- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabás
addikt
-
m0rd0k
senior tag
válasz ZéZé@PH #5485 üzenetére
pluginok a playbar van msnhez meg winapba van egy toaster plugin ami kijelzi mit hallgatok ugyanezt csinájja playbar csak szinesen mondjuk abba viszont már van olya hogy skypon is kiirja de mielőtt felraktam azelőtt is ezt csinta mind1 kibirom azé köszi
Minden szinten,szinte minden.
-
hülyegyerek
addikt
Ebben nincs igazad.Magyar nyelvű Ultimate-tel is működik,én már kipróbáltam (az más kérdés,hogy egyből ki is kapcsoltam a francba)
Sirandrish:Vezérlőpult/Megjelenés és személyes beállítások/Személyre szabás/Az asztal háttérképe menüpontnál fogod megtalálni,ha már letöltötted (mivel a Dreamscene is Vista-frissítésként érkezett).Próbáld ki,de szerintem teljesen haszontalan,ez is csak egy olyan feature,ami zabálja a hardvert,ezzel együtt az áramot.....[ Szerkesztve ]
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
Sátán44
addikt
Omega driver van Vista alá?
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
JetiRulez
őstag
-
Rikhy
csendes tag
Hali!
Nekem is pont ez a problémám ha például videót nézek win media player-rel 5 másdoperc után bejön ez az üzenet és ugyanez történik. Valahol már olvastam hogy állítólag OpenGL-hez van köze. Ez elvileg orvosolja a problémát bár én nem sokat értettem belőle.:
http://www.microsoft.com/whdc/device/display/wddm_timeout.mspxHa esetleg neked már sikerült rájönnöd a hibára akkor oszd meg velem
Előre is kössz! -
Harti
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje már Vista felhasználó vagyok(8 hónap kb.) és eddig semmi komolyabb gondom nem volt az OS-el, de az elmúlt napokban megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy valami nincsen rendben!
Elkezdtem ma délelőtt játszani egy játékkal(Bioshock) és 2szer egymás után kaptam a "hirtelen leállt a program" hibaüzenetet ami nem csak ennél a játéknál fordult már elő!
Másik nagy dilemmám a játékok futtatása mellett a hangkártyám kihasználtsága!(X-FI Gamer)
Jól tudom, hogy Vistán a felét se használom ki a tudásának?
Célom egy teljesen stabil és gyors rendszer kialakítása, amit mostanában nem kapok meg a Vistától úgyérzem!
Az összes Update fel vagy egyébként telepítve, még vagy 15 másik is ami nem érhető el a Winupdate-en keresztül, tehát ez sem lehet probléma!
A gépet elsősorban játékra használom, emelett természetesen internetezés és zenehallgatás, néhanapján egy kis mozizás!
Ti mit gondoltok, mi legyen?
-
Harti
senior tag
válasz Core2duo6600 #5609 üzenetére
Lehet azóta már elérhetők, de voltak/vannak olyanok is amiket csak manuálisan lehet letölteni és nem ajánlja fel a Winupdate automatikusan, ilyenekre gondolok.
-
diablo1984
veterán
látom nagy a harc a 4gb-os memók ügyén, én is közbeszólok akkor!
volt egy abit kn9s-es alaplapom 2x1gb geil rammal, és gondoltam ha lúd akkor legyen kövér és vettem bele még 2gb-ot, és vin vista 64-et használtam. memó be, gép bekapcs, sípolás.....bármit csináltam, sípolt....
memók páronként tezstel, hibátlanok, alaplap hibátlan, eladtam, vettem gigabyte ati chippest! az éátta mind a 4gb-ot, ment is vele, csak megjelenítési gondjai vannak, mintha a vga halt volna be...gariba vissza a boltba, és ott kivágták, hogy a deszka az pöpec, vittem az összes cuccot és elkezdtük kiszűrni a hibát, hisz minden tökéletes volt az abitban.....végén az jött ki, hogy 2x1gb-al sőt 3x1gb-al hibátlan a cucc, a 4x1gb-al meg a win vista 64 nem tud megbírkózni, a címzésénél valami kisiklik és képi hibaként ütközik ki! úgyhogy míg erre nem lesz gyógyír nem javaslom a 4gb-ot, mert először is felesleges, 2gb-al is ugyanúgy mindennek elég még, másrészt meg úgysem kezeli le semmilyen oprendszer, mert ha a 64bites vista is megbukik(a többi amúgy sem tudja címezni, csak valamivel több mint 3gb-ot lát), akkor minden megbukik ami windows! szóval NE vegyetek 4gb-ot, pénzpocséklás! -
losi73
senior tag
üdv hol találok vistához témákat stilusokat,olyanokra gondolok mint xp-én amitöl meg változik a kinézet stb ha esetleg volt már e kérdés sorry
"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal. És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél, azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják." - John Lennon
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Az a bajom, hogy most raktam össze az első X2-es gépem és vistat szerettem volna telepíteni rá.
