Hirdetés

Dizájnos pendrive-ok

A versenyzők

A tajvani Silicon Power élen jár az adathordozók gyártásában. Termékeik közt megtaláljuk a flash memóriakártyákat, memóriamodulokat, SSD-ket, merevlemezeket és természetesen a pendrive-okat is. Ez utóbbi négy alcsoportra oszlik: Ultima, Touch, LuxMini és Unique sorozatra. Ezúttal a Touch és a LuxMini széria néhány tagját - összesen hatot - vizsgáltunk meg alaposabban a Bluechip.hu jóvoltából..

Touch 610 - 4 GB

Hirdetés

Valamiféle rendszert szerettünk volna vinni a tesztelés sorrendjébe, ezért számozásuk szerint haladtunk. Így esett a választásunk elsőként a Touch-okra, azon belül a 610-es modellre. A pendrive felső része elég egyedi kidolgozású, bordás és gumírozott, ami alatt működés közben egy piros LED is felvillan. Kupakja nincs, hanem a zöld résszel tolható ki csatlakozója. Visszanyomáskor kicsit le kell nyomni a bordás rész, és utána be lehet húzni. Fekete alapon zöld és vörös színben gyártják. Jó fogású volt, viszont hiányoltuk róla a tartózsinór lyukát, így nem lehet sehova odaerősíteni. A 8,6 grammos adattároló 1, 2, 4, 8 és 16 GB-os változatban kapható, mi a 4 GB-osat teszteltük.

Touch 810 - 4 GB

Második versenyzőnk az alig több, mint öt milliméter vastag Touch 810 4 GB-os verziója volt. A parányi pendrive átlátszó, akrilszerű borítása alatt rombusz formájú díszítés látható. A kéken kívül piros színezésű 810-es is kapható. A csatlakozórész az alján található fogantyúval visszahúzható. Egy fémláncot is mellékelnek hozzá, amivel kulcstartóra tehetjük. Összesen öt méretben árusítják: 2, 4, 8, 16 és 32 gigabájtos változatban.

Touch 820 - 4 GB

A 820 méretben még a 810-est is alulmúlja, 12,5 x 36,2 mm az alapterülete, ehhez 4 mm-es magasság társul. A másfél grammos flashtár por-, rázkódás- és vízálló, amit valószínűleg annak köszönhet, hogy végtelenül egyszerű a felépítése. A fekete-fehér rész határánál szétnyitható és a két félt teljesen körbeforgathatjuk. Az apró Touch kétféle festéssel, fekete-fehér színben macskával vagy kék alapon denevéres mintával díszített változatban szerezhető be 2, 4, 8, 16 és 32 GB-os méretben.

Touch 850 - 8 GB

A negyedik tároló hasonlít a 810-as típusra, viszont ennek domború, átlátszó mintás a teteje, mintha egy kristály lenne és a rombuszok is kisebbek, sűrűbben vannak. A csatlakozó ugyanúgy kitolható fajta. A borítása cinkötvözetből készült, ellenáll a pornak, víznek, rázkódásnak. A képen látható ezüstös-fémes kivitel mellett aranyszínű Touch 850 is beszerezhető. Fémláncot is mellékelnek a pendrive-hoz, ami 2-32 GB-os méretben kapható.

LuxMini 910 - 4 GB

Utolsó két tesztalanyunk a LuxMini sorozatba tartozik. A 910 szálcsiszolt alumíniumborítással rendelkezik, legalábbis alul meg felül. Ennek a kupakja levehető, és mivel nincs rögzítve, sem a másik végére nem lehet rápattintani, igencsak vigyázni kell majd rá. A tárolónak 2, 4, 8, 16 és 32 gigabájtos kapacitású változata van. A LuxMini 910-hez már elérhető a SmartKit szoftvercsomag, ami főként titkosító programokat tartalmaz.

LuxMini 920 - 8 GB

Legutolsó Silicon Power pendrive-unk a LuxMini 920 volt. A szénszálas hatású borítás valójában csak festés, ami alatt műanyag rejtőzik. Formája nagyon hasonlít a 910-ére, de kicsit hosszúkásabb annál. Ez egyébként a cég egyik leggyorsabb ilyen eszköze: 30 MB/s-os olvasási és 20 MB/s-os írási sebességet ígér.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés