Hirdetés

2018. szeptember 23., vasárnap

Útvonal

Tesztek » Hálózat rovat

Powerline hálózat, ahogy a Fritz! csinálja

Nem a leggyorsabb, ellenben nem is olcsó, de lássuk mit tud az AVM Fritz!Powerline 1220E jelű szettje!

AVM Fritz! Powerline 1220E SET adapterpáros

Az AVM termékei sosem az alsó kategóriát képviselték, és így van ez most is, a 1220E jelzéssel ellátott, 1200 Mbps elméleti sávszélességet ígérő adapterszett esetében is.


[+]

A csomagban a papírok alatt két darab Cat5e kábel és szintén két darab 1220E adapter lapul. Mit lapul, trónol! Tekintettel arra, hogy szűrős aljzattal ellátott eszközöket kapunk, így a kis méretről lemondhatunk (59 x 132 x 41 milliméterről beszélünk), így arról is, hogy könnyedén eldugjuk majd valami szekrény mögé. Akinek ilyen tervei vannak, azok keressék az aljzat nélküli 1000E-t (67 x 114 x 27 milliméter) vagy más gyártók kínálatában "nano" adaptert. Mi viszont továbbra is az aljzattal ellátott adaptereket favorizáljuk abban az esetben, ha ugyanarról a konnektorról mást is működtetünk, így a zavarszűrés problémáját is megoldhatjuk egy csapásra.


[+]

Külsejét tekintve sok extrát nem vonultat fel, a szokásos visszajelző LED-eket és a titkosításra és párosításra szolgáló gombokat találjuk rajta, míg az alsó részén két darab Ethernet aljzat foglal helyet (mindkettő Gigabit Ethernet szabványú), és nincs akadálya annak, hogy két eszközt csatlakoztassunk hozzájuk. Persze azt érdemes szem előtt tartani, hogy ha két (vagy további switch-et használva több) gépet illesztünk, akkor a meglévő sávszélességen fognak osztozni.


[+]

Ezúttal is szétkaptuk az adaptert az érdekesség kedvéért. Aki hasonlóra vetemedne, akkor a csavarhúzón felül egyéb segédeszközre is szüksége lesz, amivel a házat szét lehet pattintani.


[+]

A gyártó erősen Qualcomm-párti, így a tesztelt adapterekben is ilyen márkájú vezérlő dolgozik, méghozzá a QCA7500 jelzésű, melyet más gyártók is előszeretettel alkalmaznak. A Homeplug AV/AV2 szabványú, 1200 Mbps jelű adapterek sávszélességét fenntartásokkal érdemes kezelni, hiszen elméleti sávszélességről beszélünk most is. A QCA7500 egyébként 2-68 MHz-es frekvenciatartományban dolgozik, és támogatja a MIMO-t, azaz a védőföld kábelét is hasznosítja az átvitel során.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.