2019. március 20., szerda

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

ASUS O!Play BDS-700: médialejátszó csúcs képminőséggel

A 3D tartalmakat is kezelő, Qdeo technológiával felvértezett asztali BR-lejátszót teszteltük.

Asus O!Play BDS-700

2012-re az asztali Blu-ray lejátszók mezőnye rendesen szétszakadt, hiszen az abszolút belépőszintű modellek mellett megtalálhatóak azok is, amelyeket gyártóik szépen kitömtek különféle kép- és hangminőség-javító technológiával, illetve amelyek a médiafájlok szokásosnál szélesebb körű formátumtámogatását ígérik.

Ilyen például a ASUS által még tavaly bejelentett BDS-700, amely többek között biztosítja a háromdimenziós tartalmak megjelenítését, sőt még okostévérendszerrel is ellátták, azaz képes különféle internetes tartalmak elérésére. Bár még ezzel sincs szó arról, hogy egy egyedi vagy nagyon különleges termékről lenne szó, viszont mivel az Asus hosszú ideje az iparág stabil szereplőjének számít, érdemesnek tűnt kipróbálni ezt az eszközt is.

Hirdetés

Mi van a dobozban?

Az átlagosnál nagyobb méretű doboz azt sejtette, hogy a terméken és a szokásos kiegészítőkön kívül valami extrát is kapunk, de ebben csalódni kellett. A készüléken kívül csak a távirányító, a táp- és kompozit kábel, valamint a használati utasítás került bele.

A Blu-ray lejátszóknál általában nem sok lehetőség jut a különféle dizájnfantáziák kiélésére, ezt a tételt a BDS-700 sem cáfolja meg: pont ugyanolyan sötét téglatest, mint legtöbb társa. A félkörívben kidudorodó frontfelület közepén kapott helyett az optikai meghajtó és az LCD kijelző egy műanyagból készült, lehajtható ajtó mögött. A céglogót és a kezelőgombokat a sarkokba száműzték. Utóbbiak hagyományos kivitelűek, aminél ugyan az érintésérzékeny megoldás egy fokkal szebben néz ki, viszont cserébe ez jobban használható. Ezek alá rejtették el egy lehajtható ajtó mögé az egyik USB 2.0 csatlakozót, ami olyan jól elbújt, hogy csak a kézikönyv átböngészése után bukkantunk rá.

A strapabírónak tűnő fém készülékház mattfekete fényezést kapott. Tetején diszkréten húzódnak meg a támogatott szolgáltatások ikonjai, ami nem néz ki rosszul, viszont az ugyanilyen szerepet betöltő, ízléstelen, aranyszínű matrica már sokkal inkább – ám ez szerencsére egy kis ügyeskedéssel eltávolítható.

Az átlagos méretű (430 x 50 x 252 mm), három kilogrammot nyomó modell hátuljára kerültek a csatlakozók, így egy másik USB 2.0 port is, ami mellett még ellátták Ethernet csatlakozóval, egy aranyozott koaxiális, illetve egy optikai audiokimenettel, egy-egy HDMI 1.4 és 1.3 kimenettel (ebből a második csak audiojelet szolgáltat), ezenkívül kétcsatornás analóg audió, komponens és kompozit csatlakozó is került a dobozra – mindhárom aranyozott kivitelű. A szellőzőrácsokból jutott hátulra és oldalra is, amire szükség is volt, hiszen a passzív hűtést alkalmazó eszköz e nélkül könnyedén átmelegedhetne, így viszont nem kell ilyesmitől tartani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.