Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • netreg

    tag

    válasz kali #11907 üzenetére

    ??? :F Nem igazán értem, amit írtál (hozzáértés, technikai háttér, speciális eszközök).
    Bocs, nem gondoltam, hogy hülyeséget kérdezek. :U Rendben a MIMO-val kapcsolatban igazad van, utána néztem a dolognak és a mátrix kommunikáció miatt tényleg van értelme a több antennának egy rádióval is.

    De legalább visszaolvastam. látom jó sokat kérdeztem és sok butaságot is, de sok értelmes kérdésre mégsem kaptam választ sajnos. :N Na mindegy.

    Pont And írta (11734):

    "Egy 802.11g-s eszközön az antenna diversity miatt lehet két antenna, vagyis azok mögött egyetlen rádió van. Ha fizikailag két rádió lenne egy repeaterben (vagy épp magad alakítasz ki két különálló routerből egy ilyen ismétlőt), akkor mindkettő működhet ugyanazon a 2,4 GHz-es sávon, hiszen az átvitel különböző csatornákon zajlik, amelyek ugyan a 2,4GHz-es wifi-nél részben átfedik egymást, de ha pl. az 1-es és a 6-os csatornán működik a két eszköz, akkor már nem. Ezért nem kell feltétlenül keresztsávos jelismétlést alkalmazni, elegendő az egymástól távoli csatornák használata. Ezzel tényleg megkerülhető a sávszél felezése, és az antennákat is fizikailag szeparáltan lehet telepíteni. Tehát ez nem (csak) szofver és antennaszám kérdése, hanem a rádiómoduloké is. Akárhány antennája van egy routernek, és akármilyen szoftver fut benne, egyetlen belső rádióval ezt nem lehet megtenni."

    Bár itt a fél duplex-duplex upgraderől volt szó, gondolom azt nem lehet 1 rádióval elérni, de jelenleg az izgat, hogy a kétféle antenna (külső pl. biquad és a sajátja) felállás a szeparációban működik-e majd. Én úgy emlékeztem és ha nem tévedek a fenti idézetből is ez derül ki, akkor ez lehetséges és fog működni. Az antennák diverzifikációját arra fogom használni, hogy kiszolgáljam a helyi klienst és átjátszam a másik házba az AP-nek a vonalat ugyanazon eszközzel.

    Mr. And, mi a véleménye? :B

    [-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

Új hozzászólás Aktív témák