Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 20''-os TFT-t? (téma lezárva)

(#301) Alex91 válasza Racecam (#300) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Szerintem az eleje muanyag... De majd megnezem otthon jobban :D.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#302) ByB válasza Racecam (#300) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Toyota szervízbe ahova járok, ilyen LG van és ultragagyi hatást kelt! ;] Teljesen egyetértek veled, hogy előbb a belső és aztán a külső, de én napi sok órát töltök a gép előtt munkával, ezért nem mindegy, hogy mit látok magam előtt! Nekem a Samsung nem kelt minőségi benyomást, de hangsúlyozom ez benyomás! (Hiába volt jól összeszerelve az előző Yaris, egyszerűen csúnyák voltak az anyagai és emiatt fanyalogtak sokan, bezzeg az új: ültem benne és megdöbbentett annyira tökéletesenek tűnt, pedig kopogós, de mégis...) Nekem elvileg a 20col/1600x1200-as felbontás lenne ideális, sőt 19col/1600x1200 (ezt használom most crt-ben, de tft-ben nem létezik) ezért a dilemma! Olvasgattam a 214T topikjába is és oda jöttek panaszkodni páran, valószínűleg a Viewsonic sem lesz tökéletes... Mindkettőre kértem árajánlatot a számítógépes beszerzőnktől, meglátjuk mi lesz belőle! Én szívem szerint drukkolok a VP2030b-nek, mert szerintem gyönyörű, bár a képét csak a héten fogom tudni megnézni élőben...

(#303) zöldeszű

zöldeszű
(tag)

a samsung 244T 24''-os szélesvásznúról viszont főleg csak jót lehet olvasni, ilyen csillagos ötös értékelést is kizárólag az EIZO szokott kapni, mint ez itten ni>>
[link]

Itt viszont egy józanabb teszt, de a mellékelt videón egyszerűen brutális a monitor a nő mellett:)) [link]

(#304) ByB válasza zöldeszű (#303) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Erre mondanák tanult ''kollégáim'' - álmodni csak nagyot érdemes! :R

mod: Elképesztő a csaj mellett!!! :Y

mod2: Kezdek megbarátkozni a 214T-vel... ;]

[Szerkesztve]

(#305) zöldeszű válasza ByB (#304) üzenetére

zöldeszű
(tag)

majdcsak kiábrándulsz te is a 214-ből:)
én már megrendeltem egyszer, el is mentem érte, de amikor kivették a dobozból - még be sem kapcsolták -, már volt egy olyan érzésem, hogy nekem ez nem kell, de hogyan mondjam meg nekik?:) Szerencsére volt egy hibás pixel középtájon (talán szubpixel, mert nem minden szinnél látszott, meg egy kis karcszerűség is a képernyőn, és így otthagytam. Persze, ha lenne egy hibátlan 194 eFt-ért... De sajnos kurvára utálom ezt a pixelbogarászást, és a pixmániánál még megnézni sem lehet, csak fizetés és szállítás után.

(#306) Racecam válasza ByB (#304) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, minden kétséget kizáróan azon a videón a monitor nekem is jobban bejön! ;)

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#307) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sajnos nekem is vannak rossz érzéseim a tft-kel kapcsolatban, a pixelhibák miatt... Én VP2030b-t szeretnék, de 160k-nál többet nem szánok monitorra, így lehet 214T lesz belőle, majd meglátjuk! :R

(#308) neduddki válasza zöldeszű (#303) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Egyetlen haklija van a 244t-nek hogy mar eszre kehet venni a ket szellen hogyha kozprol nezed mar valtoznak a szinek... 60cm-rol nezve, mindneesetre ez az egyeteln ami negativumket emlitheto nagy szivfajdalommal attam vissza:- ((((
ekkroa meretben tan szerencsesebb mar az ips, vagy kisse tavolabb kell menni.. hbar a 1920*1200 mar meszzire az nem enged.../eszt nehogyvki negativnak vegye:- )))/
felretesek elkerulese vegett nem biralom egyszeruen imadom

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#309) Racecam válasza neduddki (#308) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nézzen bele a ládjába legyen szíves! :R

(#310) zöldeszű válasza ByB (#307) üzenetére

zöldeszű
(tag)

a VP-s Viewsonic-ok általában megnyugtatóan finomak és elegánsak, jó érzés még kikapcsolva is nézegetni.:)) Tudom, hogy nem a külső számít, ezt azonban inkább lehet mondani egy audio cuccra, amit hallgatni kell, de egy monitort eleve folyamatosan bámul az ember, már hogyafenébe ne számítana, hogy néz ki?:) Már máshogy kapcsolod be, ha stílusa, egyénisége van a moncsinak. Ilyen téren még az erőt sugárzó stabil rondaság is előnyösebb (például az EIZO-nál darabosabb, szögletesebb, technicistább design alig létezik, mégis magávalragadó egyéniség), mint a snasszul összerakott, ócska, ''olyanmintha'' műanyagok.

(#311) zöldeszű válasza neduddki (#308) üzenetére

zöldeszű
(tag)

''ket szellen hogyha kozprol nezed mar valtoznak a szinek..''
ennyit a PVA panelekről és a 178 fokos betekintési szögekről?:))).

(#312) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most kaptam árakat: 214 - 173k, 244 - 252k, természetesen ezek akkor érvényesek, ha valaki el tudja számolni az áfát! A VS árakra még várok, bárcsak 170 alatt lenne!!! :R Kis drukk...

(#313) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ma a Nec-nek is megjelent az új 16:10-es (1600x1050) 20.1'-es kijelzője! Lehet érdemes lenne megnézni valahol egy ilyen panelt működés közben, mert elég jó áron van, hátha nem is rossz... ;] Bár egy ekkora monitornál, még ha szélesvásznú is, akkor is kevésnek tűnik az 1050 függőleges pixel!

(#314) ByB válasza ByB (#312) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Juppijé!!! Most kaptam a ViewSonic VP2030b-re árat és nagyon kedvező, asszem megvan az új monitorom! Most még dilemmázok egy kicsit, aztán megrendelem...

(#315) neduddki válasza zöldeszű (#311) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Vigasztalasken a samsungnak /pva/ eddig meg mindig jobb szogei mint az auo mva-nak:- )))

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#316) Cifu

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Viewsonic VA2012W-ről van valakinek tapasztalata vagy benyomása? Az ára elég kellemesnek tünik, és a specifikációi sem rosszak.

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívűl másra is lőhetnek!

(#317) zöldeszű válasza ByB (#314) üzenetére

zöldeszű
(tag)

hát, én nemtom... mióta ideírtad, hogy a kisebbik szélesvásznúnál (1680 x 1050) kevés a 1050 pixel, azóta kivágtam kartonból a valós méreteit az 1600 x 1200-as 21''-osnak és az 1680 x 1050-esnek, meg az 1980 x 1200-asnak is. A 20''-os 1600 x 1200 pixelestől azért ódzkodnék kicsit, mert túl kicsinek tűnik a 0,25-ös képpontméret és már nem bízom annyira a szememben. Most pl. 19''-os trinitronos crt-t használok grafikára, fotóeditálásra és szerkesztésre az 1280 x 960 vagy 1280 x 1080 pixeles felbontásban, néha átváltok 1600 x 1200-ra, de az itt már túl aprólékos minden 19''-on... . Viszont a mostani felbontásban világmegváltás lenne, ha a képernyő jobbra vagy 10 centivel hosszabb lenne, mert a boxok kirakásával radikálisan megnőne a munkafelület, annak ellenére, hogy a kép magassága csak 1050 pixel. (Pl. a szuperkiváló EIZO S2110W 1680 x 1050 pixeles moncsiján, ahol a képpontméret 0,27...)

Az is igaz, hogy a 21''-os 1600 x 1200 és 1680 x 1050 pixeles kép között a munkafelület szélessége szempontjából nincs sok különbség - árban viszont azért van.

(#318) ByB válasza zöldeszű (#317) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem mondod komolyan, hogy kivágtad kartonból? ;] :R Én egy LG F900P monitort használok most 1600x1200-as felbontásban és ez így nekem grafikai munkákra ideális! Próbálkoztam 1280x1024-es felbontással is, de nem jött be, túl nagyok voltak az ikonok! Nagyon nehéz dolog ez, mert minden ember más: azt hiszem ideális lesz a Viewsonic VP2030b, holnapig még alszok rá egyet...

Egy kérdésem lenne csak: a Viewsonic-nak milyen az itthoni pixel-garanciája?

(#319) Racecam válasza ByB (#318) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ugye-ugye, hogy nem olvasol! :U [link]
:D

(#320) ByB válasza Racecam (#319) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R Ezer köszönet!!!

(#321) zöldeszű válasza ByB (#318) üzenetére

zöldeszű
(tag)

''Nem mondod komolyan, hogy kivágtad kartonból?''
De, de, mondom! Sőt, be is pöttyöztem, mind az 1600 pixelt pont 1200 sorban.... Zöld filccel:-)))

(#322) Lacix29 válasza zöldeszű (#321) üzenetére

Lacix29
(őstag)

De, de, mondom! Sőt, be is pöttyöztem, mind az 1600 pixelt pont 1200 sorban.... Zöld filccel:)))
Miért nem mindjárt subpixel-enként? :DDD
( te elég türelmes ember lehetsz. ;] )

(#323) Racecam válasza zöldeszű (#321) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Te tisztára bolond vagy! :(

Kékkel kellett volna!!! :U

Most kezdheted elölről! ;]

(#324) zöldeszű válasza Racecam (#323) üzenetére

zöldeszű
(tag)

Amatőrök vagytok! Nem a pöttyözés az időigényes, hanem az ellenőrzés és újraszámolás, hogy van-e pixelhiba?:-)))))

(#325) Lacix29 válasza Racecam (#323) üzenetére

Lacix29
(őstag)

Racecam!
A küldött képernyő fotómat nem akartad valami vitában felhasználni?
Vagy az nem itt a fórumon zajlik?

(#326) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ma elmentem az egyik eDgital boltba, de csak a 204T volt kirakva, aminek se a fényerejével, se a kontrasztjával nem voltam elégedett... Elég para volt, hogy mellette egy kb fele annyiba kerülő Samsung volt, aminek sokkal szebb volt egy laikus számára! ;] Csilivili szinű képernyőfrissítő ment az összesen, nem jött ki a felbontásbeli különbség! :( Amikor pedig megkértem őket, hogy nem lehetne-e normál képet varázsolni rájuk, azt mondták, hogy nem túl mobilak a monitorok! :(((

Racecam - olvastam az egyik hozzászólásodban a büntetővámról, ami miatt a Viewsonic is szív! Én a VP2030b-re egy nagyon jó ajánlatot kaptam, elképzelhető, hogyha a héten nem rendelem meg, akkor a jövőhéten már drágábban kapom meg? :F

(#327) zöldeszű válasza ByB (#318) üzenetére

zöldeszű
(tag)

Na amúgy megnyugodhatsz, hogy a VP 2030 jó választás lesz, mert az elődjétől én is hanyattvágtam magam, itt a beszámoló, amit már elsütöttem itt valahol másfél hónapja>>

''láttam végre 20''-os, 1600 x 1200-as monitort működés közben és azonnal kirúgta a lábaimat alólam: Viewsonic VP201b a Budaörsi MM-ban. Ordítóan jó képpel gyalázta a két sorban százával működő ketyeréket, mégsem vitte el senki, mert 194 ezerért nem vesz a magyar monitort. A képe nagyon fínom és árnyalatos volt, a Viewsonic profi CRT-it idézte. Ráadásul a kidolgozása, tapintása, egész megjelenése fényévekkel van előbbre, mint pl. a Samsung KGST-szerű műanyag doboza. Már éppen morzsolgattam a tízezreseket a zsebemben, amikor a közben illegálisan (mert az MM-ban tilos bármilyen hozott CD-t berakni bárhova) betett tesztcédém képén két furcsa csíkot vettem észre: a felső negyedben és a legalján. A nagyon szolgálatkész eladósrác kétszer is lemosta valami spéci folyadékkal az ernyőt, mégsem tünt el.
Végül rájöttünk, hogy az ernyő egyszerűen be van égve, hiszen hónapok óta ugyanaz a kép világít rajta napi 10-12 órát. A képernyő legalján lévő csík a Windows alsó Start-menü sávjának, a felső csík pedig a szélesvásznú filmek felső szélének a ''nyoma''...''

(#328) ByB válasza zöldeszű (#327) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Holnapig még alszok rá és meglátom mi legyen... ;] (Megveszem, csak napok kérdése!)

(#329) Racecam válasza ByB (#328) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ne kapkodj! Ha már eddig vártál, talán várhatsz még egy picit. ;)
Fogalmam sincs egyébként, hogy milyen készletek vannak Európában, mikor érhet ide egy esetleges (a büntető adó miatt) áremelés.
Minden esetre jól nézd meg a kiszemeltedet, és még azokat amelyek szóbajöhetnek.

(#330) ByB válasza Racecam (#329) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igyekszem türelmes maradni! :R De egyre nehezebb, valahol megpróbálom élőben megnézni a VP2030b-t, nem lesz egyszerű! Igazán már nem nagyon van más csak a Samsung 214T, a szélesvásznú új csodák nálam kiesnek!

Miért van olyan érzésem, mintha tudnál valamit, amit nem mondhatsz el? ;] Új modell, árcsökkenés... :F

(#331) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az eDigitalnak, csak a Mammut boltjában van 1 darab VP2030b-je, persze az se bemutató darab. :(

(#332) zöldeszű válasza ByB (#331) üzenetére

zöldeszű
(tag)

holnap megveszem:)))

(#333) ByB válasza zöldeszű (#332) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Helyes! Én utálok látatlanba vásárolni, nagyon kiváncsi vagyok a beszámolódra!!! :R

(#334) Racecam válasza ByB (#333) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez most azt jelenti, hogy meghívattad magad? :DDD

(#335) ByB válasza Racecam (#334) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ki hogy érti! :DDD Amúgy beérem sok fotóval és részletes élménybeszámolóval...

ui.: Annyira nem vagyunk kis ország, de mégis: nincs itthon egy olyan bolt, ahol három 20 colos vagy annál nagyobb TFT monitor megtekinthető lenne egy helyen, akárki számára... :(

(#336) Racecam válasza ByB (#335) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tudod hogy van, ezek ''drága'' holmik és csak úgy általában nem tartanak raktáron belőle. :(
Szinte mindenütt csak megrendelésre hoznak ki egyet a nagykerből! :U

(#337) ByB válasza Racecam (#336) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Teljesen elfogadom, csak valahogy mégis meg akarja venni az ember! :U Előtte pedig szívesen megnézné mire is ad ki nem kevés pénzt, amit aztán bámul évekig... ;] Nagy dilemma ez, nincs még egy pc alkatrész ami ilyen sokáig húzná csere nélkül!

ui.: VP2030b vs. 214T

[Szerkesztve]

(#338) Racecam válasza ByB (#337) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mennyire igaz amit írsz, mintha csak én mondtam volna!!! [link] :D ;)

u.i.: A ViewSonic-ot biztosan meg tudod nézni a Briver- ben. (Lehet, hogy a Samsungot is.) [link]

[Szerkesztve]

(#339) ByB válasza Racecam (#338) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mintha Te egy kicsit jobban kifejtetted volna... :DDD Nem akar az RRC megajándékozni titeket egy teszt erejéig egy VP2030b-vel...? :U

ui.: Elképzelem azt az utópisztikus monitor vásárlási szituációt, ahol szegény vásárlót rendkívül csinos monitorra mutató hülgyek fogadnak, külön posztamensen, bármilyen fényviszonyokat produkálni képes bemutatóteremben fogad a 214T és VP2030b! Tüzetesebb vizsgálat után bármelyik hazavihető egy hosszabb teszt erejéig! (értsd monitor) Majd amelyik megtetszett meg is vásárolható, normális áron!!! (értsd például US) Olyan jó néha elmerengeni... :)

(#340) Racecam válasza ByB (#339) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem nagyon keresnek mostanában! :(
Persze ettől még elhozhatnánk egyet! :U
Valami készül PH! fronton is (Rudi írta), úgyhogy várj még egy picit! Én is megvárom aztán majd jól megmondom a frankót! :D

(#341) ByB válasza Racecam (#340) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi ez a 2-3 hét (ekkora érkezik meg a pénzem) ahhoz a sok-sok évhez, amíg elégedett mosollyal bámulom majd az új monitorom!

I'll be patient... :U

(#342) zöldeszű válasza Racecam (#336) üzenetére

zöldeszű
(tag)

baxxa meg, akkor a nagykernek lenne érdeke egy bemutatótermet fenntartani, ahol mindenből 1-et baszkurálhatnánk. Régi szép idők, amikor utoljára vettem monitort, még egész délelőtt játszhattam a Viewsonic bemutatódarabjaival, valahol egy Rákóczi úti alagsorban:)

(#343) ByB válasza zöldeszű (#342) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

True true! És most is vannak még ilyen nagykerek, lásd például Sowah...

(#344) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Újabb esélyes - [link] - BenQ

(#345) zöldeszű

zöldeszű
(tag)

Nahát szétnéztem a mamutban, kihozattam a vp2030-at is...
Először is a lényeg> egyetlen monitort láttam, ami mindent levert: egy 1980 x 1200-as hófehér EIZO 2410W-t. Nem gondoltam volna, hogy ez a szögletes fehér behemót ilyen kurva szép tud lenni! Mellette egy gömbölyded Samsung 204T 20''-os, tök durungnak tűnt, pontosabban a méreten felüli cyber-es talpa volt nagyon gáz. Viszont a 204 képe is nagyon finom volt, igaz, fényerőben és kontrasztban elveszett a sok csilivili között, de nagyon jól, finoman és lágyan hozta az árnyalatos képeket, pont azokat, amin a többi majdnem elvérzett. Nemtom milyen panel van benne (IPS?), de kicsit más mint a többi.
A Viewsonic VP2010b szép darab, és pixelileg hibátlan, de nem tudtak 3/4-ed órás közdelem után sem 1600 x 1200-as felbontást varázsolni rá, már sajnáltam az eladót. Így nem is volt pofám kitetetni az EIZO és a 204T közé, hogy össze tudjam hasonlítani a képeiket. Egy biztos: a 2030b-től nem aléltam úgy el, mint a MM-ban az elődjétől, a 201b-től. Nem ugyanaz a fíling! A Windows képét nézegetve túl kicsinek tűnt az a betekintési szög is, aminél még nem változott a világos felületek megjelenítése. Ilyen szempontból pl az Eizo 2410 egészen szélső nézetből is tűrhető volt (pedig aszem abban samsung? panel van). A Viewsonicnál még mindig azt éreztem kicsit a fehér felületeknél, hogy nem egy tiszta fehér papírt látok (mint a jó öreg CRT-n), hanem valami ezüstös, kicsit fémes fény jön felém a moncsiból, ami nem homogén. Basszus, az MVA panel sem tökéletes, csak valamivel jobb, mint az ilyen szempontból kutyaütű TN-filmesek. Negyedannyi pízből még mindig jobb egy 21''-os CRT:-)))
(Azért a fehér EIZO-ért persze odaadnám fele királyságomat - már ha király lennék...)

(#346) Racecam válasza zöldeszű (#345) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Samsung-ban is és az EIZO-ban is Samsung S-PVA panel van, A 204T, de különösen a 214T, 244T nagyon jó kis monitorok. ;)
Durung ide, durung oda, ha lesz fekete jó áron, megveszem.

(#347) zöldeszű válasza Racecam (#346) üzenetére

zöldeszű
(tag)

jó hogy jössz! szerinted az 1000 éves Matrox G400-as kártyám (analóg kimenet) meg tudja hajtani az 1680x1050 vagy az 1980x1200 pixeles felbontású W-moncsikat, vagy ezekhez a szélesvásznakhoz kártyát kell cserélni?

(#348) Racecam válasza zöldeszű (#347) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Passsz! :U
Mit mond a gyári oldal, vagy a google?

Gyorskeresés: [link]

(#349) ByB válasza zöldeszű (#345) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez nem tűnik túl bíztatónak... mondjuk én a 24-es Eizo-tól sem estem hasra, max a design volt az ami elég bejövős! :( Sehogy sem lesz ez így jó!

(#350) orbano válasza ByB (#349) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Ez az egyetlen monitor, amire lecserélném a Belineát, ha lenne pénzem :B De ezek szerint nem annyira hűde, vagy csak ti vagytok finnyásak? :U

A vér nem válik VAZZE!™

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 20''-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.