Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4001) Aggregátor válasza tzsolesz (#4000) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1.6V-t adtam a procinak, legyen elég neki annyi :D
Vantage-ban a +200 Mhz proci tuning 6 pontot eredményezett, ezért nem is írtam a listára. Vantage-ban már csak vga tuningal juthatok előre, de ennél többet nem bír.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#4002) tzsolesz válasza Aggregátor (#4001) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Asszem én is kihagyom a kép feltöltését.

3400Mhz-en: 3880 pont
3600Mhz-en: 3888 pont :Y

8 pont, az pic@a. :DDD

Már csak a pencil vmod segíthet. ;] Lécci, lécci, csináld meg. :R

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#4003) tzsolesz válasza tzsolesz (#4002) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah, hamár közben feltöltöttem.(elfelejtettem leállítani.....)

3888 pont

értelme a proci húzásnak: 0

(#4004) Aggregátor válasza tzsolesz (#4002) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát nem tudom, annyira nem vagyok benne biztos, hogy működne...
De működő forrasztós mod van már: [link]

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#4005) CHIPman válasza Aggregátor (#4004) üzenetére

CHIPman
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem rossz :))

Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

(#4006) tzsolesz válasza Aggregátor (#4004) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Huhh, nem semmi. Én biztos hozzá nem nyúlnék forrasztóval. :(

Ráadásul ügyes kis potijuk van mi? Úgy azért kényelmesebb belőni. :K

(#4007) Aggregátor válasza tzsolesz (#4006) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Úgy azért kényelmesebb belőni.
Naná! Ezért nem akarok grafittal maszatolni :)

(#4008) KapusiJ

KapusiJ
(újonc)

hi!
gigabyte hd4670em van és egy e4500-es cpu.elég ez hozzá szerintetek?és a pci-ex port mhz emelésének van értelme?valamit vid karit érdemes huzni?

(#4009) Aggregátor válasza KapusiJ (#4008) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

üdv,
a proci jó lesz hozzá, max egy picit tuningolni kell rajta.
pci-e órajelét nem kell, és nem is szabad húzni! maradjon 100 mhz-en.
valamit vid karit érdemes huzni?
röviden: igen :D de nyilván csak akkor, ha tuning nélkül nem megy folyamatosan a játék.

(#4010) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Sapphire HD 4670 Ultimate Radeon véééééééééééééégre. Az ára 270-s euróval sincs 20k kint.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#4011) Chaser válasza Gyuri27 (#4010) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:C Na végre:) Elég érdekesen néz ki. Ha kevés lenne nagy melegben passzívan, venti mehet rá 2 oldalról is..nem rossz.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#4012) Gyuri27 válasza Chaser (#4011) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

A táp ventije (föleg matx házban) szív annyit, hogy mozogjon a luft és az elég legyen.

(#4013) Chaser válasza Gyuri27 (#4012) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Majd meglátjuk mire elég, ahogy nézem a hőcsövek se rézből vannak. Felülről nem tudom mért spórolták annyira ki a lamellák hosszúságát :F

(#4014) RexpecT válasza Gyuri27 (#4010) üzenetére

RexpecT
(PH! addikt)

Ha az S1 nem bírja passzívban szerintem ez sem fogja :) .

Walter White is Bad*ss!!

(#4015) Chaser válasza RexpecT (#4014) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha a lamellák hosszabbak lennének és szélesebb lenne, lazán vinné, nagyon kicentizték :U Itt megint csak az ár számít, ha sokkal drágább mint az új gddr4-es, akkor nem éri meg. Persze akinek a fontos, hogy ne foglaljon el maga alatt még egy slotot, annak máris megéri. Kiegészítő ventit meg könnyen lehet elé, mellé, vagy fölé tenni...én mondjuk ígyis-úgyis tennék:) Egy jó 12-esnek nincs hangja, mégis akár 20-30 fokot is hozhat loadon.

szerk: Remélem az rv740 ilyen hűtővel is jönni fog kezdetektől.

[ Szerkesztve ]

(#4016) Gyuri27 válasza RexpecT (#4014) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Hát egy max 70w-s vgat ne birna? Ez fura. Mert a 3850-ből is volt gyári passziv és azzal sem volt baj. Gyanitom nem véletlenül rakták rá a zafirnál ezt a hütést. Az s1-l meg volt valami baj szvsz.

(#4017) Chaser válasza Gyuri27 (#4016) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nincs az 70W, bőven megáll 60-nál szerencsére, biztos elég, de neccesen, gondolom házhűtés ajánlott hozzá. Ha a zafír 3850 ultimate-re gondolsz, annak azért jóval komolyabb hűtése van, persze a fogyasztása is nagyobb. Abból indulok ki, hogy az MSI 26xt-n a passzív hűtés 25 fokos szobában mindenféle külön venti nélkül- kivéve táp- loadon volt 78 fok, a 4670 kb ennyit fogyaszt, viszont ez az MSI hűtés is jóval emberesebb mint a zafíré, ráadásul réz hőcsövekkel, abból is 3-mal. Elé vágtam egy 12-es ventit 5V-on, akkor megállt load 50-nél. Nem kell arra törekedni, hogy full passzív legyen, így legalább megvan a szabadság, hogy olyan ventit mókolsz hozzá amilyet akarsz. Lehet bírná az 100 fokig is, de én nem szeretem, meg minek fűtse az NB-t ha nem muszáj? Ha meg van komolyabb házhűtése vkinek, akkor valszeg külön venti se kell elé. Legalább már van egy passzív 512 gddr3-as passzív modell, amit valszeg majd kapni is lehet nálunk, egy bolond százat csinál, reméljük:)

(#4018) RexpecT válasza Gyuri27 (#4016) üzenetére

RexpecT
(PH! addikt)

Itt írta az egyik kolléga,hogy nem volt elég passzívban :).

Gigabyte 4670 512 MB-os változat az referencia nyákos?Mert előbb-utóbb vennem kell rá valamilyen hűtőt...

Walter White is Bad*ss!!

(#4019) Gyuri27 válasza Chaser (#4017) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Lehet, hogy igazad van, de a 2600 ha ugyanannyit fogyasztott is a csíkszélesség miatt szerintem jobban melegszik. Meg azt se felejtsük msi, zafir passziv az majdnem egyfajta (az a hátranyúlós megoldás). Ennek meg elöl hátul van hütője. De keresek tesztet ha lesz és meglátjuk.

(#4020) Aggregátor válasza Gyuri27 (#4010) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát azért ennél többet vártam... :(

RexpecT: ref. nyákos.

[ Szerkesztve ]

(#4021) Chaser válasza Gyuri27 (#4019) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A fogyasztásukra gondoltam, 60W az 60W 55 meg 65 nm-en is, ha 4670-en kijön 40nm-en, az már nyilván kisebb fogyasztás lesz, Igen van borda alul is, csak arról a hő felfele száll, és venti nélkül leginkább ott is marad, ezért soványka az AC S1 is. Épp az lenne a lényeg, hogy a hőcsöveken keresztül a lamelláknak adja át a meleget a gpu-ra szerelt fém lap, ami jó esetben réz. Kevés a hőcső is, kicsi a lemallák felülete sajnos, teszt az jöhet, kerestem én is, pár napot még biztos várni kell rá.

(#4022) RexpecT válasza Aggregátor (#4020) üzenetére

RexpecT
(PH! addikt)

Köszönöm :R .
Még azon aggódok,hogy nagyon közel lesz a sata csatlakózóimhoz az S1.Ilyen lapom van, esetleg lehet hogy 90 fokos sata csatlakóval jó lesz?

Walter White is Bad*ss!!

(#4023) Gyuri27 válasza RexpecT (#4018) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Nem baj ha azt mondom, hogy user error? Mutatom miért [link]. Szóval mikor egy 1950 xtx full-be 85 fok akkor egy 4670 hogy az istenbe 100? [link] 8800 gt passzivan húzva nincs 100 fok. Szóval nem kell mindent elhinni itt sem.

(#4024) Aggregátor válasza RexpecT (#4022) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

esetleg lehet hogy 90 fokos sata csatlakóval jó lesz?

az kellhet majd, mert valószínűleg kitakarja majd a csatlakozókat. Qva nagy az S1 :)

(#4025) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kihalt a topic. :U

Mindenki másnapos? :F :C

(#4026) RaiDani válasza tzsolesz (#4025) üzenetére

RaiDani
(tag)

Vagy csak mindenki megvan elégedve a 4670-el :))
Amúgy jöhetne az a fránya RV740 :O :)

[ Szerkesztve ]

(#4027) Speed(R) válasza Gyuri27 (#4023) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Naná, hogy az..mármint user error. Nálam vígan elvolt a kari a VNF102vel és most épp rákerült a VNF100, mindkettő jóval kisebb az S1nél. Az is volt rajta passzívan, de elfelejtettem menteni vágólapról a teszteredményt, miután meg lecseréltem, már nem fogok nekiállni újramérni..de arra emlékszem, hogy 60°C alatt volt terhelve, a házamban 2db 700rpmes venti "üvöltött" közben. A 4670et az S2 is elviszi szerintem simán, 2600XT is 70°C alatt maradt vele fánk! alatt.
VNF100as mérési eredmények hamarosan, egyelőre fogbántalmak miatt pihi :o

[ Szerkesztve ]

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#4028) Aggregátor válasza tzsolesz (#4025) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Te is másnapos vagy? :DDD

(#4029) Gyuri27 válasza Speed(R) (#4027) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Thx a megerösitést. Nem hiába koptattam a szám és dörzsöltem a szemem 100 fok láttán. :DDD

(#4030) RexpecT válasza Speed(R) (#4027) üzenetére

RexpecT
(PH! addikt)

Keresgettem még a neten elvileg passzívban 55°C körül van a 4670.Szóval meg is rendeltem. :C

Walter White is Bad*ss!!

(#4031) tzsolesz válasza Aggregátor (#4028) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már nem. :N

Csak voltam. :DDD

(#4032) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

passziv sapphire 4670 [link]

[ Szerkesztve ]

(#4033) Aggregátor válasza gyiku (#4032) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link] :U :)

(#4034) gyiku válasza Aggregátor (#4033) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

lattam, de az nem magyar :P

(#4035) pschio

pschio
(őstag)

hi all!

SAPPHIRE 4670-es kártyámra milyen egy slotos nagyon halk/hangtalan hűtési megoldást javasoltok a mostani gyári megoldás helyett? Illetve jöhet 2 slotos is amennyiben nem akadályozza meg a CrossFire kialakítását a GIGABYTE EP45-DS3 lapomban

Elsősorban aktív hűtések érdekelnének, de jöhet passzív is.

[ Szerkesztve ]

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#4036) Speed(R) válasza pschio (#4035) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Coolink GFX Chilla a te hűtőd, ha nem félsz egy kicsit barkácsolni. Le kell húzni a kártya venticsatijának a műanyagját, csak így szerelhető fel. Semmi para nincs benne, fogóval ráfogsz és lehúzod, később ha kell, bármikor visszatehető. Azért érdemes valamiképpen megjelölni, hogy ne fordítva kerüljön vissza :)

Zalman VNF100 & Sapphire HD4670
Folynak még a tesztelések, mindenesetre alapon fánk alatt 62°C volt a max.
Impresszív a 2 hőcsöves VNF102 75°C-ához képest, bár valszeg köze van a megváltozott körülményeknek is hozzá. A P5K-E lapomban a Ninja Mini passzívan ment, a G31Men meg egy SI-128ason lévő 12es venti húzza az ájert a lapról, ezáltal a közelében lévő VNF100 is kap egy kis extra huzatot.
Mindenesetre a célomat elértem ahogy nézem, egyetlen venti lesz csak a vasakon, a házban (V350, pénteken végre..) 2db AC PWM, illetve talán egy 9.2es Nexus a vinyóknál. Már csak egy Zent kell kerítsek jó áron és kész a masina :))

[ Szerkesztve ]

(#4037) tzsolesz válasza Speed(R) (#4036) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gratula. :C

Készíthetnél róla képeket is. Megköszönném. :R

Egyébként nekem a VGA mellett van egy 12cm-es Yate Loon, amit 850rpm-em pörgetek a lapról vezérelve. Na már most mi lenne a jobb ha ráfújatom a levegőt, vagy ha elszívom onnan a meleg levegőt?

Jelenleg rá fújatom, de 2-3C°-nál többet nem jobb tőle semmi. baj az, hogy csak egy 8cm-es 1000rpm-en járatott ventivel húzatom kifelé a levegőt, ami elég szar helyen van, a táp alatti részen. :(((

(#4038) Aggregátor válasza tzsolesz (#4037) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Inkább szívja el a meleg levegőt, úgy hamarabb kimegy, mint a táp alatt.

(#4039) fagy53 válasza Aggregátor (#4038) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ez jól hangzik, de nálam nem vált be, pedig nem egy házzal próbálkoztam már. Jelenleg is a passzív 96GT-re ráfújom a friss levegőt. mert jobb mintha elszívom róla, kipróbáltam! :K A 3650-et is passzív üzemmódban használom, a VF900 venti nem forog csak ritkán, míg ha az oldalsó venti szív, akkor sokkal sűrűbben kapcsol be. Ezért ennél is fúj befele mint a fene! :DDD

(#4040) gyiku válasza fagy53 (#4039) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

passziv 2600xt-re nekem is az a jobb, ha kintrol fujom be a kartyara.

(#4041) Aggregátor válasza fagy53 (#4039) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

passzív hűtésre valóban jobb fújatni a levegőt, azonban aktív hűtésről jobb elszívni. Az lenne a legjobb, ha elöl a vinyók alatt befújna egy venti, az oldallapon meg kifele menne a levegő.

(#4042) fagy53 válasza Aggregátor (#4041) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

A 3650 pseudo passzív! ;] Ha muszáj a VF900 forog egy játéknál, de csak 20% max.
Nekem elől-hátul mennek a ventik, elől befelé fúj, hátul kifelé szív és ennek ellenére a friss levegő oldalról fújva a legjobb. Ugyanezt a P4-gyel is teszteltem anno és akkor is jobb volt ha oldalról hideget fújtam a procihűtőre.

szerk: nem próbáltad a 4670-et W 7 bétával? Az Unigine Tropic 1.1 sehogyan sem akar elindulni, a gyári WDDM driverből pl kihagyták az OpenGL 2.0 támogatást.

[ Szerkesztve ]

(#4043) Aggregátor válasza fagy53 (#4042) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Win7-t pont a Beta jellege miatt nem teszem fel :) Meg aztán lehet nem tudnám újra aktiválni a Vista-t. Az Unigine Tropic nálam se ment, Win7 alól már működik?

Egyébként magam ellen beszélek, mert nálam is befúj az oldallapon a venti, de csak azért, mert nincs más befújó ventim. Még a 7300GT-vel teszteltem, akkor az elszívó venti tűnt jobbnak.

(#4044) fagy53 válasza Aggregátor (#4043) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Megy, de csak a 8.12 Catalyst-tal, a Vista 32bittel és csak OpenGL-ben.

(#4045) Chaser válasza Speed(R) (#4036) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem Zen helyett szerválj be egy Corsair 400CX-et:)

(#4046) KapusiJ válasza Aggregátor (#4009) üzenetére

KapusiJ
(újonc)

Értelek.és mit ajánlanál mennyire huzzam az E4500öt?1066os 2x1 gb geilem van hozzá.jaaa és esetleg tudntok ajánlani vmi olcsó de jó proci hütöt rá?

(#4047) Speed(R) válasza Chaser (#4045) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem meg akármennyire is halk, van benne venti, ami felesleges nálam.
A táp a procihűtőn lévő venti felett ~1cmel kezdődik, tehát direktbe kap ájert.
Ha ventis tápot vennék, ez az elrendezés hangoskodást eredményezne, lefojtaná valszeg a lassabb venti a gyorsabbat, de ha ez nem is lenne jelen, akkor is ott van 2 venti zaja mikor közel vannak egymáshoz és egy irányba fújnak. Meg amúgyis, rég szerettem volna egy Zent, nagyon bejön. Kár, hogy a 400as olyan b4szott drága :(

tzsolesz
Mármint magáról a rendszerről lőjjek képet vagy a vidkariról? Előbbi most picit nehézkés de megoldom hamarosan, a kari meg totál így néz ki: 1/2/3. Jó, a HISes takaró nincs rajta meg kaptak süniket a RAMok..
Lesz valszeg bővebb leírás 7végén, ha péntekre összeáll az új házban a konfig.

(#4048) Aggregátor válasza Speed(R) (#4047) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na és megér neked a 0dB annyi plusz költséget? Én azt mondom legyen halk, de ne eszméletlenül drága...

(#4046) KapusiJ: 2.8-3Ghz megteszi, annyit simán bír az a proci. HyperTX2 olcsó és jó hűtő átlagos tuninghoz.

(#4049) KapusiJ válasza Aggregátor (#4048) üzenetére

KapusiJ
(újonc)

Köszönöm a gyors és kielégítő választ:)

(#4050) Chaser válasza Speed(R) (#4047) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Te tudod:) Ez a kis Corsair gyakorlatilag hangtalan, nem halk, ára se vészes, még újan se. A Zen pedig nem a szuper minőségéről híres :U

szerk: #4046 KapusiJ: AC freezer7 pro, a TX-en asszem nincs pwm.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.