Hirdetés

Asus ROG G20 mini PC játékra hangolva

Hirdetés

Látványos külső

Jó ideje tart már az asztali PC-k méretének csökkenése. Először a microATX, majd a Mini-ITX alaplapok jöttek divatba, mostanság pedig egyre-másra jelennek meg a szabványos alaplapformátumokat elhagyó, még kompaktabb megoldások. És itt nem csak a legkisebb, nappaliba való apróságokra kell gondolni, hanem az egy(-két) fokozattal nagyobb, valódi erőgépekre is, mint amilyen például az általunk korábban tesztelt MSI Nightblade.

Vagy az Asus vadiúj, ROG G20 számítógépe, mai tesztalanyunk. A 12,5 liter térfogatú, függőlegesen álló, 34 centiméter magas és 36 cm mély PC az alábbi üzenetet sugározza: "Playstation 4, Xbox One rondák vagytok, mint az éjszaka". Bizony, igencsak csinosra sikerült, fölfelé szűkülő, Asus ROG hagyományok szerint szögletesre formált burkolatát egyedi és látványos szellőzőnyílások és közük vörös betét határozza meg. Azt várná az ember, hogy mindjárt kicsap a tetejéből egy sugárnyaláb, hogy szétégesse a környezetében található, alsóbbrendű elektronikai készülékeket, de ehelyett „csak” látványos, lüktető fényt kapunk, aminek a színe egyedileg beállítható. Akár egy nappali díszévé is válhat a ROG G20, bár közelről szemlélve kiderül, hogy külső burkolata csak egyszerű műanyag.

A közepén húzódó függőleges, vörös sávban optikai meghajtót (akár Blu-ray írót), két vörös betétes, de egyébként 3.0-s USB csatlakozót, illetve hang ki- és bemenetet találunk, a háromszög alakú bekapcsológombot pedig ügyesen elrejtették az oldalt húzódó szellőzőrácsba, ami tovább folytatódik a gépház alján és tetején. Hátul kiszélesedik a vörös rész, és ennek is szellőzőnyílások borítják egy részét. Itt találkozunk az egyetlen kívülről is látható szabványos komponenssel, egy vaskos grafikus kártya dupla hátsó paneljével. Érdekes, hogy mellette két tápcsatlakozó is van, képkimenetből az alaplapon viszont csak egyetlen HDMI-t kapunk. Ezen felül van még sokcsatornás, de csak analóg hangkimenet, négy 2.0-s és két 3.0 USB, illetve egy Ethernet aljzat.

Nem vicc a két, notebookokra jellemző tápcsatlakozó, ugyanis a G20-nak külső tápja van. És ahhoz, hogy a belül szunnyadó Core i7 csúcsprocesszort és GeForce GTX 780 grafikus kártyát meg lehessen hajtani, kell vagy 300-400 watt. Ezt úgy oldották meg az Asusnál, hogy nem egy, hanem két tápot fogtak be egy közös gumikeretbe. Ha úgy gondoljuk, kivehetjük őket a bölcsőből, mi meg is tettük ezt, hogy kiderítsük, mekkora a teljesítményük. Az egyik 180, a másik 230 wattos, így összesen 410 watt teljesítményre képesek, ami kellhet is ilyen erős hardverekhez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés