Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#851) Mercutio_ válasza Chaser (#846) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Ja, HIS 4670 ICeQ 99-ről lement már 93$-ra, nálunk meg 25-ért se éri meg a kereskedőnek árusítani, vagy egyáltalán behozni :O pedig ő garantaltán nem 93-ért kapja:(

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#852) ATI válasza EarL 007 (#850) üzenetére

ATI
(fanatikus tag)

Köszi!

Jobb lenne nekem egy nétív hdmi kari :) Adaptert kerülném.

ATI

(#853) Chaser válasza ATI (#849) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

5V-ra kötöd és kész, de jelenlegi ára mellett nem érdemes pénzt adni érte, csak ha nagyon számít a kis méret és a fogyasztás, ennyiért már kapsz 3850 ultimatet, ami nagyon fasza passzív hűtéssel bír, sőt, olcsóbban kapod. HDMI-re Earl 007 kollega megmondta a gyógyszert.

#851 Mercutio_ : Nem tudom mi van itt, de sok jó nem sejlik ebből, kinn 200ft-tal számolva is a $-t az asus 16k, itt meg 24-27? :(((

New world...old thinking...IBM T60;)

(#854) diegho

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem lehet eladó lesz a sapphire kártyám, sőt procim és lapom is, mivel abszolút nem használom ki, megpróbálok most ebből a gazdasági okosságból kis hasznot csinálni és tényleg azt venni amire valóban szükségem van. Amennyiben tényleg eladó lesz a kártya ide írom először, hátha kelleni fog valakinek.

(#855) Chaser válasza diegho (#854) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Engem érdekel, ha megmondod hova garis, csak papíros gar érdekel, és hogy mit kérsz érte:)

(#856) birozoli7800

birozoli7800
(senior tag)

Szevasztok meiket lenne érdemesebb megvennem egy 3850-et vagy egy 4670-et?
Mennyire kellene felhúznom az e2200-as procimat hogy azt teljesen kihajtsa?

(#857) diegho válasza Chaser (#855) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nagykerből hoztam, ramiris, oda garis, de megpróbálom még helyben eladni, de nem tudom mi lesz még, jövő hét vége felé eldől.

(#858) ATI válasza Chaser (#853) üzenetére

ATI
(fanatikus tag)

Ez az, számít a kártya mérete és a teljesítménye. Pont ekkora kártya fér bele a házamba. Btx-es házam van, talán mBTX :) alapból low-profile kártyákat fogad, de van riserem a házhoz.

Abban bízom, hogy talán csak első eresztésen spórolták le a ventiszabályzót, s későbbi szérián lesz az is. Vagy más gyártó kártyáját venném meg. Addig meg veszek vmi ócsó natív hdmi-s karit.

(#859) fekeandras válasza birozoli7800 (#856) üzenetére

fekeandras
(őstag)

2,8Ghz környékén mindkettőt kihajtaná szerintem.Én a 4670-et venném.Már most is gyakorlatilag egyenértékű egy 3850-el (és kevesebbet fogyaszt) ha még csiszolják a drivereket kicsit talán egy hajszállal még jobb is lesz nála.
De ki tudja sajnos nem látok a jövőbe... :DDD

(#860) Chaser válasza birozoli7800 (#856) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha normális áron kapod, akkor 4670, ha nem, akkor 3850, azért a 256-os OC-s MSI az elég jó vétel bruttó 16k-ért, 3 év garral, miközben már a legolcsóbb Sapphire 4670 is 20k körül van. Felbontástól függ, mennyi szufla kell neki, 1280-ban kb 2.7-2.9, alatta több.

#857 diegho : nagykergaris nem kell.

#858 ATI : Az a gond, hogy egyre inkább megy mindennek az ára felfelé, ha 4670 kell asusból még most vedd meg sztem, 5V-on azt írták hangtalan, szabályozni se kell.

(#861) sysrq válasza Chaser (#860) üzenetére

sysrq
(senior tag)

Már több helyen láttam ezt a 16k-s árat emlegetni. Ez egy létező ár? Bemegyek és veszek? Vagy csak egy nem frissített weboldalon van?
Az árak tényleg elindultak felfele.

(#862) Chaser válasza sysrq (#861) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Itt pl annyi, nem kamu bolt, ismerem őket. Nagyrészt a ramiristől szerzik a cuccokat, tehát ha az van a termék mellé írva hogy raktáron, nem biztos hogy fizikailag náluk is benn van a boltban, de azonnal tudják hozni a ramiból, mert ott van. Innen veszem vagy ezt, vagy a 4670-es zafírt, ami sajna csak a rendelhető tételek közt van, ergo a nagykerben sincs.

(#863) diegho válasza Chaser (#860) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pedig ha tudnád mennyivel jobb a nagykergaris cucc, amúgy kisker vagyok még számlát is tudok írni róla, de jobban járok, ha nagykerbe visszaviszem és levásárolom az árát.

(#864) Chaser válasza diegho (#863) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha kisker vagy, te is írhatsz hozzá egy garpapírt nem?:)

(#865) sysrq válasza Chaser (#862) üzenetére

sysrq
(senior tag)

Vedd meg, én látom a jövőt, nem csak a 4670 de minden elindul felfelé.

(#866) Chaser válasza sysrq (#865) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Már el is indult :((( De nézzük a jó oldalát: többért el tudnám adni a gépem, mint amennyiért vettem:D

(#867) diegho válasza Chaser (#864) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

persze, hogy írhatok, de még nem biztos, hogy ledobom, kb csütörtök felé dől el.

(#868) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

Nincs türelmem várni mikor jön be HIS 4670 IceQ, jól olvastam Catalyst 8.10-ben már van hűtőszabályzási lehetőség Sapphire esetén?
Szabályozva 2D-ben mennyire halk a kártya, illetve 3D-ben egy 3850-es sapphire hűtőjéhez képest?

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#869) Sundesz

Sundesz
(őstag)
LOGOUT blog

2D-ben alapon is halk a ventije, viszont 3D-ben sűvít, ott érdemes leszabályozni majd. A 3850-esnél jóval hangosabb, az kellemes volt. De legalább 4670-es nem forrósodik fel.

[ Szerkesztve ]

Hörcsög Powa'

(#870) Aggregátor

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Valaki megnézné nekem hogy a legújabb RBE-vel lehet-e szabályozni a ventit?

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#871) sysrq válasza Mercutio_ (#868) üzenetére

sysrq
(senior tag)

......Beállítható kézzel is egy fix százalék 20 és 100 között, fixen annyit pörög. Ha marad automatán netezés közben 3 százalékig megy le.......

3850-ez képest hangosabb, alapon is, terhelve még jobban.

(#872) firo0525

firo0525
(lelkes újonc)

Megnéztem ventiszabájzás müködik zafirnál rendesen
100%on süvit rendesen de pl crysis közben sosem éri el ezt a szintet és 56-60 fok körül szokott lenni

(#873) Bikerider

Bikerider
(senior tag)

HI

Gamestar oldalan van 4670 crossfire teszt.EZ IGEN :R
Melyik az erosebb 4670 crossfire vagy egy 4850,4870-es :U

(#874) -bh-

-bh-
(senior tag)

hello mindenki!
1 olyan kérdésem volna, h a 4670-es (mind1, melyik) létezik, h nem megy PCI-Express 1.0/1.1 -es csatiban?
Egyik cimbim ültette a bogarat a fülembe - elmondása szerint 1 AM2-es lapban (valami Giga féle Geforce7000akárhányas -- konkrét típust ő sem tudta megmondani) lapban nem indult el a kártya - másik VGA-val ment, intVGA-val ment. PCI-E 2.0 hiányra gyanakodott, de gondoltam, felteszem itt et a kérdést, h ez létező dolog (nem megy, csak 2.0-ban), v más volt ott a probléma, és ennek tudta be?

(#875) sirdond válasza -bh- (#874) üzenetére

sirdond
(senior tag)

nem vagyok valami nagy szakértő a témában, de nekem giga ep35 ds3 lapom van,ami talán pcie 1.1 és azzal tökéletesen működik
szóval nem hiszem,hogy az lehetett a gond

(#876) Aggregátor

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

23k most az Asus, Sapphire nincs. Szerintetek megéri az Asus ennyiért? Van olyan jó a hűtése, hogy nem kell lecserélni?

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#877) sirdond válasza Aggregátor (#876) üzenetére

sirdond
(senior tag)

iponnál most épp van
http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_hd4670_512mb_ddr3_pcie/30565

(#878) Aggregátor válasza sirdond (#877) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

aha, de ott +2400 ft pk, ahonnan veszem, ott nincs pk.

(#879) kisza25 válasza Aggregátor (#878) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a hűtése jó csak hangos 29dB és maxon megy nem lehet szabályozni lesporolták az IC-t én
rákötöttem 5V-ra így hangtalan alapon 35-40fok terhelve nem ment még55fok fölé

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#880) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ja amugy itt van a frissített8.10béta ez már elvileg a végleges szerintem pár nap és alpa lesz
[link]

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#881) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok, innen jó rendelni? Kinek vannak tapasztalatai?
Itt lenne Sapphire 18.240.- HUF-ért. Ja, és mik a tapasztalatok tuning, és ventiszabályozás terén?
Még egy kérdés a 8.10 beta valóban hozott a karinál gyorsulást?
Ezeket fontosnak tartom, mert valószínű ennél a karinál kötök ki.

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#882) Mercutio_ válasza tzsolesz (#881) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Tegnap még 4 db volt készleten náluk, ha elfogy a következő szállítmány már náluk is 20 körül lesz :K

(#883) lsc válasza tzsolesz (#881) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Régebben rendeltem tőlük párszor, semmi gond nem volt .

Az élet kegyetlen .

(#884) kisza25 válasza kisza25 (#880) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

bocsi ez nem megy fel 4670-hez,csak48xx-hez :B

(#885) Aggregátor válasza kisza25 (#884) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2600XT-re felment :U

(#886) Anaghmar

Anaghmar
(kvázi-tag)

Asushoz van újabb bios és kezd az általam ismert boltokban is megjelenni. Nemsoká meglesz nekem is.

(#887) MZsoltee

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tud valaki valami passzív megoldásról, végig nézegettem a gyártók honlapjait, de nem találtam... :(
Ebből nem lesz ultimate verzió?

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#888) Aggregátor válasza MZsoltee (#887) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ebből nem lesz ultimate verzió? ezt én is kérdeztem már :)
biztos hogy lesz, csak nem tudni mikor.

(#889) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most rendeltem meg az Alien Compters-nél a két utolsó darabot a Sapphire 4670-ből. :B
Másik öcsémnek is ilyen kellett. Így mindhármunknak ugyanolyan VGA-ja lesz, mondjuk, nem mert a kisebbiknek MSI-je van, csak hát azon nincs TV out, nekem meg kell, mert PC-én nézem a filmeket is, ráadásul a sapphire-ban még nem csalódtam soha. de végül is neki mindegy, mert Ő HDMI-n nyomja a z LCD-be a jelet, így neki megoldva a monitor is, és a videó is.
18.240 Ft.-ért. Még pont az utolsó percben szerintem, mert ő is azt mondta hogy ezután már 20k fölött lesz náluk is.

Úgy terveztem, hogy ha nem elég a gyári hűtés, ráfordítok egy 8cm-es ventit ami elszívja róla meleg levegőt. Úgy jó lehet? Ha elég akkor is rányomatom, mert akkor meg lejjebb tudom venni a venti fordulatát, amennyiben lehetséges... :F

[ Szerkesztve ]

(#890) MZsoltee válasza Aggregátor (#888) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem baj végül is most úgyis szar a forint, jó lenne minél olcsóbban lecserélni a régi 1950GT-t, ha nem bírom ki akkor 3850 lesz belőle...

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#891) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Remélem holnap megkapom. ;]

Fagy53 kollegának üzenem, hogy sajnos, annyi pénzem nem lett volna amiből én 4830-at tudtam volna venni. 28-30K. Közbejött egy két dolog.... :(

(#892) EarL 007 válasza -bh- (#874) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 4670 elviekben megy minden PCI-E 1.x-es lapban. Ott valami hiba lehetett a lappal, talán egy BIOS frissítés megoldja, szerintem.

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#893) EarL 007 válasza Bikerider (#873) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 4670 CF jó dolog, csak két 4670 árából kijön egy 4850, és ugyanott vagy teljesítményben, csak épp egy kártyával, mert a CF nem mindig megy. 4850 erősebb, mint a 4670 CF.

(#894) tzsolesz válasza EarL 007 (#893) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez így igaz, ráadásul oda kel egy jó kis CF-es lap.

(#895) -bh- válasza EarL 007 (#892) üzenetére

-bh-
(senior tag)

a kérdés amiatt volt, hogy:
1.:cimbim említette, h járt;
2.: 3db-ot lenne rendelve, abból 1db nForce4-AMD s939 -be megy, 2db pedig 945 chipsetes deszkába...

közben értekeztem 1 fórumtársammal, szerinte az nF4 problémás lessz... vki le tudna tesztelni vmi nF4-es deszkában 4670-et? csak h akad-e, v megy-e...

(#896) tzsolesz válasza -bh- (#895) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

vki le tudna tesztelni vmi nF4-es deszkában 4670-et? csak h akad-e, v megy-e...

Annyira azért még nincs elterjedve ez a kari, de azért sok szerencsét hozzá. :R

Ja, és még valami: Akinek van már ezen a téren tapasztalata, attól kérdezem.

Valóban gyorsabb ez a kari a 3850-től? Mert a PH!-s teszt ellent mond egy két korábbi 3850 vs. 4670 vs. 3870 tesztnek, amik külföldről származnak. Bár ott is néha jobban teljesített a 3850-től, de az esetek többségében nem. Vagy a PH!-s tesztben pont olyan játékok szerepeltek, amikben általában jobb a 4670 felépítése? :F
Ja, és még egy, akinek Sapphire-je van, tud ventit szabályozni, és tuningolni az ATT-vel?

[ Szerkesztve ]

(#897) EarL 007 válasza tzsolesz (#896) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elméletben is gyorsabb a 4670 a számolás, textúrázás terén. Bár ugyanannyi shader van, de másképp oszlik el, és ehhez még több textúrázó egység, és a játékok jórésze még a textúrázókat használja, emiatt is gyorsabbak az nvidiák. Aztán a 4670 GPU órajele is jóval több, mint a 3850-é. A 3850-nél gyorsabb lehet (néhány teszt alapján 5-8% a 4670 javára, PH! tesztnél több), de a 3870-nél már nem, az jóval erősebb a 4670-nél is. Persze ez olyan, hogy amíg a 4670 itt és itt gyorsabb, addig a 3850 ott meg ott gyorsabb, jellemzően UE3-as játékoknál gyorsabb a 3850, de ott eléggé. (lásd PH! teszt)

(#898) tzsolesz válasza EarL 007 (#897) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm a választ. :R

A jövőt tekintve is jobb választás a 4670?

Egyébként a 3870 erőfölénye nekem nem ért meg plussz 5-6K-t. Ráadásul az többet is eszik, és melegebb is. Na meg ott van még egy 10-15% tuning a GPU-ban, meg a memókban. Úgy már valóban elég lesz arra amire én használom. 1280x1024 közép-magas beállítások, és egy kis AA (2, vagy 4x). Mert azt láttam a PH!-s tesztben hogy nem riad meg az AA-tól sem. De szeélyes tapasztalatom is van, mivel egy ilyet vettem öcsémnek kb 1.5 hete. Azóta is áldja az kis dögöt. Valami szuperül teljesít az árához képest, és aképminősége is tökéletes a nagy full HD-s LCD TV-jén.

A 2600Xt után így is felüdülés lesz ez a kari. :K

végül is ez a régi számozás szerint is a 2600XT helyén van az ATI szériájában. Tehát ez egy 4600XT Jól gondolom? :D

[ Szerkesztve ]

(#899) Gabis válasza -bh- (#895) üzenetére

Gabis
(senior tag)

konkrétan mire vagy kíváncsi :U
nekem olyan deszkám van és a Brothers in arms viszi rendesen, igaz a procim szerintem kevés de így is klafa :B

(#900) fagy53 válasza tzsolesz (#891) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Nem baj, majd jövőre én veszek majd helyetted! ;]
1280x1024-re a 4670 is megteszi, nem bánod meg. :K

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.