Hirdetés

Felsőkategóriás AOC gamer monitor sok extrával

A 4K felbontású, HDR támogatású, színes fényekben pompázó AOC AGON AG324UX monitort teszteltük.

AOC AGON AG324UX

A hatalmas hongkongi TP Vision holding egyik leányvállalata az MMD, amely több nagy monitorbrandet is futtat, így például a Philips vagy az AOC márka is hozzájuk tartozik. Ez utóbbi a már megszokott módon 2021-ben is több új termékkel bővítette eddig is tekintélyesnek mondható kínálatát, és a belépőkategóriás, multimédiás és irodai használatra szánt kijelzők mellett a játékosoknak szánt modellek is felbukkantak. Közülük az egyik legfrissebb az AGON családba tartozó, az előzetes információk alapján kifejezetten nagy tudásúnak tűnő, 31,5 hüvelykes AG324UX monitor.

AOC AGON AG324UX
AOC AGON AG324UX [+]

Gamer dizájn

Nem lennénk meglepve, ha az Ablak-Zsiráf következő kiadásában a "gamer monitor" címszó mellett az AOC AGON AG324UX képe feszítene, mert már a termék külsején is markánsan látszik, hogy ki a célcsoport. A háromszög alakú fémtalp és a hozzá csatlakozó, szintén fémből készült állvány egy robot lábát idézi, és stabilan tartja a viszonylag nagy képernyőt. Ennek asztaltól való távolsága 13 centiméteres tartományban mozgatható, jobbra és balra 20 fokban forgatható, előre 3, hátra 21 fokban dönthető, és akár pivot módban is használható. Természetesen akár falra is felakasztható szabványos VESA konzol segítségével. A káva egy síkban van a kijelzővel, így a mai trendeknek megfelelően kikapcsolt állapotban láthatatlan.


[+]

A hátlapon rengeteg LED csíkot helyeztek el, és jutott fénykibocsátó diódákból a készülékház aljára is. Ezek a szokásoknak megfelelően világíthatnak egyenletesen, de lüktethetnek vagy váltogathatják a színüket, akár zene ütemére, és természetesen szinkronizálhatóak a rendszer többi AOC eszközének világításával, például AGON egérrel és billentyűzettel is (melyeket szintén fogunk majd tesztelni). További extraként elhelyeztek még egy RBG LED-et az állványban is, amely lefelé, az asztallapra világít egy AGON logót. Mi igazából meglennénk ezek nélkül, de aki szereti, ha a monitora úgy néz ki, mint egy karácsonyfa, az ezt a terméket imádni fogja.

Nem túl meglepő módon a csatlakozók szintén a hátlapon, a LED csíkok alatt kaptak helyet. Található itt két darab HDMI 2.1, DisplayPort 1.4, 3,5 mm-es analóg audió be- és kimenet, mini USB,  USB 3.2 Type-C (DP Alt mode, 90 wattos töltés támogatással), illetve négy darab USB 3.2 port és a hozzájuk tartozó uplink csatlakozó. A dobozba pakoltak egy-egy HDMI, DisplayPort és olyan USB-C kábelt, amelyen található egy USB-A adapter is.

[+]

Főbb paraméterek
Monitor típusa AOC AGON AG324UX
Technológia 10 bites IPS, AMD FreeSync
Háttérvilágítás típusa Edge-LED, nem PWM-es
Kijelző mérete 31,5 hüvelyk, 16:9 képarányú, sík
Felbontás 3840x2160 pixel (139,87 ppi)
Képfrissítési ráta 48-144 Hz
Válaszidő 1 ms (g2g)
Input lag 10,2 ms
Kontrasztarány kb. 1000:1
Fényerő SDR: 368,4 cd/m², HDR: 422,6 cd/m²
Betekintési szögek 178°/178° (névleges adat)
Megjelenített színek száma 1,07 milliárd
Színtérlefedettség 103,7% sRGB
Extrák távirányító, 2 x 8 wattos hangszóró, HDR támogatás, G-Menu, célkereszt, kékfénycsökkentés
Csatlakozók 2 db HDMI 2.1, DisplayPort 1.4, mini USB, 3,5 mm analóg bemenet, 3,5 mm analóg kimenet, 4 db USB 3.2, USB uplink, USB 3.2 Type-C (DP Alt mode)
A doboz tartalma HDMI kábel, DisplayPort kábel, USB-C/A kábel, használati utasítás, távirányító
Teljesítményfelvétel 72 watt, készenléti módban: 0,2 watt, külső tápegység
Gyártó honlapja www.aoc.com
Termék honlapja AOC AGON AG324UX
Fogyasztói ár kb. 400 000 forint
Garancia 3 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés