-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaszykj
aktív tag
válasz Gubek-Einste #35693 üzenetére
Hali!
Tehát úgy semmiképp sem valósítható meg, hogy a routerem jelét fogja az AP-m ?
Tudom mik a feltételei a dolognak, tiszta rálátás van, a távolság sem nagy 80m. -
Topikgazda
-
lm83
őstag
Szervusztok!
Nekem is hasonló problémám van amit itt már másoknak is.
Múltkor már írtam róla itt.
A gépen 30 helyett csak 1-1,5 max 5Mbps a sebesség.
Kábellel is ugyanez a helyzet a gépen.
Viszont telefonon méri simán a 30at.
Nem tudom mit kellene cserélni a gépen, már újra raktam a drivert.
A routeren semmi nem lett változtatva. -
lofagi
addikt
Sziasztok,
a napokban, vagy lehet hetekben előjött nálam egy probléma. (Igazából azért nem tudom,hogy mikor mert maga a jelenség csak online fps közben zavaró, rendes netezéskor nem, az előzőt pedig hanyagoltam) Egy TP Link wn8200nd -t használok wifi jelek fogásához win8 alatt. Az alábbi képen szemléltetni próbálom,hogy mi a is a jelenség.
Az első és utolsó a torrentezés közben történt, a legjobban talán ott látható a probléma, a középső rendesen csak netezés közben, de ott is látható, hogy egy pillanatra eléri a 0-t. Szóval valamit ezzel kéne kezdeni, de ötletem sincs, hogy mi a lehet.
A másik ehhez kapcsolódó információ, hogy van egy másik hálózat is amire tudok csatlakozni, de ott viszont nincs ez a jelenség. Értem én, hogy akkor használjam azt, de azt viszont nagyon sokan használják egyszerre, így az pedig azért nem járható út. A legkézenfekvőbb lenne az, hogy ha ezt a hibát tudnám kiküszöbölni. Valamint még annyit, hogy a haverom ugyanezt a wifijelet használja és szemben lakik, neki semmi ilyen problémája nincs. Sőt a játékban a pingem 20-30as, míg neki 50-60as, de míg nekem dropp miatt játszhatatlan, addig neki semmi ilyen problémája nincs.
[ Szerkesztve ]
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
Buster17
addikt
Hali.
Olyan routerral rendelkezek (szolgáltatós) amin nem lehet wifi jelszót cserélni és olyan személyhez került a jelszó akinek nem kéne és ezért szeretnék valami megoldást találni erre.
Mint mondtam jelszóz nem lehet cserélni, sőt MAC cím alapján se lehet tiltani.
Ha újrakonfigurálom a routert úgy hogy a gépen újra kell írni a jelszót az már jó lenne. Ezt milyen módon tudnám megcsinálni?
-
Topikgazda
-
MrCsiT
addikt
válasz Demertin #35383 üzenetére
Szia!
Megoldódott a Linksys AE3000 kálvária valahogy, vagy marad a termék nem-ajánlott, részedről?
Más:
Vennék egy Asus RT-N66U 450Mbps routerhez USB wifi sticket, ami ki is használja a router sebességét.
Ami korlátozó tényező, hogy a laptop, amibe kellene, csak USB 2.0 portokkal szerelt, és azt hallottam, hogy pl. AC-s, USB 3.0-s csatlakozóval szerelt stickek nem lesznek lefelé kompatibilisek az USB 2.0-val.Néztem pl. az ASUS USB-AC53 -t, ami 2.0-s USB-vel szerelt, és azt látom a leírásában, hogy
"the USB-AC53 presents the first ASUS 802.11ac dual-band 2x2 antenna USB adapter with speeds up to 867Mbps/300Mbps in 5GHz/2.4GHz"
Más stickeknél is azt láttam, hogy 2.4Ghz-en nem feltétlen tudnak 300-nál többet.Én olyat keresek, ami tud, mert nem tudom, az 5 Ghz-es sáv mennyire lesz stabil nálunk.
Az Asus EA-N66 tud : "N900 ultimate performance; 450+450Mbps" - viszont, az meg akkora külső táppal üzemel, mint egy laptop.
Tudtok jó N900-as sticket?
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Buster17
addikt
válasz Gubek-Einste #35708 üzenetére
Huawei af22??
Mobil router
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Buster17 #35710 üzenetére
Egy reset-tel alapállapotba lehet hozni minden eszközt.
Olyan nincsen, hogy nem lehessen jelszót módosítani, ez az egyik legalapabb funkció.
Honnan van? Szolgáltató nem tud segíteni?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Buster17
addikt
válasz Gubek-Einste #35712 üzenetére
Huawei E5170s-22
-
sysys
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést, ha már kérdezték, 1 órát rászántam az olvasgatásra.
Van egy egész modern ASUS P8H77-M alaplapom amibe szeretnék wifi adaptert, mert ezen nincs integrált. Mit ajánlotok, ha 200/50 a net és a wifi router 350-es? Nem tudom, hogy az USB-s megoldásoknál jobb e ha az amúgy is üres PCE slotot használnám ki.
köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A teljes sebességet csak AC adapterrel lehet kihasználni wifi-n, 5 GHz-n N450-es adapterrel talán van esély rá, hogy össze jön de csak viszonylag kis távolságon belül.
Az USB-s adapterek azért jobbak mert könnyen lehet őket helyezgetni a jobb vételi viszonyokat keresve és nem árnyékolja le őket a gép ház, a PCI-E megoldások előnye a nagyobb/jobb antenna használata.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Buster17
addikt
válasz Gubek-Einste #35717 üzenetére
-
Topikgazda
-
Buster17
addikt
válasz Gubek-Einste #35719 üzenetére
-
cleric
tag
sziasztok,
milyen range extender ajánlott egy Netgear WNDR4500 mellé?
https://lightyear.com/go/adam149
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Valaki rendelt már ilyen noname stick-et?
Egy 10 éves elavult laptophoz kellene valami, hogy legyen rajta net.
Mennyire használható ez az 500Ft-os vacak, nagyon gagyi lenne, vagy a célnak megfelelne?
Esetleg valami más típus ebay-ről? Mindenképpen ilyen nano kellene. -
Topikgazda
válasz maestro87 #35725 üzenetére
Az ilyen kis méretű nem ajánlott mivel az antennája is irinyó-pirinyó így a vételi képessége is rendkívül rossz, vegyél egy sima TP-Link 721N-t azzal nem lesz biztosan gond.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
cleric
tag
válasz Gubek-Einste #35724 üzenetére
Aha, és "házon belül", Netgear-éknél nincs értelmes jelölt?
Igazából nekem ez falba bedugós design tetszik, praktikusnak tűnik. Mint pl.: ez.
-
maestro87
őstag
válasz Gubek-Einste #35726 üzenetére
Az már többe kerül mint maga a laptop.
Egyik szobából a másikba kell csak átvinni a jelet. -
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz cleric #35727 üzenetére
Nem ismerem amik vannak így ajánlani sem tudok semmit.
Nézegettem most a weboldalon 1-2 típust de ami megfelelő lenne az vagy egy árban van az Asus-sal vagy drágább annál.Az ilyen konnektorba dugós típusokat nem ajánlom két okból:
1; Beépített kicsi antennáik vannak. Amit kinéztél az pont külső antennás
2; A konnektor elhelyezése nem ideális, általában el van dug valahol és a padló közelében van. Egy normál kábeles hálózati adapteres típust könnyen lehet ide-oda rakosgatni az ideális eredmény elérése szempontjából.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
cleric
tag
válasz Gubek-Einste #35730 üzenetére
Aha értem, azt hittem ezeknél a repeater-eknél az a lényeg, hogy ahol maga a repeater van, az még legyen a fő router hatósugarán belül. Tehát ha a konnektornál nem is olyan erős a jel, de azért még simán működik pl. a telefonom wifije mellette, akkor az megfelelő, nem?
-
maestro87
őstag
válasz Gubek-Einste #35729 üzenetére
Akkor erre voltam kíváncsi, hogy mire elég. Köszi!
-
Topikgazda
válasz cleric #35731 üzenetére
A repeater csak azt tudja erősíteni ami van, ha rossz a jel akkor még működik de mivel alapból felezve lesz a sebesség a használat során így sok jóra nem lehet számítani.
-
Bander78
tag
Sziasztok! Adott egy UPC-s Technicolor tc7200-as modem, melynek a wifijét használom laptophoz, illetve asztali géphez. Az asztali gépben egy TP-LINK TL-WN881ND kártya van, két kis gyári antennával, letöltési sebesség 1~5 mbit/s. Ha a lapotopot a gépre teszem a laptop letöltési sebessége 15~20 mbit/s. Vagyis az asztali gép wifi jelerőssége gyenge (eléggé árnyékolt helyen van), a tálcán az 5-ös skálán 2-es.
Gondolom a laptop antennája sokkal jobb mint a tplink, ezért lehet, hogy az antennacsere javítana a helyzeten.
Erre gondoltam: TP-LINK TL-ANT2408CL [link]
Biztos használt már valaki ilyet, tehát a kérdés mi a tapasztalat az antenna cserével, illetve a PCI-e kártyán (és nem a modemen) történő antennacsere ér-e valamit?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Bander78 #35734 üzenetére
Inkább EZ legyen mivel ezzel megszüntethető az árnyékoltság. Természetesen mindkét antennát ilyenre kell cserélni.
Ha az antenna nyílt térbe kerül akkor ér valamit, egyéb esetben helyzet függő.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
brezel
csendes tag
Sziasztok> Az alábbiakban szeretném a segítségetek és hozzáértéseteket kérni:
A minap vettem egy Chromecastet viszont sajnos utólag kiderült, hogy ennek az eszköznek viszonylag magas jelerőségre van szüksége a folyamatos működéshez. Sajnos azonban a TV túl távol van a routeremtől (Sime Upc féle TC 7200) így a Chromecast folyamatosan elveszti a jelet.
A router áthelyezése miatt nem szeretnék falakat fúrni, azért azt találtam ki, hogy veszek egy wifi jelerősítőt. Mivel azonban mgé soha nem volt tapasztalatom ilyen eszközzel ezért nem tudom mire számítsak, potyára pedig nem szívesen dobnék ki pénzt az ablakon. Szerintetek mit tudnék tenni ebben az esetben. Mit javasoltok? Van tapasztalatotok wifi jelerősítőt illetően?
-
atees
őstag
Sziasztok! Tudnatok mondani egy olyan switchet ami tudja a diginek az 1000Megas netjet tovabbitani?
Koszi!Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
Topikgazda
válasz brezel #35736 üzenetére
Ha nem tudok az eszközöket közelebb helyezni egymáshoz akkor jó megoldás lehet a repeater üzembe állítása.
Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND + custom firmware ami ajánlott lenne de ha megoldható, hogy a HGW és az új eszköz között kábeles összeköttetés akkor inkább az legyen.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Skarpea
tag
A segítségetekre lenne szükségem!
Megunta a család, hogy irdatlan rossz a wifink. Kertes emeletes házról lévén szó elég nagy a szívás vele. Hiába bővítettünk idén 10mbitre, az is csak kábelen érhető el. Az eszközök 54mbps tudnak, ezért jó lenne valahogy azt a 10 kisajtolni a hálózatból.
Jelenleg egy Tp-link TL-WR340GD van levehető antennával, ami meg szintén Tp-link TL-ANT2405C. A megoldást én egy profi router beszerzésében látom. Vázolnám a célokat.:
-Nagy hatótávolságú wifi antennás legyen.
-Képes legyen egyszerre több laptopot és okostelefont kezelni.
-Legyen rajta levehető az antenna és jó, ha 3al rendelkezik.
- Az ára férjen bele 10-20 ezer közé.
- Tp-linken kívül bármi jöhet.
Sokat nézelődtem a neten,de totál tanácstalan vagyok és rosszat meg nem akarok venni. Az albérletben van egy forrasztott 2 antennás Asus, az jól teszi a dolgát Digi 80mbiten, de ott csak 2 szobát kell ellátnia.
Kérlek benneteket ajánljatok pár jó terméket. -
jerryking77
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy talán bagatell kérdésem. Szeretnénk egy panzióban csinálni egy olyan hálózatot, ahol emeletenként wifi osztja a netet (vastag vasbeton födém miatt nem lehet egy emelettel feljebb netezni)
A bejövő kapcsolat egy UPC-s kábelmodem, aminek van ugye beépített routere.
3 emeletre menne fel UTP kábel, azok végén lenne a wifi-s router, másik végük pedig a UPC router 3 portjába dugva.
Automatikus beállításokkal működhet e a dolog ? -
Cxgrav
senior tag
válasz jerryking77 #35742 üzenetére
Szia,
Én a UPC kábelmodemet, valamint az emeletekre kihúzott utp kábeleket is beküldeném egy központi switchbe. Az emeletekre pedig csak 1-1 AP-t tennék.
UPC kábelmodemnek 192.168.1.1-re, valamint DHCP-re állítanám, pl: 192.168.1.10-200-ig szórja és az AP-kat szintén e tartomány alá 192.168.1.2/1.3/1.4
Ebben az esetben minden auton működne, valamint későbbiekben könnyen bővíthető a hálózat akár szerverrel, nassa, DVR-al, további eszközökkel anélkül, hogy újra kellene tervezni mindent.AP-k helyett lehet routereket is tenni, ha olcsóbbra jön ki. Ebben az esetben az utp kábeleket pl a LAN1-be kell bedugni és így AP-k lesznek.
(#35741) Skarpea
TP-linknek is van 3 antennás megoldása.
1-1 routert (N-es szabványból) tehetnél szintenként, hogy tuti legyen a jel és ennyi.
Vagy utp-vel kötöd össze vagy WDS-ben.De az utánam szólok biztos tudnak majd profibb megoldást is
[ Szerkesztve ]
Picture me Rollin' by 2pac
-
Topikgazda
-
jerryking77
csendes tag
Csak a tulaj már a meglévő eszközökön kívül nem óhajt beruházni (sz*rrágás rulez)
És a Cisco kábelmodem/router valamint a 3 db TP-LINK nemtudommilyen wifis router van neki készleten
Valamint az emeletekre a kábelezést kiépíttette. Ezekből kéne megoldanom. -
Topikgazda
válasz jerryking77 #35745 üzenetére
Tedd a TP-Link-eket AP/Switch módba.
-
rogeroid
csendes tag
Hali!
W-LAN témában amatőrként írok.
Van egy Linksys WRT 54GL típusú router és egy TP-Link TL-WDN4800 típusú hálózati kártya a gépemben. A két eszköz igen messze van egymástól, kb. 18 méter és három vastagabb fal.
Korábban egy TP-Link TL-WN781ND-em volt.
A probléma: A régi felállásban valamiért a fel/letöltés 1/6-ra (Mbit/sec- Speedtest) ment le, ezért beszereztem a három antennás TL-WDN4800-at. Volt hozzá egy CD, azon driver és configuration manager is. Csak a config managerrel sikerült működésre bírni. Eleinte 7/6 körül teljesített, aztán két nap múlva rejtélyes módon ma már csak 0.5/3 és 1/4 között teljesít. Próbáltam a config manager kikapcsolásával, router és modem újraindításával, de semmi változás. Megmértem tablettel a hálózat sebességét, közvetlenül a kikapcsolt gép antennái mellett, az 4,5/5,7 Mbit/sec fel/le sebességet mutatott.
A Routert nem én konfiguráltam, így azt sem tudom hogyan kell hozzáférni, lemez stb. nekem nincs hozzá, de szívesen próbálkozom beállítani, ha van értelme.
Ha van ötletek, hogy mi lehet a probléma forrása (driver, router stb.) kérlek írjatok. Ha bármi addicionális információ kell, szóljatok. Előre is kösz a válaszokat.
EDIT: Win 8 az op. rendszer, ez talán fontos lehet.
EDIT: Közbe jutnak eszembe. A hálózat g típusú, mikor mértem mindig ki volt kapcsolva minden más, ami vezeték nélkül kapcsolódik, vagy max egy telefon volt, de nem változtatott a sebességen. A két nap alatt pedig az ég világon minden paraméter azonos volt. A szomszéd hálózatát is veszem, az n-es típusú.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz rogeroid #35747 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy nem árnyékolja le a PC háza azt a 3 antennát ? (http://prohardver.hu/tema/wlan_wifi_vezetek_nelkuli_halozat_kerdesek_es_valaszok/hsz_35715-35715.html
(Próbálj ki egy USB-et, vagy hosszabbíts ki egy antennát (aztán a másik kettőt is .)
mezis
-
rogeroid
csendes tag
Sikerült tisztáznom a problémát:
Opr.: Windows 8.1
Alaplap: Gigabyte EP35-DS3Wi-Fi Adapter: TP-Link WDN4800
(antennák állása: középső egyenesen felfelé, szélsők kb. 45 fokban)Router: Linksys WRT54 GL
Hálózat típusa: n
Csatorna: 6
Frekvencia: 2,4 Ghz
(Antennák: kb. 45 fokos szögben)
(A router helyzezetére igazából nincs befolyásom, az antennákat állíthatom.)
Elhelyezkedés: A rotuer messze van és 2 vastag (az egyik régi házfal, a másik támaszfal) és egy vékonyabb (tégla válaszfal) is útban van.Driver: TP-LINK V1_140506
Utility: A TP-LINK utility szoftverét nem használom, mert nem adott hozzá semmit a kapcsolathoz.Jelenség: Miután betettem a kártyát, a letöltés a speedtest.net szerint 7 Mbit/sec körül volt, két nappal később leesett 1 Mbit/sec körüli értékre... Ez normális ingadozás úgy, hogy közben semmilyen körülmény nem változott? Pl. ugyan annyi felhasználó volt a helyi hálózaton, ugyan azok az eszközök voltak bekapcsolva stb.
Router csere kétsávosra vajon megoldaná a problémát? Ha igen, milyet érdemes beszerezni.Én ezekre gondoltam: TP-Link TL-WDR4300 vagy TP-Link TL-WDR3500.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- PlayStation 5
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Külpolitika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- alza vélemények - tapasztalatok
- Android játékok topikja
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest