Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 20''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#2001) P100

P100
(senior tag)
LOGOUT blog

Először én is normál vásznút akartam venni és hosszas gondolkozás és nem kevés teszt átolvasása után már majdnem megvettem ezt a monitort: Samsung 943BM

Szerintem ez a legjobb 4:3-as arányú monitor ebben az árkategóriában.

(Végül gondoltam egyet és mégis wide-os monitort vettem - T200 - mert sok filmet nézek és jobb a látószöge, mint a 943BM-nek. Egyébként netezésre is tökéletes, most már a 4:3-as arány furcsa (pedig csak 4-5 napja használom a T200-t).)

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

(#2002) T-unit válasza Lord Dragon (#2000) üzenetére

T-unit
(őstag)

Gondoltam nem hagyom ki driver kérdést. :D Sejtettem amúgy, és nyílván te is tudod, de kiment a divatból,értsd 0-hoz konvergál a kocka moncsik gyártása gyakorlatilag, az amúgy 5:4-es arány(crt-nél van csak 4:3).Én csak előnyét tudom sorolni munkánál,játéknál is wide-nak, de mivel látom h nehezen meggyőzhető típus vagy hagyom is ezt a részét a felsorolásnak. :)
Vagy haladsz a korral te is,vagy vegyél ha még nincs, egy 21"-os Eizo CRT moncsit amik igen brutális színvilágúak,Bizony 5:4-esből nem igen lesz 2ms-os,minőségi panellel újonnan,vagy iszonyat ritka, különben az első ember egyből azt ajánl amit látni szeretnél.

[ Szerkesztve ]

üdv.

(#2003) Lord Dragon válasza T-unit (#2002) üzenetére

Lord Dragon
(fanatikus tag)

Nos, én is sokáig nem vettem észre de ezek szerint te se figyeltél erre, ha szabad megjegyzést tennem tisztelettel :R Az 5:4 -es felbontás szintén nem érdekel. Mivel, ahogy elnéztem jóformán az összes 5:4-es felbontású TFT-nek 1280x1024 a max felbontása. >>> Ez nekem kevés az 1600x1200-hoz után. És 17"-19"-osak az 5:4-es TFT-k mind, 19"-osnál nagyobb 5:4 -es nincs, legalábbis én nem láttam egyetlen egy db-ot se. 20"-os TFT-knél vízválasztó vonal-féleség van. Ott már többségben bírják az 1600x1200-at és 4:3-as felbontású TFT szinte mind, a 20", 21", esetleg különféle 21,3" meg egyéb kategóriákban. Viszont 22"-os illetve nagyobban ismételten nem találtam egyetlen 4:3-as felbontású TFT-t sem, az összes széles. 5:4-es meg pláne nincs, de az nem is mozgat. Ha megfigyelted, esetleg számológéppel utána számolhatsz, az EGYETLEN 5:4-es felbontás az 1280x1024. Én akkor jöttem rá (csak fordítva, hogy a kisebb TFT-k nem 4:3-asak, hanem 5:4-esek), amikor lázasan elkezdtem kutakodni, hogy vajon miért is hoztak létre egyáltalán ilyen felbontást, hogy 1280x1024 amikor minden létező monitorra aránytalan. Kinek jutott ilyen eszébe? Azt hittem hogy a 17-19"-os TFT-k 4:3-asak. De nem! 5:4-esek így arányos ez a felbontás rájuk, nincs torzulás. Viszont tényleg csak ezek 5:4-esek, nagyobb TFT-k már 4:3-asak 1600x1200-as felbontással. Nézzünk egy gyűjtőoldalt, csak tekerd a gördítősávot és nézd meg a felbontásokat és képarányokat:

-17"-os TFT-k >>> jóformán mind egy szálig 5:4-es a hozzá arányos 1280x1024-es felbontással, akad néhány széles is, de ezt ne vegyük most ide.
- 19"-os TFT-k >> dettó ugyanazt láthatjuk, mind egy szálig 5:4-es és 1280x1024 és ez a felbontás még mindig változatlanul kevés nekem... MÁR 6 TELJES ÉVE hogy 1600x1200-al tolom, ezután elhiszed, hogy nem akarnék visszafejlődni.... :)) (Akkó má inkább 16:10-et viselném el ;] )Még annó 100K volt a 19"-os CRT-m, annyiért vettem és már akkor is 1600x1200-al toltam (14"-os CRT-ről váltottam :C) Szal a felbontás a leges legfontosabb amiből egy dekát se engedek, az fix. A 22"-os IBM CRT-m meg 1920x1440-ben használtam 85Hz-en. De 1600x1200-al is beérem, de annyi minimum kell és használom folyton az előnyeit.
- 20"-osak >>>Na itt van a nagy változás: egyetlen 5:4-es sincs mind 4:3-as arányú és a felbontás is hozzá arányos 1600x1200 nameg jóval nagyobb számban jelen vannak már a 16:10-esek esetleg 16:9-esek.
- 21" >>> dettó ez a helyzet
- 22" és attól felfelé bármennyit megnézhetünk >> teljesen eltűnnek a a 4:3-asok és csak 16:10-esek vannak csak ott és 16:9 meg TV-k utána már.

Tehát összefoglalva, nem kritizálni akartalak, csak tisztelettel kijavítani :R
Na szal nekem változatlanul fennáll a téma 4:3-as TFT-t Game-re és értelmes felbontással\frissítéssel :C Valaki? :R

[ Szerkesztve ]

"Csak két dolog van ami végtelen, a világűr és az emberi hülyeség.... habár az elsőben nem vagyok biztos!"

(#2004) T-unit válasza Lord Dragon (#2003) üzenetére

T-unit
(őstag)

Lehet igazad van aránnyal kapcs.-ba,mivel életben nem láttam 19"-nál nagyobb -tisztelettel megengeded- kocka TFT-t. :)
Sztem esélytelen,de ne legyen igazam. :D Meg persze úgy mondom h nem ismerem és nem is igen érdekelnek már a kocka tft-k.
Amúgy lehet semmi köze a dologhoz, de sztem mégis van:milyen ősrégi gémekkel tolod te h kocka kép kelljen? ;] Ahol meg nincs wide támogatás alapból,pl. doom3/nfs:mw ott meg betolom gpu scalinget azt csókoltam.Ja és mielőtt azt mondanád,egyáltalán nem lesz csúnya a kép oldal levágással,nekem legalábbis bőven jó úgyis. ;) De szinte összes új,sőt már régebbinek számító 2-3éves játékok is általában mind támogatnak szélesképernyőt,ami sztem sokkal jobb, mivel az emberi szemmel sem 4:3-as arányban látunk,de gondolom ez már feltűnt. ;)
Tényleg remélem tudnak azért majd ajánlani egyet. :R

[ Szerkesztve ]

üdv.

(#2005) válasza Lord Dragon (#2003) üzenetére

(PH! addikt)

Én úgy látom eléggé utánanéztél a dolgoknak. Lehet, hogy azért nem találtál olyan monitort, amilyet szeretnél, mert pont olyan nincs is.
Mindenesetre Te tűnsz a legfelkészültebbnek 4:3 témából a topicban, nem valószínű, hogy újat tudnánk Neked mutatni.

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#2006) Lord Dragon válasza T-unit (#2004) üzenetére

Lord Dragon
(fanatikus tag)

Igazából nem a játékokkal van gondom, egyszerűen nem "esik kényelmesen" előtte ülni nekem a szélesnek, rengeteg havernak van ilyen már ültem jó sokat előtte. Ja, tényleg nem 4:3-as aránnyal látunk, de attól még nem tetszik a széles :( (Logikus, ha még nem próbáltam volna, akkor nem is tudnék véleményt mondani) Amúgy sok régi játékkal is játszok, de mostanában főleg Oblivion, Titan Quest, meg COD4-et szoktam tolni. :R

"Csak két dolog van ami végtelen, a világűr és az emberi hülyeség.... habár az elsőben nem vagyok biztos!"

