Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#101) fagy53

fagy53
(PH! nagyúr)

Nem tudom most újat mutatok-e, de ez a kedvenc tesztoldalam és itt a 4670, jól összehasonlíthatóan a többi tipussal. :K

(#102) stevve válasza fagy53 (#101) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

NAh, egyre jobban erősödik bennem, hogy leváltom a 3850-emet. Játékokat úgy látom, fogok tudni tolni, de ez kevésbé számít, viszont a hardveres HD-s tulajdonságai, a fogyasztása miatt egy jó hűtős verzió nekem megfelelne. Még akár egy 4650 is, ha DDR3-mal jön majd.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#103) gbors válasza fagy53 (#101) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

eztet a lapot én is szeretem, csak az a bajom vele mostanában, hogy a 4850, ill. a GTX280 előtti kártyákról ősrégi mérések vannak, ősrégi driverekkel :U

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#104) P00By válasza gbors (#99) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Nyílván mind a kettőnk részéről vicc volt, de én is így látom jelenleg, mint te! :K

(#105) Lampi87

Lampi87
(újonc)

Az lenne a kérdésem hogy ezzel a processzoral AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+ 2,10 Ghz melyik videokártyát érdemes megvenni a kettő közül a 4670-et vagy a 4650-et kitudnám használni tejes tudását a 4670-nek? ja meg van még 2gb ramom és ezzel a konfigurácioval a mai játékokkal milyen részleteségel tudnék játszani?

(#106) stevve válasza Lampi87 (#105) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én egy kicsit húztam a procin (szintén 4000+) és így használom egy 3850-nel. Nekem megfelel, de kérdés, mennyire hajtasz a játékokban a max. beállításokra és nagy felbontásra... Az UT3 motoros játékokat maxon 1440-ben tudom tolni, a Grid-ben még élményjavítókat is lehet alkalmazni, úgyhogy nem aggódok. A 4670 teljesítménye közel áll a 3850-hez, így hasonló eredményekre számítok, ha cserélek valamikor.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#107) EarL 007 válasza Lampi87 (#105) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez talán tud segíteni, HD3870 alatt van ez a kártya. Azaz ami a tesztben a HD3870-nél x az a HD4670-nél x-15 vagy x-20%. Számolj le a HD3870-ből kb 15-20%-ot és megkapod a HD4670-et. Ehhez a kártyához egy kb 2,5-2,8GHz-es A64 X2 már elég.
Remélem tudtam segíteni. :)

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#108) EarL 007 válasza stevve (#106) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sőt, ha újabb driverek kijönnek a kártyához, akár picivel gyorsabb is lehet a 3850-nél. De ami e kártya mellett szól, hogy már most majdnem olyan gyors, mint 3850 (pici a lemaradás tőle), ráadásul kisebb méretű, jóval kevesebbet fogyaszt. Mondhatni ua. a teljesítményt kapnád meg kisebb méretben, kisebb fogyasztással, bár én szvsz nem cserélném a 3850-et 4670-re, inkább valami nagyobbra. Bár Nálad egy nagyobb kártyánál már procilimited lenne, bár ha 2,7-re húztad, akkor az már elég lehet. :)

(#109) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Végre meglett a hiányzó láncszem is a gépemből :C Már majdnem beleugrottam egy 3850-be, de megérte kivárni, pedig novemberre terveztem a vga-t, csakhát a kisördög ;] Ebből kell nekem egy sapphire ultimate piros pcb-vel :)) Most már kivárom azt a novembert, hátha...
Tán még az lehet a válasz a gyorsaságára, hogy ugyan a ROP egységek felére csökkentek 38xx-hez képest, de a textrúrázók duplázódtak . 1et nem vágok még pontosan, most gddr3-mal szerelik a 4670-et, vagy ddr3-mal, vagy azonos órajelen és késleltetéssel nincs is köztük különbség? :F AMD oldalán ddr3 és gddr3 is szerepel, akkor valszeg gyártó függő dolog lesz ez. Anandtechen többek között ezt is írták ktsgcsökkentő tényezőként.
4650 sztem nem lesz ddr3-mal, annak mi értelme lenne?
Keveset fogyasztó, de teljesítménnyel bíró vga olcsón, ezt megcsinálta az AMD :R

szerk: #63 Sundesz: semmilyen kártyával nem tud ilyet a 780g :U

szerk2: látom, a duplatextúrát már más is észrevette előlem :K

[ Szerkesztve ]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#110) stevve válasza EarL 007 (#108) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Csak 2.5-re húztam, de nem is a játékok miatt érdekel a kártya, hanem az UVD 2 és a kisebb fogyasztás miatt. Persze az sem utolsó, hogy nem lesz nehéz hűvösen tartani sem.

PH semleges

(#111) gerrog

gerrog
(fanatikus tag)

hali :)
kis hazánkban mikor kerülhet a boltokba ez a kari?
jól olvastam, hogy november körül?
lehet, hogy 3850 helyett inkább megvárom ezt, olyan szimpinek tűnik :C

Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.

(#112) CPT.Pirk válasza Chaser (#109) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Soha nem tettek DDR3 ramot videokártyára, amit annak írnak, az is minden esetben GDDR3, csak ugye az átlagember nem tudja a különbséget és odaírnak valami jobban csengő nevet...

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#113) fagy53 válasza Chaser (#109) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

A GDDR3, Grafikus DDR3 ami tulajdonképpen a videókártyákra gyártott DDR2-es chipeket jelenti, azaz a feszültsége és a szervezése megegyezik a DDR2-es RAM-okéval.

(#114) gbors válasza Chaser (#109) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az 512M-s kártyák gDDR3-as memóriákkal lesznek szerelve, az 1G-sak pedig DDR3-mal. az AMD szerint ekkora memóriaméretnél jelenleg már kifizetődőbb a DDR3-at használni, ill. az 512-es egy kicsit agilisabb lesz.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#115) EarL 007 válasza attiLANte (#51) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Asus verzióján egy Arctic Cooling Accelero LP (Csak OEM piacra :( ) van! :Y Elég komoly!

(#116) Chaser válasza CPT.Pirk (#112) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nézd meg az AMD oldalát:)

fagy53, gbors: 512 gddr3-as karim lesz, 1 giga minek? főleg 32 bites xp alatt "mutat jól" :U Remélem már jövő hónaptól lehet kapni őket idehaza, ha tényleg igazak a fogyasztási adatok, esetleg egy normálisabb bordával felszerelt változat is jó lenne, az az asus elég értelmesnek tűnik, 12-es venti rendben tartaná talán gyári hülyeség nélkül is.

(#117) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

Szerintetek lesz LP-s HD4670-en? Az oké, hogy 4650 tutira lesz, de ha már van nyák, és ugyan az a GPU ... Bár a 9600GT-t (Galaxy Slim)még akkor se érné be, ellenben egy ultrapici házban nem is fűt annyira. ;]

Close the World ..... Open the Next!

(#118) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem értem, mi történt a Club3D és a Powercolor háza táján....

Club3D HD 4670 512MB GDDR3

PowerColor PCS HD4670 1GB DDR3

Mindkét kártya 873 MHz-es memóriával érkezik... 1000 helyett. :O
Ráadásul 1 GB? :F De legalább a Powercolor ad ki ref 1000 MHz-es karit is 512 MB memóriával:
PowerColor PCS HD4670 512MB GDDR3

De a club3D... most nagyot csalódtam bennük. :(

PH semleges

(#119) Komplikato válasza stevve (#118) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Hát egy banda ... de akkor is.
(Mondjuk édekes pl. Asus hasonló butított sz*rjai miatt nem sokan keltek ki.)

Close the World ..... Open the Next!

(#120) Chaser válasza stevve (#118) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az 1 gigás verzió lesz a butítottabb ramos, mint kiderült.

(#121) CPT.Pirk válasza Chaser (#116) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na akkor ez nekem új. :R

-----------------------------------------------
Mikor lehet már ezeket venni?

[ Szerkesztve ]

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#122) Chaser válasza CPT.Pirk (#121) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ahogy szerencsére az utóbbi időben vannak a dolgok, külföldi premier után 2-3 héttel nálunk is itt szoktak lenni a cuccok, és az esetek többségében nem lesz a dollárból ejuró az átszámításkor, reméljük a legjobbakat:) Én már biztos kivárom, ha ennyit tudtam várni pár hét már nem vészes, azt se bánnám ha decemberben venném, de akkor számtech cuccot hajkurászni nem egy élmény :U

(#123) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

HD 4670 és HD 4650 számokban

Azért jócskán van különbség...

HD 4670 és HD 3850 számokban

Látszik, hogy a 3850 előnye a 256 bites memória, viszont a 4670 javára írható a 32 textúrázó egysége (még ha a ROP fele is lett), a kissé megváltoztatott shader processzorok ([link]), valamint áldásos az a kis plusz órajel emelés is.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#124) pronyó

pronyó
(fanatikus tag)

Nagyon gondolkozom, hogy lecseréljem e a másik gépben a HD3650-emet egy HD4670-re, csak félek, hogy a 3700+ nem fogja annyira kihajtani... :F

“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.”

(#125) csibor válasza pronyó (#124) üzenetére

csibor
(őstag)

Igen :F miért baj.Majd a következő X2 kihajtja,vagy bármi amire legközelebb cseréled.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#126) pronyó válasza csibor (#125) üzenetére

pronyó
(fanatikus tag)

De nem lesz rá keret, illetve ha már cserélem akkor alaplap,proci,vga,táp,ram szal mindent...Nagygépet újítottam fel, pénz meg nem maradt a másik felújítására. Szal nemtom.

[ Szerkesztve ]

“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.”

(#127) Chaser válasza pronyó (#126) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem Sandiego mellé fölösleges ilyen vga-t venni :U Sok játék már 2 magot használ, ott esélye sincs, jó az a 3650 mellé.

szerk: #123 stevve: Az a gebasz, hogy fogyasztásra mindenütt mást írnak :F Tuning tesztet néztél már? Meg lehet hajtani rendesen a kis dögöt ;] A gyorsaságához sztem még az is hozzájárul, hogy a shaderclock is a gpu-val 1ütt mostmár 750mhz-en jár, de megnézném ugyanezt a cuccot 256 biten.

[ Szerkesztve ]

(#128) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyre több gyártó dobálja a 4670-et, passzív még nincs köztük :U
"Az ATI Radeon HD 4670 ajánlott fogyasztói ára 79, a HD 4650-é pedig 69 amerikai dollár. A napokban az ASUS, a Club3D, a Diamond Multimedia, a Force3D, a Gainward, a GeCube, a Gigabyte, a HIS, a Jetway, az MSI, a Palit Multimedia, a PowerColor, a Sapphire és a VisionTek termékpalettája egészül(t) ki RV730 magos kártyákkal." De jó lenne ha ilyen áron lehetne itthon is megkapni :K

(#129) P00By válasza Chaser (#128) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Jó...lenne... :B :K

(#130) pronyó válasza Chaser (#128) üzenetére

pronyó
(fanatikus tag)

Lehet marad egy ideig ez és ha lesz rá cash akkor full új cuccokat veszek ebbe is...Csak először valakitől kölcsön kéne kérnem a 4670-et, hogy ezzel a konfiggal mennyire hajtja ki a 3700+ @3,0Ghz-n mert ha frankó, akkor megspórolnék pár ezrest...

[ Szerkesztve ]

(#131) Chaser válasza pronyó (#130) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát figy, ha nekem meglesz esetleg meg tudom nézni, haveromnak LE1620-a van, az is 1 magos, 1 MB L2-vel, csak am2-ben, 3G-t is tudja:) De nálam kb 2 hónap múlva esedékes a vásárlás..mindenképp passzívat akarok, ebből nem engedek. Ahogy elnéztem a ventis megoldásokat, egy HP nélküli normálisabb bordának is elégnek kell lennie, akár a GB féle silentpipe 2 v 3, vagy ki tudja hol tart most.

(#132) attiLANte válasza Chaser (#128) üzenetére

attiLANte
(tag)

4650-ből van/lesz(link): sztem nem gond a 4670 sem - az a 10-15W nem olyan nagy különbség. Sapphire is készít biztosan passzív hűtésű kártyát, mondjuk személy szerint inkább az egyedi ventis megoldásokat kedvelem- ezt a " vigyük át a hőt a kártya hátoldalára" koncepciót sosem értettem igazán...
Jó lenne,ha már itthon is elérhetőek lennének. De félek, az lesz, mint a HD3650-nél: amíg ki nem koptak a 2600XT-k, addig nem sok jött, és azok is drágán. Még az is kérdés, hogy ezek a 3650 vagy a 3850 helyére jönnek?!
Ráadásul a HUF árfolyam is romlik és közeleg a karácsonyi szezon :O

(#133) fagy53 válasza pronyó (#130) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Szerintem simán lecserélheted, 3GHz-es A64 elég neki, s bár a mai játékok 2 magot használnak, a különbség biztosan jóval kisebb, mint a 3650 és a 4670 között.
Ez azt jelenti, hogy gyorsabb lesz a géped a 4670-nel.
Sima A64 3800+ volt és vettem helyette X2 3800+ a 2007-es játékoban szinte semmi gyorsulást nem tapasztaltam, vedd meg majd a 4670-et szerintem. :K

(#134) pronyó válasza fagy53 (#133) üzenetére

pronyó
(fanatikus tag)

Most kicsit összezavarodtam, de egyre jobban hajlok afelé, hogy lecseréljem a 3650-et. :)

(#135) fagy53 válasza pronyó (#134) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ha szükséged van arra, hogy ezen a gépen is menjenek jobban a játékok, akkor ne tétovázz! A régi játékok különösen jobban fognak menni mint a 3650-en, mert a 2600/3600 sorozat a pixel shaderekkel mostohán bánt, a vertexben viszont jó volt. A 4600 jelentősen javított ezen és ez meglátszik a 3DMxx teszteken.
Az ár persze nem mindegy, de ha 20k alatt meg lehet kapni, megéri. :)

(#136) Chaser válasza attiLANte (#132) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Biztos lesz 4670-ből is, 3850/70-ből is van, 4850-ből is....azért jó, ha a kártya fonákjára HP-okkal kivezetik a hőt, mert 1részt nem fűti agyon a PCB-t, másrészt egy elöl levő 12-es venti és egy hátsó, vagy a táp 12-ese lazán kiviszi a hőt. Nekem meg ezen kívül azért is jól jön, mert mATX lapom van 2 pci slottal, amik a vga alatt vannak, így megmarad mind2.

szerk: Nagyon drágán nem jöhetnek, mivel 3850 már van 22k-tól. Azt hitték sokan az E5200-re is, hogy hú de drága lesz, most olcsóbb az E2220-nál, ami bárhogy nézzük gyengébb nála, meg sok 4xxx-nél is, amik kisebb órajelűek nála, az a proci is annyiért ért ide mint amennyiért ígérték kb. Ennek a 4670-nek meg igen olcsó az előállítása a 3850-hez képest, szóval reméljük a legjobbakat.

[ Szerkesztve ]

(#137) pronyó válasza fagy53 (#135) üzenetére

pronyó
(fanatikus tag)

16k körül mondják tehát nem húzós :) Azthiszem meggyőztél, holnap felrakom apróba a 3650-et. :D

(#138) Red_Bull válasza fagy53 (#135) üzenetére

Red_Bull
(tag)

Hát igen, én is azért cseréltem le a 2600xt-met 8600GT-re mert még a san andreast se vitte normálisan a régebbi játékokba nagyon csicska volt az a kártya,de most a 86gt-t 4670re cserélem majd azzal már nem lesznek ilyen gondok remélem

(#139) stevve válasza Red_Bull (#138) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

2600 XT nem vitte a San Andreas-t? :F :Y Akkor ott valami gubanc volt, mert a Hellgate is 1440-ben majdnem fullon ment Dx9-ben, valamint az Assassin's Creed fullon, stb. Teljesítményben még egy kicsit a 8600GT fölött is van. :U

Amúgy az a 3800+ meg fogja fogni a 4670-et.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#140) pronyó válasza Red_Bull (#138) üzenetére

pronyó
(fanatikus tag)

HD2600XT-nek biztos, hogy vinnie kell az SA-t ugyanis én 2600PRO-val is max grafon vittem ki úgyhogy ott valami nagyon nem jött össze neked :Y

(#141) pronyó válasza stevve (#139) üzenetére

pronyó
(fanatikus tag)

De nekem 3700+ -om van :DDD

(#142) Sundesz

Sundesz
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet már tudni, hogy mikor lehet megvenni a kártyát itthon is? Múlt heti megjelenés csak "paper launch" volt?

Hörcsög Powa'

(#143) pronyó

pronyó
(fanatikus tag)

Szerintem jövőhéttől már itthon is lehet kapni mert külföldön már osztogatják bőszen.

[ Szerkesztve ]

(#144) Red_Bull válasza stevve (#139) üzenetére

Red_Bull
(tag)

Na jó az tulzás hogy nem vitte, de Minden maxon, 1280x1024 felbontásba nem volt szabad rátenni az élsimítást egyáltalán mert megfeküdt a kártya, és nem csak nálam volt ilyen hanem más is írta anno a topicba. 8600GT-n pedig 3x élsimitással is tökéletesen megy.
Meg más régi játékokkal is szaggatott Pl. Insane (8éves játék !!) vagy Postal2 is keményen akadozni kezdett ha füst volt.

(#145) pronyó válasza Red_Bull (#144) üzenetére

pronyó
(fanatikus tag)

Alaplap? Proci? Memória? Sokminden más is közrejátszhatott, nem biztos, hogy az a szerencsétlen kártya hibája volt, lehet hogy más konfigban bealázta volna lazán a 8600gt-t :)

(#146) diegho

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nettó nagyker árak:
VGA MSI PCIe R4650-D512 12 250,00
VGA MSI PCIe R4670-2D512/D3 15 400,00

(#147) Red_Bull válasza pronyó (#145) üzenetére

Red_Bull
(tag)

Csak azt akartam mondani hogy a 2600/3600 sorozat gyengén teljesített a régebbi játékokban de szerintem hagyjuk mert ez már OFF, valószínüleg a 4600-as sorozatnak nem lesznek ilyen problémái.

[ Szerkesztve ]

(#148) CPT.Pirk válasza Red_Bull (#144) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Játszottam 2600Pro -val (XT órajelen, GDDR3 szal kvázi XT) GTA SA-t a te beállításaidban, 2X-es élsimítást simán vitt, arra már nem emlékszem, hogy 3X-en próbáltam -e. Esetleg megnézhetem, mintha meglenne még a játék.
Postal2-őt is toltam ilyen felbontáson maxra állítva, nem tapasztaltam lassulást.
Mindig friss driver volt a karihoz feltéve?

(#149) stevve válasza Red_Bull (#147) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A 4670 egy 3850 teljesítményével lesz egy vonalban, csak fele akkora memória sávszéllel. A régebbi játékok azért a 3000 sorozatnak nem jelentenek kihívást, ez biztos, de a 2600 XT-mmel is toltam én Doom3-t, FEAR-t, FarCry HDR-t és társait elég magas beállításaokkal gond nélkül. Én nem leszólni akartalak, csak nekem a 2600 XT és a 8600 GT közötti párhuzamról más tapasztalataim vannak.

PH semleges

(#150) gerrog válasza diegho (#146) üzenetére

gerrog
(fanatikus tag)

minálunk miért drágább minden? :O
mert akkor mennyi lesz a kisker brutto?

Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.