Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 20''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#351) ByB válasza orbano (#350) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gyönyörű monitor, szép képpel! De közel sem annyira extra, mint amennyit itthon kérnek érte... :R

(#352) zöldeszű

zöldeszű
(tag)

Csak addig okoskodhatunk itt, míg meg nem jelenik az új 1600x1200-as EIZO S2100, és le nem takarítja a terepet, a fanyalgókkal együtt:)

(#353) Racecam válasza zöldeszű (#352) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na mi van, nem vettél semmit? :F
Pedig azért maradtam fenn ilyen sokáig, hogy meghallgassam a beszámolódat! :U
:D

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#354) ByB válasza zöldeszű (#352) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugyanaz a panel van a 214T-ben és a VP2030b-ben, szóval olyan nagy csodát nem várhatunk tőle! ;)

(#355) ByB válasza Racecam (#353) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Senki nem meri bevállalni, hogy elindítsa a sort! ;] Mindenki csak beszámolóra vár...

(#356) Racecam válasza ByB (#354) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szép is lenne ha ugyan az a panel lenne, mert kilógna a keretből! :Y :D

A VP2130b-ben van ugyan az a panel, a VP2030b-ben AUO MVA panel van. ;)

(#357) ByB válasza Racecam (#356) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Késő van már... VP2130b-re gondoltam! :R De a lényeg akkor is az, hogy az Eizo S2100 felára ebben az esetben sem lesz feltétlenül indokolt, mondjuk a 214T-hez képest! És szinte 100%, hogy nem lesz szebb képe...

(#358) Racecam válasza ByB (#357) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pszt.....! Szerintem sem! ;)

De tudod mit, elhozom majd mind a kettőt - egymás mellett - tesztelni és a jobbikat megtartom! :))

[Szerkesztve]

(#359) ByB válasza Racecam (#358) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én pedig legyűröm megalkudni nem tudó mivoltom és elhozom a másikat... :)

(#360) zöldeszű válasza ByB (#357) üzenetére

zöldeszű
(tag)

Én pedig biztos vagyok benne, hogy az EIZO más képet produkál ugyanazzal a panellel, mint a Samsung. Úgy saccolom, hogy ez a ''más'' kép kb. (és minimum) plussz 60 eFt-ba fog fájni a 214T-hez képest azoknak a vájtszeműeknek, akik értékelni tudják ezt a másságot, ami elsősorban a tónusokban és finom árnyalatokban nyilvánulhat meg.
Nemtom mér, de a Viewsonicból kicsit kizúgtam, az EIZOkba meg bele:) Most mit pakoljam itt magam, úgyis átlátszó lennék.
Monitort akarok venni már 2 hónapja, a zsozsó folyamatosan a zsebemben, de nem találok 1 olyant, ami első pillantásra szerelem. No jó, 1-et láttam, de 100 ronggyal több volt ráírva, mint amennyi a zsebemben volt:)

(#361) ByB válasza zöldeszű (#360) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Eizo-nak van egy varázsa: elismerem, hogyha a pénz nem számítana, akkor talán én is hajlanék az Eizo-ra! De biztos vagyok benne, hogy minimális az előnye a 214T-hez képest, ha pedig az árát is figyelembe vesszük! Ebbe már van egy hatalmas adag marketing és anyaghasználat és szemlélet és... Én még gyúrok a Viewsonic-ra, aztán adósságokba verem magam és veszek egy Eizo-t! ;]

(#362) zöldeszű válasza ByB (#361) üzenetére

zöldeszű
(tag)

No hát éppen a ''varázs'' előállítása a nagy kunszt, amiről nem tudod, hogy micsoda (ezért annyit lehet kérni érte, amennyi nem szégyen:-), viszont mégiscsak műxik. Egyetlen dolog bosszant az EIZO-ban - az árain kívül -, hogy a jóllehet 5 év a garancia (egy monitor életében nagyon nagy idő ám ez!), de a háttérvilágításra csak 3 év, akárcsak a Viewsonicnál. Viszont a VS 50.000 órát garantál a háttérvilágítás élettartamára, míg az EIZO ''csak'' 30.000 órát. Tudom, ebben egy jó nagy biztonság is be van építve, de akkor is máshogy hangzik.
Szóval, ha nem okoskodsz itt, hogy az 1050 pixeles függőleges felbontás túl kevés, már rég itt bámulnám az 1680x1050 pixeles hófehér S2110W EIZO-t.
Faxnak köll annyit pofázni?:-)))

[Szerkesztve]

(#363) ByB válasza zöldeszű (#362) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Saját csapdádba estél! Ez az 50 vs. 30 ezer óra, ugyanúgy a marketingesek részlegének maszlaga, mint az Eizo-varázs, csak most utóbbi hátrányára! ;) Gondolom kiszámoltad, hogy 30.000 óra, az 3 év 5 hónap és két 2 hét egyfolytábani működést jelent!!! ;] (Eltérések adódhatnak ha közben van egy szökőév, már pedig ha mostanában vásárolsz, akkor 2008 bekavarhat!) Ez körülbelül olyan, mintha a Toyotára alapból 100 év garanciát adnának, az Eizo-Toyotára pedig 120 évet...
Ami meg az 1050-es felbontást illeti, tud az elég lenni: filmezéshez, játékhoz, netezéshez, de nekem elsődlegesen grafikai munkához kell a monitor, ahhoz pedig kevés... :( Az Eizo S2110W-től pedig örülj, hogy megmentettelek!!! :D

(#364) zöldeszű válasza ByB (#363) üzenetére

zöldeszű
(tag)

Pedig a Viewsonicnak + neked ásom itten a csapdát!:-)
Amúgy én napi 12 órával számoltam (mert aludni + enni + kefélni is szoktam), így az EIZO-nál 6 év és 10 hónap élettartam jött ki a háttérvilágításra...
Nemtom 2012 decemberében hol fog tartani a számítástechnika, én viszont attól tartok, hogy egy a mai istencsászár Eizoval már nagyon égő - vagy éppen lehetetlen - lesz akkor netezni a Prohardveren:-))

(#365) peterkeT válasza zöldeszű (#364) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Gondolod, hogy most senki nem netezik 6 éves monitorral a prohardveren? :D
Nekem megvan még az 1998-ban vásárolt noname 14'' varázsgömböm (aki látott már ilyet, érti, mire mondom), nagymama használja kyodaira, passziánszra, meg valami alap szövegszerkesztgetésre. Mondjuk nem prohardvert néz, az tény. Viszont néhány ismerősöm hasonló korú és állapotú monitorhoz kötött második gépet használ még mindig. Cégnél vannak még EGA monitoraink, amiken a számlázószoftverek futnak (monochrome, zöldes árnyalat). Mindig sajnálom kicsit ugyan a lányokat, de a dos-os progik még mindig remekül működnek a kb 10 éves gépekkel. Szóval ha valamelyik gyártó azt mondja, hogy 6 év a terméke élettartama, azt kiröhögöm. Vagy 6 év múlva vegye vissza tőlem ésszerű áron.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#366) ByB válasza zöldeszű (#364) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én kérek elnézést és nekem kellemetlen, hogy nem számoltam a létszükségleteiddel! :R Szóval a lényeg, hogy nem a 30 vs. 50 számít igazán, hanem hogy milyen a szervízháttér: kicsiny országunk még jócskán le van maradva, akármilyen világtermékről is beszélünk... :( Tisztelet a kivételnek! 2012-ben milyen lesz a Ph!, hmmm erre térjünk vissza 2010-ben... :DDD

(#367) ByB válasza peterkeT (#365) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyik haveromnak kipurcant a monitora és eléggé meg van szorulva, ezért kapóra jött a lomtalanítás: mi is találtunk egy ''varázsgömböt'', teljesen pöpec állapotban! A Corel program alapértelmezett A/4-es lapjainak a sarka már javában pöndörödtek... :DDD De működik minden hiba nélkül! Sajnos a mai fogyasztói társadalomban nem érték, a tartósság! Nem furcsa, hogy lassan kuriózumnak, presztizsterméknek számít, ami tartós: beteges, hogy próbálják eladni azt nekünk, ami már a miénk volt egyszer!!! :(((

(#368) zöldeszű válasza peterkeT (#365) üzenetére

zöldeszű
(tag)

Igazad van, egy 12 éves, működő monokróm monitort a számlázóprogihoz nem feltétlen kell lecserélni. Ha viszont a monitoron kell beállítani egy folyóirat vagy könyv színtelítettségét vagy több m2-es fotó árnyalatait, akkor már zsebre megy ha egy döglött képcsövű monitor miatt újra kell gyártani valamit... A 6 év múlva történő visszavásárlásban viszont benne lennék!:)

(#369) zöldeszű válasza ByB (#363) üzenetére

zöldeszű
(tag)

''Az Eizo S2110W-től pedig örülj, hogy megmentettelek!!!''

Ne legyél annyira biztos ebben, mint amennyire én menekítelek meg a Viewsonic 2030-tól:)
Néhány könyv vagy óriásposzter tervezésén már túl vagyok az 1280 x 1028-as felbontásban működő monitorral is. Az a plusz 400 pixel jobbkéz felől + a szexisen elfektetett fehér moncsi a finom tónusaival már felér a folyamatos magömléssel:))

(#370) Racecam válasza zöldeszű (#369) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

''Néhány könyv vagy óriásposzter tervezésén már túl vagyok az 1280 x 1028-as felbontásban működő monitorral is.''

