Hirdetés
- Apple MacBook
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
konyhai elszívóval kapcsolatosan kérném segítségét, véleményét hozzáértőtől.
A konyha és az étkező szinte egybe van nyitva, így nem tudom, hogy méretezzem az elszívó teljesítményét.
[kép] [kép] [kép]
A konyha 3,2mx4,2m, az étkező 2,8mx4,2m, belmagasság, 2,6m, így a konyha 35m3 étkező meg ~30m3
Ilyen esetben mindkét légteret figyelembe kell vennem, vagy elég csak a konyháét, vagy mi lenne az ideális?
(arany középút, hogy a konyha egészét, étkező felét?)
Mert nem mindegy, hogy ~
350m3/h - 500m3/h vagy 650m3/h légteljesítmény a cél...
[Cata] és [Faber] amit kinéztem a nagyobb légteret figyelembe véve, de ha feléből, negyedéből is kijönnék, annak örülnék.
Jöhet konkrét márka, típus ajánlat is, nem ragaszkodom ehhez a kettőhöz.
Képeken a piros/narancs színű mutatná, hová kerülne fel, 900as méret bőven elférne, ha indokolt. (képen 600as)
kivezetés az ablak miatt az étkező falán lenne, kb 2 méteres hossz -
atish15
aktív tag
Sziasztok! Páraelszívó vásárlás előtt állunk. Vagy beépített kihúzható teleszkópos vagy beépített nem kihúzható jönne szóba. A nem kihúzható verzió mennyire hatékony vagy ajánlott? 100 e Ft- ig keresek max 60 centi szélességben. 37 nm nappali konyha egyben. Cata, Faber márkákban gondolkodom egyelőre. Esetleg van valami ajánlott típus
-
cd930
senior tag
válasz
idegen lény #89856 üzenetére
Vajas vagy sajtos, egyremegy, mindkettőnek brutálisan átható illata van, nagyon beteríti a konyha-étkező-nappali szentháromságot, hiába tolom maximumon a nagyteljesítményű Cata elszívót.
-
PitLee
őstag
válasz
nyuszó #89773 üzenetére
A gugli valamiért videóból ezt a szláv nyelvűt dobta elsőnek, de YT-n rákeresve van magyarul is.
CATA LCI 6031BK Beépíthető gázfőzőlap - Multikomplex Budapest Kft.
https://youtu.be/N_gnKI45U50Itt említik a wokot, de az alap rács az a európai lapos fenekű wokhoz van, az megáll rajta, a keleti teljes félkör alakúhoz lehet kapni kiegészítő rácsot.
Valami hasonlót ez csak egy gyors példa.
A cég Spanyol 1947-es, de gondolom őket is utolérte a Kínában olcsóbb a gyártás esetleg csak a nevet ráírni, "brandingelni" a terméket, de a fene tudja csak találgatok.
Ami esetleg gond lehet az ha valami kifolyik az üveglapra és befolyik a rozsát körülvevő gallér alá, ha tömítve van a gallér a befolyás ellen, akkor lehet jó.
Még üveglapos tűzhelyem nem volt nem tudom mennyire kényes, takarítani tippre csak súroló szer mentesen lehet, de ezt remélhetőleg leírják a használatiban. -
PitLee
őstag
A villany főzőlap ott kezdődik, hogy van-e elég amper a lakásban.
A gázhoz meg kell az elszívás és a friss levegő beáramlás.Amúgy ha jól nézem ez egy kicsit a keleti konyhára hajaz ott szeretik ezt a szintből kiemelt rácsozatú gázfőzőlapot, a nagy szélső láng ezért tippre inkább a woknak van.
itt egy videó hogyan is néz ki
Cata LCI 6031WH
https://youtu.be/EYRxslhZsBY -
b4zsi-
őstag
Cata indukciós főzőlapba épített elszívós készülékről van valakinek bármilyen tapasztalata?
Cata AD7744
[link]vagy egyáltalán más márkának ez a 2 in 1 készülékével.
-
-
balojazz
aktív tag
válasz
atish15 #88346 üzenetére
Konkrét márkára nem szűkítenék. Találj szempontokat: szívóteljesítmény, zajszint, alap dizájn, csőátmérő, árszint stb szerint, lehetőleg piacon legyen már 1-2 éve, külföldi vélemények is legyenek róla a neten, legyen raktáron éppen, így már csak 1-2 db marad, egyszerű lesz a döntés. Lehet, hogy pont egy Cata lesz. (Nálam 2 és fél éve egy Bosch és egy Whirlpool maradt végül, de a Bosch épp nem volt raktáron, amúgy bármi lehetett volna.)
-
Bazsee71
őstag
válasz
atish15 #88332 üzenetére
Ha nem csak egy zajforrást tervezel otthonra, akkor ne a m3/h adatot nézd, az olyan mint hifinél a PMPO. Kvázi semmit nem jelent.
Ebben a hozzászólásban írtam bővebben, én FABER-t vettem, ők többnyire nem csak zajkeltőt gyártanak, levegőt is mozgatnak. CATA-nak szerintem nincs normális elszívója, de ide vehetjük az elszívók 99,9%-át, Electrolux, Bosch, stb.Dorian: ez sajnos nem így van, de sokan így kezelik, ezért tehetik meg a gyártók, hogy hulladékkal szórják tele a piacot. Persze aki életében nem hallott olyanról, hogy ventilátor jelleggörbe, meg munkapont, attól nem elvárható, hogy átlássa a marketin maszlagot.
-
-
atish15
aktív tag
Sziasztok!
Páraelszívó kérdésben szeretnék egy kis segítséget kérni. Jelenlegi kürtős cata beta vl3 típusú elszívónk elromlott. Helyette keresek valamit. Oldalfali szabad kivezetés, 90 fokban kb 1,5 m csővel 45 nm amerikai konyhás nappaliban. Szóba jött a hasonló [beta] de elég hangos ez és a külső sem annyira mutatós. Aztán jött a [wanda] de ez meg talán kevés teljesítményre. Talán még a [legend] lenne a kettő között. Mi a véleményetek? Más márka is szóba jöhet.
-
atish15
aktív tag
Sziasztok! Sajnos megadta magát a páraelszívónk. Két típus között vacillálunk [Cata beta600] kürtős illetve a [Cata wanda 600] döntött páraelszívó között. Én a kürtősre hajlok a feleségem pedig a design miatt a döntöttre de nekem vannak a hatásfokkal kapcsolatban fenntartásaim. Mi a véleményetek?
-
BBéci
legenda
válasz
ArthurShelby #87464 üzenetére
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Szagelszívót/páraelszívót szeretnék venni a konyhába (lesz kivezetés, nem kell szénszűrős). Van valami megbízható márka? A mediamarktban a Cata-t ajánlották, de nekem tucat spanyol márkának tűnik.60cm-es vennék, kihúzhatót/teleszkópost.
Ha jól látom valamelyik 2 motoros (akkor inkább ilyet), a zajszintet nézem, hogy hány dB (legyen minél alacsonyabb, halkabb), illetve a szabvány szerinti légszállítást (hogy legyen minél nagyobb).
Van valami ajánlott márka, oldal, tanács vagy ilyesmi? Köszönöm!Ui: a kivezető cső, illetve a kinti lyukba kell valami pillangó szelep, az benne van a pakkban, vagy külön kell venni?
-
Met
nagyúr
Megdöglött a CATA Silentis 10-es elszívónk.
Van más olcsóbb/halkabb/hatékonyabb vagy maradjak ennél.
Nem kell semmi extra, kapcsolóról működtetjük. -
BB9000
senior tag
válasz
pana0017 #87217 üzenetére
A páraelszívók egyik fontos jellemzője a zajkeltés mértéke. Abban tud jobb lenni egy 90 cm széles, hogy az elszívásra kerülő levegő sebessége kisebb a zajkeltés helyén, -azaz a szűrőnél- , emiatt kevesebb zajt kelt ugyanakkora levegőmennyiség elszívása esetén, mint a 60 centis változat.
A zajkeltésben szerepe van még a motornak és a ventilátornak is. A CATA légelszívói elég jó zajkibocsájtási paraméterekkel rendelkeznek. A többihez viszonyítva halknak számítanak.
A Bosch elszívókat nem ismerem. -
pana0017
senior tag
Sziasztok! Páraelszívóval kapcsoltban szeretnék segítséget kérni.
Alapvetően Bosch termékeket tervezünk a konyhába, így az alábbi készüléket néztem ki, de jobb áron és nagyobb elszívással jött szembe ez a CATA termék.
A kérdésem az lenne, hogy a m3/h értéken felül van bármi más tulajdonság amire figyelni kell vásárlásnál?
Emellett lenne (egy lehet nagyon amatőr) kérdésem még. Több Bosch terméknél is feltűnt, hogy a 90cm-es változatnak ugyanaz az elszívási teljesítménye van. Akkor miért érdemes 60-as helyett nagyobbat beépíteni?A főzőlap 60cm széles lenne.
Köszönöm!
-
-
Bazsee71
őstag
válasz
st6969 #86733 üzenetére
Nem ezen múlik, hanem a ventilátor karakterisztikáján. Nekem is CATA600 kürtős van most, lakással együtt vettük. Max légszállítás mellett kb 240 Pa ellenállást tud leküzdeni, ami annyit tesz, hogy ha becsövezed, pörög a venti, de a légszállítása durván visszaesik.
Nálunk most készül az új konyha, Faber MAXIMA NG ECO EV8 AM/X A60 típusú elszívó lesz, papíron nem több a m3, de 2x olyan erős, emlékemi szerint 540 Pa-t tud. -
st6969
őstag
Nekem ki van vezetve (Cata valami 600, kürtős). Ha olyan típusú kaját készítesz (hagyma olajon, sültkrumpli, neadjisten lángos), akkor még így is kajaszag marad, egyszerűen nem képes az egészet elszívni, mellémegy, mivel oldalirányú huzat is keletkezik, stb. Ha maxon járatod, akkor is, de akkor még pluszban meg is süketülsz.
Gondold el, ha még ki sincs vezetve...Szerintem pénzkidobás.
Én cserén gondolkodok, döntött ernyős talán jobb lehet, mert lentebb tudom engedni úgy, hogy nem verem be a fejem. Szerintem a legjobb eredmény akkor lenne, ha 60-as főzőlaphoz 90-es döntött ernyős elszívót tesz be az ember, de arra nekem helyem nincs -
BB9000
senior tag
válasz
Dorian #86441 üzenetére
A Cata Beta 600D nem sokban marad el a Bradt AD1006X -tól.
-
Dorian
félisten
válasz
queens #86440 üzenetére
Olyan nagy csoda nem törtent ezen a területen. Vagyis kb semmi. Ha találsz halkabbat az nem azert lesz mert eltelt 15 év.
Cata-t vennék ilyenből ha mindenkeppen cserelni akarod, de abból is van csomó verzió. Megnézed a meglévő és a kivalasztott adatlapjat abban lesz dB szint. -
foxymaci
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni édesanyámnak elszívót szeretné cserélni mindenképpen 90cm-es kell neki, ezt a kettőt néztem ki nagyon hasonló paraméterekkel vannak.
Melyiket ajánlanátok?
[Cata V-900]
[lElectrolux LFC319X]Előre is köszönöm!
-
mzso
veterán
Helló!
Nem értek hozzá, de be kell szerezni kivezetést CATA OMEGA 600 X/L párelszívóhoz.
Egy ilyen CATA BK-150 ECO bekötő szettben minden benne van ami kellhet, a falon kívülre is?
Vagy kell még valamit keresni valamit? Vagy esetleg teljesen mást?
(Jó is az amikor olyat sóznak az emberre amivel még soha nem foglalkozott.) -
Üdv!
Páraelszívót keresek főzőlap fölé, de csak 100-as a szabadba vezető cső.Jól gondolom, hogy fölösleges nagyobb teljesítményű készüléket vennem, úgysem viszi át?
Pl. Cata GT-PLUS 45 WH/M: max. 645 m3/óra; csőcsatlakozás átmérő: 150mm (javasolt), 125mm (minimum)Egy ilyennel sokkal jobban le lennék maradva, a 100-as cső mellett?
Cata G-45 WH/L: max. 335 m3/óra; kivezetőcső átmérője: 120mm -
Frod
addikt
Azt hiszem megvagyok, sikerült Frankenstein szörnyét megalkotni, mert minden eltérő márkából lett
(zárójelben a második helyezettek):
Főzőlap: Bosch PPP6A6B90 (AEG HKB64453NB)
Sütő: AEG BCE556360B (Bosch HBA573EBO)
Elszívó: Faber Tweet EG8 LED BK A55 5 év gari (Cata Wanda 600)Így több, mint a duplája lett a vége az eredeti Gorenje szettnek, de egyszer kell összetenni évekre. Rá tudnátok nézni, hogy ez a kombináció így jó-e vagy valamit érdemesebb cserélni? (pl.: van mondjuk 10k-val többért egy jobb főzőlap, ilyesmi) Köszi!
-
Sinesol
veterán
válasz
Einsti #84307 üzenetére
Elszivót rendes, elszivóra szakosodott cégtől vegyél, ne egy Electroluxtól, akinek kb. csak azért van, hogy kerek legyen a portfólió. Falmec, Sirius, Faber, Elica..ezeket nézegesd, vagy ha szűkebb a keret, akkor Cata-t. Ezekben lesznek bőven csendes modellek, van a Falmec-nek NRS modellje is, ami extra csendes. Ha viszont tutira akarsz menni, akkor külső motoros elszívót kell venni, a fent emlitett márkáknál lehet is ilyen opciót választani sok modellnél, egyre inkább lecsorog olcsóbb kategóriába is, pl CATA-nál is van már ilyen egtész jó áron. Ez esetben már eleve motor nélkül jön az elszivó és máshogy van megoldva a kábelezés is. Motorból többféle megoldás van, szerelheted külsö falra is, de mehet padlásra is, azt hiszem annyi a lényeg, hogy 3 vagy talán 5 méternek lennie kell a cső és a motor közt. A gyengébb megoldások is verik légszállítási adatok terén gyakorlatilag az összes hagyományos megoldás max teljesitményét, miközben a zaj kb 0, nem zúg, nem búg semmi.
-
BBéci
legenda
Akkor az nem tartozik az általam legtöbbnek nevezett halmazba.
Amit tavaly 40000 forintért árultak, az annyira alapmodell, hogy kispórolták belőle. Szégyen a gyártójára nézve, pedig a Cata a jobbak egyike.
Utóbb vettem észre, hogy teleszkópos. Alighanem azokba nem tesznek, csak a kürtősökbe. -
Sinesol
veterán
Szerintem elszivora szakosodott cègtöl vasarolj, ezek a lux, meg whirpool elszivok csak azert vannak, hogy elszivo is legyen a márka kinalataban, normalis minösegre ne szamits. A Cata es a Teka nagyon jo ár/èrtèk arànyú, a Nodor kicsit mèg jobb minöseg ès mèg nem dràga nagyon, ha meg nagy a keret, akkor Falmec, Faber, Elica az ajanlott.
-
Sinesol
veterán
Hàt pedig 125 a legkisebb, ami mèg szabvanyos, Cata-ban en mèg nem is lattam annàl kisebbet, milyen tipus is pontosan? Amigy a gari is ugrik legtöbbnèl, ha nincs meg legalabb 125-ös kivezetes. Mondjuk sajnos 100-as, 110 es megoldas azert is lehet, mert sok panelben, regi tarsashazban ilyen van, ujakban is ezen sporolnak/ hozzaertes hianya miatt ilyet furnak, hogy jovanazugy. Aztan csodalkoznak, hogy hangos, zúg, meg bedöglik a lefojtàs miatt…
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
CATA TF 2030-hoz nem jár gyárilag légzáró? Helye megvan, de nincs benne. Szaküzlet szerint már rengeteg modellhez nem adják.
Maga a a vízszintes kivezető csőben lesz amúgy egy 3 zónás légelzáró, nem tudom így szükséges-e hozzá külön berendelni.Köszi az infót!
-
walter70
tag
Sziasztok,
családi ház konyhájába keresek szagelszívót külső kivezetéssel.
Egyelőre ezt találtam,ami tetszik: [link]
Mindenképpen oldalfalra szerelhető kellene,60cm széles. Utána olvastam,de a Cata gépekről is hallani jót-rosszat egyaránt.
Van-e valakinek ilyennel tapasztalata,illetve tudtok-e ajánlani max. ebben az árkategóriában mást? -
kasu0707
csendes tag
Sziasztok CATA páraelszívókkal mik a tapasztalatok? Náluk találtam 75centist, megéri-e a 40k különbséget egy 60 centis Electroluxhoz képest?
-
AXisBOLD
addikt
elszívó: nekem CATA-t ajánlottak szinte minden boltban ebben a kategóriában: GT-PLUS 45 X/L
és nem teleszkóposat, mert a kihúzott résznél nincs szívás, csak a zsírt fogja fel.
nappali + konyha + közlekedő együtt 28nm -
amargo
addikt
válasz
Dorian #78099 üzenetére
Én most ősszel szereltem be egy CATA elszívót.
Szintén elégedettek vagyunk vele.Ami miatt még is írok, hogy OK a készülék annyi amennyi, de jött vele egy röpi is, hogy mennyiért szerelnék be és dobtam egy hátast kb 50e környékére jött volna ki, ha nincs semmi extra. Persze volt, mert én még pluszban elrejtettem a 230-as konnektort is, mert 10 cm arrébb volt.
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
milyen költségei vannak ma egy szerviznek (kiszállás, munkadíj)?
De inkább úgy kérdezném, hogy kötnétek-e +2-3 év szervizgaranciát (amibe az esetleges alkatrész árak nincsenek benne, csak a szervizelés)?sütő, mikró, főzőlap, mosogatógép, hűtő --> Whirlpool
elszívó --> Cata
mosó és szárítógépek --> LGnagy a dilemma, mert összesen +210.000,- HUF lenne a garanciakiterjesztés.
-
gyuri00
aktív tag
válasz
gyuri00 #76202 üzenetére
Nagyon mellé lövök ha szinte mindenből Electrolux gép lesz?
Ha regisztrálok az oldalon 10% le jön mindenből, vagy estleg valahol adnak kedvezményt teljes konyhai gép szett vásárlása esetén?Sütő [link]
Főzőlap [link]
Páraelszívó [link] Abból először Catát néztem sokan azt ajánlották az oldalon de 2 fokozat miatt sokan panaszkodnak rá vagy nem túl hangos a második fokozatban?
Cata [link] igazából jóval olcsóbb is mint az Electrolux
Hűtő [link]
A mosogatógépből Bosch lesz, az mindenkinél bevált [link] 5 év garancia van most rájukAz Electrolux oldalán is úgy látom 5 év garanciát adnak mindenre
Igazából olyan vegyesek a vélemények hogy teljesen tanácstalan vagyok
-
csubuka
addikt
Köszönöm, értem. Ámde azért gondolom a két motor maxi álláson kapcsol be nem? Az meg úgyis olyan hangorkánt csinál, hogy az ember kétszer is meggondolja a bekapcsolást
Anyuéknál van egy bivaly kürtős CATA, na azt is alapnál nagyobbra sosem rakják, mert a hangja durva, hiába szívná el a 600 köbmétert mondjuk óránként
-
csubuka
addikt
Köszi a választ!
Azt inkább hanyagolnám, a keringetőset-szénszűrőset. Csak a gond van vele...
"Technós" lakásokban amúgy el tudnám képzelni a nyers horganyzott acéllemez-féle légtechnikai csövet a falon amúgy...
Köszönöm, annyira azért nincs végtelen pénz erre, sajnos
Akkor marad a kis teleszkópos...
Amiket néztem, az a CATA TF-5260 60cm meg a CATA CATA TF-2003/60.
De ezeknek is azért kicsit szidják a minőségét néhány kommentben. Lehet simán lehet ennyi erővel egy Heinner is
De bármilyen titkos topikos példányt meghallgatok, ha van jobb ötletetek, ami garantált bevált
-
BBéci
legenda
válasz
Gaben360 #75257 üzenetére
A döntöttnek egyetlen előnye, hogy nem vered bele a fejedet. Viszont ugyanolyan hatékonysághoz nagyobb szívási teljesítmény kell, mint a hagyományosé. Az pedig nagyobb zajt is jelent. Semmi szín alatt nem vennék döntöttet.
A Cata gyártmányú elszívókat nagyon jónak tartom, ha a 18 éves Gorenje megadja magát, biztosan olyan lesz az utódja. -
6030D
őstag
Pár hete én is átrágtam magam a témán. A légköbméter 6-12szeresét javasolják, ami sok mindentől függ. Ezt nehezítik a webshopok, akik nem mindig ugyanúgy adják meg a légszállítást. Én végül 29 nm-hez ezt a Gorenjét vettem, de ezen a Cata-n is gondolkodtam. Még nincs használatban, így nem tudom, jó lesz-e.
Van egy tippem, hogy nekünk nem lesz jó egyik sem, mivel a sütő nem az elszívó alatt lesz, így a végleges megoldás a helység komplett szellőztetése lesz valamilyen módon. De ne legyen igazam. -
LOTR
addikt
sziasztok
konyhai elszívó csere előtt állunk, épített helye van 60 x 30 cm nyílásba kell beleférnie (60 cm-nél ne legyen szélesebb), így előny lenne ilyesmi méret (a mostani az valami kihúzhatós típus)
ezt ajánlották eddig: CATA GT PLUS 45
de ez méretre azért kisebbérdeklődnék, hátha van valami ajánlott típus a fent keresett méretben
köszönöm -
pjen
félisten
Üdv Urak. Vettem egy cata konyhai elszívót. A teleszkópos kihúzható fajtát. Adtak hozzá 4 csavart, hogy a bútorlapon átfúrva fel lehessen csavarozni. Ezeket a lyukakat vagy eltalálom vagy nem. Az elődje egy WH amely a peremen van felfogatva. Ötleteket kérek hogyan tudnám a catát is a peremen felfogatni. Ki kéne szerelni a szűrő betéteket, xe nem tudom hogy kell.
-
st6969
őstag
válasz
Chris0321 #73465 üzenetére
Hello,
Nekem Cata van, de a felépítése hasonló lehet. Ha nem közvetlenül a falra szereled, nem fog takarni oldalról a lemez a falig (lesz egy rés). Ez egy "U" alakú takarólemez, a fal felől nem zárt. Én nem láttam még olyat, amiben lett volna cső, mivel nem tudhatja a gyártó, hogy te milyen hosszan és irányban akarod vezetni. -
cd930
senior tag
válasz
Dorian #72947 üzenetére
Cata egy páraelszívóknál nagynevű és megfizethető márka.
Drágább pl a Falmec, van belőle külső motoros is.
Multikomplex bemutatóteremben meg is tapogathatod őket, ahogy láthatod, a döntött verzióból van jópár ajánlatuk. Nekünk évek óta egy Cata Ceres 600 van, szeretjük. -
st6969
őstag
Vett valaki mostanában perimetrikus páraelszívót? 230ezer-nél nem lehet megúszni olcsóbban? Ilyen döntött kellene, mint a linkelt Cata, min. 600m3/h elszívással.
150ezerig nincs esetleg valami ajánlható? -
HeineD
csendes tag
Villanyszerelési kérdésem lenne, egy háztartási szagelszívó kapcsán.
A páraelszívót dugvilla nélkül adták, így annak a konnektorhoz csatlakoztatását nekem kell megoldanom. A Cata-nak van egy barna és kék vezetéke, a régi páraelszívóból megmaradt kábel esetén viszont van egy sárga/zöld is.
