- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolexx
aktív tag
Mióta legutóbb néztem szépet csökkent az [ára] .
Az élet egy kurv@, mindenért fizetni kell. És mindig egyre többet...
-
Sly189
senior tag
Voltam ma a helyi Media Marktban, és volt lehetőségem megtapizni ezt a Toshibát:
Ennyiért jó vétel volna?
-
pengwin
addikt
Szerintem ezzel a dual OS dologgal pl. az új Yoga tableteken lesz érdemes próbálkozni, mivel azok jönnek androiddal és WIn8.1-gyel is.
Mondjuk nem nagyon hiszem, hogy nagy teret fog ez hódítani, mert bár igény lenne rá, meg a szándék is megvan (pl. egyes kínai gyártók részéről), de sem a Google, sem a MS nem rajong az ötletért, és akkor finoman fogalmaztam...Üdv, pengwin
-
Pferi
senior tag
válasz Coulson #2206 üzenetére
Szombaton még a black friday napi akciós árak voltak érvényben néhány terméknél.
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
Coulson
tag
Lehet, nem kérdeztem, hogy valami hiba, szándékos akció, vagy úgy maradt... lecsaptam rá. Már látom, hogy jól tettem, remek gép, fantasztikus áron.
A Lenovo Miix 2 10 egy szuper gép, és igen, kell a 10 col. A fullHd panelen nem látni a pixeleket, de nincs hatással a rendszer sebességére. Minden flottul megy. Igaz csak böngészés és office célokra vettem, néha egy film vagy sorozat nézésére.
A burkolat is masszív, műanyag, de ha azt mondják fém, én elhinném... van egy speedlink állványom és egy Microsoft BT-s billentyűzetem. Így otthon az asztalon kiváltja a laptopot is.
Nagy és nehéz, de szeretem. -
tjb007
nagyúr
Itt a tényleg 60 dolláros tablet: [link]
Igaz 90 az eredeti ára, és ki tudja meddig lesz ennyi, de akkor is el lehet hozni ennyiért.
Sajnos USA only. Akinek esetleg él ott rokona vagy ismerőse, az ráállíthatja a témára.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy pont az a gond, hogy az Android (Linux) előrébb tart. A Win megköveteli az UEFI bootot. Linux (Android) is tud ilyet, de csak 64 bitest. De ha megnézed a Wines tabokat, akkor kiderül, hogy azok csak 32 bites Win -t futtatnak és persze az UEFI is 32 bites. De miért? Azért, mert az Intel és a MS ezidáig képtelen volt összekalapálni egy működőképes, 64 bites UEFI - OS összeállítást. Fel lehetne rakni egy 64 bites Win8 -at, csak akkor jönnek a bugok. Pl., hogy amikor kikapcsol a kijelző, akkor megszakad minden folyamat. Hiányoznak a megfelelő illesztők. Persze van megoldás, hiszen létezett dual bootos Tab, Atom 3740D -re. Ramos i10 pro. De sztem talán házilag is meg lehetne trükközni. Legalábbis találtam rá ígéretes megoldásokat.
-
q2w3
senior tag
válasz #79335424 #2218 üzenetére
Sok tabletnél az gond, hogy nincs elérhető 64 bites uefi boot. Állítólag a 64 bites win 8 megjelenéskor valami bug volt a rendszerben, ezért minden gyártó kapásból a 32bitre programozott, viszont a microsoft 8.1ben foltozta a hibát, de a gyártók azóta kb szarnak bios updatet kiadni. Megjelentették a 4giga rammal ellátott variánsokat x64 win 8.1-el 64 bites uefivel, de ezt már nem volt kedvük átírni a 2gigás variánsra... Nem hiszem hogy olyan nagy nehézség volna.
-
törölt tag
Elég sokat gugliztam a témában, mert érdekesnek találtam. Több hibáról is olvastam, nem csak arról az egyről és nem is mindegyik a MS sara. Van, amivel az Intel adós. Viszont sok trükköt is láttam, amik között voltak nagyon csalafinták is. Sajnos, az Angol nem az erősségem. Találtam egy olyat, aminél (ha jól értettem), akkor először XP -t telepítenek, mellé a droidot, aztán a nyóc felismeri, hogy van egy elavult MS oprendszer, de elfogadja a helyét. Aztán van olyan trükk is, ami azzal a 100MB -os partícióval operál, amit a Win létrehoz a rendszerbetöltőnek. Én először vmi mikroSD -s megoldást gondoltam ki, de ha jól értettem, akkor az Android csak belső lemezről bootolható. Ok. De mi van akkor, ha bemásolom a droidot a megfelelő helyre a belső lemezen a Win mögé, de elsődleges bootnak a mikroSD -t állítom be. Annak bootolható lenne az MBR -je, amiről egy Grub2 visszamutatna a belső lemez Androidos partíciójára. Ha boot előtt betolom a kártyát, akkor a droid indul, ha nincs kártya, akkor jön a másodlagos boot, vagyis az érintetlen Win. Aztán boot után tolnám be a kártyát. De lehet, hogy nemsokára az egész fölösleges lesz, mert már jönnek a dualbootos MiniPC -k és onnantól hamar meg fog születni az általánosan használható megoldás. Mint arm -nél, az RK -s SOC -okra a Linuxium bootloader.
[ Szerkesztve ]
-
q2w3
senior tag
válasz #79335424 #2220 üzenetére
Ennyire nem vagyok benne a témában, de amennyire a bootloadert nézegettem sd kártyáról nem enged bootolni, csak pendriveról.
Ha minden igaz hamarosan megjelenik a Console OS és akkor az android-windows rendszer működő képes lesz, és nem kell otthon buherálni, hanem csak feltelepíteni és menni fog. -
gerii
addikt
Surface RT 270$ hátha érdekel valamit
-
törölt tag
Erre azért ne vegyél mérget! Felvették a Google -lel a kapcsolatot, de az beintett nekik. Szóval nem kaphat azonosítót. Ők azt állítják, hogy emiatt csak Play nem lesz, de egy droidon nem a Play az egyetlen, ami igényli. A Google dual boothoz való hozzáállását meg ismerjük. Biztos, hogy be fog keményíteni a ColorOS ellen. Akkor meg kezdhetünk ismerkedni a kínai alkalmazásboltokkal, ha használni is szeretnénk a droidot.
[ Szerkesztve ]
-
verybigboy
senior tag
Adott Acer Switch 10-es, tegnap próbáltam feltenni rá Firefox ESR 31-et, fel is ment, de úgy működik, hogy a beviteli mezőkben nem automatice jön fel a szoftveres billentyűzet. Mi a teendő?
-
Avicularia
veterán
Ha valakit esetleg érdekel, lement nálunk 160K-ra a surface pro 2 128 gb-os ára. Ha kell valakinek akkor tudok segíteni a beszerzésben. [link]
-
tlac
nagyúr
válasz verybigboy #2225 üzenetére
chrome-ra váltás
-
pengwin
addikt
válasz verybigboy #2228 üzenetére
Ameddig használtam addig úgy tűnt, hogy a Chrome-ot sokkal inkább felkészítették a 8-10"-os érintőkijelzőn való használatra (nagyítás, stb.) majd a firefox is megtanulja, mert egyre több ilyen kis Win8-as eszköz lesz.
Üdv, pengwin
-
verybigboy
senior tag
Nem azt akarjátok mondani hogy Firefox-ék még nincsenek felkészülve tablettes böngészésre 2014 végén???
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
válasz verybigboy #2230 üzenetére
Abba is hagyták a metros változatot, mert úgy gondolják a Windows-os tabletek nem fognak elterjedni.
-
verybigboy
senior tag
Ezt el sem akarom hinni!!!!
Nem azért, de mióta vannak Windows-os tablettek? 2-3-4 éve? Mindezt Ők semminek tekintik? Döbbenet!!!
Chrom-éknál mióta létezik támogatás tablettre? Melyik verziótól?
-
peterk
senior tag
válasz verybigboy #2232 üzenetére
Pontos változatot nem tudok, de egyelőrea Chrome-ot is érdemesebb elkerülni tableten. A minap került bele egy szép kis bug, hogy rákattintasz egy linkre, erre felnagyítja a linket (ez lenne elvileg a tablet támogatás), de utána a felnagyított részben nem lehet a linkre kattintani, csak újra meg újra feljön a kis nagyított ablak.
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
NGA
addikt
válasz verybigboy #2232 üzenetére
Azt hitték, hogy nem fog elterjedni, mivel csak RT-ben tudtak gondolkodni. De arra nem gondoltak, hogy megírják desktopra, csak touch kezeléssel, nagy gombokkal stb.
-
verybigboy
senior tag
B.sszus ... én direkt azért vettem Win-es tabletet (is) mert ugyanaz fut rajta mint ami a gépemen, de ezt tekintve az androidos tablettem jobban tudom használni (jelenleg) mint a friss beszerzett win8.1-es tablettem.
Most nem kicsit döbbentem meg ... és persze kérdés így van-e (nálam) létjogusultsága win-es tablettnek, mert böngésző tekintetében az androidos kenderbe veri a win-es böngészőt szó nélkül.
-
gery2123
őstag
válasz verybigboy #2237 üzenetére
Hát amíg nem kell flash, no meg lehetne még folytatni, hogy miben jobb egy desktop Chrome egy androidos chromtól.
-- PSN_ID: GerY2123
-
hito
nagyúr
Ha a Chrome böngésző most a téma, akkor azért megkérdezném, hogy miből gondoltad azt, hogy a google saját tulajdonú böngészője majd jobban lesz optimalizálva a konkurens gyártó oprendszerére, mint a saját tulajdonú operációs rendszerén
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
tlac
nagyúr
a firefox nekem is meglepetés lett, hogy az elég vacak rajta
egyébként próbáld ki a metrós ie-t, kicsit fapados, de a leggyorsabban, legkényelmesebben az fut rajta
Most nem kicsit döbbentem meg ... és persze kérdés így van-e (nálam) létjogusultsága win-es tablettnek, mert böngésző tekintetében az androidos kenderbe veri a win-es böngészőt szó nélkül.
ne csak a böngészést vedd figyelembe, van pár szempont, ahol előnyben van az androidhoz képest
[ Szerkesztve ]
-
Akron99
aktív tag
Hát én IE-t soha nem használtam, csak kényszerből.
De a tableten az a nyerő. Gyorsan tölt (nekem a böngészés gyorsabbnak tűnik, mint droidon), gördülékeny, jól kezelhető.
Csak akkor cserélném ha feltétlen szükségem lenne a tableten valamelyik Firefox vagy Chrome pluginre, alkalmazásra. Alapban meg meglepően jó az IE. -
fabicska
tag
válasz Akron99 #2241 üzenetére
Na épp erre akartam írni, hogy androidos tableten, és Win 8.1-es IE-n se érhető el az adblocker. És mint tudjuk, a reklámok megzabálják a tablet hardverét (és adatmennyiséget). Szóval ez is egy érv a tabletes win8.1 + chrome mellett, csak kicsit gány megoldás
Megjegyzem én is inkább a win 8.1-es tablet felé hajlok, android elég telefonra.
[ Szerkesztve ]
Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá!
-
peterk
senior tag
válasz Akron99 #2241 üzenetére
Hát ja. Nem csak az IE-vel, de általában is úgy vagyok, hogy amiből csak lehet inkább a metro-s alkalmazást használom, ha tabletként bütykölök a gépen. A desktopot nem számomra találták ki tablet üzemben. Ha valamit nem tudok nélkülözni, akkor legfeljebb letelepítem azt is, és ha olyant csinálok amihez muszáj a desktopos, akkor előveszem, egyébként viszont a touchost használom, a fene se bütyürészik az egérre kitalált felületeken.
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
verybigboy
senior tag
Ajánljátok itt IE-t ... lehet nálam van akkor valami elcseszve, nem tudom.
Nálam IE-ben a címsor nem jelenik meg, az alulról felfelé "pöccintve" tudom csak előhozni, s ez baromi zavaró. Ami még ennél is zavaróbb, a különböző oldalakat nem látom, csak ha ismét "pöccintek" és akkor alul megint előjönnek a megnyitott oldalak. ... Nem lehet ezt (valami beállítással) olyanná tenni, mint egy normál böngészőt, azaz felül látom a címsort, látom a megnyitott oldalakat.
Mondom, lehet nálam van valami elállítva ... de már lassan semmin nem lepődök meg
-
inf3rno
nagyúr
A prestigio termékekről mi a véleményetek? Érdemes ilyet venni? Néztem, hogy van egy [ilyen](http://www.olcsobbat.hu/termek/prestigio_multipad_4_quantum_9_7_8gb-525b57968e16d52307000a4b/termekleiras.html) baromi jó pixelsűrűséggel, ami jó lehet PDF olvasáshoz. Közben elmentem boltban is körülnézni, de ide vidékre sajnos nem küldenek demo példányokat, úgyhogy csak nézni tudtam, kipróbálni nem... :S Ránézésre nagyobb a 8", mint gondoltam, pedig kimértem papíron is.
Buliban hasznos! =]
-
NGA
addikt
válasz verybigboy #2245 üzenetére
jobbrol charm bar, ott beállítások, beállítások, ott cimsor be.
-
pengwin
addikt
válasz inf3rno #2246 üzenetére
1. Ez egy androidos tablet, semmi keresnivalója ebben a topikban.
2. Nem éri meg, ugyanezt megkapod WayteQ-től vagy az Alcortól 13-17 ezerrel olcsóbban.
3. az SoC IGP-je túl gyenge a 2048 x 1536-es felbontáshoz, a rendszer is akadna rajta, de ha tényleg csak PDF-hez kell, akkor akár be is vállalható. DE...
4. ...ha csak fekete-fehér PDF-ek olvasására kell, arra sokkal praktikusabb enne egy ebook olvasó
5. ha már a 8" is nagy akkor minek nézel 9,7"-est?[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128GB ÚJ 12hó jótállással!
- iPad Pro 2022 M2 11 wifi+ cellular 1 év Apple jótállás +számla
- iPad Pro 12.9" 512 GB Wi-Fi Space Grey + Pencil 2 + Magic Keyboard garanciális
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3806
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest