Hirdetés

2018. november 17., szombat

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Hardverek az első hóval

A decemberi hóesésben néhány kisebb gamer monitort, AMD-s konfigot, merevlemez és notebookot válogattunk össze.

Monitorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Mese nincs, vége az ősznek, és ez nemcsak abban mutatkozik meg, hogy eső helyett havat kaptunk, hanem abban is, hogy elkezdődött a karácsonyi ajándékok beszerzésének időszaka. Legyen szó akár saját, akár másnak szánt ajándékról, az biztos, hogy egy középkategóriás gamer gép mellé egy jobb minőségű, változtatható frissítési frekvenciával bíró monitor szinte kötelező. Az Oázis Computer kínálatából most két 24”-es panellel szerelt AOC modellt emelnénk ki, az AG241QG-t, és testvérét, az AG241QX-et.

Ami az előbbi, 132 900 forintba kerülő készüléket illeti, egy komoly, a gyártó játékosoknak szánt termékcsaládjába, az AGON-ba tartozó eszközről van szó, amely TN paneljével egészen 165 Hz-ig képes követni az NVIDIA GPU-val szerelt videokártyát – lévén G-Synces megoldás. Ha középkategóriás gamer PC-ről beszélünk, akkor szinte kizárt, hogy ez a sebesség ne lenne elég, sőt valószínűbb, hogy inkább a lassabb képfrissítési tartományban lehetnek gondok – ezen a területen 30 Hz-ig tart az AG241QG alkalmazkodóképessége.


[+]

A masszív, forgatható, dönthető, emelhető, sőt még pivot funkcióval is rendelkező állvány tetején fekete keretben található a matt bevonatú, WQHD felbontású panel, amely 350 cd/m² maximális fényáramra képes, kontrasztaránya pedig eléri az 1000:1 értéket. A panel alján egy HDMI és egy DisplayPort bemenet várja a jeleket, a kiegészítők között pedig nemcsak egy négyportos USB 3.0 hub, de hangszóró, illetve fülhallgató és mikrofon port is rendelkezésre áll. Említésre méltó, hogy az AOC odafigyelt a felhasználókra, a négy USB kivezetésből ugyanis kettő alulra, kettő pedig oldalra került, melyek közül az egyik töltőport is lehet, mivel állandóan biztosítja az 5 voltos tápellátást. A kijelző megkapta egyébként az AOC AGON monitorokra jellemző külső vezérlőpanelt is, ami a profilok közötti gyors váltást és az OSD használatát segíti, illetve oldalról kihajtható egy akasztó is a használaton kívüli headset számára.


[+]

Az AG241QG FreeSync-kompatibilis testvére az AG241QX, amely a licencdíj hiányának köszönhetően kevesebbe, 111 900 forintba kerül. Panel tekintetében ugyanazt a 24”-es, WQHD felbontású TN modellt kapjuk, de az elektronikai eltérések okán itt „csak” 30-144 Hz közötti tartományban beállítható frissítési frekvenciával. Az állványban természetesen nincsenek eltérések, az extrák is megegyeznek, a bemenetek skálája azonban bővebb, ugyanis erre került egy plusz HDMI (így egy MHL-kompatibilis bemenetünk is van), valamint egy DVI csatlakozó is.


[+]

Méretben nagyobb, árban viszont jóval kedvezőbb az AOC G2778VQ monitor, amely 58 900 forintért kínál 27”-es TN panelt, Full HD felbontást és FreeSync-kompatibilitást, ami 30 Hz-től 75 Hz-ig terjedő frissítési frekvencia tartományt jelent. Az egyszerűbb, hagyományos kerek talppal bíró állvány itt csak dönthető, emelési opció nincs, és a beépített USB 3.0 hub is csak két portot kínál. Ettől függetlenül az 1000:1 kontrasztarány itt is adott, a maximális fényáram 300 cd/m² lehet, bemenetként pedig DisplayPort, HDMI és D-Sub konnektor is rendelkezésre áll. A beépített hangszórók teljesítménye 2 watt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Ajánlatok advent első felére

    A karácsonyi roham elé időzítve akciós monitorokat, VGA-kat, notebookokat és gamer PC-ket gyűjtöttünk össze.

  • Ajándékötletek karácsonyra

    Nincs már sok idő; az utolsó vásárlós hétvégére pár gyorsan beszerezhető ajándékötlettel készültünk.

  • Ünnepi ajánlatok

    Az utolsó, rohanós napokra, illetve az ünnepek közötti, már nyugodtabb időszakra is ajánlunk néhány számítástechnikai eszközt.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.