Ilyenkor mi a teendő? Elég a kép szerinti összekötés vagy ez így nem ok? -
balint82
senior tag
Sziasztok, 60 cm széles, teleszkópos páraelszívót keresek.
Megnéztem párat, de igazából össze-vissza írják az adatokat az eltérő oldalakon.
Igazából tetszik ez (CATA TF-5260 X/L), vajh ez kétmotoros?
Meg ez sem rossz (CATA TF-2003)
Bárkinek van ezekhez gyakorlati tapasztalata? Vagy akár hasonló árban ki mit ajánlana?
-
Ubulhun
tag
Igen, olvastam róla... Ha jól értettem, gőzzel próbálja feloldani, és utána ugyanúgy kézzel kell letakarítani. A pirolitikusnál állítólag leéget mindent, és csak a hamut kell kisöprögetni... Nem tudom, van-e vilgan kívül másnak - remélhetőleg pozitívabb - tapasztalata?
És egyébként Cata cuccairől van valakinek tapasztalata? Tudomásom szerint ők is gyártanak sütőt, főzőlapot is, nem csak elszívókat.
Jut eszembe! Elszívók kapcsán is felmerült a kérdés, hogy milyet volna érdemes most beszerezni? -
cd930
senior tag
válasz
Speeedfire #67937 üzenetére
Elsősorban Cata elszívót vennék vagy másik hasonló gyártóét, akik erre specializálták magukat (Falmec, Nodor)
Itt keresgélj, ők a nagyker is.
Egy szűrés a kérésednek megfelelnek. -
freemail.hu
csendes tag
Üdv mindenkinek!
CATA TF-2003 60/D duralum LED
Adott a fenn említett páraelszívó, ami nyáron lett beépítve, de meg most jutottam oda , hogy a összekössem a külvilággal, és használatba vegyük. Miután sikeresen bekötöttem, azt vettem észre , hogy szelel nagyon keményen , elsőnek azt hittem az cső sérült.
Csatolom a képet.
Tehát a gyári kivezető mellett nagyon nagy rés van amit ki is emeltem a képen.
Csoport ajánlására vásároltam , úgy gondolom sok mindenkinek van ilyen készüléke.
Kérdeznem tőletek/mindenkitől, hogy ez normális, nálatok is így van ? Ezt végülis , hogy oldjam meg ötletek ? -
BBéci
legenda
Amennyiben van rá lehetőséged, kürtős kialakításút válassz. Ha nincs, akkor az a Cata jó lehet, bár nem tudok róla semmit.
#67518Dluinet
A miénk sem rozsdásodott, hanem a víz lerakódását pöfögte ki magából.
Nem akkora teher a vizet kiönteni és az egyéb ajánlott tevékenységeket elvégezni, hogy egyáltalán szót fecséreljünk rá. 2-3 perc. -
BBéci
legenda
-
zsiz
őstag
-
Veyron006
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas szemezgetés után kiválasztottam az új konyhánkba néhány elektromos konyhai eszközt. A cél tartós, minőségi (DE nem luxus) eszközök megvásárlása.
Van esetleg az alábbiakról véleményetek/korábi tapasztalatotok?
Mosógép - BOSCH WAU28PH1BY Home Connect (kurva sokat mosunk és szárítunk)
Szárítógép - Bosch WTR87TW0BY hőszivattyús szárítógép
Főzőlap (kerámia) - Bosch PKN645FP1E
Villanytűzhely - Bosch HRA574BS0 + sín
Mosogatógép - Bosch SMV6ECX57E
Mikrohullámú - Bosch BFL554MS0
Páraelszívó - Cata OMEGA 600 BK/L VAGY Whirlpool AKR 036/1 G BLElőre is köszönöm!
-
rallyeati
újonc
válasz
peppe79 #62070 üzenetére
Köszi, igaz.
Ezek a légszállítási adatok... ahány hely annyi féle verzió. Például az [elszivo.com]-on 170-385-öt írnak a 6630-ra.
Viszont itt találtam egy [Cata-TF-6600]-t, ami erősebb, emiatt zajosabb is minimálisan.
Szóval úgy látom ez a brushless nem a zajszintre van jótékony hatással, sokkal inkább a fogyasztásra.
6600 (70.000 Ft):
300-645 m3/h
50-67 dBA.6630 (90.000 Ft):
210-410m3/h, turbó fokozaton 605m3/h (elszivo.com: 170-385 m3/h)
47-64dBA, turbó fokozaton 70dBA (elszivo.com: 46-63dBA) -
peppe79
senior tag
válasz
rallyeati #62068 üzenetére
"Mit gondoltok, megéri a [CATA TFH-6630] páraelszívó a kétszeres árat például a [CATA TF-2003/60]-hoz képest?"
Relatív. Ha a főzőlap használata nálad is túlmutat a tészta kifőzésén, készételek melegítésén, akkor szerintem mindenképp megéri.
"A TFH-6630 brushless motorral van, amire azt írják, hogy csendesebb, de a műszaki leírásnál a zajszintnél pont a másikhoz írnak 1dB-el kevesebbet. "
Azért, mert minimális fokozaton a 2003-as légszállítása közel 30%-kal alacsonyabb, mint a 6630-asé!
6630:
210-410m3/h, turbó fokozaton 605m3/h
47-64dBA, turbó fokozaton 70dBA2003:
150-390m3/h
45-57dbA -
rallyeati
újonc
Sziasztok!
Mit gondoltok, megéri a [CATA TFH-6630] páraelszívó a kétszeres árat például a [CATA TF-2003/60]-hoz képest?
A TFH-6630 brushless motorral van, amire azt írják, hogy csendesebb, de a műszaki leírásnál a zajszintnél pont a másikhoz írnak 1dB-el kevesebbet. A légszállításnál a legnagyobb fokozatnál van nagyobb különbség (1000 vs. 600), kis fokozaton minimálisnak tűnik (408 vs. 340), bár ez is ~20%.
-
törölt tag
Sziasztok!
Mostanában kezdtem használni a még korábban vett Cata indukciós főzőlapot, és eléggé furcsállom, hogy ahogy ki-be kapcsol a tekercs, ilyen zúgó hangot ad (csak ha rajta van edény). Az ikeás kis öntöttvas serpenyővel alig hallható, de a MM-ban vett teflon bevonatos edényszettnél elég hangos/jól hallható. Próbáltam róla egy videót csinálni ( [link] ).
Ez mennyire normális, illetve okozhat meghibásodást?
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Ha minden összejön akkor idén lecseréljük az általam pár éve összefabrikált konyhabútort. Az alábbi gépeket néztem ki:
Főzőlap: Elux EIV644 link 112 990
Sütő: Elux EOE7P31X link 123 405
Elszívó: CATA JUNO 700 XG link 109 900
Mosogatógép: Bosch SBH4HVX31E link 169 990Márkák szerintetek rendben vannak? Igazából nagyon extra igények sincsenek, egy normális indukciós főzőlap + sütő, illetve egy mosogatógép ami bírja a havi minimum 30 ciklust.
-
st6969
őstag
válasz
Donki Hóte #60628 üzenetére
"az egyszerűbb, levegővisszaforgatós, zsírszűrős páraelszívót rakják be (amiben tisztítani, cserélni kell a szűrőbetétet, különben büdös lesz a nappaliban)"
Hát nálunk ki van vezetve, de így is "büdös" van a nappaliban főzéskor, főleg krumpli és lángos vagy bundáskenyér sütéskor (igen, szoktunk ilyen extrém kajákat is enni
).
60cm-es főzőlap, 60cm-es Cata Omega 600 kürtős elszívóval, ami a főzőlaptól 70cm magasan van (szerintem ez túl magas, de néha így is beverem a fejem). Figyelem a gőzt, rengeteg elmegy az elszívó mellett, még maxon is.
Töröm a fejem, hogyan kéne fejleszteni. Szélesebb nem fér be (max 75cm hely van), és lentebb is kéne tenni, na meg azt a gané alu gégecsövet fix műanyagokra cserélni. Most arra hajlok, hogy döntött ernyős elszívó lesz. Tetszik is, meg jóval lentebb is lehet tenni anélkül, hogy útban lenne. Kérdés, mennyire lesz hatékony... -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Beépíthető indukciós főzőlap és sütő kombóra keresnék javaslatokat ~150e Ft-ig. Előnyt jelent természetesen valamilyen tisztítást könnyítő funkció, gőzprogram és minden + extra funkció természetesen. Szóba jöhet kisebb márka is (Amica, Cata) lényeg, hogy a vélemény saját tapasztaláson alapuljon, ami persze a nagyobb márkás termékek esetén is igaz.
Köszönöm!
-
nelsonmanian
senior tag
Sziasztok!
Adott egy AEG IAE84851FB főzőlap és egy Cata Thalassa 900 XGWH/E páraelszívó. Szeretném ha a főzőlap vezérelné az elszívót. A főzőlapban hob2hood az elszívóban valamilyen bluetooth vezérlés van(amiről semmi bővebbet nem találtam). Bújtam a külföldi fórumokat, vannak hibrid megoldások, de konkrétan erre még nem találtam semmit. Próbáltatok már hasonlót? -
st6969
őstag
Szia,
annyit tudnék javasolni, hogy mindenképp vezesd ki a szabadba, méghozzá 150mm (de min. 125mm) átmérőjű, lehetőleg műanyag légtechnikai csővel (de a semminél az alumínium kihúzható is jobb). A Cata-nak biztos van tapasztalata a szagelszívó gyártásban, a többit nem ismerem. Ha fér, legyen szélesebb, mint 60cm. A kereted szűkösnek tűnik. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Van ahogy láttam akció a Whirpool WHBS 63 F LE X elszívóra. Ennek mondjuk sehol sem látom, hogy az EN szabvány szerinti-e a megadott légszállítása...
Amúgy még ha EN szabvány is az elszívás, akkor is egy Cata Beta 600 szintjén van, ami szintén akciós 50k körül épp...
Szóval akkor már inkább az akciós Cata ezen az áron talán, hogy látjátok?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A Cata Beta 600-nak meg az Omega 700-nak is 150-es csonkja van a gépen magán nem? Tehát ha a fali kivezetésem vége csak 125mm (annál kisebb nem megengedett gondolom), akkor is csak a legeslegutolsó szakaszon volna célszerű ennyire leszűkíteni a légcsatornát, nemde? Tehát a hossz java részén 150-es kellene gondolom... *Csak azért, hogy milyen kivezetés készlet legyen rendelve hozzá...
-
válasz
Piftuka #57668 üzenetére
Kétféle elszívó van. A külső légtérbe kivezetett elszívóknál általában nincs textil zsír/pára szűrő. Ha a tiédben gyárilag nincs ilyen, akkor nem kell bele textil szűrő.
Amelyeknek nincs külső kivezetése, azokban általában van textil betét, azoknál ha szétszeded, akkor látod, hogy hová kell rakni.
Hogy a te CATA elszívód melyik csoportba tartozik, azt csak te tudhatod
-
Piftuka
veterán
válasz
Donki Hóte #57628 üzenetére
Ne tessék kinevetni, de ez a textil betét hová illesztendő a készülékben? A mi CATA elszívónkban csak alumínium rács van a kürtő lezárásaként.
-
csubuka
addikt
válasz
peppe79 #57589 üzenetére
Szia!
Még annyit néztem ezen ügyben, hogy a régebbi, halogénes Cata Beta 600-as gépek, azok 2015-ös modellek kb., BT2-es motorral (240W max teljesítmény, 780m3/h légszállításnál turbóval). Ámde nem hiszem, hogy a sokkalta nagyobbnak kikiáltott éves kWh/év energiafogyasztásuk amiatt volna. Elég hasonlónak tűnik az a mostani BT3 motorokhoz (850m3/h turbo légszállítás, 280W max teljesítmény). Szimplán tényleg valahogy az EU jogszabályok/szabványok változása, meg ahogy a halogén extra fogyasztását beszámítják az rontja el a képet a régebbi Beta 600-nál.
Amúgy az, hogy ezeknek a minimum fokozata is 300m3/h légszállítású 52 dB-nél az nem túl "erős" minimum fokozat?
4000 óra világítás kell, hogy a halogén ledolgozza a a kezdeti vásárlási árelőnyét a LED-el szemben
-
peppe79
senior tag
válasz
csubuka #57587 üzenetére
Ezekből a modellekből létezik többféle változat is. A Cata weboldaláról le tudod tölteni a katalógust, amiben megtalálod a részletes technikai adatlapot is.
Ami ebből téged a leírtak alapján érdekel:
omega 700 vs. Beta 600
hidrodinamikai hatékonyság:
17,8% (D oszt.) vs. 30,6% (A oszt.)zsírszűrési hatékonyság:
90,3% (B oszt.) vs. 91,2 (B. oszt)max. légszállítás (nem intenzív)
645 m3/h vs. 600 m3/hzajszint max. fokozaton
72 dB(A) vs. 65 dB(A)Abban teljesen igazad van, hogy ideális esetben a páraelszívónak szélesebbnek kellene lennie a tűzhelytől. Valahogy az évek során úgy alakult, hogy a legtöbb ember a 60-as tűzhely fölé 60-as felső szekrényt vásárol/készíttet.Ha te szélesebbet választasz, az jó döntés lehet...abban az esetben, hogy ha két ugyanolyan, csak eltérő szélességű modellt veszel alapul. Mert, ahogy a fenti példát mutatja, az Omega 700-hoz képest a Beta 600-nak jobb a hidrodinamikai hatékonysága.
Ami pedig a turbo módot illeti: ez az üzemmód csak 10-15 percig használható. Arra tökéletesen alkalmas, ha netán legégeted a kaját, és gyorsan szeretnéd a konyhát kiszellőztetni...vagy csak télen kiszellőztetnéd a lakást, és emiatt a páraelszívóval rásegítesz. De normál esetben, főzéskor te nem fogod használni a turbó módot, már csak a baromi magas zajszint, és a korlátozott idejű használat miatt sem. Plusz, hosszú távon vélhetőleg a motornak sem tesz jót. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
A Cata felhozatalát kivesézve a kérdés az, hogy Beta 600 legyen vagy Omega 700. A Beta 600 halogénes verziói 55k-tól mennek (Led csere gondolom házilag megoldható fillérekből), az Omega 700 inoxban 70k. Ennyiért kisebb a max légszállítása és hangosabb is. Ámde 70cm széles mivolta miatt lehet, hogy jobban megakadályozza a szagok szétterjedését, szélesebb sávban szív el. Csak ez számokban nem kifejezett. Mit gondoltok erről? Inkább csak 60cm, de nagyobb légszállítás vagy legyen 70cm-es?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A Cata Omega és Beta elszívó szériák között olyan nagy egetverő különbség nincsen nem? Mindkettő vehető felteszem... Bár adott méretben a Beta jobban szív valamivel halkabban, ahogy látom, persze drágább is....
*Talán a Beta-ban van valami turbó üzemmód, mai még +20% légszállítást hoz, de gondolom orkán hang árán.
-
tchriss
tag
Sziasztok!
Valahogy sejtettem, hogy ebbe bele fogok futni.
Adott egy helység ami 32nm és 2,5m a belmagasság amerikai konyhás nappali.
Ez ha jól számolom 80 légköbméter.
Itt többen írták érdemes ennek a 8-10x ét venni és alapján megvenni a szagelszívót.
A kinézett egyed: Cata 7600 gwh -t fehér, de jelen pillanat nincs csak inox ami nem kell
felajánlották a Cata 6630 Gwh -t , de én szerintem annak lényegesen kevesebb a szállítási kapacitás:
SZABVÁNY SZERINTI TELJESÍTMÉNY700 m3 kontra 400 m3
SZABAD KIVEZETÉSI TELJESÍTMÉNY1000 m3 kontra 1000 m3
a 150 kivezetési méret megvan a falon és kb 2m a táv a faltól.A hivatalos márka oldalon nem is találom a 6630 ast.
Érdemes ezt megvenni erre a légköbméterre? vagy a drágábbik tud még valami extrát? -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Összeállt a szülőknek való, amerikai konyha miatt lehetőleg halk gépekkel összerakott új konyha géplistája. Kérlek, hogyha van alternatíva javaslatotok, akkor írjatok
Csupa beépített eszköz, kivéve a szagelszívó.
-Elszívó: Cata Omega 700 X/L, 70k
Kürtős, inox, 650m3/h maxi állásban az elszívás (72 dB-vel), 70cm széles (60cm a főzőlap, de ennél szélesebb nem fér el). Sajnos külső motoros nem nagyon oldható meg a szülőknél. 40 m2 amerikai konyha van, szűkösen talán elég lesz ez az elszívás, nem külső motorosból erősebb nem nagyon van tán értelmes árban. Sajnos itt halkságról nem lehet beszélni a nem külső motorosoknál...-Mosogatógép: Whirlpool WSBO 3O23 PF X, 117k
Beépíthető, előlapon látszó penellel, 10 teríték (2+1 főre időnként), 43dB, inverteres elvileg-Mikró: ECG MTD 2390 VGSS, 37k
23 liter, 90W mikró, rozsdamentes, nem gombra nyílik az ajtaja, letisztult-Hűtő: Whirlpool art 6610/A++, 134k
Beépíthető a mélység és a zaj korlát miatt.195liter, 35db, nem inverteres, elvileg mégis halk, alulfagyasztós. Teljes nofrost nincsen benne, csak valami leolvasztás könnyítés.
Alternatíva, nagyobb hűtőtérrel Whirlpool ART 9610/A+, 154k, 230liter-Sütő: Electrolux EEC2400EOX, 84k
Pirolitikus, légkeveréses, semmi extra, még teleszkópos sütősín sincs benne. Sajnos a teleszkópos okosság 105k-tól kezdődne (az még egy Candy FCEK826XL…)-Főzőlap: Electrolux KGS6436SX, 50k
Gázos, wok égővel, semmi extra -
peppe79
senior tag
válasz
golya87 #56929 üzenetére
A Multikomplex oldalán van egy pár pontatlanság, félretájékoztatás. A Cata gyártói weboldalán elérhető az eredeti katalógus. Annak a végén, egy táblázatban részletesen összefoglalták az elszívók műszaki paramétereit. Ami -szerintem- a lényeg...
...Legend X 900 vs Thalassa 900 XGBK:
Légáramlás minimum sebességen (m3/h)
200 vs. 200
Légáramlás maximum sebességen (m3/h)
524 vs. 605
Légáramlás intenzív (turbo) sebességen (m3/h)
648 vs. 825
Zajszint minimális sebességnél (dB)
40 vs. 40
Zajszint maximális sebességnél (dB)
64 vs. 64
Zajszint intenzív (turbo) sebességnél (dB)
67 vs. 69
Hidrodinamikai hatékonyság (%)
31.7 vs. 39.7
Hidrodinamikai osztályzás
A vs. A
Megvilágítás hatásfoka (lux/W)
36 vs. 26.3
Megvilágítás osztályzás
A vs. B
Zsírszűrő hatékonyság (%)
78.5 vs. 75.5
Zsírszűrő osztályzás
C vs. C
Éves villamosenergia-fogyasztás (kWh/év)
42.1 vs. 14.5
Energiahatékonyság
A vs. A+++
Világítás
2x3.5W GU10-es LED vs. 3W LED csík, állítható színhőmérséklettel (2700K, vagy 3000K)
Motor
BTDCA brushless motor vs. újabb fejlesztésű, nagyobb hatékonyságú BT4DC brushless motor -
golya87
őstag
Sziasztok!
Ismét páraelszívó témakör. Kértem a Multikomplex-től árajánlatot, de a gép árának feléért jönnének ki kétszer(felmérni, felszerelni). Így inkább megpróbálnám saját magam.
Az alábbi két típusból melyiket érdemes választani?
A Thalassa paraméterei eléggé nagy szórásban vannak honlaponként, a Legend pedig nincs is a gyártó honlapján adatokkal ellátva.
Cata Thalassa 900, Cata Legend 900
Multikomplex Thalassa, Multikomplex Legend
A Thalassa kinézete erősen véleményes nálam, viszont a maximális légszállítása jobb, mint a Legend-nek és a főzőlap tudja vezérelni. (Hob2Hood-ra már találtam Arduino-s megoldást, így gondolom nem lehetetlen egy H2H <> Cata fordító készítése) -
Piftuka
veterán
válasz
golya87 #56830 üzenetére
A hazai képviseletük a Multicomplex Kft.
Én is CATA-t választottam, tőlük rendeltem, előtte kaptam tanácsot, de sajnos nem az ő embereikkel köttettük be, és emiatt felemásak az érzéseim.
Az elszívó alapvetően jó, de hozzád hasonlóan nálunk is "egybenyitott" teres, de boltívvel elválasztott, szűkített területen lévő konyha + étkező részhez volt szükség a megfelelőt kiválasztani.
Direkt utánajártam... Ilyen helyen eleve nem a légtérnek megfelelőt, hanem túlméretezettet kell választani. (Használat közben figyelni kell a helyiségek ajtajainak, ablakainak megfelelő nyitására, zárására, hogy jó legyen a huzat.)
Ha pedig még a csendesség is számít, akkor még jobban túl kell méretezni, mert alacsony fordulaton lesz csendes a venti, márpedig ha alacsony fordulaton használnád, akkor nagyobb méretű kell, hogy ugyanannyi levegőt tudjon cserélni, mint egy kisebb, gyorsan forgó darab.
Szóval végeredményben bőven, vagy 30%-kal "fölélőttem" a kiszámolt légtérnek, ráköltöttem, amit kellett, de sajnos a gyakorlatban a végeredmény így is csalódás volt!
Igaz, a bekötést végző szakember valamivel magasabbra rakta az elszívót az ideális ~70-75 cm-nél (a gáz felett), de ettől függetlenül is... Alap és közepes fokozaton (ahol még azt lehet mondani, hogy "csendes", bár inkább úgy fogalmaznék, hogy nem zavaró) nem elegendő a szívóerő, de még maximumon sem, ott pedig már elviselhetetlenül hangos a működése.
Ráadásul a kondenzvíz elvezetését nem megfelelően oldották meg, így az első üzemet követően visszacsepegett a kürtőn keresztül is, rá a forró izzóra (elszívó világítás), ami annak rendje és módja szerint szét is robbant azonnal a hidegvíztől...
A rossz hatékonyság miatt pedig sok értelme nincsen a jelenlegi formájában. Magyarul lehet majd egy ennél még sokkal nagyobb teljesítményűt felrakatni...
Majd valami egészen nagy, dupla légkapacitású, 2 nagy ventis, lassan forgó "monstrumot". Majd...
Summa summarum:
Ha a CATA vonalon (vagy az ő termékeiknél maradsz), javaslom egyeztess velük, beszéld át a tudnivalókat, szükséges alapanyagokat, a hely jellemzőit, a lehetséges gixereket, stb., majd kérj árajánlatot, és tőlük vedd, velük építtesd be. "Cipőt a cipőboltból"...
Akkor nagyon nem nyúlhatsz mellé szerintem. -
rallyeati
újonc
Én is hasonlóan egy amerikai konyhás nappaliba keresek elszívót. A hub2hood engem nem vonz, viszont a beépíthetőség igen.
Paramétereket nézve ez jónak tűnik, ha minden igaz max. 820 m3/óra:
[Cata TF-7600 X]Ez mondjuk bőven fele áron 645 m3/óra: NODOR EXTENDER PLUS 600
Mindkét márkánál 3 év garancia.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple MacBook
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Nest doorbell gen2
- Kugoo Kirin G1
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Siemens EQ6 S700 Series automata kv/cappucino/Latte Macchiato föző érintő kijelzővel!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest