2019. január 21., hétfő

Útvonal

Tesztek » Életmód rovat

Épkézláb minidrón pár ezer forintért? Igen!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kipróbáltuk a kamerával ellátott, Linxtech IN1601 névre hallgató, tenyérnyi méretű beltéri drónt.

Linxtech IN1601

Nem lehet elégszer elmondani, hogy az otthoni felhasználóknak szánt drónok világa milyen elképesztő fejlődésen ment át elmúlt néhány évben. Mostmár ott tartunk, hogy a választék az egészen egyszerű, pár perces repülési időt biztosító kicsi, könnyű daraboktól a komplex, különféle kiegészítőkkel, például forgatható kamerával felszerelhető, hosszabb repülési időt biztosító, nagy madarakig terjed. Ebből fakadóan az árak között is hatalmas eltérések figyelhetőek meg, és nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy ma már mindenki találhat olyan drónt, ami egyaránt passzol az ízléséhez, az elvárásaihoz és a pénztárcája vastagságához.

Linxtech IN1601
Linxtech IN1601 [+]

Már jó ideje szerettünk volna kipróbálni egy kifejezetten beltéri használatra szánt, olcsó masinát, így igent mondtunk az RC Moment drónjára, a Linxtech IN1601-es modellre, ami ráadásul rendelkezik beépített kamerával is. Arra voltunk kíváncsiak, hogy egyáltalán használható-e normálisan, mennyire egyszerű a kezelése, stabil-e, és persze, hogy hogy működik a kamera. Egyszóval miért és kinek érheti meg megvásárolni ezt a repülő alkalmatosságot, amennyiben ez egyáltalán szóba kerülhet.

Hirdetés

Szó szerint tenyérnyi

Maga a dizájn első pillantásra tökéletesen átlagos, teljesen úgy néz ki, mint egy hagyományos drón, amit lekicsinyítettek. A rotorokat tartó karok behajthatóak, és ilyenkor a modell csupán 4 centiméter széles, 2,9 centiméter magas és 6 centiméter hosszú, tehát meglehetősen kompakt, és akár zsebben is kényelmesen elfér. A használathoz ki kell nyitni a karokat és rátenni a dobozában megtalálható védőkereteket, ami egy csöppet megnöveli a méretét (11,5 x 2,9 x 10,5 cm), de azért még így sem foglal túl sok helyet.


[+]

Az orrán található a kamera, a tetején a bekapcsológomb és a kontroll-lámpák. Az akkumulátort a fenekébe kell becsúsztatni, a töltéshez pedig ki kell venni. A dobozban megtalálható a termék mellett egy külön távirányító, a töltésre szolgáló USB kábel és négy tartalék rotorlapát.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.