- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NGA
addikt
-
Because
őstag
helló!
szerintetek a Tescoban kapható lark ultimate 8i tabletet el szabad hozni?
-
NGA
addikt
-
NGA
addikt
(#2760) bagyusz
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
van annyi erő egy ilyen gépben amivel tudlak titeket olvasni és közben online nézni sorozatot?
néha-néha officehasználat, pdf
illetve nyomtatót, szkennert tud kezelni? -
korikmate
tag
Sziasztok
Vásároltam egy új, bontatlan Tabletet, szombaton érkezett (Onda v975w), és egy furcsaságot látok vele kapcsolatban. Akku figyelő szoftver azt jelzi, hogy már 12%-os az elhasználódás, a charging cycle pedig 250-et mutat... Mitől lehet ez?
[ Szerkesztve ]
-
agressor12
senior tag
Sziasztok,segítséget szeretnék kérni.Tegnap vettem a "madaras t..."-ban egy win 8.1-es tabletet.
A kezdeti beállítások és fióklétrehozás után szúrt szemet,hogy a Windows nincs aktiválva.
Azt írja,hogy a termékkulcs nem működik és ,hogy adjak meg újat vagy vásároljak.Az Office csomagot se lehet aktiválni rajta.
Találkozott már valaki ilyennel? A 3 napon még belül vagyok ,de félek ,hogy a csere készülék is ilyen lehet. -
Gameszidh
csendes tag
Sziasztok,
Egy tabletet szeretnék vásárolni, de nem tudom hogy androidban létezik e az igényeimnek megfelelő gép (nem értek hozzá, ezért fordulok a profikhoz :-) ):
-Kijelző 9-10", de lehessen rátenni külső monitorra/TV-re minden különösebb kiegészítő és varázslat nélkül, mivel sokat utazom, nem lehet nagyobb, de sok helyen, akár hotelben is tudnék mondjuk a TV-n filmet nézni, vagy éppen dolgozni...
-Munkára és játékra is használnám, amiből a munka a szűk keresztmetszet, mert AutoCAD és SolidWorks kellene hogy fusson rajta. AutoCAD talán nem gond, de a Solid... illetve van arra lehetőség, hogy win95-ös programot futtassak (ha nincs az nem kizáró ok)?
-3G minimum
-Esetleg billentyűzetes dokkoló (nem kizáró ok a hiánya, BT-s megoldás is szóbajöhet...)
-Memóriát meg ilyeneket nem tudok, mint írtam nem értek hozzá, de azt hiszem az ár ezt majd megmondja: 120e pénzem van rá.
-Ja, külföld is opció, németben sokat járok, ausztria sincs messze, de USA is megoldható.Előre is köszönöm a segítséget!
Gameszidh
-
Mike88
senior tag
válasz Because #2766 üzenetére
Elég. Gyak. ugyanaz, mint a Kingsing W8, amit én használok. Gyárilag nekem 4GB szabad helyem volt, szóval némi frissítés szerintem becsúszott a kínaiknál, ezt onnan gondolom, hogy a (közvetve) tőlük kapott telepítővel újratelepítve 6.5GB szabad helyem maradt, majd első frissítés után 3GB, (s plusz 1 GB-ot "visszahozott" a lemezkarbantartó). 4GB is elég nálam a win appokra, mivel nem igazán telepítek játékokat, alkalmazásokra meg elég ennyi is. Egyéb telepíthető programok meg SD kártyára vannak telepítve. 4300mAh-s akku van az enyémben is, meglepően jó az akkuidő. Én kellően gyorsnak érzem, egyelőre nincs vele problémám, nem hinném, hogy ettől súlyosan eltérő tapasztalatokat generálna a teszkós...
-
pengwin
addikt
válasz Gameszidh #2771 üzenetére
A SolidWorks oldalán 8GB RAM-ot írnak a hardverigénynél, az nem nagyon fog menni szerintem.
120 ezer körül idehaza és az EU-ban 2GB RAM-os gépeket lehet kapni.
Esetleg 150-160 ezer HUF körül már van 4GB RAM-os 360 fokban forgatható érintőkijelzős 11,6"-os notebook, azokra érdemes lehet ránézned (Inspiron 3147, Pavillon 11).
Vagy 160-ért a MediaMarkt-ban Toshibe WT310-105, ami prociban egy magasabb szint, de nem jár hozzá billentyűezetes dokkoló.
Vagy kínai oldalakon nézhetsz 4GB RAM-os gépeket még a 100-130 ezres kategóriában, de ott macerás/ijesztő a garanciális ügyintézés (de a garancia sokszor nem rosszabb egy magyarnál).[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Mike88
senior tag
válasz Because #2773 üzenetére
Hát, akkor én mit mondjak... 2002, hála a sulinetnek. Előtte Commodore-om volt, egy cseppet voltam lemaradva a 88-as születéssel, de a basicből vannak örökké megmaradandó dolgok. Ha éjjel felkeltesz, akkor is beírom, hogy poke53280,0 de csak azért 0, hogy ne bántsa a szemem éjjel.
-
Necc
addikt
válasz Gameszidh #2771 üzenetére
A win9X programok futtatasa nem nagy dolog, csak egy virtualis win95 gepet kell futtatni es kesz.
A nagyobb dio viszont az altalad emlitett es igenyelt AutoCAD es SolidWorks.A gepigenye ezeknek a programoknak igen erosen fugg a felhasznalas modjatol, a 120K -s arkategoriaba belefer Atom Z37XX SoC -os masina 2GB RAM-mal (pl. Acer Switch 10, Asus T100/T200, Lenovo Miix 2 10, stb.) amik alap szinten kezelik az altalad igenyelt programokat, de mar egy ici-picit komolyabb igenybeveteltol kikeszulnenek ezek a gepek, a kovetkezo teljesitmenyszint pedig Core i3/i5/M SoC, 4GB RAM lenne, de ezek a gepek ott kezdodnek hogy 160.000, ami mar kereten kivul esik.
Ha tenyleg munkara keresel gepet, en mindenkeppen ott kezdenek el keresgelni, hogy Core i3/i5/M SoC 4GB RAM-mal, es valami egyertelmuen munkara szant (tehat nem nyeklik-nyaklik konzumer gep) eszkozt keresnek, de ezek olyan 200.000 kornyeken mozognak.
A beepitett 3G modemet en meg nem feltetlenul eroltetnem, plane akkor ha nemzetkozizel (EU-n belul altalaban jol mukodik a tortenet, de nemzetkozi szinten az eltero halozatok, illetve a kulonbozo frekvenciasavok miatt inkabb tobb, az adott halozattal egyuttmukodo kulso modemet hasznalnek).
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Szicskeee
tag
Sziasztok!
Voyo A1 mini-rol van valakinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
gomez55
tag
En tegnap rendeltem meg az Edigital-tol este. Mar regebben is szemezgettem vele, de most hogy csokkentettek az arat (29.990 -» 19.990ra) lecsaptam ra.
Elvileg holnap kapom meg, majd irok rola velemenyt. En is kivancsi vagyok ra.
Kicsit tartok a kijelzojetol, ugye a 7" se a legidealisabb, meg a felbontas se. Nah meg sima TFT panel... De kiderul. -
félisten
Üdv!
Arra lennék kíváncsi, hogy a tapasztalatok alapján az előző generációs Z2760-as procik mennyire használhatóak?
Felhasználás lenne:
- ofisz,
- FHD filmnézés,
- net/youtube,
- Heroes3 HD.Igazából azért kérdezem, mert nézegetem a 10"-os Thinpad Tab-okat, és elérhető áron, használtan még csak a korábbiak kaphatóak.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Gameszidh
csendes tag
válasz pengwin #2775 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Solidban biztosan egy régebbi verziót használok (megnézem majd pontosan), mert annak az asztali gépenk sincsen 8GB RAM-ja amin most fut az irodában, illetve nem készülnek benne nagyon bonyolult dolgok, a CNC programozáshoz készülnek benne modellek, 3D, de nem annyira bonyolult elemek.
Az biztos, hogy 160e forintot nem szánok erre a történetre, a 120 is erősen felső határ.
Szoktam kínából rendelni dolgokat, de 50e a határ amíg hajlandó vagyok kockáztatni.Köszi mégegyszer, gondolkodom.
Gameszidh
-
Gameszidh
csendes tag
Szia,
Köszönöm a segítséget!
Acer Switch 10 tetszik, egyelőre az a nyerő a dokkoló winchestere miatt.
Több pénzt nem szánok a gépre, mert akkor már vehetnék olcsóbban normális laptopot, ami teljesen jól működik a szoftverekkel amit írtam, persze nehezebb cipelni, főleg, hogy minden úton van nálam egy (másik) céges laptop...
Mégegyszer köszönöm a segítséget, adtatok gondolkodnivalót! -
félisten
-
hito
nagyúr
válasz AxBattler #2785 üzenetére
Ezt a legőszintébben mondom:
SEMENNYIRE
Pár hete volt nálam mindkét generációs procis gép (Tp Tablet 2, Miix 2 8) és nagyon sok helyen a Tp Tablet legyorsulta a Miix-et, hiába abban következő generációs proci van.
Böngészőben egészen elképesztő volt számomra, hogy egyszerűen fürgébb volt mindenben a Tp Tablet 2. Szerintem telepítéseknél, kicsomagolásnál nyersz a következő generációval, meg úgy általában renderelésnél. De én ezeket a feladatokat sokkal ritkábban osztom ki a gépnek, úgyhogy nagy hasznát eddig nem vettem a Z3740-nek. A Tp Tablet 2 meg azzal az akksival a világból kimegy, nagyon durva üzemideje van. Bátran állítom, hogy eddig talán a legjobb tabletem volt.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
bagyusz
őstag
válasz AxBattler #2785 üzenetére
Max a bonyolultabb flash tartalmú oldalaknál lehetne észrevenni, hogy lassabb lenne Z2760 . Konkrét személyes tapasztalatom nincs az Z2760 kapcsolatban. Az általad említett felhasználási területen biztos kielégít, azért is merem ezt mondani, mert van a háznál egy sokkal régebbi intel atom procis(1magos 1.6Ghz-s) gép amin win 8.1 fut 2GB ram társaságában és köszöni szépen elvan. (youtube,skype megy rajta főként amivel nincs baj)
-
félisten
+ (#2787) bagyusz
Köszi a válaszokat, akkor lehet, hogy vadászok majd egyet!
Igazából az üzemidő + 10" + wacom az, ami vonz - igazi mobil eszköz így lehet belőle.Ja, meg a teljes usb csati... szóval ilyen funkcionalitást hasonló áron nem kapnék.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
hito
nagyúr
válasz AxBattler #2789 üzenetére
Az biztos! De vigyázz, a teljes értékű USB port nem ad le annyit, mint a Miix 2 8-é. Az én régi 2.5-es vinyómat rackben nem hajtotta meg, a Miix 2 8 viszont igen. Tehát ha ez is szempont, akkor ezzel számolj.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
félisten
Inkább flash drive, tv tuner, gamepad menne rá (emulátor rulez).
Esetenként bill. + rágcsáló.De akkor ezek szerint egy külső ODD-t sem tud meghajtani?
Pedig egy noti meghajtónak pont elég lenne egy darab USB...[ Szerkesztve ]
-
Necc
addikt
válasz AxBattler #2781 üzenetére
Az a legnagyobb gond az elozo generacios Z2XXX szeriaval, hogy nem az intel sajat fejlesztesu, hanem licenszelt imagination SGX grafikus alegyseg van benne, aminek a teljesitmenye windows alatt siralmas, es a szoftveres kompatibilitasa is rettenetes.
En egy Atom D2700 -al rendelkezem ami ennek a szerianak az asztalositott valtozata, es az IGP hihetetlenul silany, semmilyen multimedias tartalmat nem tud normalisan lekezelni a gep, es az IGP-re a mai napig nem letezik 64 bites driver (tudom, ez ritkan hiany ebben a kategoriaban).
CPU erore viszont nem panaszkodok, ilyen tekintetben jol allja a sarat, bar ilyen tekintetben joval nagyobb TDP-vel gazdalkodhat az asztali szeria mint a mobil, igy ez is sok elonyt adhat a SoC-nak.
-
hito
nagyúr
-
Necc
addikt
Az en tapasztalatom viszont pont hogy ellentetes, rengeteg .mkv tartalmat kinszenvedve visz csak a rendszer, egyedul a VLC videolejatszo tudta normalisan kezelni a (full)HD tartalmakat a kis atomon, viszont ennek a lejatszonak a kepminosege eszrevehetoen rosszabb, mint pl. egy MPC -vel lejatszott filmnek.
-
NGA
addikt
Mivel eddig nem próbáltam, ezért aki végigcsinálta, attól kérdezem:
Hogy kell legyalulni a 8 gigás recovery-t úgy, hogy késöbb visszarakható legyen? Ha lementem pendrivera, akkor késöbb vissza tudom rakni a recovery patriciót is?
Annyit tudok, hogy először lementem pendrive-ra a helyreállítási meghajtó létrehozásával
Majd a patriciós táblán törlöm a recovery-t.Hogy tudom a C-t megnövelni ezzel a területtel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 12.9
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- iPad 7th. 32GB Cellular Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3779
- iPad Pro 12.9" 512 GB Wi-Fi Space Grey + Pencil 2 + Magic Keyboard garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest