- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tordaitibi
veterán
válasz Sztlaci #148599 üzenetére
Felhős kijelentésedre,
pedig így működnek a felhőtárhelyek.
Én kb. 9 éve a Megasync-ket használom és ő nem tudja hogy a fő szinkrongépen egy törlés véletlen vagy valóban user félrenézés. Csak végrehajtja a szinkronizálást ami lehet épp törlés is.
És igen igazad van a telefonon nem törli de nem is tárolja! Csak azt teszi online amelyik fájlt kimondottan te kéred. A felhőből szedi le ha meg akarsz nézni egy képet pl.
Vagyis ha én most a Megába PC-ról törlöm az egész Képek könyvtáramat, a hozzászinkronizált további 3 pc-ről is törli mikor azokat bekapcsolom. Kérdés nélkül. És ez nem az app hibája! Csak teszi amire kitalálták.
Az más kérdés hogy a Mega 30 napig kukába tárolja, ráadásul minden szinkron pc-n megteszi ezt vagyis van lehetőség a véletlen hibák visszavonására. -
Nerazim
őstag
Üdv!
Apósomnak telepítenék Win10-et. Van egy 240Gb -os ssd-je erre szeretném felrakni. Kérdésem, hogy érdemes-e két külön partició vagy inkább egybe. Ha külön akkor mennyit érdemes a win10-nek hagyni. Illetve, amikor más programokat pakol fel akkor azt a rendszer particióra rakja vagy egy másikra inkább?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
tonyrulez
őstag
Intermet Explorert hogy lehet visszahozni az élők sorába? Megjött a frissítés ami IExplorer-t Edge-re irányítja át. Edge-ben hiába tiltom a "Webhelyek Internet Explorer-módban (IE-módban) való újbóli betöltését", továbbra is amint megnyitom IE-t, bezárja és nyitja az Edge-t. Sajnos egy helyi hálózatos rendszerhez kell ActiveX vezérlő amit Edge nem kezel.
4 8 15 16 23 42
-
King Unique
titán
válasz Sztlaci #148599 üzenetére
• Ha magában a programban ki van kapcsolva az autostart funkció, akkor normál esetben márpedig nem indul csak úgy automatikusan, nálam érdekes módon működik ez a Skype és Teams esetében egyaránt. Ha esetedben nem, akkor az lehet egy reális magyarázat, hogy a Windows 10 leállítása / újraindítása előtt nem lett kijelentkeztetve és bezárva a program, ahol ha be van kapcsolva a gépházban az alkalmazások újraindítása, akkor nem meglepő a nem bezárt programok automatikus újraindulása.
• Az alkalmazások alapesetben eleve automatikusan frissülnek, ahogyan pl. a webes böngészők is, de akkor ezek szerint azoknál nem probléma ez.
• Ez a "cégnek így több milliós többlet kiadás a win ingyenes frissítése" nem világos hogyan kapcsolódik az előbbihez, meg hogy miért lenne az ingyenes frissítés akkora többletkiadás... Szervezeti szinten a megfelelő rendszerüzemeltetés és IT support lehet többletköltség, de annak megléte jobb helyeken amúgy is kb. alap.
• A Windows 10 a Home és Pro kiadásoknál 2025. október 14-ig támogatott, vagyis még majd 3 évig.
• A Recuva Free eleve egy alapszintű adatmentő program, vannak annál jobbak is, utóbbiakra is említve lettek példák. De az előbbinél is függhet attól ez eredményesség, hogy gyorskeresés (quick scan), vagy mélykeresés (deep scan) történik. + Le lett írva az is, hogy ha fel lettek töltve a OneDrive-ba a fájlok, akkor akár egy böngészőből is elérhetők és nem kell az előbbi megoldással vacakolni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tonyrulez #148605 üzenetére
Passz. Ilyet találtam youtube-on
Kipróbáltam, így még elindítható az IE naprakész rendszeren is. Viszont nyáron jön egy Windows frissítés, ami végleg lelövi. Addig kell megoldást találnod az ActiveX problémádra. Windows LTSC változatban békén hagyták az IE-t, az biztos. -
tatabike
őstag
Sziasztok,
egy fura szitu, leírom, mielőtt kivágom az egész gépet a francba, legyen nyoma. Vagy ha véletlenül másnak is volt ilyen, akkor lehet tudja a megoldást. Gondoltam beteszek tárolásnak egy 1TB HDD-t, amúgy SSD-ről szaladgálnak a dolgok a gépen (WIN10). A HDD egy régebbi gépben volt, van rajta egy W7 meg egyéb kacatok, gondoltam majd letörlöm. Aha, én naív. Ha csatlakoztatva van a HDD, akkor csak a W7 hajlandó elindulni. Ha BIOS-ban megpróbálom átírni a boot-sorrendet, nem engedi, vagy azt írja ki, hogy nem változattam semmit, vagy hiába nyomok mentés és kilépést, nem csinál semmit. Pedig az a HDD alapból nincs is a boot-listában, nem is látom, nem lehet beállítani. Ha lehúzom a HDD-t, akkor minden oké. Ha be van kapcsolva a gép, és úgy csatlakoztatom a HDD-t, nem ismeri fel a gép. Vagyis nem tudom letörölni... Egyszer sikerült a BIOS-ban belőni, hogy BootLoader-rel induljon, de nem úgy indult, betöltötte egyből a W7-et. Egy olyan helyről, ami nem is szerepel a boot-listában. Itt adtam fel....
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
King Unique
titán
válasz Nerazim #148602 üzenetére
Ez téma nemrég lett kitárgyalva a társtopikban, ami ugyanúgy érvényes a Windows 10-nél is.
A programok alapesetben eleve a C meghajtóra települnek, ami úgy oké. Ha nincs a C meghajtón elég szabad hely ellenben egy másik meghajtón (D) igen, akkor lehet indokolt a tárhelyigényes programokat a másik meghajtóra áthelyezni.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz tatabike #148609 üzenetére
Ha ezeket váltogatod biosban: legacy + uefi mode, csm mode, nem kerül elő?
De a legegyszerűbb az lenne, hogy mielőtt bekötöd, előbb kikapcsolod a win-ben a gyors rendszerindítást, aztán leállítod a gépet, bekötöd a win 7-es hdd-t is és pl. a F11-gyel előhozod a gyors boot menüt és onnan választod ki a win10-es lemezt és arról indítasz.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
tatabike
őstag
válasz Csupingo #148611 üzenetére
Kösz, kipróbálom ezeket. Annyira nem merültem bele, első gondolatom volt az udvarra reptetés, mert ilyet még nem pipáltam....
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
King Unique
titán
válasz tatabike #148609 üzenetére
• Nem derült ki a leírtakból, hogy az SSD lévő Windows 10 és a HDD-n lévő Windows 7 milyen bootolási mód szerint van telepítve, a BIOS/UEFI boot menüben mi van beállítva, ha a Windows 10 UEFI szerinti akkor a Windows Boot Manager bejegyzés van-e az 1. helyen, stb.
• A BIOS/UEFI menüben minden funkció és beállítási ehetőség eléréséhez pl. "Advanced Mode", nem pedig "EZ Mode" kell.
• A PC bekapcsolása után az F12 / egyéb billentyűvel előhívható gyorsmenüben is lehet boot eszközt választani, nem feltétlen kell a BIOS/UEFI menübe belépve matatni.
• Meghajtócsere / meghajtóbővítés előtt javasolt lehet kikapcsolni a Fast Startup funkciót és utána leállítani a Windows 10-et, vagy a Shift + leállítás módszerrel.
• A Windows 10 akkor nem ismeri fel a csatlakoztatott HDD / SSD meghajtót, ha se az eszközkezelőben, se a lemezkezelőben, se a tárolóhelyeknél nem jelenik meg, ellenkezelő esetben viszont eleve helytelen a "nem ismeri fel a gép" állítás.
• Ha a HDD-n Windows 7 van, akkor a meghajtó teljes törléséhez majd parancssorra vagy külső particionáló programra lehet szükség, mivel a Windows lemezkezelője biztonsági okból nem engedi törölni a rendszer számára létrehozott kicsi védett partíciókat.[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz Csupingo #148611 üzenetére
Köszi, ez a gyors rendszerindítás kikapcsolás elég volt. A W10 indult el, és utána már tudtam formázni a HDD-t, köszi a segítséget...
King Unique, Neked is köszi, ennyire nem mentem bele. Amúgy sehol nem jelent meg a HDD, még a boot-listában sem, mégis arról indult el a gép. Ezért nem értettem a dolgot.
-
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Újratelepítettem egy Win10-et, egy pc-re, feltettem a legújabb drivereket, de valamiért a felbontásom, nem megy 1280*720 fölé.
Intel® Driver & Support Assistant azt mondja a legfrissebb van fent.
ASRock H97M Pro4 + I7-4770k
HP ZR2740W monitor, ami tudna ugye többet is, 2560x1440 pixel.
Mindezt a DVI-csatolón keresztül, a lap szerint a max felbontás 1920x1200 @ 60Hz.
No de még ezt se éri el, nincs is lehetőség 1280 fölöttit választani.
Valami tipp merre keresgéljem a hibát?
VGA csati a monitoron nincs, Display port meg a lapon, másik csatolót így nem tudok használni.
Köszi!
BIOS nem a legfrissebb, 2015-ös van fent, 2018-as a legfrissebb, ezt még megugrom.
ui. Win11-re ha nem kompatibilis a CPU, esélyem sincs? (van licencem, más megoldást nem akarnék)[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz cOxeR #148616 üzenetére
Fix Screen Resolution problems in Windows 11/10
"Win11-re ha nem kompatibilis a CPU, esélyem sincs?"
Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
De ez már értelemszerűen a Windows 11 topik témája.
[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
válasz King Unique #148610 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Tovább kérdnék, ha nem baj.
Felraktam a x64 win10 pro 22H2 verziót és a MCT22H2 -vel csináltam egy bootolható pen-t. Telepítés közben a korábbi fióknál megadott email címhez tartozó win10 jelszót nem tudtam megadni mert nem emlékeztem rá ezért valahogy ezt a lépést kihagytam, de a telepítés végigment bejött a win és azt tapasztaltam, hogy a win10 aktiválásnál az szerepel, hogy digitális licenccel aktiválták. Ezt nem az ms fiókba való belépés után kellene látnom?[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
King Unique
titán
válasz Nerazim #148619 üzenetére
Nem, mivel digitális licenc nemcsak Microsoft-fióknál lehet, hanem helyi fióknál is a hardverazonosító alapján.
[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz King Unique #148617 üzenetére
Köszi, végül kerítettem egy vga kártyát, azon egyből ment a megfelelő felbontás, cserébe most meg biosba nem tudok belépni, mert csak win kezdő képernyő az első amit kapok. Küzdök még vele a ezért picit.
Köszi a win11-es linket is.
[ Szerkesztve ]
-
Sztlaci
aktív tag
válasz King Unique #148607 üzenetére
Úgy látszik nem fogalmaztam egyértelműen.
Nem minden alkalmazásba akarok frissítést követően manuálisan bejelentkezni.
Ami le van tiltva az ne induljon el!
A cégnél laptopot kaptam előre telepített 11-es a kidobásra szánt asztali gépről nem lehetett át telepíteni a Office 2013-at. 2016-os Excel ha egy példányban fut, nem tudok másik táblázatot megnyitni - random, nem történik semmi. Amikor mentek, hogy újra indítsam a gépet elkezdi megnyitja azt a 5-10 táblázatot amelyekre rá kattintottam előtte. Naponta 5-10 alap szavat vetetek fel a szótárba, mert nem ismeri azokat. Nem biztos, hogy a felhasználó
megy hátra. A 11-es annyit fejlődött, hogy a megszokott dolgokat máshol lehet megtalálni, ja és még egy fontos többlet, lekerekítették az ablakok sarkát.Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Éppen telepítek egy Lenovo laptopot és telepítés végefelé vagyok de nincs lehetőség offline fiókkal kezdeni! Már mindenképpen Microsoft fiók kell? [kép]
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Imi1981 #148624 üzenetére
• Egyszerű Win10 telepítés MCT-vel
• How to set up Windows 10 with local account
• No Microsoft Account Needed: How to Set Up Windows With a Local Account
• How to Switch to a Local Account from a Microsoft Account in Windows 10Mint a linkelt útmutatók szemléltetik, eleve van lehetőség a Windows 10-et helyi fiókkal telepíteni, Pro kiadástól aktív internetkapcsolat mellett is kiválasztható az offline fiók, utólag is lehet Microsoft-fiókról helyi fiókra váltani, stb.
-
Imi1981
veterán
válasz King Unique #148625 üzenetére
Ott a kép amit linkeltem. Nincs lehetőség offline fiókot választani! Ugyan ezt a telepítőt használtam kettő napja saját gépemen és ott lehetett offline fiókot választani. Itt ahogy a képen is látszik akár hová léptem csak Microsoft fiókkal lehetett tovább menni és vissza lépni sem engedte. Csináltam gyorsan egy fiókot csak azért ez idegesítő volt. Asztali gépen ott volt az offline fiók ahogy a linkeden is látszik de itt semmi. Mindegy megoldottam csak nem értettem.
Ahogy az előző hsz-emben a képemen látszik ott van valami rejtett lehetőség mégis offline fiókot választani?
-
King Unique
titán
válasz Imi1981 #148626 üzenetére
"Ugyan ezt a telepítőt használtam kettő napja saját gépemen és ott lehetett offline fiókot választani"
vs.
"Itt ahogy a képen is látszik akár hová léptem csak Microsoft fiókkal lehetett tovább menni"
A Windows 10 telepítésénél a helyi (offline) fiók kiválasztásának lehetősége nyilván nem PC-től függő, hanem pl. Windows 10-kiadástól (pl. Home vs. Pro), vagyis nem igazán van szinkronban az a két állítás, meg ha 2 napja sikerült ugyanazt a telepítőt bootolva offline fiókkal telepíteni, akkor most is működnie kellene...
Nem derült ki a leírtakból, hogy Home vagy Pro kiadás telepítéséról van szó, maga a telepítő honnan lett letöltve, stb.
A telepítés után is megjelenhet a Microsoft-fiókra váltás ajánlása, de az kikapcsolható.
Utólag is lehet Microsoft-fiókról helyi fiókra váltani.[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz King Unique #148627 üzenetére
Hoppá! Megnéztem és a home verziót telepítette! Mct-vel töltöttem le két napja és pro 64 bit verziót . Az én gépemen az is ment fel de itt home lett belőle . Most nézem gyárilag home kulcs van benne úgyhogy akkor ezért lett home verzió . Na mindegy jó így neki (sulis gép) .
-
King Unique
titán
válasz Sztlaci #148622 üzenetére
• Nem arról volt szó, hogy minden egyes alkalmazásba okvetlenül be kellene a frissítést követően manuálisan jelentkezni, hanem arról hogy a Windows leállítása előtt kijelentkezni a programból és bezárni.
• Az egyik előző válaszban már le lett írva, hogy a Skype automatikus indítását magában a programban kellene kikacsolni, ami ha ki van kapcsolva, akkor a feladatkezelő indítás menüjében alapesetben meg sem kellene annak a programnak jelenni.
• Nekem is van olyan telepítésem, ahol Microsoft Office 2016 fut és nyilván nem okoz gondot egyszerre több Excel táblázat megnyitása a programnak, meg nyilván nem az ellenkezője az általános. Ha esetedben az utóbbi, akkor a probléma eleve ott lehet.
• Egyes 3rd party programok, pláne 3rd party antivírus programok tudnak olyan anomáliákat okozni, amiknek normál esetben eleve nem kellene előfordulni. Példák: [link], [link]. -
andyTM
őstag
Sziasztok! Windows 10 pro eszközkezelőben hogyan tudom a port beállítás menüt láthatóvá tenni?
-
King Unique
titán
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van arra megoldás win10-en, hogy egy adott program ne érhesse el az internet kapcsolatot, de a helyi hálózaton belül működjön?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Valahol megtudom azt nézni a win10-en hogy induláskor percre, másodpercre pontosan milyen programok indulnak el? Ugyanis nekem a tálcára ki vannak rakva a hőmérsékletek és a ház ventik fordulatszáma,viszont már nagyon régen küzdök azzal, hogy mikor bejön a főképernyő alul egy pár másodpercre felvillannak a fordulatszámok, de utána rögtön el is tűnnek és csak 0 -át mutatnak. Arra gyanakszom, hogy vmelyik másik progi "kioltja" esetleg rendszer induláskor.[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Abrion
senior tag
hol tudom ezt beállitani? hogy ha elmegy a focus 1 ablakról, akkor is maradjon a maxon, és ne csökkenjen le az erőforrás
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy hivatalos helyről gyári új laptopot, ahol lehetett választani, hogy Win 10 pro-val, vagy Win 11 pro-val kérem.
