-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
válasz adika4444 #35350 üzenetére
Ezért is nem értem, hogy miért raknak bele a nagy cégek alapból jelszót, nyilván a hackerek azt próbálják ki elsőnek... Ha egy okosabb ember van a háznál automatikusan add jelszót/ átírja. Ha meg nem add/úgy hagyja ugyanúgy sebezhető mintha nem írná át a már meglévő gyárit.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
warbirds
csendes tag
válasz PumpkinSeed #35335 üzenetére
Köszi, ezt megpróbálom még, hátha bejön.
-
warbirds
csendes tag
válasz Gubek-Einste #35338 üzenetére
Szia!
2.) Máshol nem próbáltam, mert max. a munkahelyemre vihetném be, de oda tilos...:S
3.) Az InSSIder ezt mutatja, de úgy nézem, hogy a szomszéd egyik WiFi-je is a 6-os csatornán van...[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Ide irányítottak a kérdésemmel
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Topikgazda
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Gubek-Einste #35358 üzenetére
Ezt küldtem én is.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Azt hogyan tudnám megoldani, hogy van két WiFi routerem és mindkettőn mennie kell vezetéken és vezeték nélkül is az internetnek. Az egyik router TP-Link WR542G, a másik TP-Link WR741ND.
Köszi!
-
anorche1
őstag
válasz PumpkinSeed #35356 üzenetére
& (#35358) Gubek-Einste
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Topikgazda
válasz PumpkinSeed #35359 üzenetére
Magyarul talán egy kicsit könnyebb.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
nagypasztor
tag
Üdv!
Még mindig nem találtam megoldást a lentebb lévő problémámra. Ha valaki ért hozzá, és tudna ötletet adni, nagyon megköszönném!
-
PumpkinSeed
addikt
válasz nagypasztor #35364 üzenetére
Lehet nem a routerben lesz a hiba. Ha a többi eszköz gond nélkül megy (gondolom ez a router is régebbi) akkor a laptop drivereiben kell hibát keresni.
(#35363) Gubek-Einste
Igaz.
-
nagypasztor
tag
válasz PumpkinSeed #35365 üzenetére
Az az érdekes, hogy más hálózatoknál stabilan működik mindkét laptop. Szóval szerintem nem a driver lesz a lúdas.
Egyébként a router is vagy 5 éves lehet.
Csak az androidos készülékeknek nincs gondja vele. De gondolom azok nem annyira igényesek beállítás terén. -
Topikgazda
válasz nagypasztor #35364 üzenetére
Pontosan mit is szeretnél beállítani/használni?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
EveRY
csendes tag
Szereztem egy Nanostaion 5 -öt és nem tudok bele menni. Ez még a régi verzió amin csak egy utp aljzat és külső antenna csatlakozó van. De hiába írom be a 192.168.1.20 -t amit kell a mostani ubiquiti cuccokba nem jön be az airOS felület. Akkor mi lehet az IP címe? Köszi, ha valaki tudná.
EveRY
-
nagypasztor
tag
válasz Gubek-Einste #35370 üzenetére
Van egy Tp-link Tl-r460 as vezetékes dsl routerem, amire bejön a szolgáltató kábel nete. Szerettem volna wlan-t csinálni, ezért a fiókban lévő azonos márkájú TD-W8901GB modem routert akartam hozzá csatlakoztatni bridge módban.
Meg is csináltam a beállításokat, nincs ütközés, de a gondom az, hogy két laptop is eldobálja a hálózatot.
Az érdekesség, hogy az okostelefonok és a tablet fixen kezelik. Azokkal nincs gubanc.
Elég komplikált a wifis router beállítási lehetősége is. Kétféle bridge mód is van pl.A kódolás nincs beállítva, a tűzfalak mindenhol le vannak tiltva, az ip-t a dsl router osztja. Biztosan beállítás gondja van.
-
sanzi89
addikt
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Topikgazda
válasz nagypasztor #35374 üzenetére
A modem-router-ek csak korlátozottan használhatóak egyéb célra, egyébként is elég sok gond van velük. A legegyszerűbb az lenne ha vennél egy normál N-es típust és ezzel elkerülnéd a gondot.
-
nagypasztor
tag
válasz Gubek-Einste #35377 üzenetére
Az lehet, hogy egyszerűbb lenne, csak most nem nagyon akartam erre pénzt adni, mert kellene másra.
A lent látható interface setup beállításai közül el tudná valaki mondani, hogy melyik beállítás mire való, vagy, hogy minek kellene ott szerepelnie? Mert szerintem ott lehet a gond, hogy vagy valamelyik érték helytelen, vagy a bridge mód encapsulation-je. Ezeket ismeri valaki?
Vagy állítsam be úgy, hogy ne a dsl router ossza az IP-t, hanem a modem router? Köszi[ Szerkesztve ]
-
balinyo
tag
Sziasztok!
Tanácsra, segítségre lenne szükségem:
adott egy SMC wlan router
vettem most egy Zyxel WAP3205 v2 access pointot, amit client módban szeretnék használni, azaz ebbe csatlakoztatnék két vezetékes hálózati eszközt
sikerült a Zyxel-t felcsatlakoztatnom (a státusza associated), de nem rajta keresztül nincs net, illetve az SMC routerben ha megnézem a wireless statust, a Zyxel acces point MAC címe szerepel, de mellette az ip 0.0.0.0 (a Zyxelnek manuálisan adtam IP címet)Mit kellene állítanom rajta, hogy működj?
-
Demertin
tag
Pár napja vettem egy Linksys AE3000-es usb wifi adaptert. A problémám az lenne, hogy amióta ezt használom, azóta konkrétan egyik játékkal sem tudok játszani (Diablo 3 , Battlefield 3, World of Warcraft). El tudom őket indítani, de ahogy a karakterválasztás után belépek a játékba, a WoW megfagy, a D3 internet dc-vel kidob. A BF3 meg el sem indul, pedig amikor először használtam őket ezen az usbs wifin keresztül, akkor a WoW és a BF3 még ment, a D3 már akkor sem. Továbbá, ha direkt letöltéssel leszedek mondjuk 1 sorozat részt, akkor azt sem tölti le rendesen (papíron letölti), és amikor nézni akarom 1-2 perc után megszakad a lejátszóban és újraindul. Továbbá amikor kiadják a torrentes lehetőséget is az említett részhez, akkor a torrent alapból 95% körülről indul el, ami bizonyítja, h direkten tényleg nem szedi le normálisan. Nem vagyok e téren valami nagy guru, szóval lehet valami egyszerű a probléma, de nem tudok rájönni...
Szívesen fogadok bármi nemű segítséget.Szerk: De pl. a szobatársam a laptopján vígan WoWozik, így szerintem tuti a wifi adapterrel lesz a gond. Azt meg már meg sem említem, h pl League of Legendsben tudok játszani, de 5 másodpercenként felugrál a pingem 30-ról 1000-re.... Szóval szintén játszhatatlan.
Ha esetleg számít Technicolor TC 7200-as routerünk van, és UPC Fiber Power 60-as netünk. A router kb 10 méterre van tőlem, 2-3 vékony fal a távolság, és folyamat 3-4-es jelerősség. -
Demertin
tag
válasz PumpkinSeed #35384 üzenetére
Igen
-
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-Link TL-WA701ND access pointot a nyaralóban, így osztom meg a szomszéddal a netet, felezve a költségeket (nem kötik be a mi utcánkba a vezetéket). Az AP a szomszéd wifi routerének a jelét veszi, és azt sugárzom magamnak egy új SSID név alatt, saját WPA kulcsal. (Tehát nem erősítem, hanem tovább adom a jelet.) A problémám az, hogy mikor vihar van a szomszéd kihúzza a routerét, majd reggel mikor visszadugja, az én AP-m nem csatlakozik vissza, illetve még a konfigurációs felület sem jön be. Resetlemnem kell. Erre keresnék megoldást, mert ez így nem állapot. Beállításokban a IP adressnek 192.168.1.66-ot adtam meg, subnet masknak 255.0.0.0, DHCP letiltva. Elöre is köszönöm a segítséget.
indul a sörös aludni
-
Topikgazda
válasz Demertin #35383 üzenetére
Mutass egy inSSIDer képet.
2,4 vagy 5 GHz van használva?
Hova van téve az adapter? Nem árnyékolhatja a gép?
Wifi-n nem torrent-ezünk, játék is inkább kábeles ajánlatos.
Kábelen megy rendesen?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
krealon
veterán
válasz gabo89 #35386 üzenetére
"illetve még a konfigurációs felület sem jön be. Resetlemnem kell. Erre keresnék megoldást, mert ez így nem állapot. Beállításokban a IP adressnek 192.168.1.66-ot adtam meg, subnet masknak 255.0.0.0, DHCP letiltva."
Ha a DHCP letiltva es a masik routerhez sincs kapcsolodva, akkor a geped nem kap IP-t, ezert kitalal maganak egy 169.254. kezdetut, igy nem csoda, ha nem tudsz rola a 192.168.1.66-os cimu gephez (AccessPoint) csatlakozni.
Ha atmenetileg kezzel beallitanad peldaul a 192.168.1.67 -es IP cimet a gepeden, akkor bejonne a kezelofelulet.
192.168. kezdetu IP cimek eseten leggyakrabban 255.255.255.0 a netmask hasznalatos (24 bit), de maximum 255.255.0.0 lehet (16 bit, de ez a teljes C tipusu tartomanyt lefedi, igy nincs sok ertelme). Ennel rovidebb netmask (255.0.0.0 ez 8 bit) hibas ebben az alhalozatban.
Pontosan milyen uzemmodot hasznalasz? Multi SSID?
Amit te szeretnel, az a Wireless ISP (Wireless Gateway), de a gyari firmware az nem igazan alkalmas erre.
Ha V1-es hardverrel szerelt az eszkozod, akkor Gargoyle firmware segitsegevel lehetseges lenne ennek a funkcionak a megvalositasa. -
Topikgazda
-
gabo89
senior tag
válasz krealon #35388 üzenetére
"Bridge with AP" módban üzemel. Akkor ha beállítom a netmaskot 255.255.0.0-re, IP-nek pedig 192.168.1.2, az megfelelő? A célom az, hogy egyszer beállítom, utána ne kelljen foglalkozni vele, ha a szomszéd kihuzza a routerét, majd vissza dugja, utána ugyan úgy működjön. (igazából a rokonomnak intézem, aki egyáltalán nem ért hozzá, én pedig nem vagyok ott.) Nem akarom konfigurálni, most is csak azért akartam, mert miután visszadugta a szomszéd a routerét, utána sem működött.
V2-es hardverem van, nem szeretnék custom fw-zni.@Gubek-Einste : hasrautésre adtam meg a netmaskot :S. Saját SSID pedig azért gondoltam jobb, hogy elkülönítsem a szomszédtól. A nyaralók miatt.
Köszönöm a válaszaitokat!
[ Szerkesztve ]
indul a sörös aludni
-
Demertin
tag
válasz Gubek-Einste #35387 üzenetére
2,4-en van használva, az adapter a gépem tetején van, szóval nem akadályozza. Lehet, hogy a kábeles ajánlatos, de éppen ezért vettem usbs wifis adaptert, mert nem tudom kábelen megoldani. Amúgy torrenten pl rendesen tölt, főleg este, napközben azért a mondjuk a felével (5,5 MB/s > napközben 3 MB/s körül), de ez nekem megfelel.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
zeon.hu
nagyúr
üdv!
olyan adatforgalom számlálót keresnék, ami beállítható, hogy különböző időintervallumokban külön-külön számolja a forgalmat, lehetőleg valami egyszerűen beállíthatót,kezelhetőt.
mobilnetem (mifi) van, de a modem programja, illetve az online felület csak összesítve számolja és nem mindegy, hogy mennyi megy el nappal és éjszaka.
előre is kösz!#?*@&!
-
lm83
őstag
Szervusztok!
Segítséget kérnék.
Ma reggel vettem észre a gépen, hogy a letöltési sebességem leesett 30 helyett 5 körülre.
Speedtestet futtattam, és utorrent szerint is.
Wifin megy a hálózat (minden Tp-link, ha ez számít). A gépnél lesz a hiba, telon is megnéztem speedtest-tel, ott megvan a 30.
Valami ötlet? -
zeon.hu
nagyúr
átneveztem a mifit és a laptop most azt írja, hogy nem lehet kapcsolódni hozzá, mert nem megfelelőek a beállítások. jelszót beírva meg nem fogadja el azt, tulajdonságoknál egy másik hálózat jelszava jelenik meg.
viszont usb-vel csatlakoztatva rögtön van net.
ugyanakkor telefon és tablet automatikusan csatlakozik hozzá a régi jelszóval, de már az új nevet kiírva.
mi lehet a gond?
(win 7 van a notin)#?*@&!
-
Victoryus94
őstag
Sziasztok. Nekem elvileg 300mb/sec-es TP-LINK routerem van. Gyakorlatilag viszont 144.4mb/sec-en működik.
Hogy tudom beállítani, hogy gyorsabb/erősebb legyen?Próbáltam csatornát váltani, illetve n/bgn mixed között is váltogattam... amíg nem csatlakozik rá a készülék 300-nak írja, majd leesik 144-re az inssider.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest