Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FoxiestFox

    félisten

    válasz olivera88 #35181 üzenetére

    "Lesz Izumo buff is. Ez is minek? Az Izumo armor penetrationja 20 km en 448 mm. Mit kell ezen buffolni??"

    Valószínűleg arról van szó, hogy egyre többeknek világos a tény, miszerint a sok fancy penentration curve csak humbug, nem valós adat, vagy ha az, csak tájékoztató jellegű, és vannak körülmények, melyek között semmit sem jelent. Pontosabban minél messzebb a célpont, annál inkább irreleváns a pen curve.
    Olyan citeket nem ad be a játék, amiknél a célzás tökéletes, a pen papíron ott van, és a lövedékek is szemre a jó helyre mennek.
    Az én tippem az, hogy az összes lövést, amit BB-vel adsz le messzire BB-re, vagy nehézcirkákra, nerfeli a cucc röptében, hogy ne tudj megfelezni egy kollégát 20km-en a játék első perceiben.
    Az első másfél -két évében a játéknak elég nagy probléma volt, hogy ezek a görbék úgy működtek, ahogy kellett, és simán verted a citadellákat az ellen broadside hajókázó BB-ibe, akik így gyakran a cap közelébe sem jutottak el, mert vagy befostak, és fél hp-n menekülőre fogták, vagy meghaltak.
    Most ahogy közeledsz, úgy van több esélyed a citadellákra.
    Ha nézel két évvel ezelőtti Yt videókat, láthatod, hogy ami jó helyre ment, istant pen, instant cit, ami nem, bounce, nopen.
    A mai tudásommal és egy Yamatoval szerintem az első 5 percben meg lenne felezve az ellen BB-inek többsége, és nem kéne 13 kecske vérével fehér selyemre írt imákat mormogni az MM-nek, hogy csináljon már egy rohadt balanszolt kört, amin lehet menni egy 300k-t, és nem ér véget 10 perc alatt.
    Anno mid tier is sima ügy volt, amint fel lett spotolva mondjuk egy ellen NewMex, aki azt se tudta, hogy látod, mert a BB-k nem tették fel a perket (akkor még külön perk kellett hozzá ugye), odasóztál a te csatahajóddal, bele lehetett verni 2-3 citadellát salvonként... minden tierben, minden BB ellen ez ment, kivéve az első prémium BB-t, ami a Tirpitz lett ugyebár.

    Az Izumo ráadásul különösen szenved az említett effekttől, mert míg az Iowa-nál ott az amcsi pen és normális ágyúelrendezés, az Izu folyton pattog szinte mindenről, és a legtöbb szituációban csak 2x3 ágyút lősz vele, amivel sok esély nincs megbüntetni bármit is, ami nem cirkáló... jelenleg az a szomorú tény, hogy az Izumo jobban működik HE-vel...

    Hogy miért nem teszik vissza a kezdeti koncepcióban szerepelt rendszert, mikor már sokan tudják, mi az az angling, a többin pedig turtleback van?
    Gondolom azért, mert direkt Yama és Monti nerf lenne, és nem szeretnék a két leginkább kompetitív BB-t a földbe állítani.
    Az történne ugyanis, hogy a Yamato az egekben lévő, ráadásul furcsa alakú citadellája ismét elkezdené enni a citeket messziről is, ráadásul angled is a front ágyúk alatt, a Monti pedig, vízvonalon lévő cit ide vagy oda, messziről ugyanúgy dev strike-olható lenne, mert pont bele lehetne lőni a cit tetejét fedő páncélba, ami úgy engedné át a Monti, Yama, Repu, GK AP-t, mint a kisangyal.

    Lehet belátták, hogy annyira nem jó ez a HE meta, jön a könnyűcirkáló nerf, és kezdik igazgatni az AP-t, ami jó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák