Hirdetés

Tévék és notebookok

Monitorok, tévék


Hivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Úgy tűnik, a hardvergyártók idén nem vesznek korai karácsonyi rajtot, vagy annyira korai hajrát indítottak, hogy már szeptemberben bedobták az érdekességeiket. Most valahogy mintha légüres tér alakult volna ki október elején, persze az is lehet, hogy ez csak vihar előtti csend. Majd kiderül...

Monitoros vonalon tudunk egy különlegességet mutatni. Az Acer D241H első látásra egy teljesen átlagos, 24 hüvelykes monitornak tűnik. Felbontása Full HD, panelje TN+film technológiás 2 ms-os válaszidővel, 300 cd/m² fényerővel és valami gigantikus dinamikus kontrasztaránnyal. Képbemenetei sem túl érdekesek, van egy analóg D-Sub és egy digitális HDMI rajta. Ellenben ezzel nincs vége a csatlakozók sorának. Került rá három USB, hang ki- és bemenet, kártyaolvasó, sőt Ethernet aljzat is, továbbá ellátták Wi-Fi vezérlővel. Ráadásul jár hozzá egy távirányító, amin teljes QWERTY billentyűzet feszít.

És ezzel még csak kezdődnek az érdességek! A monitoron ugyanis egy mini operációs rendszer fut widget alapú alkalmazásokkal. Ezekből egyszerre akár három is futhat a képernyőn. Van köztük gmail és yahoo levelezőkliens, Picasa és Flickr képtárkliens, képnézegető és videolejátszó, ami a memóriakártyák, USB-s adattárolók és hálózati eszközök tárait éri el, illetve kapunk még RSS olvasót és időjáráselőrejelzőt. Az okos mindenes monitor vételára három év garanciával 97 464 forint.

Sokkal egyszerűbb és valamivel kisebb darab a Samsung E2220NW. Lényegében egy huszonkét hüvelykes alapmodell 1680x1050 felbontású TN+film technológiás panellal. Már ezen a szinten is alap a 300 cd/m²-es fényerő és a jó magas, dinamikus kontrasztarány. Sajnos a digitális képbemenet viszont nem, be kell érnünk az analóg D-Subbal. Cserébe viszont a vételár alacsony, három év garanciával csupán 44 000 forint.

Bár alapvetően ugyanolyan TN+film technológiára épít, teljesen más kategóriát képvisel a Samsung BX2431-es modellje. Először is két hüvelykkel nagyobb, felbontása Full HD (1920x1080), háttérvilágítása pedig LED-es, így színei egyenletesebbek, és kisebb a monitor fogyasztása. Csatlakozóból a D-Sub mellé két HDMI került, vételára pedig három év garanciával 72 000 forint.

Ezen a héten a Bluechip webáruház akciója is kijelzőkhöz kapcsolódik, mégpedig az LG LED-es televízióihoz. Facebook rajongóik és a Hazai Pálya olvasói öt százalékos kedvezményt kapnak minden modellre, ha jelzik, hogy az akcióról nálunk vagy a Facebookon értesültek. A választék óriási, a 19 hüvelykes 19LE3300-zal indul bőven százezer forint alatt, és az 55 hüvelykes 55LE8500-zal zárul be félmillió forinton túl.

Szintén az LG LED háttérvilágítású tévéihez kapcsolódó akció, de elsősorban a kiskereskedőket érinti, hogy október és december között a Computer Emporium Kft.-nél vásárolt példányokra öt év garanciát adnak. Mivel a Bluechiphez is ők szállítanak, az 5 éves garancia érvényes az 5%-os kedvezmény mellé is. Csak a számlát kell majd megtartani, ami igazolja, hogy az akciós időszakban vásároltuk a készüléket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Szüreti hardverújdonságok

  Alaplap, processzor, grafikus kártyák mellett hordozható hangszórók és notebookok szerepelnek eheti ajánlónkban.

 • Játékos csúcskonfig, ésszel

  Eheti piaci bemutatónkban gamer konfigurációkat állítunk össze, higgadtan, ésszel, jól átgondolva.

 • Terjed az Intel-kór

  Intel processzorok, GeForce GTS 450-ek, egy adag notebook és egyéb érdekességek kerültek eheti piaci beszámolónkba.

 • SSD-k, notebookok és a többiek

  Eheti hardverpiaci seregszemlénkben gyors adattárakat, extra garanciás laptopokat és egyéb érdekességeket tálalunk.

Hirdetés