Nahát szétnéztem a mamutban, kihozattam a vp2030-at is...
Először is a lényeg> egyetlen monitort láttam, ami mindent levert: egy 1980 x 1200-as hófehér EIZO 2410W-t. Nem gondoltam volna, hogy ez a szögletes fehér behemót ilyen kurva szép tud lenni! Mellette egy gömbölyded Samsung 204T 20''-os, tök durungnak tűnt, pontosabban a méreten felüli cyber-es talpa volt nagyon gáz. Viszont a 204 képe is nagyon finom volt, igaz, fényerőben és kontrasztban elveszett a sok csilivili között, de nagyon jól, finoman és lágyan hozta az árnyalatos képeket, pont azokat, amin a többi majdnem elvérzett. Nemtom milyen panel van benne (IPS?), de kicsit más mint a többi.
A Viewsonic VP2010b szép darab, és pixelileg hibátlan, de nem tudtak 3/4-ed órás közdelem után sem 1600 x 1200-as felbontást varázsolni rá, már sajnáltam az eladót. Így nem is volt pofám kitetetni az EIZO és a 204T közé, hogy össze tudjam hasonlítani a képeiket. Egy biztos: a 2030b-től nem aléltam úgy el, mint a MM-ban az elődjétől, a 201b-től. Nem ugyanaz a fíling! A Windows képét nézegetve túl kicsinek tűnt az a betekintési szög is, aminél még nem változott a világos felületek megjelenítése. Ilyen szempontból pl az Eizo 2410 egészen szélső nézetből is tűrhető volt (pedig aszem abban samsung? panel van). A Viewsonicnál még mindig azt éreztem kicsit a fehér felületeknél, hogy nem egy tiszta fehér papírt látok (mint a jó öreg CRT-n), hanem valami ezüstös, kicsit fémes fény jön felém a moncsiból, ami nem homogén. Basszus, az MVA panel sem tökéletes, csak valamivel jobb, mint az ilyen szempontból kutyaütű TN-filmesek. Negyedannyi pízből még mindig jobb egy 21''-os CRT:-)))
(Azért a fehér EIZO-ért persze odaadnám fele királyságomat - már ha király lennék...)