LA RESISTANCE !!!
Jó a ViewSonic is, de nekem a 20''-os kicsi, az 1600x1200-as felbontáshoz. (Akár csak a 17''-os az 1280x1024-hez.
)

Ok, akkor nekem jó lesz
A netesen egy 913N van, persze kényelmesebb a 19, de inkább a minőségre fizetek, mint a méretre, a kilot meg inkább máshová szórom el, aztán ha emberbaráti lesz a 21'' még az is lehet lecserélem 
VIVA LA RESISTANCE !!!

Azért a 214T ára ennyire nem súlyos, 175-185 nettó körül már biztosan kapni. Hogy hol? www.pixmania.com, www.redtower.hu, stb. Depón meg kiskerarak.hu-n találni bőven linket.
Nagykerben 170-175k nettó között van.
Update: www.avplanet.hu (Akciósan 160k nettó!)
[Szerkesztve]
HNR

[link]
Ez mennyire jó ámberök?
Szép a képe? Lehet rajta jól filmet lesni szélesvásznon meg tolni a call of duty 2-t pl?
Mert kb arra kéne, na meg időnként videovágás...
Nos?
http://diszkretseggcsik.blogspot.com/
Lehet. 
Persze nem TN+Film, mint az oldalon írva van, hanem P-MVA. 

Huh, ez nem semmi! Ugyanannyiért mint a 20''-os ViewSonic! 
Ez ugyanaz az overdrive panelos példány, mint amit Racecam linkelt?
Mert akkor kurv@ra megéri!!!
VIVA LA RESISTANCE !!!

Ezt a felbontást amit az említett monitor tud (1680 x 1050 WXGA) ill ennek arányosan alacsonyabb felbontásait majd a Radeon x1800xt felismeri ill választható lesz a beállításoknál vagy kell majd esetleg vmi inf file a monitorról hozzá? Sose volt még ilyen 16:10 arányú kijelzőm ezért érdekel.
Fel fogja ismerni. Driver nélkül is.

Hali!
Mi a velemenyetek az ACER AL2017 20'' monitorrol?
Olcsobb joval mint a tobbi 20'' -os, ez a minosegen is meglatszik?
[link]
Col

Remek!
Nem tudod ezeknek a moncsiknak az árában várható vmi jelentős változás 3-4 hónapon belül vagy érdemes akár már most is megvenni?
Kb 118 nettó körül tudnám beújítani most.
Üdv
gege
Jós nem vagyok, de szerintem 3-4 hónapon belül jelentős árcsökkenés valószínűleg nem lesz.
Tn+Film.

Arvaltozasrol nem tudok konkret infot.
Viszont mar 100e brutto legalabbis itt [link]
nagykerben talan 80 netto a mostani legjobb ara.
Col

Tn+Film ?
Col
Igen.

sorry de nem ertem
mit jelent a rovidites tn+film, meg ujonc vagyok a temaban, kicsit bovebben?
thanks
Col

HI!
tftpanel.hu
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Te meg hol vagyol? 

Hi!
Gep elott:- )))
udv
neduddki
p.s. ja es rohogok:- )))
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

A 16:10 képernyősről volt szó. Róla ni:
[link]![[kép] [kép]](http://www.acer.hu/acereuro/wr-resource/1873630166/upload/E0Entity3/1/AL2051Ws_normal.jpg)
Viszont a netsysnél amit linkeltél 114+tréfa, szal kevesebb vmivel mint amit én tudtam eddig legjobb ár (demandban 118+tréfa)

Úgy néz ki megjött MO.-ra az új 20''-s WIDE-os LG:
[link]
A linket csak a kép miatt raktam be, ott nem minden adat stimmel.
Elvileg ezek az igazak:
Panel Type TN
Resolution 1680 x 1050
Brightness 300 nits
Contrast Ratio 1400:1 (DFC)
Response Time 8ms
Viewing Angle 170/170
Surfice Treatment(Glare/Non Glare) AG(3H)
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

Csak szerényen jelezném, hogy megcsaltam a T. Topictársakat és berendeltem egy 214T-s Samsungot. 
HNR

Koszi.
atbongesztem az oldalt, (ACER AL2017 20')'
Col

igazabol engem a ACER AL2017 20'' erdelkel (jo aron van)
a 16:10 felbontast a jatekok miatt nem szeretnek
(minden lapul gondolom)
Col
Vannak játékok, különösen az újabbak, amelyek támogatják a 16:10 formátumot. Ha nem, még mindig ott a lehetőség, hogy DVI-vel natív 1208x1024 állítasz be (vagy 1024x768-at), csak akkor aképernyő két szélén fekete csík látható. Ennyit a wide (széles) monitorokról.
Az Acer AL2017 olcsó, viszont szokatlan a natív felbontása (1400x1050), lehet, hogy ez a 20''-ra jobban megfelel, nem lesznek túl kicsik a betűk.
Persze az alacsonyabb árhoz a TN+Film panel is hozzásegít.
Meg kell nézni.

Koszi a velemenyt, TN + Film panel ennyivel rosszabb lenne?
maradok a normal meretnel, mert a 20'' widenak kb. ugyanakkora a magassaga mint a 17'' monitoromnak most, sokra nem mennek vele, egyenlore 
Col
Nem, a magassága nem ugyanakkora ( 270.3 mm vs. 331.5 mm az álltalad kinézettnél), a függőledes pixelszám ami közel azonos. (1050 vs. 1024, szintén az általad kinézettnél). Első helyeken értelemszerűen a 17''-os van!

akkro ez a kep nem mond igazat?
[link]
nagyon szemezek egy 20'' wide, de ha akkroa mint egy 17''... nem sok ertelmet latom. raadasul nagyobb felbontas, kicsi mereten.
Elnéztem, nem a ''wide''-al hasonlítottam össze, hanem a sima 4:3-as 20''-ossal! 
A kép nem csal!! 

99e+ÁFA-ért érdemes venni DELL 2007 FP [link] monitort vagy esetleg tudtok jobb alternatívát?
Ingyen 150$ kezdőtőke --> http://href.hu/x/hdri

Mivel láttam a Saturnban egy LG 203WT 20''-os wide monitort, és a képe nagyon tetszett akkor és ott, ezért utánanéztem ennek a kontraszt dolognak. Ez is hasonló átvágás mint a Samsung dinamikus kontrasztja (amit Samsung LCD TV-n láttam az ocsmány megoldás).
''The DFC engine is comprised of three units: ACR (Auto Contents Recognition) detects the type of content that you are viewing and decides how to make the best use of the enhanced contrast. This decision is influenced by the monitor’s Mode setting, for example in ‘Movie’, ‘Text’ or ‘Picture’. The second element is DCE (Digital Contrast Enhancer) which reduces black luminance and the third, DCM (Digital Contrast Mapper), displays the image while ensuring that the enhanced contrast is optimised.''
Magyarul a fényerővel variál egy DFC-s LG monitor, mint a Samsung. Ha megfelezzük az 1400-as kontrasztarányt, akkor az 700:1 közelebb áll a valósághoz. Kérdés hogy ki lehet-e kapcsolni a DFC-t...
fred
Most nem azért de közttudottan minden TN+Film paneles monitornak a kontrasztarány az egyik gyengéje. A legújabb trükk, a dinamikus kontraszt, valóban nagyon gagyi megoldás, inkább árt, mit használ.
Egyelőre a TN+Film paneleknél kb. 700:1-hez a legjobb elérhető érték, és akkor még jóindulatú voltam, mert ez is erősen tupírozva van... 
Ehhez a kis szépséghez mit szóltok? [link]
Érdekes 4:3-as nem? 
Kár, hogy a panel csak TN+Film. 
[Szerkesztve]

hol lehet 99+afaert dell 2007fp-t venni?

Van egy elég régi Intel 845G szériás integrált grafikus kártyám, analóg kimenettel. Egy 1680x1050 natív felbontású 20-as monitort vajon képes lesz-e meghajtani? (gyakorlatilag csak desktopról + filmnézésről van szó) Megnéztem a különböző mode-jait, de csak a jelenlegi 15-ös monitorral kompatibilis felbontásokat írja ki.
a Dell monitor lelőhelye engem is érdekelne
Miért ne lenne képes? 
Határeset...
Lassú lesz még a desktop is, de a video overlay tuti...
Csak halkan mondom: 3D-ben natívban nem képes...
Max. felbontás 3D-ben: 1600x1200...
Szóval szigorúan maradnia kell a 2D-nél...bár valszeg kicsi az esélye hogy ekkora felbontásban bepróbálkozzon egy játékkal...
[Szerkesztve]
primus inter pares
Csak desktopról és filmezésről volt szó.
3D-ben ezzel a kártyával még kisebb felbontással sem próbálkoznék... 
Pacman...?
3D-ben...[link]...
primus inter pares

Arra gondoltam, hogy - mivel régi kártyáról van szó - esetleg nem ismeri ezt a ritkább wide felbontás-szabványt. De akkor ezek szerint mindegy? Egy hipotetikus 2000x200-as fényújságot is meg tudna hajtani?