-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Miért lehet az, hogy a Jelerősítővel használt Wi-Fi egy idő után csak a magyar oldalakat hajlandó betölteni, a külföldieket nem, a Gmail és a Google kivételével? Kell valahol valamilyen speciális beállítás?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Topikgazda
-
Dolphine
addikt
válasz Gubek-Einste #35902 üzenetére
Egyszerűen nem értem, most meg működik!
A fő router a következő: Speedport W 724V - szolgáltató adta
A Jelismétlő: TP-Link TL-WA850RE
A DNS-t a router osztja, a repeater automatikusan csinál mindent.
A hibát képtelen vagyok reprodukálni. Annyi az eltérés a reggeli állapot, illetve a tegnap esti állapothoz képest (akkor is előfordult ez az anomália), hogy a párom gépe most be van kapcsolva és csatlakozik a fő router Wi-Fi jeléhez, reggel viszont nem tette ezt.
A problémák eddig úgy fordultak elő, hogy mindig tablettel csatlakoztam eddig először a kiterjesztett Wi-Fihez, mely egy darabig működött, utána megadta magát. Csak a magyar címeket hozta be a böngésző, nem csak tableten, de laptopon is. Lecsatlakoztam mindkét eszközzel róla, majd kis idő után vissza és azóta működik. Nem értem!
Most párom elmegy itthonról kilőtte a gépét, így megpróbálom reprodukálni a reggeli helyzetet!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
válasz Gubek-Einste #35902 üzenetére
Sikerült reprodukálnom a problémát!
30 perc után a tablettel képtelen voltam elérni a külföldi weboldalakat!
Bekapcsoltam a laptopot, ott sem működik!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Marty8
tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! Rendeltem UPC netet (60-as) az új albérletbe és kértem hozzá wifis modemet Ubee EVW3226!
Az elején minden rendben ment, hozta a számokat, de újabban nagyon durván belassul. Mértem tableten mértem laptopon , de a letöltési sebesség 15 - 16 fölé nem megy! A távolság és a falak nem lehetnem probléma, mert közvetlenül a készülék mellett csináltam a méréseket! Kábelen gyönyörűen jön ahogy kell!
Olvasgattam, hogy állítgatni kellene a beállításokat [link] , de nem jutottam semmire. A házban ilyen a wifi helyzet: [link] mi vagyunk a COMA! Előre is köszönöm mindenkinek, akinek van valami építő jellegű ötlete! MM a t y a s
-
Topikgazda
-
csibabu
tag
Sziasztok! Érdeklődnék hogy asztali pchez van e olyan megoldás, hálózati kártya vagy valami, hogy a háztól kb 50 méterre már fogható wifi hálózatot be tudja fogni.. Van esetleg erősebb hálókártya vagy ilyesmi, ilyen célra?
iPhone 14 Pro
-
Topikgazda
-
csibabu
tag
válasz Gubek-Einste #35911 üzenetére
Hát most a pc a szobában lenne, a jel meg a z udvar másik oldalán szóval egy fal, egy ablak van. Illetve van egy kisebb fa garázs.
iPhone 14 Pro
-
mezis
félisten
válasz csibabu #35916 üzenetére
Pl egy ilyet, amit a kültéren fogsz elhelyezni, ott ahonnan látni a WiFi ellenállomást.
El fog érni a rajta lévő koax egy pl ilyen beltéri egységhez ? (Pár m-nél hosszabb koax nem szerencsés.)
És a beltéri egységtől a PC-dig UTP kábel két végén RJ45-ös csatlakozóval.
mezis
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Otthon az internet eddig vezetékkel volt elvezetve, de a falban megtört a kábel és kicsit problémás lenne javítani.
Tudnátok ajánlani USB-s wifi adaptert?
Kb 15 méterre kellene elérnie a jelnek és van közbe 2 fal.Van olyan adapter, ami tovább is tudja osztani a netet? Nagyon hasznos lenne.
Előre is köszi!
-
Topikgazda
válasz Mittu88 #35918 üzenetére
Ebben az esetben inkább egy custom firmware router lenne a jobb megoldás mert azzal megvalósítható a wifi hálózat erősítés és a kábelen kiosztása is.
Milyen net sebességhez kellene az eszköz?
Milyen eszköz a fő router?[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Mittu88
senior tag
válasz Gubek-Einste #35919 üzenetére
sima 10 megás nethez kellene.
nem létszükséglet a net továbbítása, csak jó lenne.
prioritásban az ár az első, ha van 2-3e Ft-os megbízható, az jó is lenne. -
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
Router WiFi-jének hatótávolságát szeretném kiterjeszteni. Körbejártam a témát, és ez alapján be is állítottam a két routert, működik is a net, viszont adódott egy kérdésem. Az normális, hogy látom mindkét router SSID-jét?
A helyzet a következő. A "fő" router neve R01, az "al" routeré R02. IP címek: R01 - 192.168.1.1 ; R02 - 192.168.1.2. Mindent a leírásnak megfelelően beállítottam, viszont az átfedett részen látom R01 és R02 routert is. Értelem szerűen ahogy távolodok R01-től, úgy gyengül a jele, és R02 úgy erősödik, ahogy egyre közelebb megyek hozzá. Bármelyikre csatlakozok, R01 menüjébe tudok csak belépni - és ez normális is - viszont az nekem már nem logikus, hogy miért látom egyidőben mindkettő SSID-jét. Nem úgy kellene lennie, hogy csak R01 SSID-je látszódik, akárhol is vagyok?
Köszi a segítséget előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz csabyka666 #35922 üzenetére
Azt hiszem, megvan a bibi. Amikor kiválasztottam R02-n a kiterjesztendő hálózatot, nem figyeltem arra, hogy R02 SSID-jét is átírjam, és így azt a gyári értéken hagyta. Most átírtam manuálisan R01 SSID-jére, és így csak azt látom.
Remélem, jól csináltam, de szóljatok, ha mégse.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Satra74
tag
Sziasztok!
Kérdésem volna: működhet-e úgy egy wifi-s router, hogy egy másikkal van összekötve? (alap TP-link, wifis smc)
Korábban a wifis már egymagában ment, de folyton ledobta a netet.
Probléma: A tablet látja a wifi kapcsolatot, de nem fogadja el a jelszavakat.
Mi lehet a megoldás? Megtudhatom-e valahogy a jelszavam?
Előre is köszi a segítséget.
i5-4670K, GA-Z87-HD3, Asus 1060 GB, COOLERMASTER Silencio 550, CM Elite Power 500W, CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL8 KIT, THERMALRIGHT Macho 120, Crucial MX500 1TB SSD, Seagate 2TB 7200RPM SATA-III 64MB
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Satra74 #35924 üzenetére
Kérdésem volna: működhet-e úgy egy wifi-s router, hogy egy másikkal van összekötve?
Igen, ha jól állítod be.
Mi lehet a megoldás? Megtudhatom-e valahogy a jelszavam?
Beállítasz egy másik jelszót.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
juve600
nagyúr
üdv
TP-LINK TL-WN721N USB stick -el kapcsolodok a t-home-s routerre,random 1-2-5-10 percenként elmegy a net,a jelerősség mindig 50% felett van,próbáltam router újrainditást,adapter illesztőprogi újratelepitést,windows újratelepitést de a hibajelenség nem szünt meg
nem tom hol lehet a gond
még egy érdekesség: ha van net akkor bármilyen oldalt meg tudok nyitni,betölt,stb
viszont a facebook nem megy ,se windows frissités
nem értemsegitsetek
thxja ,van két db is ebből a usb adapterből,mindegyikkel ua ezt csinálja
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
a skype is random megszakad
-
Topikgazda
-
juve600
nagyúr
válasz Gubek-Einste #35928 üzenetére
eddig semmi probléma nem volt vele,működött rendesen,még a routerre gyanakodom meg holnap kipróbálok egy PCI-os belső adapert
ezt inSSIDer hol tudom megnézni ? -
-
Topikgazda
-
mezis
félisten
válasz Dolphine #35934 üzenetére
Mindent nem zavart össze. Az USB-s Mobilinternet Manager program is rendben működött, kapcsolódás létrejött, IP cím, átjáró, DNS-ek rendben. Csak épp már egy ping 8.8.8.8-ra sem jött válasz. Ugyancsak nem jött válasz az átjárótól, DNS-től. A Win7 a kis ikonon sárgával jelezte is, hogy nincs internet kapcsolat.
Egyébként sem tűnt úgy, hogy alternatívája lehetne az InSSIDer-nek, így vidáman távolítottam el.
mezis
-
Dolphine
addikt
Mea culpa! Eszem ágában sem volt olyat programot ajánlani, ami ennyire összekütyül mindent!
Ezek szerint mindkét összetevőt el kellett távolítani. Tegnap olvastam a cikket amit belinkeltem, gondoltam alternatíva lehet az inSSIDer-nek de tévedtem!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Az lenne a kerdesem,hogyan tudok egy kulfoldi orszsgbol ugy netezni wifin keresztul,hogy msgyarnak lassynak az oldalak? Androidos telefonrol lenne szo.
Koszi
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Killerlaca #35937 üzenetére
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
mezis
félisten
válasz Dolphine #35936 üzenetére
Sebaj ! Jártam már rosszabbul is az Microsoft saját ajánlásával. Honlapjukról töltöttem le az XP-hez egy programot. Meg mellette egy hozzá ajánlott frissítést. A frissítéssel kezdtem, beledöglött az XP. (Akkor miért ajánlották mellé ? Vagy direkt ezért ? )
Nem volt kedvem az XP-t visszaszenvedni, bírja a Win7-et is a hw, inkább ez utóbbit installáltam.mezis
-
juve600
nagyúr
üdv
következő a gondom
gép ujratelepités után szeretnék csatlakozni routerhez de nem tudok
a gép látja router,feltettem az usb wifi stick driverét is,beirom a jelszót és azt irja ki hogy nem lehet csatlakozni ehhez a hálózathozmi lehet a gond ??
thxprobáltam win 8.1 és win7 alatt is
-
Topikgazda
válasz juve600 #35940 üzenetére
Milyen adapterről van szó?
Gyári vagy Win driver?
Milyen router/AP a másik oldal?
inSSIDer mit mutat?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) van használva?
Az SSID/jelszó-ban csak angol abc és/vagy számok vannak? Milyen csatornán van a wifi?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
juve600
nagyúr
válasz Gubek-Einste #35941 üzenetére
tp link wn 722 usb illetve tp link w 751nd pci -al is probáltam
gyári drivert feltettem
van egy t-home router meg egy tp-link router de egyikre se tudok csatalkozni ezzel géppel,a többi gépünk-telefoonk tudnak csatlakoznijelszóban csak számok-betük vannak
egészen eddig működött,a gép lett csak újratelepitve ,azóta nem jó
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
inSSIDer nem tudom megnézni mert nincs fenn a net 3.5
-
juve600
nagyúr
van két router egy t-homes meg egy tp-linkes és egyikhez sem csatalkozik a többi gép-telefon meg mindkettőhöz tud csatlakozni csak ez az egy számitógép nem,ujra lett rakva a windows és azóta
a t-homes routerbe se tudok belenézni hiába irom be a böngészőbe az ip-t nem csinál semmit
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
most meg a t-homes -ra tud csatlakozni és van net,de qrva lassú pedig vagy 5 méterre van tőle
a tp-linkesre most sem tudnem lehet hogy a t-homes uj eszközként érzékeli és eltelik egy idő mire kioszt ip cimet a gépnek ??
mult héten ujraraktam a másik gépet,az is nagyon sokára csatlakozott a t-homeshoz majd 1 npa elteltével lett csak jó a net kapcsolat ugy hogy nem csináltam vele semmit -
Bálint85
senior tag
Érdeklődnék, hogy ez a program, hogy működik, wifi üres vagy kevésbé terhelt csatorna kereső?
WifiInfoView 1.70
itt egy kép róla:
[link]melyik sávban kell nézni, hogy kevésbé terhelt és mely érték számít jónak már?
Köszi
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
juve600
nagyúr
a következő a gondom
van egy gép amiben a usb-s wifi kártyát kicseréltem egy pci-osra ,utánna bekapcsoltam a gépet de az lefagyott állandóan
gépet ujra telepitettem,visszatettem az usb-s kártyát,driver fel,de nincs net....
2 router van ,nem is látja mindig a kettőt,néha csak az egyiket,de hiába irom be a wifi jelszavát azt irja ki minden esteben hogy nem tud erre a hálózatra csatlakozni
mindkét routerre fel tudok csatalkozni a másik géppel,laptoppal,telefonnal,csak ezzel nem
már kifogytam az ötletekből,a gép a 2 router között van félúton ,mindegyiktől kb 5 méterre,egy fal választja el
ja amig nem tettem bele a pci-os kártyát addig tökéletesen működött
-
mezis
félisten
válasz Bálint85 #35946 üzenetére
A Channel, RSSI oszlopok a lényegesek.
(A tied valószínű, hogy az 5-ös csatornán működik. Van egy elég erős "zavaró" a szomszédos, 6-os csatornán.
Próbálkozz a 3-as vagy 11-es csatornákkal. (A 11, 12,... csatornákat nem minden okostelefon szereti.)[ Szerkesztve ]
mezis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- Politika
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja