Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • [CM]Crusher

    senior tag

    Sziasztok!

    Segítségetekre lenne szükségem. Több mint fél éve van egy Samsung 830-as 128Gb-os SSD-m. Mióta ezt az SSD-t használom, azóta jó pár anomália előjött amik elég bosszantóak.

    - Mozilla Firefox állandóan összeomlik (flash player)
    - Többször kifagynak programok vagy hibaüzenettel el sem indulnak
    - BF3 játék ki dob az asztalra (bf3.exe működése leállt)

    Akárhányszor kijött új firmware, mindig frissítettem, bízva a javulásban, de nem.

    - Belefutottam olyanba is, hogy egyik pillanatról a másikra megfagy a gép (egér sem mozdul), majd kb 10 másodperc múlva újra megy a gép kb 1 percig, aztán megint megfagy és így tovább. Aztán gép restart és megint jó a gépem órákig, napokig, hetekig.

    - Napok óta most már azzal szenvedek, hogy a korábban leírt hibajelenségeken felül, lefagy a gép (egér sem mozdul) de egy idő eltelte után sem tér magához, csak a reset segít. (persze utána bootoláskor a windows is panaszkodik). Sorozatosan előfordul, hogy bebootol a windows és annyi időm sincs, hogy egy commandert elindítsak, máris szétfagy az egész. Ezt megfűszerezve, 10 fagyásból kb 2 alkalom kék halálos. Most már kezd iszonyat zavaró lenni, mert sokszor használhatatlan a gép munkára/netezésre/játékra egyaránt.

    - Már nem tudok mit kitalálni a létező összes firmware-t kipróbáltam (most is a legfrissebb van fent), már az alaplapon is végigfrissítettem a bios verziókat (itt is a legfrissebb verzió van fent).

    - Legborzasztóbb az egészben, hogy egyértelműen látszik, hogy sima hdd-ről SSD-re váltás óta van ez a gond. Viszont az a gáz, hogy vannak napok esetleg hetek amikor nem fagy szét a gép (persze ettől függetlenül a mozilla összeomlások és pár bosszantó apróság jelen van). Emiatt tartok attól, hogy ha elküldöm gariztatni, akkor elő fog-e jönni a szervizben. Mert ezek a hibák azok, amik általában a bevizsgáláskor nem jelentkeznek (mert nem olyan hogy 10/10* produkálja) :).

    Gépem sem egy túl régi darab:

    Asus P8P67 egy Intel 2500K-val és 2*4gb-s Geil memóriával. Windows pedig egy win 7 ultimate SP1 (már windows-t is többször újraraktam és különböző verziókat). Természetesen a géphez való driverek is mindig naprakészek.

    Ötlet vagy tanács, hogy mitévő legyek? Számomra az is megoldás lenne, ha lenne egy beállítás pl. bios-ban ami ezeket orvosolhatja, vagy egy program amivel egyértelműen kimutatható, hogy itt pedig az eszközzel van a gond.

    Köszönöm előre is mindenkinek aki tud segíteni. :R

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák