Hirdetés

Bemutatkozik a Transcend

Memóriakártyák

A Sowah Kft. nemrég kezdte meg a Transcend termékeinek magyarországi forgalmazását. Cikkünkben a tajvani vállalat hazánkban is kapható termékeit mutatjuk be.


A teríték

A Transcend neve bizonyára sokaknak ismerősen cseng – a gyártó nem utolsósorban minőségi memóriamoduljaival vált ismertté. Termékpalettáján azonban ezek mellett fontos szerep jut a memóriakártyáknak, pendrive-oknak és egyéb adattároló eszközöknek is.


7in1 kártyaolvasó

A Transcend memóriakártya-olvasójának valószínűleg nem csak a digitális fényképezőgépek tulajdonosai örülhetnek majd. A készülékkel Compact Flash (CF), IBM MicroDrive, Smart Media (SM), Secure Digital Card (SD), MultiMediaCard (MMC), Memory Stick és Memory Stick PRO kártyák tartalmát olvashatjuk USB 2.0 csatolófelületen keresztül. A 7in1 olvasó ajánlott bruttó kiskereskedelmi ára 5200 Ft. És hogy legyen is mit olvasni, íme a vállalat memóriakártyái közül néhány:


45x CF-kártya


Átlagolt adatátviteli sebesség

Az 1 GB kapacitású, 45x sebességjelölést viselő CF-kártya maximum 6,5-7 MB/mp sebességű adatcserét tesz lehetővé – ez az iram a mai leggyorsabb, akár dSLR kategóriába tartozó digitális fényképezőgépek igényeit is kielégíti. A Transcend 45x CF-kártyája 128 MB, 256 MB, 512 MB, 1 GB, 2 GB, de akár 4 GB kapacitással is kapható. Az 1 GB-os modell ára 46 700 Ft.


MicroDrive 2,2 GB


Átlagolt adatátviteli sebesség

Azoknak, akik CF-kártyaslottal rendelkeznek és sok helyre van szükségük, ám nem akarnak vagyonokat költeni memóriakártyára, a Transcend MicroDrive-ja lehet megoldás. Nagy kapacitásához elviselhető ár kapcsolódik: 57 900 Ft. A MicroDrive nem sokkal volt lassabb, mint CF-társa, így a nagyon gyors digitális fényképezőkhöz is ajánlható.


Átlagolt adatátviteli sebesség

A gyártó miniSD kártyája érdekes megoldás; a csomagban átalakítót is kapunk hozzá, így a hagyományos SD-kártyákat író-olvasó készülékekhez is használható. Tesztünkben tekintélyes sebességet ért el a 128 MB-os miniatűr memóriakártya. Átlagosan 5,9 MB/mp adatátviteli sebességre volt képes. Ára 14 700 Ft. Kapható 128 MB-os és 256 MB-os kivitelben.


45x SD


Átlagolt sebességértékek

A hagyományos méretű Secure Digital Card (SD) 128 MB, 256 MB, 512 MB és 1 GB kapacitással kapható. Nálunk a legnagyobb, az 1 GB-os járt. Törpe testvéréhez hasonlóan ez a termék is 5,9 MB/mp adatátvitelre volt képes. Az 1 GB-os változat ára: 87 750 Ft.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • 42. hét: adattárolás minden áron

    Aktuális áttekintésünkben különös figyelmet szentelünk a merevlemezes és optikai tárolóknak, az USB-s flash memóriáknak, és terítékre kerül néhány mp3-lejátszó is.

  • Good RAM, Good Drive

    Már Magyarországon is kaphatóak a lengyel Wilk Elektronik DDR memóriamoduljai és USB-s pendrive-jai.

Előzmények

Hirdetés