Hát tényleg annyi monitort megnéztem már mint állat, még szélesből is, nemcsak 4:3-asból
De hát sok ember sok mindent tud, könnyen előfordulhat, hogy vki tud vmi okosságot mondani, azért mertem ide írogatni
Ettől függetlenül tényleg megeshet, hogy nincs olyan TFT pont amilyet elképzeltem.
Bár van jópár TFT ami tetszik a 20"-os 4:3-asok közül. Elég a felbontásuk is, szép színek, jól néz ki maga a monitor is. De az összesnek ilyen nevetséges 16 sőt 20ms a válaszideje. Egyet találtam ami 8ms-os, de attól se voltam azért elesve, mivel lakótársam monitorja 5ms-os és valahogy kevésnek tűnik még az is CRT után. (ugye kb 0,5 ms a CRT "válaszideje") Quake III Arenaben feltűnik nagyon. Egyszerűen az is a bajom, hogy a legtöbb TFT-nél az az érzésem, mintha alapból "Motion Blur" be volna kapcsolva a bármilyen játékban. (Azt meg nem szeretem, vagy ha nem csak ki meg be mód van, akkor picikét állítok maximum.) >> Így is elég baj, hogy picit homályosabban látok távolra, nem kell még az előbbem levő monitorra is "mosás"
.
Na jó, vmi értelmesebb színű \ válaszidejű \ minőségű széles TFT-ből mit tudnátok ajánlani? (Lehetőleg fekete legyen, mennie kéne a gép többi részéhez
Samsungot preferálom, de egyéb jó márkáktól se zárkózok el) > Meglátom mi a helyzet, aztán gondolkozok még.... Igazából jól esne a 4:3, de az első legfontosabb hogy min "1600x" körüli felbontás. Ne legyen csúnyácska fakó, meg ne is égesse rá az árnyékomat a falra a gammája, mint a Sulis Daewoo, meg V7 (VideoSeven) márkájú monitorok, mert hányok a képminőségüktől. Meg minél kevésbé lássam a TFT-tipikus "mosódást". Jól nézzen ki. És tényleg utolsó helyen áll fontossági sorrendben az aránya, de azé jól esne a kisszivemnek

Na akkó vki?
JA amúgy egy kis felvilágosítás jöhetne azért, mert már írták lejjebb, hogy vegyek MVA paneles monitort, de ilyen panelek terén nem tudom milyenek vannak és miket tudnak (mi a különbség köztük) Azért mégiscsak CRT-s vok évek óta és nem annyira vágom ezeket
Help plíz!
[ Szerkesztve ]
"Csak két dolog van ami végtelen, a világűr és az emberi hülyeség.... habár az elsőben nem vagyok biztos!"