Hirdetés

Aktív témák

  • x_o_n

    veterán

    A kólának sok egészségre káros hatása van, amennyiben azt a szervezetünkbe juttatjuk. Ám használhatjuk tisztításra is, citromsav és foszforsav tartalma miatt hatékonyan távolítja el a vízkövet. Ezt a módszert leginkább a wc tisztítására ajánlják, viszont az előbbiekhez képest viszonylag drága módszer. Egy üveg kóla egyszeri tisztításra elegendő. Öntsük a kólát a szennyezett területre, hagyjuk állni kb. 30-40 percet, majd töröljük át a felületet.

    vagy

    A szódabikarbóna és az ecet együttes alkalmazása ugyanazt a hatást váltja ki, mint bármelyik boltban kapható vízkőmentesítő szóróanyag. Alkalmazása a következő: a szennyeződés mértékének megfelelően egy kávéskanálnyi, vagy egy egész zacskó szódabikarbónát szórjunk a szennyezett felületre, majd öntsünk rá 1-3 dl ecetet. Ennek következtében hab képződik, amellyel könnyen tisztíthatjuk akár a fürdőszobát, akár a konyhát. Viszont soha ne használjuk az ecetet magában, ha nincs szódabikarbóna, akkor ajánlatos valamilyen olcsó tisztítószerrel, vagy vízzel 1:5 arányban keverni, mivel az ecetnek nagy maró hatása van, mindig hígítani kell, illetve jó, ha szellőztetünk takarítás közben, hiszen az ecetnek kellemetlen szaga van.

    vagy

    A citromsav az egyik legjobb természetes vízkőoldó. Használata egyszerű, vízzel együtt alkalmazva csodákra képes. Keverjünk el 2-3 evőkanál citromsavat 1 liter vízben, s amikor feloldódott a por, egyszerűen töröljük át a vízköves részeket. A konyhai eszközök esetében, mint például a kávéfőző illetve a vízforraló, ajánlatos a citromsavas oldattal egy átfőzést végezni, majd elöblíteni azokat. Mivel a citromsav nem szennyező, az egészségünkre egyáltalán nem ártalmas, nyugodtan használhatjuk.

Aktív témák