(#2007) Lord Dragon válasza (#2005) üzenetére

Lord Dragon
(fanatikus tag)

Hát tényleg annyi monitort megnéztem már mint állat, még szélesből is, nemcsak 4:3-asból :( De hát sok ember sok mindent tud, könnyen előfordulhat, hogy vki tud vmi okosságot mondani, azért mertem ide írogatni :R Ettől függetlenül tényleg megeshet, hogy nincs olyan TFT pont amilyet elképzeltem. :( Bár van jópár TFT ami tetszik a 20"-os 4:3-asok közül. Elég a felbontásuk is, szép színek, jól néz ki maga a monitor is. De az összesnek ilyen nevetséges 16 sőt 20ms a válaszideje. Egyet találtam ami 8ms-os, de attól se voltam azért elesve, mivel lakótársam monitorja 5ms-os és valahogy kevésnek tűnik még az is CRT után. (ugye kb 0,5 ms a CRT "válaszideje") Quake III Arenaben feltűnik nagyon. Egyszerűen az is a bajom, hogy a legtöbb TFT-nél az az érzésem, mintha alapból "Motion Blur" be volna kapcsolva a bármilyen játékban. (Azt meg nem szeretem, vagy ha nem csak ki meg be mód van, akkor picikét állítok maximum.) >> Így is elég baj, hogy picit homályosabban látok távolra, nem kell még az előbbem levő monitorra is "mosás" :C.

Na jó, vmi értelmesebb színű \ válaszidejű \ minőségű széles TFT-ből mit tudnátok ajánlani? (Lehetőleg fekete legyen, mennie kéne a gép többi részéhez :)) Samsungot preferálom, de egyéb jó márkáktól se zárkózok el) > Meglátom mi a helyzet, aztán gondolkozok még.... Igazából jól esne a 4:3, de az első legfontosabb hogy min "1600x" körüli felbontás. Ne legyen csúnyácska fakó, meg ne is égesse rá az árnyékomat a falra a gammája, mint a Sulis Daewoo, meg V7 (VideoSeven) márkájú monitorok, mert hányok a képminőségüktől. Meg minél kevésbé lássam a TFT-tipikus "mosódást". Jól nézzen ki. És tényleg utolsó helyen áll fontossági sorrendben az aránya, de azé jól esne a kisszivemnek :B :)

Na akkó vki?

JA amúgy egy kis felvilágosítás jöhetne azért, mert már írták lejjebb, hogy vegyek MVA paneles monitort, de ilyen panelek terén nem tudom milyenek vannak és miket tudnak (mi a különbség köztük) Azért mégiscsak CRT-s vok évek óta és nem annyira vágom ezeket :B Help plíz!

[ Szerkesztve ]

(#2008) Lord Dragon válasza Lord Dragon (#2007) üzenetére

Lord Dragon
(fanatikus tag)

Noh? Már erre sincs tanács? :C :F :Y

(#2009) Lord Dragon válasza Lord Dragon (#2008) üzenetére

Lord Dragon
(fanatikus tag)

Na jó, nem is érdekel most már :)) Találtam 22"-os IBM-et CRT-t ismét amilyen a régi volt! Ez is megoldódott... de azért majd időnként belesek ide, hogy ki miket vesz, hátha látok vmi jót TFT-ben is. :)

Azért köszi mindenkinek az eddigi segítségeket is! :R

Üdv! L.D.

(#2010) CROKER21

CROKER21
(kvázi-tag)

Helló!
Nos mi a vélemény Viewsonic-VA2016w-20" erről a kicsikéről?
26000 Huf ért láttam.
Kösszi

Messziről jött ember, azt mond amit akar....

(#2011) Padree.c2

Padree.c2
(kvázi-tag)

sziasztok,
monitor vásárlása előtt állok, azt már eldöntöttem, hogy TFT lesz, a méretben még nem tudtam dönteni, de szerintem elég lesz egy 20"-os most, 17"-os után ez is elég nagy változás lesz. és árban is közelebb állnak az elképzeléseimhez, mint nagyobb társaik.
eddig 2 monitor az, ami a célkereszt közelébe került, történetesen a SAMSUNG 2043NW, és a testvére, a SAMSUNG 2033SN.
kérdésem, kérésem a következő lenne: melyiket ajánljátok leginkább.
felhasználási területek: film, netezés, sok cad, képszerkesztés, játék ritkán, azis inkább star-craft, vagy hasonló stratégiák, de nem ez az elsődleges szempont.
a TN/TN-FILM panel között mi a különbség?
am notebookkal lenne használva, GeForce Go 7600-as videókártya lapul benne, amennyiben ez releváns információ.
nem feltétlenül e két monitor közül kell kikerülnie a győztesnek, csak az általam elképzelt/elvárt árat és minőséget szerettem volna prezentálni vele.
válaszaitokat előre is köszönöm.

Pp.

Pp. ♠

(#2012) OrangeBud

OrangeBud
(kvázi-tag)

mennyiert tudnam eladni asus mw201u tipusu monitoromat ? koszi...

(#2013) Kubbi

Kubbi
(tag)

Sziasztok!
Átolvasgattam a topik végét, és annyit szeretnék kérdezni, hogy játékra milyen panel típusok a jók? Főleg Source lenne.
Illetve mennyire igaz az, hogy hamar bekrepálnak ezek a moncsik?
Mármint 3tft is a közelemben bőven túllépte az itt vázolt élettartalmat, igaz azok még régebbi szériás monitorok.

(#2014) Robi86

Robi86
(fanatikus tag)

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy 30K-s keretből tudok-e venni egy normálisabb 20"-os monitort, vagy ennyi pénzből inkább kisebbet vegyek? Játékra+netezésre lesz, semmi extra, csak a mostani 17"-os CRT-met szeretném lecserélni végre :)

[ Szerkesztve ]

"minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik"

(#2015) CROKER21 válasza Robi86 (#2014) üzenetére

CROKER21
(kvázi-tag)

Samsung SyncMaster 2043NW 20" LCD monitor
35900 ft.... Nos tudom , hogy 30k alatt keresel. De ha belegondolsz akkor 3 év gyártói garit kapsz plusz 6000 hufért. Szerintem elgondolkodtató. Sőt, Bár tudom nem lenne szived de, mondjuk az ucsó évben valami történne a monitorral, valami baleset, lehet megtérítenék;-)
A többi moncsihoz meg 72 órás pixi garancia jár vagy még annyi sem. Amit a vásárlás helyén megmutatnak.
Egyébként én egy ilyet néztem ki extreme digitálnál:) lehet még ma megveszem csak rá kell szánnom magam ;)

(#2016) Robi86 válasza CROKER21 (#2015) üzenetére

Robi86
(fanatikus tag)

30K van rá sajnos...válság van. Ez házhozszállítással együtt már 38...szóval akkor inkább kisebb monitort, vagy van esetleg olyan 20"-os, amit érdemes megvenni 30K-ért?

(#2017) CROKER21 válasza Robi86 (#2016) üzenetére

CROKER21
(kvázi-tag)

hát te tudod. amúgy merre laksz? 8000huf házhoz szállítás?hmmm
Amúgy akkor nézzél szét pc bontókban, vagy árverős oldalakon vagy aprókban. Jobbat nem tudok.
(amúgy az extreme digitalnál a házhoz ingyen szállít max 990ft bruttóért) Bár az akció már lejárt. és az is számít hol laksz...) üdv

(#2018) CROKER21

CROKER21
(kvázi-tag)

esetleg ezt ajánlom:Asus VW198S 19" LCD monitor

* 1680x1050 pixel felbontás
* 5ms válaszidő
* 2x1W beépített hangszóró

29.900 Ft
Termék elérhetőség:
Raktáron

e digitnél van de olcsobbat.hu-n szét nézel ott is van 1-2 darab. Igaz nem 20"-ak de ha 30 k van rá lentebb kell adnod sajnos.

Egyébként ez a tipus az asusnál ugyan azt tudja képfelbontásilag, mint amit én rendeltem 36000 ért. csak itt 72 órás pixi garancija van és helyben kipróbálják neked.

[ Szerkesztve ]

(#2019) Robi86 válasza CROKER21 (#2017) üzenetére

Robi86
(fanatikus tag)

A 38K-t arra értettem amit először ajánlottál, ami 36K + általában 2K körül szokott lenni a házhozszállítás. Ezt az Asust, még meggondolom, szerintem megéri, de még keresek róla teszteket. köszi :)

(#2020) Padree.c2 válasza Robi86 (#2019) üzenetére

Padree.c2
(kvázi-tag)

az e-digital-nál 15k HUF felett nincs kiszállítási díj, alatta pedig 990 HUF.

egyébként valakinek van valami tippje a 2011-ben feltett kérdésemre?

Pp. ♠

(#2021) CROKER21

CROKER21
(kvázi-tag)

Szivesen válaszolnék ha értenék egy picit is hozzá. :(
SAjnos elég ritkán látogatott szoba ez.
Egyébként meg 2043 nw-t ajánlom. Szerintem jó az. DE persze tobb infó jobb lenne számodra is. cSá

(#2022) kozlo

kozlo
(lelkes újonc)

Samsung T 200-as monitort vettem, 7 éves Philips crt monitort cseréltem le,hosszas töprengés után erre a típusra,nem bántam meg.

(#2023) frici69

frici69
(lelkes újonc)

Sziasztok! Ehhez a monitorhoz kérnék véleményt és tapasztalatokat:
http://www.edigital.hu/Asus_monitor/Asus_VW202SR_20_LCD_monitor-p36897.html

GigabyteM61PME S2,AMD Athlon DualCore 5200+,Kingmax 800 2Gb RAM,AsusVW202SR,Palit GeeForce240GT,Seagate 40Gb+250Gb,Tevion 1.5 Tb 3.0 külső HDD,Pioneer DVR-212D,LcPower420W

(#2024) bercys

bercys
(újonc)

Sziasztok!
Én egy LG W2261V-PF 21.5 col monitort szeretnék venni, csak nem tudom a gépem bírja-e.
P4 3.0 2GB ram Ati X1650 Pro 256 MB (Agp). Esetleg kissebb felbontással elkegyegne? Gépet most még nem tudok fejleszteni. Kérnék pár véleményt! Előre is köszönöm!

(#2025) old_artist válasza bercys (#2024) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Attól függ, hogy mire akarod használni! :F
Ha általános felhasználásra, akkor nem lesz gond vele, de mindenképpen natívban kell futtatnod, mivel ebben a felbontásban éles és a legjobb a képminőség, ha kisebb felbontásban használod, akkor pl. a betük szétesnek vagy elmosódottak lesznek!
Játékra és filmezésre már "megfektetheti" a VGA-dat és a gépedet is!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#2026) bercys válasza old_artist (#2025) üzenetére

bercys
(újonc)

Köszi a tanácsot, hát nem tudom mit csináljak akkor, van 50 rongyom monitorra. Akkor ne full HD-st vegyek?

(#2027) Cimbooora

Cimbooora
(fanatikus tag)

Üdv!

Szeretnék venni egy jó LCD monitort ami 19"-20"-os legyen (ennyire telik :DDD )...

Max háát 30kp-t szánok rá, de ha túlmegy pár ezren nem számít...

Lényeg a lényeg, h aránya jólegyen(nagy)
Felbontásra is jó legyen.... ja és egyéni vélemények alapján mit ajánlotok :B

Előre köszönöm a válaszotokat!! :R :R

[ Szerkesztve ]

(#2028) borisz_B válasza Cimbooora (#2027) üzenetére

borisz_B
(tag)

Hy!

Csak azt nem írtad le, hogy mire is kell neked a monitor, mert ha pl. grafikára, akkor csak használtban gondolkozhatsz ilyen árban - és még jó is legyen :U !
- Az arányára és a felbontására mit értsz, hogy az is megfelelő legyen a számodra?

Romboljunk, hogy építhessünk!

(#2029) borisz_B válasza bercys (#2026) üzenetére

borisz_B
(tag)

Hy!

Ha nem gép és VGA-igényes játékra és filmerkre használod, akkor megfelelő lehet a FullHD, de mivel ezeket csak a filmek miatt veszik, ezért szvsz a gépedhez bővel elég a normál 22"-os monitor is, pl. samu 2233BW, az LG W2284 vagy a PHILIPS 220WS8...

Romboljunk, hogy építhessünk!

(#2030) Cimbooora válasza borisz_B (#2028) üzenetére

Cimbooora
(fanatikus tag)

Igazából egy Sapphire Radeon HD4830 512-es karihoz venném... és játékra, tv nézésre filmnézésre és netezgetésre használnám.
Nem tudom h ????:1 arányú a jó monitor, ami jónak tekinthető...
Igazából Samsung-okat nézegettem, konkrétum még nincs :B

(#2031) blast3r

blast3r
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Milyen monitort ajánlanátok nekem?
19" vagy 20"-os wide-ra gondoltam.Főleg programozásra kellene, ezért gondoltam widera. Filmezésre és néha játékra is használnám. 30-40k szánnék rá. Gépem: Agp Ati Radeon 2600HD, és AMD Athlon 2500+, 1 GB Ram.

Előre is köszi! :))

[ Szerkesztve ]

Samsung N150,Nokia E51

(#2032) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Kinéztem magamnak két monitort. Az egyik a Samsung S2033SW és a másik az LG W2043T-PF. Melyiket vegyem meg szerintetek? Esetleg ha ezek annyira rosszak és/vagy nem érik meg, akkor mi mást ajánlotok?

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#2033) zstamas010

zstamas010
(újonc)

Helló! Én személy szerint a samsung -ra adom a voksom :) ! azon van dvi és nekem is samsungom van és meg vagyok vele elégedve :) !

[ Szerkesztve ]

(#2034) P100

P100
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem Samsung T200-am van és nem találok benne hibát, egyszerűen tökéletes. A kategóriájában a legjobb látószöggel rendelkező.

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

(#2035) old_artist válasza WonderCSabo (#2032) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha most akarsz TN panelestől jobbat és nagyon jó áron, akkor szvsz ezek közül válassz inkább! 1000x jobban járnál vele, mivel C-PVA paneles és ár/érték/tudás színten nagyon kiváló lehet! :K

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#2036) zstamas010

zstamas010
(újonc)

Nekem is egy samsung T200 -asom van és én sem találok benne semmi rendellenességet :) szóval csak ajánlani tudom !

(#2037) fireproof

fireproof
(senior tag)
LOGOUT blog

Hello. Szeretnék venni egy új monitort a mostani LG Flatron L1717S helyett.Főleg játékra és filmnézésre használnám egy Shappire HD 4670 512Mb GDDR-3 as vidikari mellé.Milyet ajánlotok olyan 20 "-körül?Ja és a mostani Lg Flatron L1717S 2 éves (karcmentes és pixelhibamentes) monitort mennyiért tudnám eladni? Az ár olyan 30-35 körül lenne az újnak. ?

ELADÓ: Samsung SyncMaster 2233SN 21.5" LCD 5ms Wide GARANCIÁLIS! Fotóim: facebook.com/tofkaphotography :)

(#2038) old_artist válasza fireproof (#2037) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Háááát, ilyen árban nem nagyon kapsz aránylag jó monitort, amit játékra és filmezésre is használnál! szvsz a határvonalat, ha 40-50e között húznád meg, akkor már egy wide monitort is kapnál, sőt esetleg FullHD-ban, amivel jobban járnál pl. filmek nézésekor!
(pl. BenQ E2200HD, Samsung 2333SW, LG W2261V vagy 2253V)
Legfontosabb a DVI csatlakoztatás, és a pixel garancia!
A jelenlegi LG monitorodat szvsz ha 15-18e-ért elviszik, akkor annak csak örülhetsz!

(#2039) fireproof válasza old_artist (#2038) üzenetére

fireproof
(senior tag)
LOGOUT blog

:R és ez? vagy innen valamelyik? vagy ezek 30 körül nem megbízhatóak?

ELADÓ: Samsung SyncMaster 2233SN 21.5" LCD 5ms Wide GARANCIÁLIS! Fotóim: facebook.com/tofkaphotography :)

(#2040) old_artist válasza fireproof (#2039) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Az az igazság, hogy nagyon sok csak d-sub csatlakoztaással rendelkezik, és már eléggé kifutó (régi) modellek, amik ebben az árkategóriában vannak! Akkor inkább nézz egy 22"-osat használtban DVI-set, azzal sokkal jobban járnál! :K
Az LG W2042T már rendelkezik DVI-D-vel, viszont a betekintési szöggel ha megbarátkozol (160°/160°), akkor szinte a legjobb választásod, és még a 4:3 in wide funkciót is tudja!

(#2041) fireproof válasza old_artist (#2040) üzenetére

fireproof
(senior tag)
LOGOUT blog

Én pont szemből nézem a monitort szal.Nekem megfelelne szerintem.És nem tom hogy ez összejön-e a két dolog de ez a monitor passzolna a Shappire HD 4670 512Mb GDDR3-videókarimhoz?

(#2042) old_artist válasza fireproof (#2041) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Röviden és tömören: "böven" passzol!

(#2043) fireproof válasza old_artist (#2042) üzenetére

fireproof
(senior tag)
LOGOUT blog

:R

(#2044) Free04

Free04
(tag)

Halló!

Jelenleg egy 19" tft-m van, amit 1280x1024-ben használok.
Szeretnék egy jobb felbontású monitort venni kb 50K-ért.
ASUS WH222H és WH226H-t nézegettem.
Ebben az árkategóriában mit ajánlotok?

(#2045) DarkDeer válasza Free04 (#2044) üzenetére

DarkDeer
(fanatikus tag)

Üdv!

50 ezer körül ez az ajánlott: SAMSUNG 2333SW. 23" FullHD (1920x1080), van rá 3 nap pixelhiba és 3 év garancia. Asus-okra általában nincs pixelhiba garancia, én anélkül nem vennék lcd-t.

(#2046) nemesmatee

nemesmatee
(kvázi-tag)

Fujitsu Siemens L20W-1 20" :C :C :C :C :R :R :R :R :D

[ Szerkesztve ] Vagy mégsem??? :D

(#2047) old_artist válasza nemesmatee (#2046) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ehhez a Fujitsu Siemens L20W-1 20"-os 8ms-os TN paneleshez nem kellett volna annyi smiley-t rakni, mert annyival nem (lesz) jobb a monitor, bármennyit is raksz ide! :K

(#2048) Integrator

Integrator
(fanatikus tag)

Sziasztok,

Az a helyzet, hogy behalt a jó öreg régi CRT monitorom, és úgy döntöttem, hogy akkor ha váltok, akkor szeretnék valami jó monitort venni. De mivel eddig csak a CRT-vel nyomultam, nem nagyon vagyok most ott a piacon, hogy melyiket éri megvenni, melyik márka a jó, stb.
Elkezdtem nézegetni a Samsungot példaképp, de már ott is akkora volt a választék, hogy fél óra után feladtam.
Így a ti segítségeteket kérném. Amire szükségem lenne, hogy a monitor tartalmazza, az HDMI bemenet, mivel néha rákötném az XBOX-ot.
Néha játékra, filmnézésre (DVD, 720p, ennyit bír a gépem), és egyéb irodai munkára és netezésre lenne használni. Egy két PhotoShop megmozdulás is lenne benne, de nem mérvadó. Nem tudom, hogy ezek az információk szükségesek-e választás szempontjából.
Néztem "20 - "22 colosokat is, de úgy vagyok vele, hogy ha nem túl drága, akkor jöhetne a "22 colos is akár...
Ill. az, hogy HD felbontású legyen fontos? Jó, ha olyan? Van értelme, vagy nagyon drága? Stb.
Milyet ajánlotok?

Válaszaitok előre is köszi,
Integrator

(#2049) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Hali!

20-22 col közötti 16:10-es (1680x1050) monitort keresek használtan, ~30 körül.
A mi fontos:
- színhelyesség - (tudom, hogy ennyiért nem találok tökéletes képű monitort, de azért a lehetőségekhez képest a legjobbat szeretném)
- lehetőleg alacsony fogyasztás
- DVI csati (ha nincs rajta DVI, akkor tűéles képe legyen D-SUB-on keresztül is, és legyen rajta Aspect Ratio beállítási lehetőség)

Válaszidő nem izgat, grafikai munkára kell, és filmnézésre.
A márka nem fontos, csak a szép kép!
Ha lehet, több típust is soroljatok fel, hogy az aprón nagyobb eséllyel találkozzak vele!

Köszi szépen előre is!

ui.: Mi a különbség a 2043BW és a T200 között? Olvastam a gyári oldalon, hogy a T200-nál a LED-es háttér fényereje változtatható, a másiknál meg nem. Ez mennyit számít?

(#2050) alonso64

alonso64
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Milyen ez a monitor Valóban van rajta DVI ?Játékra kellene.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 20''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.