Nem is sikerültek valami jól! [link] :D

(#371) zöldeszű válasza Racecam (#370) üzenetére

zöldeszű
(tag)

állat!:-))))))

(#372) Racecam válasza zöldeszű (#371) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:DDD

(#373) ByB válasza Racecam (#370) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DD :C :)) Nem is kezdődhet szebben a vasárnap ''reggel'', mint egy egészséges nevetéssel!!!

(zöldeszű - 1280 x 1024 ;))

(#374) zöldeszű válasza ByB (#373) üzenetére

zöldeszű
(tag)

ez nudli, zöldeszű azért néha átkapcsol 1600x1200-ra is, de itt a házban egy csajszi egy régi Maci-békán csinál nem is akármilyen periodikát... Mikor feljön, panorámamoziban képzeli magát. (Csak azért nem vettem meg a fehér Eizot, mert itt előttem nyúlna magához:)))

[Szerkesztve]

(#375) ByB válasza zöldeszű (#374) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

''(Csak azért nem vettem meg a fehér Eizot, mert itt előttem nyúlna magához:)))'' - ez éppen, hogy ok a vásárlásra! :D (Bár Te vagy ismerője az említett leányzó testi adottságainak.)

ui.: Az 1280x1024-et javításnak szántam, az 1280x1028-ra... ;)

(#376) zöldeszű válasza ByB (#375) üzenetére

zöldeszű
(tag)

(olyan, mint egy régi maci-béka:-)

(#377) Kati 7

Kati 7
(újonc)

helló

(#378) ByB válasza Kati 7 (#377) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A rejtélyes topik up - ''helló''!!! :U

(#379) orbano válasza zöldeszű (#360) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

mennyi pénz van a zsebedben és merrefele szoktál vele járni? ;]

A vér nem válik VAZZE!™

(#380) zöldeszű válasza orbano (#379) üzenetére

zöldeszű
(tag)

mér, el akarod venni, vagy rám akarsz sózni valamit?:)

(#381) Racecam válasza zöldeszű (#380) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

El akarja venni, úgyhogy jobb ha nekem adod, majd én nem hagyom! ;)

(#382) zöldeszű

zöldeszű
(tag)

nemtom, hogyatökömbe lehet már hetek óta Lengyelországban az új Eizo S2100-as 21''-os moncsit kapni, amikor még meg sem jelent? Most az ára ott nettó 3879,- Zlotyi, ami 256 eFt-nak felel meg + 20 % áfa, az = 308 eFt. lenne itt....

Miközben a lengyeleknél az S2110 kerül nettó 4255 Zlotyiba, ami itt 281 eFt + 20 % áfa= 337 eFt. lenne.. Csakhogy itt az S2110 jóval olcsóbb, úgy bruttó 270 eFt körül van.
Az Eizo rásózta a lengyelekre az elbaszott null-szériát?:))

(#383) orbano válasza zöldeszű (#380) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

eladnék neked pár dolog annyi pénzért: 2 doboz szaloncukrot és 3 petrezselymet

A vér nem válik VAZZE!™

(#384) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Semmi mozgás, semmi bejelentés... Nekem az Eizo 21-es párosa az áruk miatt kiesnek, asszem marad a Viewsonic VP2030b. :R

(#385) zöldeszű válasza ByB (#384) üzenetére

zöldeszű
(tag)

...ami kb. ugyanannyiba kerül, mint a Samsung 214T, aminek a képernyője azért nagyobb, 21,3''-os. Ez a méret (és panel) az EIZO-nál kb. 300 eFt-ba fog fájni (az új S2100-as), de ennyiért a Samsung már 1920 x 1200-as szuperszélesvásznat nyújt 23''-on a 244T-vel, amit agyba-főbe dícsérnek képileg a tesztekben. Ugyanezt a méretet (és panelt) a gyönyörű S2410-el az EIZO kb. 400 eFt-ért kínálja, és valóban kurva jó. Emellet csupa olcsóság az 1680 x 1050-es S2110 270-ért:))

Nekem a Viewsonic-ok most a kispadon ülnek:). (Akkor voltam hülye, amikor a VP 2030-ast nem az Eizo és a Samsung 204T mellé tetettem az E-digitálban, ha már kibontották... Ott lehetett volna nagyjából hasonlitgatni a különböző cégek monitorait ugyanazon tesztképekkel. Valahogy az eladónak sem akaródzott odapakolni, hanem az eladópulton bénázott a felbontással meg a pixelekkel.)

[Szerkesztve]

(#386) ByB válasza zöldeszű (#385) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

''...ami kb. ugyanannyiba kerül...'' Boltban lehet, nekem kb 20k a differencia, amire persze mondhatnánk, hogy nem számít egy ilyen tételnél, de ez nem igaz... A szívem a VS felé húz ráadásul! De tuti, hogy megnézek egy Samsung 214T-t mielőtt döntenék, remélhetőleg sokkal jobb, mint a 204T, mert az nagyon nem tetszett! :R

(#387) zöldeszű válasza ByB (#386) üzenetére

zöldeszű
(tag)

Velem lehet tárgyalni a viewsonicról is, lásd kivel van dolgod. Úgy látszik az lcd-moncsik nagy árzuhanását éljük, mert a VP 2130b hirtelen 33 ezerrel olcsóbb lett, így 242 eFt-ért már komolyan szóba jöhet a 21,3''-os 1600 x 1200-asok között... Nem olyan gagyi azért az a viewsonic sem:))) [link]

és hopp, a 2030-as is!>> [link]

[Szerkesztve]

(#388) ByB válasza zöldeszű (#387) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennél egyenlőre még jobbak az áraim... ;) De kicsit aggaszt amit írtál a feketéjéről, hogy olyan ezüstös, fényes! Én ugyanezt tapasztalom a laptopom kijelzőjénél, de ami itt nem annyira zavar, az lehet, hogy egy 20 colosnál már igen?! :F

(#389) zöldeszű

zöldeszű
(tag)

na mi van? senki nem akar 20''-os monitort venni?:)

(#390) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Samsung 204B - [link] - tetszetős! ;)

(#391) H. Attila

H. Attila
(újonc)

Tegnap kimúlt a munkahelyemen a 21''-os Sony CRT-m :O (kb. 11 000 munkaóra után). A főnökömet rá sikerült beszélnem egy 214T-re, hétfőre meglesz, kíváncsi leszek. CAD-re kell, bár nem vagyok biztos abban, hogy megfelelőbb-e a TFT a CRT-nél erre a célra. Itthon Fu-Si P19-2-m van, de fekete háttér előtt a fehér vonalakat nem szereti rajta a szemem, ami pedig CRT-n nem volt gond. Levettem 0-ra a fényerőt, úgy már viszonylag elment.

(#392) zöldeszű válasza ByB (#390) üzenetére

zöldeszű
(tag)

Te nem vagy komplett, amire te akarod használni, arra ez a TN-filmes panel abszolúte nem jó, és még kurva drága is. Ennyiért viewsonicot is adnak lassan MVA panellel. Sőt, ennél a 204T is jobb és olcsóbb is. Én várok türelmesen a márciusban érkező EIZO S2100-re, aztán veszek gyorsan én is egy 214T-t - addigra már bagóért adják -, de még megvárom az alanti kollegát, milyenek lesznek a fehér vonalai a fekete háttér előtt:-))

(#393) Lacix29 válasza zöldeszű (#392) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Ha jók lesztek, lesz 214T teszt a tftpanel oldalon. :DDD

(#394) zöldeszű válasza Lacix29 (#393) üzenetére

zöldeszű
(tag)

fasza!
Miért nem az EIZO S2100-et tesztelitek, azzal most nagyon trendi lenne a szájt!
A 214T lassan kifutó áru lesz, persze a használtcikk piacon még sok hasznát vehetik a tesztnek:)))

(#395) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ScwnicView P24-1W - [link] - Csip-csöp... ;] Két bajom van csak a FS-ekkel: a szín és az integrált hangfal... :(((

(#396) Racecam válasza zöldeszű (#394) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A 214T sem olyan régi.
Az EIZO-t meg nagyon kevesen tudják megfizetni! :U
(Kivéve a gyevi bírót: zöldeszű! :D )

(#397) Racecam válasza ByB (#395) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

244T clone, Fujitsu-Siemens tálalásban.
(Lehet, hogy jobb árral. :U )

(#398) ByB válasza Racecam (#397) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még mindig azt mondod, hogy érdemes várni, mert a héten már jó lenne megrendelni a VP2030b-t?! :R Vagy a héten történik valami, ami... :F

(#399) Racecam válasza ByB (#398) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért ragaszkodsz annyira ehhez a ViewSonic-hoz? :F
Egyébként nem tudom, hogy a héten történik-e valami (szerintem nem), de a CeBIT-en biztosan fog. Kérdés, hogy az ott esetleg bemutatott újdonságok mikorra érnek el hozzánk.

(#400) ByB válasza Racecam (#399) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mihez tudok még ragaszkodni? Max Samsung 214T, nem? ;]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 20''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.