Hirdetés

Hóemberépítés helyett fejlesszünk IT infrastruktúrát!

Írásunkban asztali vasak, számítógépházak, beviteli eszközök, biztonsági és hálózati termékek tobzódnak.

Számítógépek, házak

Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

A hónap utolsó piaci kitekintését két asztali számítógéppel indítjuk, melyek első képviselője a 479 900 forintbe kerülő, Foramax Intel Game PC Gen11 V2 névre keresztelt konfiguráció. Bár a három év garanciával értékesített gépben egy belépőszintű, Intel H510-es vezérlőhídra építkező alaplap teljesít szolgálatot, a benne ketyegő processzor egyáltalán nem kispályás, ugyanis egy integrált GPU-t mellőző, 8 magos/16 szálas, 4,9 GHz-ig turbózó Intel Core i7-11700F-ről van szó.

Foramax Intel Game PC Gen11 V2
Foramax Intel Game PC Gen11 V2 [+]

Rendszermemória gyanánt 16 GB DDR4-3200-as RAM került bele, a grafikus megjelenítésről 12 GB-os NVIDIA GeForce RTX 3060-as videokártya gondoskodik, a háttértár pedig egy NVMe protokollal dolgozó, 500 GB-os Kingston NV1 SSD. Az ablakos DeepCool D-Shield V2 házban lakó alkatrészek energiaellátásának feladatát egy 80 Plus Bronze hatásfokon üzemelő, 550 wattos Corsair CV550 tápegységre bízták.

Foramax MSI-Corsair AMD Esport PC
Foramax MSI-Corsair AMD Esport PC [+]

Az 579 900 forintért hazavihető Foramax MSI-Corsair AMD Esport PC egy picit komolyabb alternatíva, mert az összeállítás alapját az MSI közkedvelt termékcsaládjának egyik PCI Express 4.0-s tagja, a MAG B550 Tomahawk deszka jelenti, amiben 6 magos/12 szálas, 4,6 GHz-ig boostoló AMD Ryzen 5 5600X CPU pöfög. A vashoz adott DDR4 memória itt is 16 GB és 3200 MHz-es, viszont a videokártya szerepét 8 GB-os NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti tölti be. NVMe adattárként a Kingston egészen visszafogott hőmérsékleti mutatókkal operáló SSD-je, az A2000-es funkcionál, ezúttal 1 TB kapacitással. A tápegység ugyancsak combosabb némileg, mert 650 wattos Corsair CV650 táplálja a Corsair Carbide 275R típusjelű, letisztult dizájnú, panorámás miditoronyba szerelt alkatrészeket. A garancia itt is három év.

Amennyiben már túl vagyunk a hardverek egyesével történő beszerzésén, és csak egy nem túlságosan drága, de azért modern számítógépházra van szükségünk, amiben elszállásolhatjuk őket, megnézhetjük közelebbről a Kolink körülbelül 13 500 forintos modelljét, az Inspire K5-öt. A 440 mm magas, 205 mm széles és 410 mm mély, hét bővítőhelyes, ATX-es portéka edzett üveg oldallappal határolt, porszűrős belterében 160 mm magas processzorhűtőket, 310 mm hosszú videokártyákat, két 2,5 hüvelykes és két 2,5/3,5 hüvelykes meghajtót, illetve hat 120 mm-es ventilátort (egyet még a gyárban becsavaroztak hátra) vagy két radiátort állíthatunk csatasorba.

Kolink Inspire K5
Kolink Inspire K5 [+]

A műanyag előlapon címezhető, hullámos fénycsík fut függőlegesen, amelyet vagy az (egy USB 3.0 és egy USB 2.0 kaput, illetve két audio jacket tartalmazó) panelen megbújó LED gombbal, vagy az alaplap háromtűs RGB tüskesorával vezérelhetünk.

Nagyjából 28 500 forintot kérnek a szintén ATX-es Jonsbo U4 Plus Blackért, ami minőségi benyomást kelt egyetlen darabból álló, szálcsiszolt alumínium burkolatával. A 391 mm magas, 205 mm széles és 395 mm mély, hét bővítőhelyes géplak 160 mm magas CPU-hűtőket, 330 mm hosszú grafikus vezérlőket, két 2,5 és egy 3,5 hüvelykes háttértárolót, valamint öt légkavarót tud fogadni. A minimalista előlapon két USB 3.0 csatoló állomásozik a dupla audio jack társaságában, és az egykamrás belsőre mindkét oldalról edzett üvegpanelen keresztül nyílik rálátás.

Jonsbo U4 Plus Black
Jonsbo U4 Plus Black [+]

Valahol az 51 000 forintos árszint környékén vert tábort a Phanteks fémhálós előlappal feldobott, 7+3 bővítőhelyes tornya, a Eclipse P500A DRGB. Az 510 mm magasságú, 240 mm szélességű és 505 mm mélységű, E-ATX formátumú alaplapokkal is kompatibilis modellben 190 magas processzorhűtők, 435 mm hosszú VGA-k és három 2,5 hüvelykes tárhely fér el, míg a két mellékelt, 2,5/3,5 hüvelykes kombókeretet további nyolccal egészíthetjük ki, noha ezeket külön kell megvásárolni. Érdekesség, hogy a holland cég üdvöskéjében a PH-ITXKT_R01 készlet és egy Revolt X szériás táp közreműködésével egyszerre két rendszert is munkára foghatunk. A komponensekre legfeljebb hét ventilátor fújhatja a levegőt (három 140 mm-es, DRGB-s példányt adnak a csomaghoz), de a vizezés híveinek sincs oka az aggodalomra, hiszen radiátorból sem muszáj beérnünk háromnál kevesebbel, ráadásul előre akár egy 420 mm-es is befér.

Phanteks Eclipse P500A DRGB
Phanteks Eclipse P500A DRGB [+]

Porszűrőből három van, a tetőre költöztetett csatlakozópanelre pedig két USB 3.0, egy 3,5 mm-es audio jack, egy USB 3.2 Gen2 Type-C csatlakozó és két, fénydiódákat kontrolláló gomb került. Megemlítenénk még, hogy a videokártya vertikális beépítéséhez szükséges keret – egy VGA támasztékkal egyetemben – tartozék, ám a riser kábel nem. Az ízléses kábelmenedzsment megvalósításához (a számos perforáción kívül) tépőzárak és plusz takarólemezek asszisztálnak, és a két év bolti garancia lejártával a Phanteks még három évig vállal jótállást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés