-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok!
A tanácsotokra van szükségem.
Adott otthon, illetve a munkahelyen Wi-Fi hálózat, azonban néhány ponton van egy-két "szürke zóna". Ezeket szeretném megszüntetni ezek segítségével:
[link]
[link]
[link]1. kérdés: Van ezeknek értelme? Tényleg erősítik a Wi-Fi jelet?
2. kérdés: A három variáció közül melyiket ajánlanátok?Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Topikgazda
válasz Dolphine #35802 üzenetére
1; Igen ha megfelelő helyre vannak téve.
2; Én személy szerint nem szeretem az ilyen konnektorba dugós típusokat a beépített pici antenna és a nem praktikus elhelyezés miatt. Jobb a normál méretű külső antennás típus amelyet könnyen lehet ideálisabb helyzetbe állítani.
Ebből a háromból inkább a TP-Link-et vagy Asus-t ajánlanám.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Dolphine
addikt
válasz Gubek-Einste #35803 üzenetére
Először is köszönöm a választ!
Másodszor azért kellene konnektoros, mert az könnyen hordozható és mozdítható, a tápellátásról már nem is beszélve.
Érdekes, hogy amit ajánlottál mindkettőnek belső antennája van, míg a Netgearnek kettő külső.
Jobb a normál méretű külső antennás típus amelyet könnyen lehet ideálisabb helyzetbe állítani.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Topikgazda
-
fuze
őstag
D link dir 600-asom van 150 megabites. Ha wifin keresztül töltök, akkor max 2 megával tudok letölteni. Pedig a múltkor 6 megával szedte ugyanígy. Nem értem mi történt, én nem állítottam semmit. Ha kábelre csatlakoztatom a laptopot akkor jó. De wifivel most valamiért lassú lett.
adms.hu | UI Designer
-
Dolphine
addikt
válasz Gubek-Einste #35805 üzenetére
Világos és köszönöm a választ!
-
Topikgazda
-
dmc
aktív tag
válasz Gubek-Einste #35808 üzenetére
ezt az inSSID honnan tudom megszerezni mert csak fizetőset találtam.
köszönöm előre is -
Topikgazda
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Dolphine
addikt
Köszönöm elolvastam, de miért is kellett?
A munkahelyen a Wi-Fi kiterjesztés jöhet csak szóba!
Banális kérdés de azért felteszem: A Wi-Fi jelerősítő ugye nem felejti el a beállítást mikor nem kap áramot? Amikor újra áram alatt van, akkor automatikusan csatlakozik a korábbi beállítás szerint?
Azért kérdezem mert a munkahelyen állandóan vinnem kell magammal a készüléket!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Topikgazda
-
Dolphine
addikt
válasz Gubek-Einste #35816 üzenetére
Ez igencsak örömteli hír! Akkor ezek szerint úgy működik, mint egy Router? Hogyha áramtalanítják, majd újra áramot kap, akkor csatlakozik automatikusan?
-
Bazijoe73
senior tag
Szasztok vettem egy Netgear R6250-et. Az lenne a kérdésem hogyan tuddom használni a routert ugy,hogy wifin keresztül kapcsolodok egy másik routerhez. Most csak úgy birom használni, hogy bekapcsolom a Bridge modot de akkor elvesztem az összes funkcióját a routernek.
Samsung Galaxy S5 Rootolt
-
mezis
félisten
-
Dolphine
addikt
Amiket én kinéztem, azok csak is kizárólag Wi-Fi-t erősítenek. A konnektorba azért kell beledugni, mert onnan kapja a "delejt". Értem, hogy miért írtad és hasznos volt elolvasni. Akkor ezek szerint ez a pow. line cuccok, csak "egy szálon" kommunikálnak? Amelyek egy kismegszakítóra vannak kötve? Az azért elég meredek, mivel egy kisebb lakásban lehet 5-6 kismegszakító is!
-
bostone
addikt
Hogyan tudom megállapítani, hogy mi a problémája a hálózatnak? Azt tapasztaltam, hogy a telefonom eldobálja a wifit. A készülékre gyanakodtam, de ez a gont tabletnél is jelentkezik.
-
ilba
tag
Sziasztok.
Egy lehetséges hibaforrás felderítéséhez kérnék segítséget. Tünet: aspire 5943-as notiban levő wifi egyik napról a másikra felkiáltó jellel jelzi, hogy nincs net. Hálózatokhoz gond nélkül csatlakozik. Vezetékes net van, azzal semmi gond. Nem volt buherálva, nem lett telepítve semmilyen szoftver. Minden általam ismert trükköt kipróbáltam, az újraindítástól az adapter letiltás/engedélyezésen át a driver reinstallig.
Elképzelhető, hogy halott a wifi adapter, vagy van valakinek más -esetleg tapasztalatra épülő- ötlete?Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Topikgazda
-
Teko001
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy adott egy hely, ahol 75-80m-re (légvonalban) egy parkban van ingyenes internet elérés. A laptop önmagában látja is a hálózatot néha, de nem képes rá csatlakozni (a fal is elég vastag, de van egy ablak, ahova kilehetne tenni akár valami kisebb (nem fix telepítésű) antennát. Szerintetek milyen eszközzel lehetne megoldani, hogy lehessen használni normálisan ezt a hálózatot? Van esetleg valami konkrét ajánlatotok? Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
bostone
addikt
Nincs a közelben más wifi, csak az enyém.
Letöltöttem a wifiscannert. Milyen értékeket kellene látnom? Átlagosan -40 dBm-et mutat, de időnként lemegy 33-ra, vagy felugrik 57-re.
Kb. két méterre vagyok a routertől. Ma ehyébként szokatlanul stabil. Egyszer sem dobott el.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Teko001 #35828 üzenetére
Egy kültérre szerelt panel antenna + egy kliens módú eszköz kell ide.
Pl jó lesz egy TP-Link TL-ANT2409A antenna + egy TP-Link TL-WR741ND router (custom firmware-t kell majd tenni rá).Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bostone
addikt
válasz Gubek-Einste #35830 üzenetére
Ez remélem elérhető.
@mezis:
Nem, semmi ilyesmit. Két androidos cucc is lepattog. Lehet, hogy eddig is létezett ez a tünet, csak nekem nem tűnt fel, bár nem hiszem.[ Szerkesztve ]
-
Csaszykj
aktív tag
válasz Gubek-Einste #35702 üzenetére
A routert simán beüzemelem, eddig képben vagyok a dologgal.
Kell-e esetleg valamit állítanom rajta, hogy működjön rendesen az AP-val?S a nagyon jó kérdésem, az AP-t milyen módba kell állítani hogy vegye a jelét?
Holnap repülök haza, s ma este még ha van rá mód beállítom itt, hogy otthon ne kelljen vele már úgymond "szenvednem", net nélkül.
Válaszod előre is köszönöm!
-
zolion01
tag
Sziasztok!
Adott két épület, köztük kb. 15m távolság. Elég lenne-e egy darab TP-Link TL-WA7210N kültéri antennát felraknom mint adót, hogy a másik házban már lássák a WiFi-t, vagy nem úszom meg és vennem kell belőle még 1-et a kliens oldalra is.
Esetleg más megoldás, javaslat?
-
baro32
aktív tag
Sziasztok
Pár nappal ezelőtt a vihar után tönkrement a jó öreg Dlink524-es wifi rúterem ami egy őskövület volt már a maga 54mbit-es sebességével de tette a dolgát már vagy közel 8-9éve nem volt vele semmi gubanc.
Vásároltam egy Netis WF2710-es AC-750 dualbandos (2,4-5GHz) rutert.
Gyakorlatilag 450mbit (5GHz) + 300mbit (2,4GHz) = AC- 750.
Na rendesen be van állítva minden az 5GHz-re állítottam a csatlakozást és csak 150mbit a sebesség de ha a 2,4GHz-re csatlakoztatom akkor megvan a 300mbit-es maximális sebesség.
Minden beállítás stimmel az 5GHz-nél be van jelőlve a 80hz-is.
Tudom hogy a gépben jelenlévő kártya a KILLER-1202-es tipus nem AC de akkor is tudnia kéne az 5GHz-en is a 300mbit-es sebességet nem pedig csak a felét ami 150mbit.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Topikgazda
válasz zolion01 #35838 üzenetére
A környezeti tényezőktől függ, elvileg össze jöhet egy eszközzel is mivel nem nagy a távolság de mivel ez egy irányított antennás eszköz így ha nem pont szembe vagy vele akkor nem lesz kapcsolat.
Más megoldás erre a helyzetre nincsen, max másik típusú eszközzel ugyan ezt megcsinálni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
zolion01
tag
válasz Gubek-Einste #35842 üzenetére
Köszönöm.
Gondoltam, hogy ez lesz. Akkor 2db ilyen meg 2db router. -
krealon
veterán
válasz Bazijoe73 #35818 üzenetére
"vettem egy Netgear R6250-et. Az lenne a kérdésem hogyan tuddom használni a routert ugy,hogy wifin keresztül kapcsolodok egy másik routerhez. Most csak úgy birom használni, hogy bekapcsolom a Bridge modot de akkor elvesztem az összes funkcióját a routernek."
Bridge modba allitas elott a LAN IP cimet atallitottad a csatlakozni kivant router IP tartomanyaba?
Milyen tipusu a router, amihez csatlakozni probalkozol? -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem!
Adott egy TP-Link TL-WA850RE Jelerősítő. Azt kell mondjam, hogy amiért vettem arra tökéletes. DE!
Miután beállítottam a jelerősítőt és kiterjesztette azt a netet amit kell, azután képtelen vagyok belépni a kütyü főmenüjébe mivel hivatalosan ezt adták meg:
[link]
Ha bárki erre rákattint, akkor neki is bejön egy értelmetlen oldal, legalábbis szerintem az. Ha a jelerősítő alap (gyári) állapotban van / nem észleli az erősíteni kívánt netet, akkor viszont a felhasználói felülete jön be, amikor automatikusan kéri a felhasználónevet és a jelszót.
Száz szónak is egy a vége. Ennél a készüléknél csak úgy tudom újra elérni a felhasználói felületet, ha mindig resetelek? Az azért elég meredek lenne, nem?
A router esetében van más lehetőség, pl. 1962.168.1.254, de ennél a kütyünél ilyet nem találtam.
Valakinek van valamilyen ötlete ezzel kapcsolatban? Érthető volt a kérdés?Előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest