- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrox
őstag
válasz gyáliSanyi #21350 üzenetére
Pontosan, kábelen minden esetben működik tovább.
-
And
veterán
válasz gyáliSanyi #21350 üzenetére
Gyakorlatilag minden wifi-routeren van valamilyen lehetőség arra, hogy a beépített AP-t letiltsuk, ezzel a vezeték nélküli hozzáférést megszüntessük. Ettől még vezetéken továbbra is elérhető marad az internet és maga a router is (az ugye nem baj, ha valahogy vissza is lehet kapcsolni a wifi-t).
-
Soma01
veterán
válasz bcrics #21341 üzenetére
Szedj le mindent amit a Tp-link rakott fel és kezd előröl. Ma raktam fel 3db ilyet. Lehet választani installkor, hogy csak a drivert tegye fel vagy a progit is hozzá. Vagy nem is kinlódsz vele, berakod a usb-t és nem ismeri majd fel, aztán jobb klikk az eszköz kezelőben és megmutatod neki (illesztő frissítése) hol a driver fájl. Ott van a CD-jén...
-
wrox
őstag
válasz Soma01 #21362 üzenetére
Akkor jó.
Most közben nézegetem a leírását, bár azt nem találom, hogy átváltozik a gomb, csak annyi van írva, hogy le van tiltva, viszont ez azért figyelemre méltó: megnövekedett WAN->LAN átviteli sebesség (~135 Mbps-ről ~230 Mbps-re) (bár nem mintha ki tudnám használni, sajnos )
-
MODERÁTOR
-
wrox
őstag
válasz Intruder2k5 #21366 üzenetére
Básszus, ilyen létezik.
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok !
Van 2 gép egy vezeték nélküli hálózaton mindegyiken Win7 x64. A hálózatkezelőben lévő hálózat térképen mindegyik gép látszik, egy munkacsoportban vannak, publikus mappa megosztás engedélyezve, jelszó kikapcsolva, az intézőből viszont (meg sehogyan se) nem látja egyik gép sem a másikatm nem érem el a megosztott mappákat, nem tudok rá távoli asztalt semmit. Az egyiken van Xp is ha erről bootolok látom a másik gépet, (a másik gép továbbra sem látja az Xp-set). elérem be tudok rá jelentkezni stb 100%-ban. Ez még nem minden, néha működik a kapcsolat két Win7 közt is, nem tudni miért de az esetek többségében nem. Az IP cím és minden konfiguráció mindegyik OS-en ugyanaz (természetesen a két gépnek két külön címe van). Más hálózati probléma nincs, net megy, van még egy harmadik gép is a hálón ez szintén Win7, ezt mind2 gép egyformán jól látja, mindig.
-
Forest_roby
őstag
Hi
Biztosa másoknak is volt már ilyen problémájuk.
Van 2 WIN7 -es gépem hálózaton, mindkettő wifivel kapcsolódik - az egyik 1 laptop, a másik 1 asztali gép
DLINK router
asztali gép: TPLINK wifi - 300Mbs
laptop: Atheros ar9285 wifi - gondolom 56Mbs lehetA hálózaton való másolással van a problémám. Nagyon lassú - általában 800KB/s - 1300KB/s között mozog, nagyon ritkán feljebb megy, max 2000 KB/s.
Ez akkor is igaz, ha 1 harmadik géppel is rácsatlakozok a hálózatra, csak azt vezetékkel és valamelyik wifi -s gépről szeretnék átmásolni vmit.
( Van, hogy internetről le tudom tölteni 3MB/s -el az adott dolgot, hálózaton keresztül meg alig 800KB/s )2 dolgot próbáltam win7 -ben átállítani, annak reményében, hogy az majd segíteni fog:
-kiléptem a win7 homegroupból és visszaállítottam 40-56bit -es encription -re a file megosztást.
egyik sem segített, sőt talán lassított - ezeket találtam googlelel.Van vkinek vmi ötlete, biztos másnak is volt már ilyen problémája?
Azért nem írtam pontos hardvere neveket, mert szerintem softveres lehet a probléma bár igaz nem próbáltam ki másik oprendszerrel....-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D
-
krealon
veterán
válasz Forest_roby #21370 üzenetére
Hiaba N szabvanyos a WiFi adapter az asztaliban es a notebookban, ha a Dlink router G-s, akkor max atviteli sebesseg WiFi-n 20-22Mbit/sec.
Ezt a rendszered teljesiti, igy amig nem lesz jobb routered, addig nem fog gyorsulni az atvitel.
-
gyáliSanyi
őstag
Az pontosan mit is jelent, hogy egy wifi kártya 54Mbps-es?
Ezzel akár egy menetben lehetne kb. 3 MB-vel le és feltölteni vagy csak 6,75 MB/s-vel letölteni?Live poor, die rich.
-
wrox
őstag
válasz gyáliSanyi #21372 üzenetére
Én úgy tudom, hogy full duplex. De mint előttem írták, nem fogja produkálni a névleges átviteli sebességet.
-
Tosee
őstag
válasz gyáliSanyi #21372 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy laboratóriumi körülmények között ekkora sebességre képes!
Ez a gyakorlatban 20-24 Mbit/s között mozog jobb esetben, de ez is függ a környezeti tényezőktől... Ráadásul ez az érték a maximum! Tehát minél több kliens kapcsolódik a hálózatra, annál lassabb lesz az átviteli sebesség! Le fel irányba összességében, nem pedig külön külön...A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Forest_roby
őstag
válasz krealon #21371 üzenetére
router: dlink dir-615 Wireless N 300
szerintem a routerrel nincs gond.Valami más ötlet ?
a laptop wifi leírása:
Solution Highlights
• Supports up to 150 Mbps
• Highly integrated single chip PCI Express CMOS solution with
MAC/baseband processor and 2.4 GHz radio
• Backward-compatible to 802.11g; forward–compatible to
multi-stream 802.11n
• Supports all mandatory IEEE 802.11n features:
– including several IEEE 802.11n optional features
such as HT40, half-guard internal in HT40 and
Rx Space Time Block Coding
• Compliant with IEEE 802.11b, 802.11d, 802.11e, 802.11g standards
and 802.11i specificationtévedtem az 56Mb/s -el, 150mb/s -es - fel és le szerintem
[ Szerkesztve ]
-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Forest_roby #21376 üzenetére
Milyen a linksebesség? Tehát mennyit ír ki a Windows a kapcsolat sebességének, amikor csatlakozol, és persze amikor méred ezeket a sebességeket...
-
-
Forest_roby
őstag
válasz Intruder2k5 #21378 üzenetére
Nem tudom, hogy mi az a linksebesség és azt se tudom, hogy hol lehet megnézni!
Kis segítség ?-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D
-
MODERÁTOR
válasz Forest_roby #21381 üzenetére
Itt láthatod a 300-at, és az 54-et...
http://noob.hu/2010/09/09/wifi.png
Tehát hiába van 300-as eszközöd mindkét oldalon, ha a körülmények miatt mondjuk 65Mbps-el csatlakozik fel...
[ Szerkesztve ]
-
Forest_roby
őstag
válasz Intruder2k5 #21382 üzenetére
Igen érdekes! eddig ezt nem is néztem!
most a laptopról netezek és azon 65 mbps -el csatlakozik.Van erre megoldás, vagy bele kell törődni, hogy ilyen?
-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D
-
wrox
őstag
válasz gyáliSanyi #21380 üzenetére
Internetre? A vonal tudja a 8/8 Mbitet? Egyébként igen, az elvárható simán. Még a 3 is.
-
MODERÁTOR
válasz Forest_roby #21383 üzenetére
Próbáld végig a csatornákat a routerben, biztosan lesz olyan, amelyik zavarmentes - vagy legalább kevésbé zavart - lesz, és ott gyorsabb linksebesség is létrejöhet. Feltételezem AUTO beállításon van, ami a legtöbb router esetén az 1-es, 6-os, vagy 11-es csatornákat jelenti, így ha a szomszédban is van WiFi router szintén AUTO beállítással, akkor jó eséllyel egymást nyomjátok el.
-
mezis
félisten
válasz Forest_roby #21370 üzenetére
InnSSIDer-t a WiFi-s PC-kre. Aztán routeren optimális csatornát fixre, utána meg keresgélheted a jobbnál jobb helyeket a routernek, laposnak, asztali PC antennájának.
(10 cm-en belül is sokat változhat a térerő.)mezis
-
MODERÁTOR
Ez lehet, de WiFi-t szerintem leginkább a mobilitás miatt használnak az emberek, és nem azért, hogy 10cm pontossággal belőve tegyék le a notebook-ot az asztalra, mert ennyi erővel akkor a kábelt is oda lehet húzni, fél métert az is mozog ide-oda, és még a sebesség sem ingadozik! Persze tudom, hogy amit mondtál, az elméletileg mind megfelel a valóságnak, csak nem egy reális élethelyzet. A routert többnyire mindenki oda teszi, ahol bejön a netkábel a lakásba, ahol a modem van, stb, és nem a modemet viszik oda, ahol jó a térerő! Az inSSIDer-t persze meg lehet nézni, nyilván segít majd a legüresebb sáv kiválasztásában.
-
mezis
félisten
válasz Intruder2k5 #21387 üzenetére
- Nekem már több lakásban sikerült elfogadható WiFi-s kapcsolatot kialakítani a leírt módszerrel.
- Megdöbbentő, hogy milyen sok WiFi-t használó még csak nem is sejti, hogy egy asztali PC ház mekkora árnyékolást jelenthet a kártyára csavart antennának.
-A vakon csatorna próbálgatás helyett azért mégis csak más az, amikor "látja" is, hogy mi zajlik körülötte.mezis
-
MODERÁTOR
"Nekem már több lakásban sikerült elfogadható WiFi-s kapcsolatot kialakítani a leírt módszerrel."
Én ezt nem is vitattam, csak azt mondtam, hogy nem életszerű, hogy egy wifis eszközt mindig ugyanazon a ponton, ugyanolyan irányban fognak használni! Netán még a páromat is megkérem, hogy álljon oda, ahol tegnap este állt, mert úgy jobb volt a jelszint...
Én teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy például a wifi térerőhöz rendezzem be a lakást, vagy a szobát, mert ahol jelenleg van az asztal, ott éppen rossz a jel... Ez nem így működik!
Mondjuk én egyáltalán nem használok WiFi-t, talán mert el akarom kerülni ezeket a szívásokat! Minden eszközöm kábeles!
A többivel is egyetértek!
[ Szerkesztve ]
-
Dodi4
csendes tag
Segítséget kérnék tőletek! Amint látjátok bekötött szemű vagyok.
Van egy TL-WR743ND routerem, rá van kötve 3 gépem, csak a tervezésnél kimaradt a Nejem notebookja, ezt nem tudom rákötni, mert hordozgatja össze vissza (még nem tudja, hogy milyen bűntényt követtem el ellene). Mit lehetne csinálni, mert ez a router, csak a vezetékes hálózatot kezeli. Van egy régebbi Netgear WGR614-es routerem esetleg ezt össze lehetne valahogy kötni a TL-WR743ND-vel? esetleg a Netgeart el tudnám cserélni egy TP-WR642G-re, melyik megoldás lenne jó és hogyan? Előre is köszönöm. -
Topikgazda
-
Soma01
veterán
válasz Gubek-Einste #21391 üzenetére
Lehet az antenna nincs is most rajta neki mert ND és ott maradt a dobozban, nem lett rácsavarva.
Dodi4Így néz ki a hátulja a 743-nak? [link]
Jobb oldalt, legszélen az a sárga réz csatlakozó az antennáé.Ez az nagyban, [link] és nagyon nagyban.[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Soma01 #21395 üzenetére
"csak azt mondtam, hogy nem életszerű, hogy egy wifis eszközt mindig ugyanazon a ponton, ugyanolyan irányban fognak használni!"
Tapasztalatom szerint pedig ez az életszerű. Általában laptop-hoz kell a WiFi, a lakást sem szokás naponta átrendezni, így a konyhaasztal, dohányzóasztal, íróasztal, francia ágy mindig ugyanott található. A drótos kapcsolat mégsem lenne szerencsés.
10 cm: egy ebédlőasztalon az optimális nézőtávolságtól még 10 cm-t előrébb kellet volna tolni a laptopot az elfogadható jelszint miatt. Győzött a szemüveg, kapott viszont egy USB-s WiFi-t a lapos, az még érzékenyebb is egy kicsivel, mint a beépített antennás.
mezis
-
Topikgazda
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
libus
őstag
válasz Gubek-Einste #21399 üzenetére
Köszi!
Neked is köszi jNK!
De sajnos így sem jön be a Vodafone.hu oldal.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs