Hi​rd​etés​

2018. május 24., csütörtök

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Beindult az őszi hardverszezon

Ősszel pörög a piac: sok más érdekesség mellett az AMD új Trinity platformja is befutott a hazai boltokba.

Apró érdekességek

Manapság egyre kevesebbet használjuk az optikai meghajtót, viszont annál többször merül fel az SSD igénye. Notebookoknál, ahol többnyire csak egy merevlemeznek van hely, elég nehéz az SSD-vel bővítés, mert az elfogadható kapacitású, 256-512 GB-os mozgó alkatrész nélküli tárak még nagyon drágák, viszont egy jó árú 64-128 GB-os szűkös lehet. Ilyenkor jöhet jól egy átalakító, amivel a feleslegessé váló optikai meghajtó helyére illeszthetünk 2,5 hüvelykes eszközt. A DeLock kínálatában 4600 forintért kapható ilyen termék.

Elsősorban a fiatalok körében dívik az a szokás, hogy lejátszójuk, telefonjuk fülhallgatóját megosztva hallgatják egy barátjukkal. Két vagy több barátnál viszont jön a sokkal kellemetlenebb, hangos bömböltetéses módszer, ami iránt a környezet rendszerint elég kevés megértéssel viseltetik. Szerencsére a DeLock kínálatában találtunk egy olyan kütyüt, ami nem kettő, nem három, nem is négy, hanem rögtön öt irányba osztja el a hangkimenetet, így öt fülest ráakasztva akár tízen is hallgathatják ugyanazt az eszközt egyszerre (bár ez biztos jó idétlenül néz ki). Az elosztó nem drága, mindössze 1500 forintba kerül.

Talán senki sem lepődik meg azon, hogy a MyAudio újabb tablettel állt elő. Ezúttal a héthüvelykes Series 708AG-ről  van szó, melynek 1024x600 pixeles érintőképernyője mögött 1 GHz-es, egymagos, AllWinner A10 SoC dolgozik 512 MB memória és 8 GB háttértár társaságában. A készülék a szokásos funkciók, mint elő- és hátlapi kamera, HDMI, USB vagy n-es Wi-Fi mellett 3G modemet is kapott, akkumulátora 2500 mAh-s, 8,6 milliméter vastag házát pedig alumíniumból készítették. Szoftver terén a negyedik generációs Android mellett a MyAudio új, filmes alkalmazása érdemel említést, mely a BigStar Movies rendszerére épít, és három hónapig ingyenes. Tudásához képest a MyAudio Series 708AG egészen kellemes, 49 990 forintos áron érkezik majd a hazai piacra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

H​i​rde​t​é​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.