Ismerőseimtől hallottam pár rossz véleményt LG-ről és emiatt kicsit óvatos vagyok abba az irányba.
Azért vagyok az IPS mellett mert az általános felhasználáson azt is értem, hogy jó minőségű sorozatok, filmek nézése... és TN+Film esetében ha egy fotelbe elé ülök a monitornak tuti nem kapok rendes képet főleg, ha kicsit sötét a film, mindig állítgatom, hogy mikor látok egyáltalán valamit. Plusz mostanra elérkeztünk arra a szintre, hogy az IPS panelok elérték válaszidőben az elfogadható, játszható színvonalat.
Ha azt nézzük, hogy nekem egy nem mai Acer monitorom (AL1751 As) ,8ms-os válaszidővel rendelkezik, ami 5 éve nagyon jó volt, (amikor még nem az volt a dilemma, hogy IPS vagy TN, hanem , hogy CRT vagy LCD) akkor a mostani IPS panelek, amik 5-6-8ms-os válaszidőt tudnak,csak előrébb mutatnak e tekintetben is. Az meg, hogy 6ms vagy 2-4ms... az részletkérdés...Játékra, filmre egyaránt jó.
Csak IPS-nél nem lesznek pozícionációs problémáim, ha megnézek egy filmet, szebbek lesznek a színek, élesebb a kép és még válaszidőben is jobb lesz. Meg azért játék közben majd pl.: jövőre egy Diablo 3 esetében feketébb lesz a fekete, jobb a játékélmény, de általánosságban is élethűbb az egész.
Ha valamit rosszul látok, írj aztán megvitatjuk.
Üdv
A stresszmentes élet a halál