Hirdetés

2012. február 9., csütörtök

(#16601) bacsis válasza dfdfdf (#16600) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

uhh egyik kedvenc VGA-m :B

egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu

(#16602) dfdfdf válasza bacsis (#16601) üzenetére

dfdfdf
(őstag)
LOGOUT blog

nem rossz sajnos ez csak puritán VGA semmiu extra de a hűtése eredeti és nem zörög :D
sajnos a riva 128as nem ad képet kisípolja a lap és a 9800 XTm en meg a 2001 kiírja hogy kevésa VRAM 2dben a kari jó de 3dben meghal :/ RIP

Eladó cuccok http://href.hu/x/dojp //Én vagyok akiről cikkeznek a mobilarénán pedig nem is vagyok telefon -> http://href.hu/x/dhka // pHchat.eu a legjobb hely

(#16603) bacsis válasza dfdfdf (#16602) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nyekem van 2 fajta is, mindegyik V6800 Deluxe, 32megás, de az egyik hogyan hogy 1 oldalt vannak csak RAM IC-k a másik meg 2 oldalú :))

(#16604) dfdfdf válasza bacsis (#16603) üzenetére

dfdfdf
(őstag)
LOGOUT blog

vannak érdekességek az már tuti :D
volt hogy vettem 2x2 giga ddrII ramot kit volt bontatlan az egyik 4 gigás volt pedig a cimke ugyan az volt de a chipek másak nem mentem reklamálni vissza hogy gyárihibás :D

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok http://href.hu/x/dojp //Én vagyok akiről cikkeznek a mobilarénán pedig nem is vagyok telefon -> http://href.hu/x/dhka // pHchat.eu a legjobb hely

(#16605) bacsis válasza dfdfdf (#16604) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát azt még akkor a gyárba baszhatták el.. szerencsédre :D
én hát nem teljesen így de hasonló módon jártam.. radeon 9600-ast akartam venni de véletlenül XT-t kaptam akkor még 30ezerVs 50ezer volt az áruk, viszont én rendszeresen vissza mentem "reklamálni" hogy biza én XT-t kaptam a tulaj meg egyből ki volt az melyik eladó volt az, én meg mondtam, hogyááá arra már nem emléxem :)) hadd egye a fene :DDD nahh jó, ők is jól jártak mert sokáig visszatérő vásárló lettem így :DD

(#16606) frescho

frescho
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha valaki DOS alol szeretne netezni: [link]

(#16607) dfdfdf válasza bacsis (#16605) üzenetére

dfdfdf
(őstag)
LOGOUT blog

olyan is volt hogy 5000ezressel fizettem és 10000esből adtak vissza de elfelejtettem szólni :DDD csóró középsulis voltam abból lett anno az audigy4esem :D

frescho: beteges de tetszik :D

[ Szerkesztve ]

(#16608) peti_s válasza Ranagol_5 (#16599) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Van esély arra h lesz egy 3. ilyen server is? :D :D :D :D Mondjuk, Pécsre lehozni nem épp occsó volna. :D A tesztet nagyon várom, főleg Bacsis server eredményeivel összehasonlítva. :)

(#16607) dfdfdf, nekem az OTP bankban volt olyan, hogy egy 1000-el kevesebbet adott vissza. Mondtam neki, erre azt mondta h kizárt. Mondom, számolja át, utána hebegett habogott, de csak hozzátette azt az 1000-t. Még sosem jártam úgy, hogy vki többet akart volna visszaadni, úgy h kevesebbet rendszeresen. ( Tesco, Rossmann, OTP Bank ) A Tesco-ban nagyon figyeljetek mindig, h mindenből annyit húznak-e le a pénztárosok, amennyit mi feltettünk. :)

[ Szerkesztve ]

Pentium Pro, K6-III+ és ASUS fan vagyok. :) "Házasságban élni egy nővel új értelmet ad a válás szónak." :D

(#16609) peti_s

peti_s
(PH! addikt)

Lenne egy kérdésem, egy 256 MB-s 100 v 133 MHz-n járatott SD modul mennyit fogyaszt? :) Illetve 2*128 az annyit fogyaszt mint egy 256-s? :)

Pentium Pro, K6-III+ és ASUS fan vagyok. :) "Házasságban élni egy nővel új értelmet ad a válás szónak." :D

(#16610) Yutani válasza peti_s (#16609) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem a memória fogyasztása a legalacsonyabb egy konfigban, 2-3W max. De ezt csak érzésre mondtam be. :)

...a B0 szilícium inkább egy "ember lapáttal", semmint egy "Bulldozer" -> A B2 is csak egy 4-6-8 tagú brazil brigád ásóval és talicskával

(#16611) Rive válasza peti_s (#16609) üzenetére

Rive
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valszeg a 256/133 -as fog kevesebbet fogyasztani. Általában minél újabb, annál kevesebbet.

Szerviz és javítgatás nálam, mert válság van /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#16612) Ricsiii1992

Ricsiii1992
(tag)

Sziasztok!
Már régebben is olvasgattam a topikot, és bacsis remek tuning cikkeit. Mindezeken felbuzdulva vettem egy olcsó 775-ös asus lapot itt aprón 4e-ért, és egy cedarmill celeron D-t.

:) Vízhűtéssel 5,16GHz-et sikerült elérnem

Ma viszont kivittem a konfigot a teraszra, -12C volt kint. Gyári hűtővel a proci 17C volt aida64 szerint. :DD Sikerült elérnem 5,55GHz-et 1,7V-on. Csináltam cpu-z validot is...sajnos még nem volt időm feltenni. Szerintem egy 4e ft-os Asus P5LD2-től nem rossz. VRM se gyulladt fel:) pedig azért 1,7V nem kevés fogyasztást erdményez.

Már régóta tervezem, hogy írok egy jó hosszú cikket erről, csak sajnos suli+diákmunka miatt nem sok időm van, de ami késik, nem múlik.

[ Szerkesztve ]

de jó hideg volt a hétvégén:)--->D0-ás cedarmill celeron már 5,5GHz felett, -12C, gyári hűtő

(#16613) frescho válasza Ricsiii1992 (#16612) üzenetére

frescho
(senior tag)
LOGOUT blog

Gratula. Ezek egesz szep eredmenyek. Ha van vized, akkor most kell lemenni a jegre...

(#16614) peti_s

peti_s
(PH! addikt)

Yutani, Rive köszönöm a válaszokat! :R

(#16615) DarthSun válasza Ricsiii1992 (#16612) üzenetére

DarthSun
(fanatikus tag)

Gratulálok :C

http://bacsis-tuning.hu/retro-driver-szoftver-ingyen-letoltes

(#16616) zoltanz

zoltanz
(PH! kedvence)

Win7 alatt melyik a legjobb Dos? (teljesképernyős mód miatt, eddig egy jót sem találtam)

[ Szerkesztve ]

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#16617) Ricsiii1992 válasza frescho (#16613) üzenetére

Ricsiii1992
(tag)

:R
Remélem egyszer sikerül szereznem egy kis szárazjeget, azzal tuti meglenne a bűvös 6GHz is.

de jó hideg volt a hétvégén:)--->D0-ás cedarmill celeron már 5,5GHz felett, -12C, gyári hűtő

(#16618) zoltanz válasza zoltanz (#16616) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Bocs valószínű sérűlt egy fájl. :F
Működnek, igaz nem egy sebességbajnok egyik sem.

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#16619) zoltanz válasza zoltanz (#16618) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Felraktam a Cpu cycles értékét 3000 -ről 13 000 -re a Dosbox-ban, mostígy gyors is. :K

(#16620) frescho válasza zoltanz (#16619) üzenetére

frescho
(senior tag)
LOGOUT blog

A dosboxnal jobban jarsz valami virtualizacioval. Egy virtualbox, vagy vmware player sokkal jobb teljesitmenyt nyujt. Bar az is igaz, hogy DOS ala barmi jo, ami meguti egy erosebb 486-os teljesitmenyet.

(#16621) zoltanz válasza frescho (#16620) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Köszi, ezzel most elvagyok.
MS virtualizációs szolgáltatását szokom hasznáni, de az baromi lassú pedig (gyengéb 386 szintet azért hoz kb :DDD ) támogatja ehhez a hardveres AMD-V-t is.

[ Szerkesztve ]

(#16622) frescho válasza zoltanz (#16621) üzenetére

frescho
(senior tag)
LOGOUT blog

Probalj ki egy Vmware playert, vagy virtualboxot. Csak ugy szalad rajtuk a DOS... En C2D alatt siman futtamon az XP-t is virtualizalva.

(#16623) zoltanz válasza frescho (#16622) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

A Win megy jól, de egykét Dos-os program nagyon kényes (nemtudom mire), ismerem a Vmware-tet.

(#16624) Rolci

Rolci
(tag)

Sziasztok!
Szerintetek abit st6-ra 512 memora felmegy a win7?

(#16625) gban válasza Rolci (#16624) üzenetére

gban
(őstag)

követelmények
Ez alapján kevés az 512 ram.
Pedig úgy emlékeztem, elég neki, vagy az a Vista volt?

[ Szerkesztve ]

Postázást nem vállalok.

(#16626) bacsis válasza gban (#16625) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a fenéket, 512 ramra is simán feltelepül, még 384 megával is.. 256ra már írja hogy kevés és nem emgy fel... szal hajrá menni fog az nmagyon szépen :K

(#16627) gban válasza bacsis (#16626) üzenetére

gban
(őstag)

Akkor jól emlékeztem, csak át akarja verni a népet a MS :O
De ahogy a mondás is tartja, a Windows próbája a telepítés ;)

[ Szerkesztve ]

Postázást nem vállalok.

(#16628) bacsis válasza gban (#16627) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

amúgy télleg érdekes, miért ír 1gigát ha fél gigával is felmegy, de pl 256al meg nem? akkor vagy írt volna 512Megát vagy a telepítő se menne fel fél gigával?! :U bár mondjuk lenne ez a legnagyobnb problémánk :))

(#16629) Rolci válasza bacsis (#16628) üzenetére

Rolci
(tag)

Köcce! Holnap után felnyomom.
:R

(#16630) zoltanz válasza bacsis (#16628) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

VGA-ban mi a minimum amin még van 3D? Radeon 9600-al megy azt tudom.

(#16631) bacsis válasza zoltanz (#16630) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én pl Geforce4 MX440-en is használtam Win7-et... az a trükk hogy régi ilyen 40-50-es körüli forceware-t kell használni és megy vele mint az álom :D ebből adódóan sztem egy Gef2-es is bőven elég :))

(#16632) Penyus válasza bacsis (#16631) üzenetére

Penyus
(senior tag)
LOGOUT blog

Tenyleg, ha mar vga. Egy Geforce 6600GT milyen ati radeonnak felel meg kb? Nekem akkoriban kimaradtak az nvidia karik

Retro is my religion -=- The past is my future -=- 80286 rulez!

(#16633) zoltanz válasza Penyus (#16632) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Egy átlagos ATi Radeon X1300XT/PRO -nak megfelel (ezekből is voltak gyorsabb kiadások).

gban

sztem SM3 -as játékokban lenyomná a Radeon 9800XT-t is. :K

[ Szerkesztve ]

(#16634) gban válasza Penyus (#16632) üzenetére

gban
(őstag)

9800XT-nek, a 9600XT gyengébb volt nála

zoltanz: igen, pár százalékkal jobb volt alkalmazásfüggően a 6600GT, de ugyanannyi esetben meg a 9800XT volt a gyorsabb - akárcsak a mai kártyák és programok esetében sok esetben. De nagyjából a 9800XT volt leginkább egy kategória a 6600GT-vel szerintem.

[ Szerkesztve ]

Postázást nem vállalok.

(#16635) Fenyő válasza Penyus (#16632) üzenetére

Fenyő
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hivatalosan az X800GT-t hozták ki ellene, miután kiderült, hogy az X700Pro (kvázi 128bit 9800XT) karcsú erre a célra, de igazából egyik sem volt nagy siker (mivel az X700Pro hasonló áron gyengébb volt, míg az X800GT-nek házon belül az X800GTO-val kellet megbirkóznia, ami nem sokkal volt drágább, de vagy 1,5x-er gyorsabb volt), a 9800XT is közel volt teljesítményben, de ugye az még az előző generáció csúcsa, tehát árban az más kategória

[ Szerkesztve ]

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

(#16636) zoltanz válasza gban (#16634) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Ittvan két SM3 -as teszt mondjuk összehasonlíthatjuk a 1600/1200 felbontást az 1024/768 4xMSAA -al (inkább a Geforce 6200Gt a a párja ilyenekben):

Átlagosan:

Geforce 6600Gt: 31 FPS
Radeon 9800Pro: 21 FPS

Geforce 6600GT

Radeon 9800Pro

[ Szerkesztve ]

(#16637) gban

gban
(őstag)

Hátha valakinek nagy álma került fel, le ne maradjon róla

mod: ezerszer kitették, csak óvatosan

[ Szerkesztve ]

Postázást nem vállalok.

(#16638) Yutani válasza Penyus (#16632) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van a PH-n több teszt, nem is értem, a kollégák miért nem itt néznek szét először? :F

2004-09-08 A középkategória királya:GeForce 6600 GT
2004-10-18 Bemutatkozik a Radeon X700 XT
2004-12-01 GeForce 6600 GT AGP és Radeon X700 Pro
2005-06-13 Videokártyák haladóknak

...a B0 szilícium inkább egy "ember lapáttal", semmint egy "Bulldozer" -> A B2 is csak egy 4-6-8 tagú brazil brigád ásóval és talicskával

(#16639) zoltanz válasza Yutani (#16638) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Azért mert én SM3 -as tesztet akartam (újabb szériás játékok már ezt használják.) PH-s cikkben írják, hogy a 1.2 Patch után ~20% gyorsulást tapasztaltak a Geforce 6800 esetében. Valamint ezt dobta a kereső. :)

[ Szerkesztve ]

(#16640) frescho válasza zoltanz (#16630) üzenetére

frescho
(senior tag)
LOGOUT blog

VGA a minimum. De a memorian is lehet segiteni. CPU-bol pedig 6x86 a minimum: [link]

(#16641) zoltanz válasza frescho (#16640) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Nem semmi.
Amúgy engem a 3D érdekelt volna, én néztem Geforce3-al nem találtam meghajtót.

(#16642) zoltanz

zoltanz
(PH! kedvence)

Szerinted Frescho telefonon futtatatott emulátoros Win95 -el menne az MP3 lejátszás jól?
Bele vagyok szerelmesedve az XBMC hagjába azért érdekelne.

[ Szerkesztve ]

(#16643) frescho válasza zoltanz (#16642) üzenetére

frescho
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem menne, mert kell hozza openGL. De ha droidod van, akkor talan le lehet ra forgatni az XBMC-t.

(#16644) bacsis válasza zoltanz (#16641) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mondom régebbi forceware-t neki iylen 40-es körülit menni fog Gef3-al a Win7 :C

(#16645) Armagedown válasza bacsis (#16644) üzenetére

Armagedown
(tag)

gondolom aero nincs ilyen régi kártyával és a teljesítménye is kb 50 %ot zuhan a Win7el

[ Szerkesztve ]

(#16646) bacsis válasza Armagedown (#16645) üzenetére

bacsis
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mivel az aero-hoz dx10.1 kell hogy fullba pompázzon :N
őszíntén szólva a teljesítményét nem tudom... hoztak egy gépet, hogy nem mennek rajta a játékok... és akkor egy S478-as gép volt MX440-el.. na bazz, erre XP kéne de hát mondták lehetőleg ne legyen újratelepítve... oks rámókoltam a drivert, és ilyen pókember meg star wars racer, meg iylen 97-98as játékokat akartak tolni rajta :DDD nézem, requiements Win95 hű mondom ez már rég volt :DDD de szépen bekajolta a win7 :K

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.