- Milyen notebookot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Még javulhat az Arrow Lake-S platforn teljesítménye
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacika2013
tag
Az AP-k típusa Rbwapg-5hac-T2Hnd
2 szintes a ház,plussz a garázs.
Az egyik AP a ház előtt a második szinten van felfogatva, a másik AP pedig hátul,szintén a második emeleten.Azért kellene wifis router,hogy kiváltsam az AP-t,és abbol tovább tudjam hozni a garázsba az egyik AP-t -
-
-
Dani8905
csendes tag
A sima gyári antennákat leszedtem, a lakás két legtávolabbi pontján volt a két router, köztük falak.
Antennák nélkül nem is látták egymást.
Aztán mindkettőre rákötöttem a grid antennát így már tökéletesen látták egymást, és biztos hogy a 941 a 842-höz csatlakozott.
Viszont ha mindezt kb. 10km távolságból akarom megcsinálni akkor ugyanígy látják egymást, fut a wds, de net az nincs. -
beneboy
tag
Köszi a segítségeket, bocs, hogy nem fogalmaztam meg pontosan.
-sebesség igény: minimális, 10Mbit/sec elég (youtube, böngészés, zenehalgatás) nem csak garázsra, kertre is
-Garázs fémajtós, de az udvarfelöli oldalon több ablak is van
-pénzügyi keret:max 20eFt, mivel nincs nagy sávszélesség igény, ha 10e-ből megoldható az mégjobb (akár használt dolgokkal is) -
spgabor
aktív tag
Garázs annyira nem is lényeg, mert kimegyek az udvara, ott már majdnem fullos a telefonon a jel. A lakásban viszont a Mikrotikkel minden helyiségben jó, így nálam elég egy. Aminek örülök is, mert nem akarok minden szintre és a hátsó épületbe is AP-t rakni.
Viszont az újabb Mikrotiken 3dB-es antenna van a kettő helyett. Ez erősebb jelet eredményez, de nem 360 fokos szögben. Szerintetek ez okoz holttereket majd?
[ Szerkesztve ]
-
spgabor
aktív tag
Szia,
nem jól érted. Nem akarok nagyobb lefedettséget, a jelenlegi teljesen megfelelő. Ez mellé kellene 5G. Viszont azt sem akarom az egész területen lefedetté tenni, mivel mint írtad is, a router környékén lesz használható. De az 5G-t úgyis itt használom valamelyik szobában légvonalban pár méterre a routertől.
Engem a két antenna sugárzási szöge érdekelne kiváncsiságból, hogy van-e különbség, mint a topic leírásában látható ábrán is van.
Üdv:
spgabor -
tolts.hu
őstag
1)Windows hálózati diagnosztika
Észlelt problémák
Úgy tűnik, a számítógép beállításai megfelelőek, de az eszköz vagy erőforrás (DNS-kiszolgáló) nem válaszol
Forduljon a hálózat rendszergazdájához vagy internetszolgáltatójához.
2)Erre nem is gondoltam, ilyet használok: Logitech® Wireless Combo MK220
Egerem van vezetékes de bill. nincs.www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
tolts.hu
őstag
Leszedtem hozzá és telepítettem,:TP-LINK Wireless Configuration Utility
Megnéztem de nem értek hozzá: inSSIDer Home
Kihúztam a vezeték nélküli egeret/billt/Bluetooth-t, semmi változás, rohadt lassú:
Letöltése
2,13 Mbit/s
Feltöltés (upload)
17,80 Mbit/s
Válasz (ping)
10 ms[ Szerkesztve ]
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
Directors
senior tag
-
tolts.hu
őstag
Köszönöm a segítséged, viszont sajna tök kínai amit írsz.
Nézek majd valami youtube videót vagy utána olvasok ezt hogy csináljam a gyakorlatban...[ Szerkesztve ]
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
félisten
A hivatalos verzió szerint a UPC megkülönbözteti az előfizető belső hálózatát és a WiFree-re csatlakozó forgalmat, sőt, ez utóbbit a csatlakozó valós előfizetővel azonosítja is, tehát attól talán nem kell tartani, hogy az általunk biztosított WiFree-vel a mi nevünkben élnek vissza.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
Én kifejezetten jó szolgáltatásnak tartoma WiFreet, tulajdonképpen aktív használója is lennék, ha gy banális egyéb ok nem tenné megoldhatatlanná.
A WiFree hálózatok teljesen függetlenek a saját wifitől, frekvenciatartománytól függetlenül. Nem is lehet állítani rajtuk semmit.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Directors
senior tag
-
-
wicken
tag
az elmúlt 2 évben egy új jelenet meg a wlan nevű. ez valami fos rádiós netes szolgáltató node-ja, de nem zavar senkit ott, ahol ül.
a wifree nem kell nekem, de le is van tiltva, mégis ott ad folyamatosan. ha rá akarok kapcsolódni, azt mondja, hogy inaktív, ha neten my upc-ben be akarom kapcsolni, akkor sikertelen kérés, ha le akarom kapcsolni, akkor kikapcsolt állapotban van és csak bekapcsolni lehet. kértem frissítést az ügyfélszolgálattól a routerre, ők persze nem találnak hibát, szerintük kikapcsolt állapotban van a wifree, bár ők soha nem találnak semmi hibát.
egyébként most annyit csináltam, hogy a routeren kizárólan N módban sugárzok, a vétel 142megabit környékén van a laptopon. meglátjuk meddig marad meg az SSID.a wifreeről csak annyit, hogy annyira jó, hogy netezni szinte soha nem lehet rajta, hiába tudok sportra kapcsolódni. a 10megás névleges net a valóságban 1megabit sincs, egy lófasz az egész
[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
-
aujjobba
addikt
Nem értem a kérdésed.
A default módban hagyom, “router” módban.Úgy tudom Wireless Router módban tud lenni vagy Access Point módban.
Mastermark írta: “Router módban dupla NAT, szeparált hálózat lesz. AP módban a régi hálózat része teljesen.”
Továbbá azt is írta valaki, hogy AP módban például a HDD megosztás lehet nem fog menni.
Ezért kérdezem hogy lehet megoldani, hogy menjenek ezek a funkciók de ne legyen két szeparált hálózatom.
Vagyis például a szolgáltatói routerre vezetéken kötött Apple tv lássa a másik router-en megosztott HDD-t.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Az előtted szólók már nagyjából vázolták mit kell érteni a két mód alatt, gondoltam a választ is tudják majd a kérdésemre.
Az 1300g+ router-t pedig a “melyik router-t” topikban ajánlották.De végülis rendelhetek még vagy hatféle router-t aztán visszaadom 15 napon belül, csak alapvetően nem ez a típus vagyok és szerettem volna ezt elkerülni.
-
Krystal_s
addikt
Igen, tudom sok minden lehet, csak eddig nem sikerült rájönnöm mi az. Gondoltam rákérdezek itt hátha van valami, amire nem gondoltam eddig.
MasterMark: Kicsit le van butítva az eszköz szolgáltató által az eredeti szoftverhez képest, de átnéztem minden beállítást. Nincs erre vonatkozó.
Ezek a Wifi beállítások. Más csatornákat is próbáltam és 20 Mhz-t.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Krystal_s
addikt
Ismerem a szabályzatot, de itt másról van most szó. Amennyiben éjszaka is csak 45 körül lenne a sebesség nem hagynám annyiban a dolgot, mert egyértelmű lenne, hogy a Router nem megfelelő. Itt más lehet a gond, mivel 2 Routerrel is ilyen.
Szerettem volna kipróbálni az 5 Ghz-et már korábban. Az első ötleteim között volt, de amikor átállítottam a Routerben utána a gépem nem látta a hálózatot. Intel Centrino Ultimate-N 6300 AGN van a gépemben. A leírás szerint tudnia kéne...Bands 2.4 GHz/5 GhzGubek-Einste: Értem, köszönöm. Más eszközünk most nincs.
MasterMark: A közelben (kb fél km) egy mikrohullámú airDSL szolgáltató antennái vannak egy víztornyon...de azok üzemelnek éjjel-nappal.
-
Krystal_s
addikt
és uriember:
Írtam korábban az eszköz egy Technicolor TC7200. Tudomásom szerint nem AC-s.
Tettem ide képeket pár hsz-el feljebb a beállításokról.
A csatornákat végigpróbáltam. Alapból Auto-n volt, de én átszoktam fixre állítani. Eleinte 6-ra tettem, az volt a legjobb, de pár hete átállítottam 1-re. Jelenleg a Wifi Analyzer szerint 1-en van a legstabilabb jel, azokban a helységekben, ahol szükséges. Annak ellenére, hogy néha látok 1-2 távoli szomszéd jelet, most azok is 1-en, vannak. (pontosabban 1 ember, csak úgy látom használ még Repeatert és van neki Telekom Fon free is)
WirelessNetView-ben is néha ránézek a szomszédos jelekre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 pro 4 akkumulátorral, tájképszűrőkkel, hard case tokkal és hard napellenzővel
- Hibátlan - Western Digital 1TB Blue WD10EALX 3.5" SATA 7200rpm 32MB HDD merevlemez 100/100%
- Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet bontatlan
- Retro Sony VAIO VGN-FJ270 laptop eladó - nagyon szép állapot
- 2db hibás dualsense egyben eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest