Hirdetés

2019. június 26., szerda

Szponzorunk

Shark Zone gamer egér, egérpad és headset

Kipróbáltuk a Sharkoon kedvező árfejvésű, játékosoknak szánt, szépen összeillő szettet alkotó kiegészítőit.

Shark Zone H10 headset

Be kell látnunk, hogy az átlagos magyar PC-játékos anyagi lehetőségeit tekintve nem tartozik abba a kategóriába, amit az elit gamer márkák, mint a Razer, a Roccat vagy épp a Logitech megcéloz 20-40 000 forintos egereivel, billentyűzeteivel és headseteivel. Éppen ezért kaptuk fel a fejünket, amikor a Sharkoon kínálatában először megláttuk az új Shark Zone szettet, melyben a H10 headset, M20 egér és P40 egéralátét együttesen kerül annyiba, mint máshol egy közepes játékos egér. Külsőre látszik, hogy egymáshoz igazodó termékekről, egy családról van szó, amire nem csak a citromsárgával megbolondított szín, hanem a cápauszony által ihletett logó is felhívja a figyelmet.

Mondhatni logikus, hogy a legnagyobb dobozból a Sharkoon Shark Zone H10 headset bukkant elő. Le sem tagadhatná gamer mivoltát, vaskos, párnázott fejpántja és fülpárnái vannak, mindkét részen műbőr burkolattal, hogy hosszú órákon át viselve is kényelmes maradjon. Igaz, a fejpánton lévő Shark Zone és a kétoldalt látható Sharkoon embléma is fehér, de a fülhallgatókat tartó és egyúttal magasságukat állító fémdrót és a fülpárnák külsején és belsején lévő logó is rikító citromsárga.

Sárga a szokatlan módon gumis bevonatú, 2,5 méteres kábel is, mely két jack csatlakozóban (fejhallgató és mikrofon) végződik; természetesen hangerőszabályzó is került rá vaskos megtörésgátlókkal és mikrofonnémítóval. Mutatós kiegészítő a kábelt összefogó, Shark Zone emblémás tépőzár, a dobozban pedig egy szállításra szolgáló, fekete zsákot és egy kilincsre akasztható „ne zavarj játék közben, ha kedves az életed” jellegű feliratot is találtunk.

Felcsapva fejünkre a 285 grammjával közepes súlyú headsetet azonnal érezni lehetett a fülpárnák burkolatán, hogy itt nem huszonezres árhoz kellett anyagot választani, ami az ideálisnál merevebb, árkategóriájában viszont elfogadható (a H10 ára 7000 Ft). Megfelelő határok között állítható az eszköz, nagyobb fejre is fel lehet tenni, tapasztalatunk alapján tényleg nem nyom még több órányi játék után sem, bár kánikulában valószínűleg jobban izzadni fogunk vele, mint egy szellősebb bőr vagy szövet megoldással.

Hangzását alapszintű gamer igényekhez szabták, összetettebb zenében már bizonytalanná vált a basszus tartomány, ami a robbanásokkal és puskaropogással viszont szépen megbirkózott. A magas tartomány inkább fékcsikorgás és nem mondjuk egy operaária szopránjának megszólaltatásához való, de pl. egy akciófilmhez azért jó partner lehet a H10-es. A hangerőre viszont oda kell figyelni, mert zárt rendszere ellenére nem szigetel túlzottan, így kihallatszik a hangja és a környezeti zajokat sem zárja ki.

A bal oldali fülhallgatóból kiinduló mikrofonnal elégedettek voltunk, tisztán, gerjedésmentesen tette a dolgát. Ha nincs rá szükségünk, felhajthatjuk, a vezetéken pedig ott a némító gomb. Ez a hangszórószabályzóval egybeszabott kezelőszerv viszont elég bumfordi, egyeseket – hozzánk hasonlóan – zavarhat majd a himbálózása.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.