Hirdetés

Aktív témák

  • Bogyó bá'

    nagyúr

    válasz Bogyó bá' #49983 üzenetére

    Akkor pontatlanul fogalmaztam: ha 16A-nál több kell, akkor ragaszkodnak a FI-relé meglétéhez. 32A-ig díjmentesen (még kiszállási költség sem volt) bővítik a rendszert (ez csak a villanyóra előtti kismegszakító cseréjét jelenti), ha az óra és a vezetékezés szerintük rendben van (megfelelő keresztmetszetek a villanyóra előtt és után).

    Legalábbis nálunk, Kalocsán, tavaly nyáron ez volt a helyzet. Telefonon beszóltam, időpontot egyeztettünk, majd másnap jöttek. Addigra építettem be egy FI-relét az óra után, meg egy "C"-osztályú túlfeszültségvédőt (villámvédőt) a hozzá tartozó kismegszakítóval.
    Időpontban jött a 2 muksó, villanyóra le, kismegszakító csere, villanyóra vissza, majd plombálgatás ezerrel. Fél óra alatt végeztek. (100 éves öreg parasztház, 16mm2-es alumínium légvezetékkel kívül, 1,5 és 2,5 mm2-es réz, 12 éve átvezetékelt rendszer a lakásban.) Én kértem a max. 32A-t, ki tudja, esetleg valamikor lesz klíma is a lakásban. A 16 A gyakran kevés volt, ha ment az automata mosógép, nálam meg a PC, akkor egy egyidejű porszívózás képes volt leverni a bejövő automatát. A légvezeték meg elég vastagnak tűnt, ezért mertem a szolgáltatóhoz fordulni.

    A túlfeszvédő után van 3 körre osztva a belső hálózat, 3 db 16A-es kismegszakítóval.

    szerk: (#49987) Tubica: Be kell menni, vagy fel kell hívni az ügyfélszolgálatot, és náluk érdeklődni. Gondolom, hogy szolgáltatója válogatja, hogy mi az ügyintézés rendje.
    Ha jó a rendszer, akkor túlterhelés esetén a kismegszakító fog lekapcsolni.

    [ Szerkesztve ]

    Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

Aktív témák