Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#351) Chaser válasza LaMotta (#345) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A force3d az inno AMD részlege,attól majd annyit lehet várni, hogy olcsó lesz, ahogy a hűtő azon is kinéz :( GB-tól várnék valami értelmesebb passzív megoldást, de 1előre az aktív is "coming soon" felirat alatt bújik. MSI nem tetszik, de úgy tűnik már lehet kapni, az asus érdekes lenne, de azt nem lehet kapni. Végül is érthető, nem régi keletű az rv770, valszeg én vagyok türelmetlen.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#352) fagy53 válasza Chaser (#351) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Lehet, hogy a gyártók a 4830-ra készülnek? És a 46xx a "kötelező"?

(#353) Aggregátor válasza kisza25 (#350) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

külföldi tesztek alapján elég forrófejű (idle ~40 °C, load ~80°C), de legalább halk.
az engem is érdekelne, hogy rámegy-e a VF700.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#354) yetike

yetike
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Topic átnevezve

(#355) Gyuri27 válasza Chaser (#351) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Szereintem azért se sietnek a passzivval mert ezt a 60w-t csendesen lehet hűteni ventivel is. Ill a pp2 ha működni fog még lehet a nyákot is össze húzza. :DDD

yetike: :R ;)

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#356) laci666 válasza kisza25 (#348) üzenetére

laci666
(senior tag)

Itt is 16+fa a His Ice-Q :)

[ Szerkesztve ]

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#357) pronyó válasza kisza25 (#350) üzenetére

pronyó
(fanatikus tag)

Nincs rá zalmanja! :D De azt mondja nem gáz a hőfok, leterhelve max 60

“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.”

(#358) EarL 007 válasza kisza25 (#343) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A HD 2600-ra is ráment (egy pici reszeléssel az egyik felfogató lyuknál), erre is rámegy szerintem.

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#359) EarL 007 válasza yetike (#354) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R

(#360) Chaser válasza fagy53 (#352) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem hinném, azért egyik vga-ból se volt itt 2 hét alatt az összes gyártó kínálata, kínálat meg amúgy nagy, csak nem nálunk...passzívhoz meg gondolom kicsit tesztelgetik, 96gt, 88gt, még ezekből is van passzív, pont ebből ne lenne? Nem hiszem. 4830 az árban azért húzósabb lesz, ha nem is vészesen, d annyival biztos, hogy elgondolkodjon a user, hogy inkább 4850-et vesz, legtöbben sajna tesznek a fogyasztásra. A 4670-nek kell lennie egy igazi alsó-középkategóriás kártyának árban, az itteni induló árát is túl lehet élni, csak ugyi az kellene, hogy gyártónként lenne legalább 3-5 modell, amit kapni is lehet, mint a 3850-ből.

#355 Gyuri27: Passz, majd meglátjuk ;) Az asus aktív megoldása tetszik, de tesztet még nem láttam róla.

szerk: az asus oldalán a memóriánál ddr3 szerepel, nem gddr3, órajelnek 2008mhz effektívet írnak

[ Szerkesztve ]

(#361) pronyó

pronyó
(fanatikus tag)

nem tudom, de én valamiért mindig is féltem a silent hűtéstől! :F

“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.”

(#362) Chaser válasza pronyó (#361) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Pedig nem harap..és ha nem érzed elégnek , kisegítheted egy olyan hűtővel, amivel te szeretnéd. Nagy előnye a passzívnak, hogy biztos nem romlik el rajta a venti:D

(#363) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R köszönöm a válaszokat
az msi hűtése tök úgy néz ki,mint a galaxy7300gt-é meg a 70W-os max fogyasztásból kiindulva remélem elég lesz rá zalmi :K

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#364) pronyó válasza Chaser (#362) üzenetére

pronyó
(fanatikus tag)

Tudom, haver gépét is amikor összeraktam passzív 7600GT-t akart bele, de én annyira nem bíztam a passzívban, hogy a kari alá raktam egy 8cm-es ventit! :DDD

(#365) EarL 007 válasza kisza25 (#363) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sok esetben még a HD3850/3870-re is Zalmi VF700-at raknak, ami elég neki.
Logouton is van teszt, amiben még a VF700 is prímán hűtötte a HD3850-et.

(#366) diegho válasza pronyó (#361) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez egy passzív gigabyte 9600gt amit a házam oldalsó ventije is hűtött, egy noctua ventivel 5V-ról 52 fok maximum a hőmérséklete 3dmark alatt, a venti nélkül, de az oldalsó ventivel se ment 60 fok fölé.

(#367) Wendelke

Wendelke
(tag)

Halihó!

Ha mondjuk a HD2600XT-met cserélném, egy 4670-re, akkor az alábbi konfig elég lenne a kihajtásához?

Gigabyte P31-DS3L+E2160@2.5Ghz+ 2x1Gb 800 Kingston RAM

Előre is köszi a választ.

"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

(#368) Aggregátor válasza Wendelke (#367) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elég lenne szerintem, talán egy picit kellene még tuningolni a procin.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#369) LaMotta válasza kisza25 (#347) üzenetére

LaMotta
(fanatikus tag)

Nah, hát így elbújtatva 1-2 db valahol az árgéprengetegben :D.... De köszi :R ... :)
Essenek csak az árak..
Kíváncsi vagyok a 4830-asra, azt hova teszik ha egyáltalán lesz nálunk...

(#351) Chaser: Kösz a tájékoztatást! Jó tudni, mi is ez a Force 3D :)...
MSI-nél nekem az szimpatikus, hogy alapból rajta van a HDMI is. Jó lenne, ha mások is rápakolnák lassan, mondjuk TV out helyett :).

(#370) Chaser válasza LaMotta (#369) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem is kell HDMI, ha már lehet direktbe kötni a tv-re akkor úgy fogom, egy DSUB kell a monitorhoz, de az nem gond ha DVI-ről kell átmókolni, tvout meg nem érdekel...ezért is kiesik az első zafír modell. Az asuson asszem 2 HDMI van, a 94gt-n ugyanazt a hűtőt láttam, mint a 4670-esükön, ott kék a PCB, hirtelen azt hittem másik rev:)

(#371) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Van már az asus is a fentebb linkelt Readynél, 17k+ tréfa 3 év gar, a HIS modellekre csak 1 év gart írnak.

(#372) kisza25 válasza EarL 007 (#365) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#373) BigBear válasza Chaser (#371) üzenetére

BigBear
(fanatikus tag)

Persze, rendeléses listán... vagyis nincs. :U

(#374) Sonny C.

Sonny C.
(tag)

Sziasztok!

Az alábbiakban szeretném a segítségeteket kérni:

Szeretném lecserélni az X1950pro karimat, eddig a 4850-es felé hajlottam, de most hogy megjelent a 4670-es lehet, hogy jobb választás lenne? Játszani szinte sohasem játszom, inkább videószerkesztés, Photoshop, AutoCAD az amit legtöbbször használok!
A videófeldolgozás, videógyorsítás terén a két kártya kb. egyenlő tudású, nem?
Ha nagyon láma a kérdésem, akkor elnézést!
A válaszokat előre is köszönöm!

(#375) Anaghmar válasza Wendelke (#367) üzenetére

Anaghmar
(kvázi-tag)

Felbontástól függ...

(#376) EarL 007 válasza Sonny C. (#374) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Videogyorsításban, -feldolgozásban messze a X1950Pro fölött van. Számítási kapacitása eléggé nagy, ~480 GFlops. :)

(#377) Chaser válasza BigBear (#373) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

És tényleg...

#376 EarL 007: sztem a 4670 és 4850 video képességéről érdeklődött kedves felhasználónk, mondván játék nem igen érdekli, érdemesebb-e venni video fícsőrök miatt a 4850-et, vagy rosszul értelmeztem :B

(#378) EarL 007 válasza Chaser (#377) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De gondolom, ha a progik amit használ, GPU-val is dolgoznak, akkor HD4670 is jelentősen gyorsít.

(#379) kisza25 válasza Sonny C. (#374) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a 4850 es pontosan olyan gyors mit 2db4670 összekötve,ezek a kártyák már támogatják azt,hogy általános számításokra is lehesen használni őket pl video kodolás,de egyenlőre még nincs hozzá program (tudomásom szerint javítsatok,ha tévedek)addig nem vennél észre gyorsulást,mert továbbra is a proceszorod végzi a számításokat, de ha jól tévedek a tmpegenc 4.xx már támogatja az NVIDIA kártyákat 8xxx;9xxx;2xx változatait
akartam linkelni,de nem találom a cikket
de meg van[link]
bocsi a negatív reklámért :B
nvidia-nál CUDA-nak hívják AMD/ATI-nál amd stream processing-nek hivják a meghajtót van külön topikja is ;)

[ Szerkesztve ]

(#380) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a linket már nem rakta be, biztos túlléptem az időt :B
[link]

[ Szerkesztve ]

(#381) danih

danih
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kisza, ráment a VF700?
Ugyanis ilyet tennék rá a mocsok refhűtő helyére :)

Eredeti Steam (CoD MW3 + Collection 1, DiRT, RO2, SR3, stb), Origin (BF3, BC2, FIFA, NFS stb) a legjobb áron a neten - PÜ! <> http://goo.gl/5FTqt

(#382) ollie válasza kisza25 (#379) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Már az X1950-esemmel is vígan kódoltam a videokat. Csak fel kell tenni hozzá az AVIVO suite-ot.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#383) attiLANte válasza ollie (#382) üzenetére

attiLANte
(tag)

Ezzel csak az a baj, hogy az Avivo Video Converter - legalábbis nálam - hozzá sem nyúl a GPU-hoz. A procit viszont teljesen lefoglalja - bár tényleg elég gyors...
Az nVidia - a CUDA miatt - előnyhöz jutott ezen a téren: már két progi is használja a GPU-t videó kódoláshoz.
A Cyberlink nagyjából mostanra (2008. Q3) ígérte a Power Director részeként érkező, HD4800-as sorozatra optimalizált transzkódert, de sajnos még nem jelent meg.

(#384) Sonny C. válasza Chaser (#377) üzenetére

Sonny C.
(tag)

Köszönöm!
Tényleg ez lett volna a kérdés lényege, lehet hogy rosszul fogalmaztam meg!
Tehát megérné nekem a 4850 a plussz költséget vagy ezekre a célokra elég a 4670-es is?
(néha szoktam HD-ripeket is nézni)

(#385) Sonny C.

Sonny C.
(tag)

EarL 007 és kisza25 nektek is köszönöm a válaszokat és a segítséget! :R

(#386) kisza25 válasza danih (#381) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

még nincs 4670-em, engem azért érdekelne a dolog, hogy rá megy e,mert az van a jelenlegi karimon és ha rámegy nem beszámítatom a karit hanem átraknám a ventit kb egál 5000-5000 Ft körül mozog mindkettő csak így még a 7600GS is megmaradna :))
arra meg átdobom a 4670-es hűttését aztán megy Apu gépébe 2D-re venti leszabájozva jó lesz :DDD
még kicsit várok itt kiskerben még 20000.-
ha postán kérem úgy 17500.-+ posta az is kb 20000.-

(#387) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megjelent a legújabb GPU-Z! Letölthető erről a béta hardver oldalról!
Click Here! HD4xxx-hez kötelező!

asd fgh jkl éáű

(#388) diegho válasza DemonDani (#387) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem ismeri fel rendesen a kártyát...

(#389) danih válasza Aggregátor (#353) üzenetére

danih
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát én holnap veszek rá VF700-ast, megírom a tapasztalatokat.
Zárt háznál nekem 50 idle és 92 LOAD!!!!
Valami hűtési megoldást kéne keresni, ami belepasszol a PCI-X "alá", a ház aljába... Hogy hátulra nézzen, mert az ajtón "odalent" nincs hely ventinek...

Eredeti Steam (CoD MW3 + Collection 1, DiRT, RO2, SR3, stb), Origin (BF3, BC2, FIFA, NFS stb) a legjobb áron a neten - PÜ! <> http://goo.gl/5FTqt

(#390) danih

danih
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Utánanéztem - sztem slothűtő kell nekem...

(#391) Gyuri27 válasza danih (#390) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Milyen vga ez pontosan? A slot hűtő szertem nem a leghalkabb megoldás és szvsz nem is olcsó.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#392) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

(#393) danih válasza Gyuri27 (#391) üzenetére

danih
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megvan a slothuto, be is raktam.
Valszeg nem egyre gondolunk - ez nem a VGA-ra tevodik ra, hanem egy sima venti kimenettel egy PCI helyen.
Eredmeny - erezhetoen jobb hutes, a haz tapintasra langyos (es nem forro, ahogy eddig).
Mindjart Crysis-ezek egyet es megmerem load alatt.
1380 Ft volt, Titan TTC-003.
Holnap megy ra a Zalman VF700.

(#394) danih válasza P00By (#392) üzenetére

danih
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Koszi a linket!
PS: alairasodon halalra rohogtem magam :))

(#395) fagy53 válasza P00By (#392) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Jó kis teszt ez, felderített egy kicsit. :DDD
A 4670 simán lenyomta a GTX280-at, a 9600GSO meg az egész mezőnyt 4870X2-vel bezárólag. :C
Kár, hogy nem tették bele az S3 Virge 1MB-ot, talán a középmezőnybe bekerült volna a TechPower szerint. World in Conflict teszt pl.

(#396) P00By válasza fagy53 (#395) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Sztem is jó :D

(#397) gumiabroncs

gumiabroncs
(tag)

sziasztok!

szerintetek megérné egy Msi 8600gt oc-ről váltanom egy SAPPHIRE HD4670 512MB DDR3 PCIE-re váltanom.??kb %-ban mennyi javulás várható?

(#398) fagy53 válasza gumiabroncs (#397) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Kb kétszer gyorsabb, de játékoktól és az OC-től is függ.
Ezt tanulmányozd!

(#399) danih válasza gumiabroncs (#397) üzenetére

danih
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sapphire-t ne vegyel, megorulsz a hutoje hangjatol :))

(#400) gumiabroncs válasza danih (#399) üzenetére

gumiabroncs
(tag)

hali!
akkor melyik gyártót ajánlod!
(ill.ajánljátok?)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.