Hirdetés

Aktív témák

  • brutaka

    tag

    Sziasztok!

    Hosszú huza-vona után, végülis úgy döntöttem, hogy leírom ide a történetet, és szeretnék feketepontot kérni [vhiskas] "kollégának", anyagi károsításért, és illem tudatlanságért.

    Sztori:
    Mint már tőlem megszokott, a notebookjaimat szivesen cserélgetem, volt pár sikeres üzletem itt, és ehhez a fajta notesz cserélgetéshez tartva, feltettem "legújabb" szerzeményemet is, amit [Jubiii] kollégától szereztem (Korrekt, tisztességes, rendes cserében), ami nem más mint egy MSI EX600 as masina, amit bővítettem is, újabb procival, ramokkal, de ez a történet szempontjából lényegtelen.
    A hirdetésemre felkapta a fejét [vhiskas] és dobott nekem egy levelet, hogy elcserélné a Szép, karcmentes állapotú Fujitsu Siemens Amilo PA 3553-jára. Természetesen papírjai dobozai megvannak, efelől ne aggódjak.
    Megbeszéltük a részleteket, megadtam neki a telefonos elérhetőségemet is, minek folytán felhívott, és elmesélte, hogy ő ezt a laptopot a nagybáttyától kapta ajándékba, és sajnos amikor Ő a MCDonald's ban ebédelt (ahogy az jellemző egy új laptop tulajdonosára) elment WC-re, és "ottfelejtette" a laptopot, és valaki galád módon eltulajdonította az akkumlátort belőle. Nem a gépet vitték el, csak az aksit.
    Mint később kiderült, innen szerezte a laptopot, nem a újonnan kapta ajándékba..: [link]
    De még ha nem is innen szerezte volna, elgondolkoztató, hogy valyon miért írt kommentet, hogy kell neki a notesz, ha ugyan olyat kapott? :U :F
    A történet folytatódik.
    Elmondtam neki, hogy sajnos mivel én még tanulok, és kollégiumban vagyok, nem tudok akármikor felmenni. Problémásnak találta a dolgot, ezért azt mondtam, egye fene, hazamegyek előző nap, és otthonról indulok fel Budapestre, reggel 3kor... Csak, hogy neki jó legyen. Sajnos a vonatomat lekéstem így nem a 3as hanem a 4es vonattal mentem, de felhívtam, és nem talált problémát a dologban..

    Korábban rá akart venni, hogy menjek el hozzá, Tatára, ahol elmondása szerint lakik, ezért fizetett volna nekem 5000 forintot.
    Mondtam, hogy sajnos nincs pénzem, és sokba kerül eleve a pestre utazás, így még meg kell gondoljam. Utána jártam, elég bonyolultan tudtam volna megoldani, így mondtam hogy pesten találkozzunk, megkértem, hogy állja az utiköltségem felét, ami igazából 5000Ft volt, azt mondta rendben. De gondoltam csak 2500at kérek a többit megoldom... Sajnos nem volt több pénzem így szóltam neki hogy mindenképp adja ide, vagy nem tudok hazautazni.

    Eljött a találkozás időpontja. Szépen az eredeti dobozában vittem a garanciapapírokkal, szépen, letisztított állapotban az MSI EX600at, megbeszéltük, hogy találkozzunk a West End előtt. Sétálok.. Senkit sem látok akinél laptop táska lenne, vagy laptop doboz... Nézelődök... Kétszer elmentem oda vissza mire érkezik a telefon.. Kiderült, hogy kétszer elmentem mellette, mert utazótáskában hozta a laptopot... Rendben gondoltam nem probléma.. Bár már hiányoltam, hogy akkor mégis hol van a doboz? Vagy hol vannak a papírok?
    Megbeszéltük, hogy keresünk egy helyet, ahol ki tudjuk próbálni. Újra elmesélte a MCDonald's os történetet, hogy hát tőle ellopták... (Később rámírt egy srác ([Gaaabeeeesz]), mert hirdetem ezt a laptopot is, amikor megírtam neki, hogy a MCDonald'sban ellopták, az előző tulaj elmondása szerint rákérdezett, hogy Darth Wader-től vettem e)
    Már első ránézésre feltűnt, hogy nem is magyar a billentyű, és a külseje sem egészen olyan, mint amilyennek azt az ember gondolta volna vhiskas elmondása alapján.. Volt rajta 1-2 nagyobb karc, amiről ő nem egészen számolt be. Amint láttam ment a gép. Amikor kérdeztem, hol vannak a papírok, akkor azt mondta hogy a nagybátyjánál és hogy majd adjak postacímet és elküldi... Gondoltam, hogy egy 2006 óta regelt tag csak nem akar átverni, hát jólvan.

    Ekkor jött a lesúlytó hír, ami szerintem hazugság...
    "Sajnos ellopták a pénztárcáját a villamoson". Hozzátenném.. Azt mondta kocsival jön, és azért fizetett volna 5000 FT-t, hogy lemenjek Tatára, hogy kevesebb legyen a benzinköltsége... Kérdezem tőle, hogy dehát hogyan? - "Ő azt nem tudja, egyszer csak megvolt aztán nincs meg"
    Dehát mondom... "Ne csináld már, nincs nállam pénz, ha nem adod ide a pénzem nem tudok hazajönni"
    Gondolkoztam mit tegyek.. Tudtam, hogy pénzt már nem látok tőle, és fent voltam budapesten, és 0 forintból reggel 8kor át kellett volna utazzak az ország másik végébe... Ő nemtudja, sajnálja de kártya sincs nála, mert tőle még azt is ellopták... A forma egy furaán szituált 30as korú férfinek néz ki, rövid haj, fura beszéd, kicsit összehúzva magát, így jár.. Gondolkoztam, hogy mit csináljak.. Eleve hogy lemenjek a keletibe, mert haza onnan lett volna vonatom, 300 Forint BKV jegy a metróra.. 15 perc után kiderült, hogy.. nála van az övtáskája (Kérdem én, hol tartotta a pénztárcáját, mert az övtáska előrehúzva a hasán volt, és szerintem az ember észreveszi hha a t*kénél matatnak...) és egyszercsak talált benne vagy 3 BKV-jegyet, amiből egyet odaadott. Elmondása szerint a Déli pályaudvarra indult, gondoltam legalább nem utazok egyedül.. Egyszercsak a Deák ferenc térnél, ahol ha átszáll a metrón konkrétan a Déli Pályaudvarhoz teszi le a másik metró, mondom hogy itt szállunk... "Nem, ő nemszáll neki a hídnál jobb lesz mert közelebb van"... Dehát mondom, innen közvetlenül oda jutsz ki.. "Nem nem, ő így szokta meg".. Gondolkoztam, hogy hogy szokta meg? Nekem azt mondta, hogy kocsival jár Budapestre..
    Rendben, eljutottam a keletibe, de még mindig 0 forintom volt.. Kezdjek el koldulni, hogy helló diák vagyok, segítene hazajutni? Aztán beleondoltam hogy 5000 Forint a jegyem... Ki adna ennyit? :( :F
    Életem legnagyobb szerencséje történt velem, találkoztam egy régi barátommal, akinek a szülei vasutasok, így ingyen utazik. Tudtam tőle kölcsönkérni 5000 forintot, mondtam neki, hogy majd megadom, csak ellopták szegény srác tárcáját... Elmeséltem neki is a történetet, mondta hogy persze, semmigond... Ő ad, és majd visszaadom.
    Hazajutottam nagynehezen, gondoltam írok neki levelet a PH-n.. Megírtam hogy haza tudtam jutni, kölcsönkértem, és hogy mikor adja meg a pénzt... Mondta hogy amint megjön a fizetése ő megadja azonnal, mondtam hogy rendben... Egyszer csak rámír, hogy "63k" volt az összes irata... (Node kérdezem én.. miért nem utalt nekem hülye 2500at, és honnan volt pénze? Mikor nekem aztmondta hogy az összes pénzét ellopták...? :F )
    Rendben mondom nemgond, megírtam neki a nevem és a számlaszámom, mondtam hogy oda utaljon, minden további nélkül mondta, hogy rendben amint meglesz a fizetése.

    (Közben vakított nekem, hogy az ő kapcsolatai révén 7000 forintért tud új aksit szerezni a gépbe.. Mondtam neki hogy csak akkor cserélem el vele az én gépemre ha ennyiért szerez tényleg új akkut, mondta rendben.. Időközben 15 ezer forint lett a 7ből.. Gondoltam írok a srácnak akitől szerezte volna.. A srác vissza is írt, 12-t írt nekem.. Akkor holvannak a kapcsolatai és hogy ő olcsóbban kapja meg? és hova tünne az a 3000 ha vhiskas intézte volna nekem?)

    2009-10-12 14:03:49 -ebben az időpontban írta az utolsó választ nekem. Azóta nem kaptam meg sem az Amilo dobozait, papírjait, garanciát.. Nem kaptam meg a pénzemet... Így nagynehezen tudtam csak visszaadni a kölcsönt is, és most így a szüleim felé tartozok... Nem kaptam meg a notebookba az akkumlátort sem.. Ráadásul választ sem ír ezóta. Minden nap 5-6-7-8x fentvan a prohardveren, többször írtam neki. Adtma neki 1 hetet. Adtam neki még 2 napot. Tegnap megírtam, hogyha nem válaszol, és nem kapom meg a dolgaimat, akkor jelzem, hogy csaló. Erre sem válaszolt.

    Gondoltam megosztom veletek ezt a történetet, hogy tudjátok, hogy egy csaló, akivel nem érdemes üzletelni!
    Anyagilag is megkárosított, kellemetlen helyzetbe hozott, adósságom is lett miatta, pedig én korrekt voltam, mindent megkapott amit én megígértem.

    VHISKAS SZÁMÁRA NAGY FEKETEPONT ÉS SZERINTEM VELE NEM ÉRDEMES ÜZLETELNI

    Üdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//

Aktív témák