Én a Windows 11 pro-t választottam.
A laptopon tényleg a Win 11 volt telepítve, de a csomagban egy Win 10 recovery DVD-t találtam.
Kérdésem az lenne, hogy keressek valahol termékkulcsot, akár a win 10-hez, akár a win 11-hez?
A csomagolásban semmi ilyen nem volt.
Mi van ha vissza akarom telepíteni a win10-et?
Az MS fiókom is FUJITSUfiók néven fut.Kuka vagyok ehhez az egészhez ezért segítségeteket előre is köszönöm szépen,
A kérdést másik topikban is felteszem, hátha a végén előbbre leszek[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz balazs1956 #148638 üzenetére
Ha Windows 11-gyel előtelepítve lett vásárolva a laptop, akkor az ugye inkább a Windows 11 topik témája, ahol ugyanez nemrég már ki lett tárgyalva, meg hogy ilyenkor a Windows 10 Pro kiadás is elvileg automatikusan aktiválódni fog egy esetleges újratelepítésnél. Legközelebb elég lesz 1 kérdést 1 topikban feltenni.
-
balazs1956
senior tag
válasz King Unique #148639 üzenetére
Rendben, köszönöm.
Nem tudtam mekkora az átjárás a két topik között, és hát mindkeettő vonatkozott rám -
Abrion
senior tag
válasz Abrion #148637 üzenetére
mármint játszok egy mmorpgvel, lehet 3x elindítani legálisan, és amelyik ablakon vagyok, az megy maxon, a másik kettőre a windows azt mondja, mivel nincs az ablakon fókusz, lelimitálom az forrást. látom mindhárom clientet és a két inaktiv olyan mint egy diavetítés
[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
válasz Csupingo #148642 üzenetére
ez a gépem
ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GBa játék amiről szó van, alig használ 5% a pcm erőforrásából hogy magyarázzam el, ez nem vga lassulás, mert mondjuk farmolok valahol a játékban, és nagy különbséget láttok szörny ölésben ha a fökarakter ablakját vagyon vs nem lennék ott.
#148643 ok elég régi egy játék hm, nem hiszem hogy van ilyen beállítás rajta D
szóval egy magas prioritás nem fog ezen segiteni, rendben rendben[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Használja más is a win hivatalos Mail and Calendar appját? Már egy ideje köhög, sok emailt nem nyit meg rendesen, csak valami kódsort mutat, de most meg elkezdett 2 naponta hibát dobni a windowsos hotmail címre, és kéri hogy jelentkezzek be, nem csinálok semmi azzal az accal, mégis kidobál belőle.
Van ennél jobb ingyenes mail app, ahol 5-6 accountot tudok kezelni egyszerre?
Köszönöm"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
nagyúr
válasz trialboj #148646 üzenetére
Thunderbird? Vagy a Betterbird. Van win alá is. Én mindkettőt használtam linux alatt. A better egy kicsivel jobb.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
stahlhelm79
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy DELL Optiplex 3020, 8GB RAM, WIN10. raktam bele egy videokártyát és egy WLAN kártyát. Boldogság is volt, amire nekem kell, arra tök jó.
Egyszercsak elkezdett lefagyni. Elindulás után max 3 perc és lefagy. Teljesen mindegy, mit futtatok, vagy éppen semmit. Nincs kék halál sem, addig nem jut el, megáll az egérkuzor és vége van, ki kell kapcsolni, semmire nem reagál. Először azt hittem, hogy a WLAN kártya lesz a baj, kivettem és rendben működött órakig. Viszont ha kanóccal kötöttem a router-hez, ugyanúgy lefagy. Ergo ha netet lát (kanóccal vagy wireless, mindegy), akkor max 3 perce van. Ha viszont nincs neten, órákig megy probléma nélkül, többször teszteltem.
Ilyenkor merre induljak el a hibát keresni? Ez nagy valószínűséggel SW probléma lesz ha jól sejtem...
Köszi a segítséget előre is -
abdulka1
őstag
válasz stahlhelm79 #148648 üzenetére
Szia!
A hálózati illesztőprogramok érdekes hibákat tudnak előidézni, nálam video lejátszás volt problémás miatta, én ott kezdeném a kutatást.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Jarod1
addikt
válasz stahlhelm79 #148648 üzenetére
nvidia kártya ment benle?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.