A szines képernyőig bejön az egeret tudom mozgatni vagy a kérem várjon felirat megáll a csuszka is. reset mert se kép se hang.
A Vista 32 bites busines
Lehet gond ez? Valami más is lehet a baj?
Jah és az XP-t most teszem rá gond nélkül. -
TIV
tag
válasz Core2duo6600 #5609 üzenetére
A legtöbb update nem töltődik le windows updateről, mert nincs mindenkinek szüksége rá, csak egy adott rétegnek. Pl. Baj van, ha x és y kamera, x és y modelljét csatlakoztatod a géphez. Ennek a javítását nyílván fölösleges mindenkivel letöltetni, a kamera gyártó viszont biztosan felhívja rá majd a figyelmet a driveres cdn, leírásokban, gyártóhonlapon...szóval updateen legtöbbször kritikus biztonsági javításokat/frissítéseket, rosszindulató szoftvert kereső MSRTt és a windows mail levélszűrő frissítéseit tölti le az ember.
[ Szerkesztve ]
-
TIV
tag
-
BuktaSzaki
tag
Sziasztok!
Ha volt már, akkor bocsi.
Szal hibába méretezem az ablakokat, mikor újra megnyitom megint az eredeti kis méretben nyílnak meg (vezérlőpult, számítógép stb) Miért nem jegyzi meg az ablakok méreteit? Lehet ezt állítani valahol?Kössz, B.
-
Core2duo6600
veterán
én úgy szoktam az updateket feltenni, hogy costumre nyomok xp esetében, és kiválasztom ami engem érint
Vistanal, már ez a fajta update nem elérhető, ott ha kijon, hogy frissitések vannak, akkor ha kinyitom akkor mutatja, hogy mik vannak, és be lehet xelni ami kell, és van amit magától betesz
Nyilvan a biztosnági dolgokat teszi be magától
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
leviske
veterán
Mennyi ideig vártál a kérem várjon feliratnál? Mert amikor én telepítettem a mostani gépemre próbából... egy jó ideig ki volt írva és csak utána indult el. (De nem biztos, hogy jól emlékszem... viszont valószínű).
De az lesz a legjobb, ha megvárod egy hozzáértő válaszát is, én kezdő vagyok.
-
Gerisz
addikt
válasz leviske #5619 üzenetére
Gondolhatod milyen türelmes vagyok akkor.
kb 20mp, de az max
várjak még?
De amikor elsőre beraktam a boot cd-t akkor betöltött, bejött egy szines kép ott vártam talán 1 percet is
az xp meg megy megy megy fel a gépre
nem értem
holnap kicsit türelmesebb leszek és váni fogok -
Core2duo6600
veterán
A biost helyesen állítottad be ?
A Hdd vezérlőnek a driveret megadtad neki ?
USB es dolgokat huzd ki az szokott néha bekavarni
Addig a részig elmegy, amikor particonálni lehet, mert a drivert ott lehet neki beadni, még ha fel is ismeri akkor is célszerü, mert ugy ha nem egy általános srivert használunk hanem 1 et az adott hw re akkor az gyorsabb, márha drivert jól írták meg....Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
DeadMeat
nagyúr
válasz diablo1984 #5612 üzenetére
Semmi baja nincs 6 gigaval Sot kifejezetten jol erzi magat..
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Gerisz
addikt
válasz Core2duo6600 #5623 üzenetére
Nem jött be az se.
El se jutottam addig csak amíg bebútolt
A grafikus felület bejött az egér mozgott és konyec
Semmi
A Biost megnéztem 32bitre állítottam és semmi -
vidobali
aktív tag
Sziasztok
64 bites vistát használok, és mostánaban felütötte a fejét egy bosszantó hiba, mégpedig rendszertelenül, kiszámithatattlan idöközönként megszünik a kapcsolat az internettel ( ADSL, modem: D-link DSL-360T, router: D-link DI-604). Lefutattva a diagnosztikai eszközt az alábbi hibaüzetetet kapom:
" Az egyik telepitett réteges szolgáltató (LSP) elavult."
Ha újrainditom a rendszer minden rendben, van internet kapcsolat. modemen,routeren minden led ok.
Találkozott már valaki hasonlóval? Mi okozhatja ezt?
-
törölt tag
sziasztok,
van egy komoly problemam
amikor telepitettem a rendszert, letrehoztam egy felhasznalot jelszo nelkul, legyen a neve mondjuk "egyik"
amikor a halon osztottam meg dolgokat, letrehoztam egy masik felhasznalot, jelszoval
tegnap a net keretrendszer 1,1-es verzioja telepult a fontos frissitesek kozott, de a szervizcsomagja hibaval leallt...
viszont ma reggel amikor inditottam a gepet "egyik" felhasznalo eltunt, csak a masikat tudom kivalasztani a bejelentkezesi kepernyon...
csokkentett modban pedig csak egy Rendszergazda nevu user van
probaltam rendszervisszaallitast csinalni, de amikor a rendszervedelemre kattintok, felugrik egy ablak, hogy adjak meg egy rendszergazdai jelszot, de nincs hova beirni?"egyik" felhasznalo rendszergazda es debugger volt a rendszer szerint...
hogy tunhetett el?
tudtok valami megoldast erre a problemara?
semmi szemelyes dolgot nem tudok most elerni a gepen
legyszi segitsetek, fontos -
ZéZé@PH
aktív tag
válasz vidobali #5629 üzenetére
Az LSP nálam is out of date. Tud rá valaki módot, hogy ezt frissíteni lehessen?
Ha az internet szolgáltatónál nincs gond,akkor valami nem Vista kompatibilis netes progi kavarhat be (Pl: Skype plugin)''Elménk nem megtöltésre váró edény, hanem lángra lobbantandó tűz!'' Plutarkosz
-
addikt
Frissítési problémám van. Vannak olyan frissítéseim, amik nem sikerültek, ezeket hogyan lehetne újratelepíteni (valahol korábban leírtam a konkrétumokat, de nagyon érdemi válasz nem jött)
Itt van a problémám pontosabban Van egy pár sikertelen frissítésem 80071A90, ill. 80200001-es hibajelzéssel, ezeket hogyan tudnám feltenni?Néha nálam is jelentkeznek megjelenítési próblémák (leáált majd helyreállt szövegek, közben meg elsötétül a kép)
[ Szerkesztve ]
-
Sir McMonk
aktív tag
Jó reggelt!
Azon fontolkodom, hogy valamilyen módon létre kellene hoznom egy "Minden napra egy bosszantó Vista-probléma" c. "subtopic"-ot, vagy valami hasonlót, mert valami felüti a fejét este, másnapra megoldom/megoldjátok, hazamegyek, működik, aztán megint jön valami...
1. Azt észleltem, hogy kib...tt lassan dolgozik a rendszer (másolás, áthelyezés, meg úgy egyáltalán) a SATA (rendszer) melletti PATA (mobile rack) vinyómmal , és ez a probléma nem szűnik.
Gondoltam, BIOS szinten is lehetne tenni valamit, és a SATA Configuration elemet, mely default Enhanced volt (és eddig így tökéletesen működött minden XP-n), valami földöntúl igonoszságtól vezérelve átállítottam Compatible-ra.Rendbe jött a probléma (legalábbis eddig), csak szeretném tudni, hogy mit változtattam, egyáltalában, hogy mi van, ha "Enhanced", mi van, ha "Compatible" és mi van, ha Disabled a SATA konfiguráció.
(Tudom, alaplapos téma, de olyan jó ez a topic.)
2. Eltűnt a Vezérlőpult... mégpedig a már Achilleus által is említett megnyitom -> felvillan -> eltűnik formában. Thrawn erre a problémára adott válaszában található egy link melynek utasításait tervezem elvégezni (munka után), de nálam nem vonható párhuzam a probléma és esetleges hardvercsere között (mint Achilleusnál), hanem egyszer csak egy újraindítás után ilyen lett, anélkül, hogy bármit feltettem, leszedtem, beszereltem volna.
A Microsoft Knowledge Base-ben is van a hibára utalás, és kérhető hozzá egy HotFix, ami állítólag rendbehozza.
Van a hibával, vagy a megoldásával valakinek tapasztalata? Megoldható system restore/reinstall nélkül.
Segítségeteket, és türelmeteket köszönöm.
Sir McMonk
|-GABBERS UNITE-| Traxtorm Gangstaz Allied - The Hardest RULEZ!!!
-
törölt tag
hogyan lehet elérni a "mappa tömöríése helymegtakarítás végett" menüpontot? megtaláltam, hogy hol van, de inaktív, nem tudom bepipálni (akár admin jogokkal futtatom az explorert, akár nem). egy ultimate-ről van szó.
-
Sir McMonk
aktív tag
válasz Sir McMonk #5633 üzenetére
Kis plusz info az előzőhöz:
A QuickLaunch-ra kitettem egy "Rendszer" meg egy "Programok telepítése és futtatása" (vagy akárhogy is hívják már Vistában) ikont, mert ezeket az elemeket használom legtöbbször a Vezérlőpultról.
Namármost, ha ezekre klikkelek, simán megjelennek az adott ablakok, és minden fain, sőt a CP többi elemét is el tudom érni, ha a fenti ablakok tetején kitallózom a Vezérlőpult utáni legördülő menüből. De ha ott fent pl. a Vezérlőpult-ra kattintok, nem történik semmi.
-
Badb0y
addikt
Nem tudtok olyan notes gadget-et, amelyik nem ilyen kis pici, hanem lehet állítania méretét ?
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
Core2duo6600
veterán
válasz vidobali #5629 üzenetére
a lan kari driverét frissitetted ?
vagy ha a legujjabbat használod tegyél fel egy korábbit az kavarhat még be(#5633) Sir McMonk
Valami olyasmi lehet, hogy compatible modban nem használ ki minden future t
első teendőm az lenne, hogy a mobilrackot kivagom a gépből, nekem az még jót nem csinált
nézd meg ha nem azzal teszed be a winyot akkor is fennáll - e a problkéma[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
khron
tag
Sziasztok!
Vettem 4GB ramot a gépembe, amit azóta kicsit megbántam, met a Vista 32bit 3gb-ot lát belőle.Azt tudom, hogy a vga memóriát ki kell vonni a 4gb-ból, és úgy kapom meg a rendszert, de éppen ez a bajom. A vga-m 320mb-os, ezért nem tudom, hol az a több mint fél giga ramom. A bios remap funkcióval 4 gigát lát. Segítség kéne, hogy a Vistában hogy tudom beállítani, hogy lássa a maradékot.
Köszi!WANTED: minden ami - SEGA -
-
Sir McMonk
aktív tag
válasz Core2duo6600 #5640 üzenetére
"első teendőm az lenne, hogy a mobilrackot kivagom a gépből, nekem az még jót nem csinált"
Hát az napnál világosabb, hogy a mobile rack-es problémára biztos megoldást jelentene, ha nem használnám a rack-et , de sajna van, hogy nagyobb mennyiségű adatot kell ide-oda szállítanom, így használatát nehezen mellőzném... (váltsak SATA rack-re, tudom...)
"compatible modban nem használ ki minden future-t" - tehát nincs jövője
De ha a Compatible a "nem-használ-ki-minden-feature-t" változat, miért működik (egyenlőre) és az "Enhanced", mely nevéből itélve előnnyel kéne kecsegtessen, miért nem? Mi a konkrét különbség?
Vezérlőpultos issue-ra valaki?
-
Core2duo6600
veterán
válasz Sir McMonk #5642 üzenetére
A chipset driver fel van telepítve ?
Nem a sata rackot mondtam volna, hanem az USB s külső HDD
Amikor enhancedre teszed akkor az ide mod ahci re van téve, vagy standart ide re ?
Ha ahci akkor ezt tedd fel :Még annyi a különbség, hogy ha copmpatible van, akkor nem él mind a hat sata port, talán csak 4, asszem a pirosak
Még azt próbáld meg, hogy átdugot egy másik portba
hátha az adott csati a gázos, bár ha már oprendszer meg jól megy onnan akkor ez is kizárvaGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
[pod]Diablo
őstag
Hali!
Lenne 1 olyan kerdesem,hogy Vistán az Aero themet-t hogy tudná behozni?
Mert ikor ármegyek hogy valtsta at behozzza az alap vista themet."Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!" // ...when i get sad.i stop being sad and be awesome instead...
-
Core2duo6600
veterán
válasz [pod]Diablo #5647 üzenetére
Ahhoz hogy az aero menjen teljesítenie kell a rendszernek bizonyos feltételeke t
tovabba az ablakkezelő, talán windows manager szolgáltatásnak bekapcsolva kell lennieMiutan a vga drivert feltetted, jobb klikk a my computeren
majd kiírja valahol középtájt, hogy mennyi pontot adott a rendszerre
ha nem ismerte fel a vga -t akkor ott 1.0 korul lesz
nyomj rá az update my score, vagy valami ehhez hasonló, elmolyol 1 pár percig, és ha megfelel a rendszer a követelményeknek, ezután bekapcsolja
Nem érhető el az aero minden vistan
home prenium, ultimate ezeken biztosan van a többit nem tudom
a vga nak asszem min 128 mb ram mal kell rendelkeznieGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Gerisz
addikt
Új Vistás vagyok és azt szeretném megtudni hogy mennyi a gép értékelésénél a max pont
köszi -
petyus80
tag
üdv!
Szintén új Vista (Ultimate)felhasználó vagyok és segítséget szeretnék kérni.Azt az információt kaptam,hogy a Vistának elég egy 20 Gb partíció és így is tettem.A "C" meghajtóra kizárólag progik kerülnek.A problémám az lenne,hogy a szabad helyem egyre fogyogat.Nem lehet valahogy egy kis szabad helyet csinálni neki,nincs valami felesleges cucc amit törölni lehetne?
Előre is köszönöm a segítséget.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest