2017. november 19., vasárnap

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Karácsonyi tippek

Ajándéktippekkel és két, játékosoknak szánt Genius kiegészítővel jelentkezünk a hazai hardverpiacról.

ApróságokA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Közeleg a karácsony, a többség már biztosan lázasan töri a fejét, mit lehetne ajándékozni mondjuk a számítógépes dolgokkal foglalkozó családtagoknak, barátoknak. Hogy kicsit segítsünk, pár olcsóbb és néhány drágább apróságot mutatunk be. Elsőként kell említenünk az USB-s karácsonyfát. Igen, ilyen is van már, sőt a Mikulás (vagy a krampusz?) egyet a szerkesztőségünkbe is telepített. A fácska nagyjából 30 cm magas, USB-ről táplált száloptikás fényei a vörös, a zöld és a kék árnyalatai között váltogatnak. Szerencsére nem zenél a kis karácsonyfa, melynek vételára 2500-3000 forint környékén mozog.

Elsősorban azok örülnek majd a DeLock ici-pici USB-s Wi-Fi adapterének, akik asztali gépüket szeretnék fájdalommentesen drót nélküli hálózatra kötni. Az USB csatlakozójánál alig nagyobb adapter megfelel az IEEE 802.11n szabványnak, igaz csak a leglassabb, 150 mbps elvi csúcssebességű verzióját támogatja. Természetesen képes a WEP, WPA és WPA2 titkosításra, vételára pedig nagyjából 8000 forint. Még egy fokkal apróbb a Media-Tech Bluetooth adaptere, mely kevesebb mint 4000 forintért a miénk lehet.

Érdekes kiegészítő a Media-Tech folyadékot, port és egyéb szennyeződéseket jól tűrő, összehajtogatható numerikus padja, ami mellé előzékenyen a kurzormozgató billentyűket és a felettük lévő hatost is odatelepítették. Így összesen 33 gombja van a számítógéphez racsnis USB kábellel csatlakozó apróságnak, mely szintén megvásárolható 2-3000 forint környékén.

Nagyjából egy éve teszteltük az Icon7 Sentido billentyűzet-egér párosát. A hangerőszabályzó, multimédiás és programindító érintőgombokkal ellátott, egészen kellemes klaviatúrát kismértékben továbbfejlesztették. A kor – vagy inkább a konkurensek – követelményeinek megfelelő mini USB-s adóvevőt kapott, ami a billentyűzet mellett a 800 dpi-s lézerszemmel ellátott egeret is kezeli. Vásárlói szempontból még ennél is érdekesebb, hogy az egy évvel ezelőtti, tizennégyezer forintos vételára a felére esett vissza.

Nemrég adtuk hírül, hogy megújultak a Toshiba külső merevlemezei, a StorE Art termékcsalád. A Hazai Pálya keretein belül is említettük már a 1,8 és 3,5 hüvelykes friss termékeket, most megérkeztek a 2,5 colosok is. A Toshiba tárait színes fedelükön kívül az emeli ki az átlagos, USB-s külső winchesterek közül, hogy sarkaikba rázkódás ellen védő betéteket tettek, és jár hozzájuk az NTI BackupNow EZ biztonsági másolatot készítő szoftvere is. A 320 GB-os, kék mintás Toshiba StorE Art vételára 19 500 Ft , az 500 GB-os vörös mintás ötezer forinttal drágább, szóval fajlagosan jobban megéri az árát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.