- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
válasz spleenszuru #148745 üzenetére
Nem kell telepíteni. Ha van egy másik gépen akkor egyszerűen onnan egy pendrive-ra aztán a gépre másolod mint a dokumentumokat.Elindítod, használod.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
movax
őstag
Hogyne. A nyomtatnivalót átmásolod egy könyvtárba és ennyi.
-
noidslu
csendes tag
válasz King Unique #148747 üzenetére
Az volt a baj, hogy egyenlő időt adtam meg a képernyő kikapcsolásához és az alvó üzemmódhoz. Az alvó üzemmódnak nagyobb időt kell megadni - valamiért és most már elalszik, kéri a jelszót.
-
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Még évekkel ezelőtt a kislányomat tanítottam hogyan kell emailcímet létrehozni, és többet közt készítettünk egy hotmail-es címet, amit sikeresen beállítottunk az egyik offline fiók alá.
Törölni szeretném, de fogalmam sincs mi a jelszava.
Hogyan lehet eltávolítani az emailfiókot az offline felhasználó alól? A jelszóemlékeztető nem működik, másodlagos emailfiók nincs. A tudományom itt elfogyott.
Kérlek segítsetek, mert a MS dobálja a fiókvédelemmel kapcsolatos figyelmeztetéseket, és zavar.
Köszönöm, ha segítetek.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz Jarod1 #148755 üzenetére
Á, be sem tudok lépni böngészőből se.
Telefonon nem használtuk ezeket a fiókokat. Akkor csak a PC volt meg, és létrehoztunk 6-8 fiókot, amiből néhányat a mai napig használunk.
De ez pont nincs meg, hiába próbálgattam a különféle jelszavakat, ezt a gyerek hozta létre és nem is írta fel a kis füzetébe sem, csak a többit! -
seger
addikt
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
adott egy dell laptop amin eredeit win10 van, de a tulaj se cd key-t se semmit nem tud hol van.
Viszont újra kéne húzni mert borzasztó lassú, és már semmilyen cleaner nem segít rajta.Van lehetőség valahogy soft módban úgy újra húzni, hogy nem kell kulcsot beírni?
Köszi
free your mind
-
King Unique
titán
Ha 1x már telepítve és digitális licenccel aktiválva lett a Windows 10 azon a laptopon, akkor ugyanazon laptopon ugyanazon kiadás (pl. Home / Pro) újratelepítésénél nem kell újra megadni a termékkulcsot, automatikusan aktiválódni fog a Windows 10 digitális licenccel, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál, ahol amúgy is van "Nincs termékkulcsom" opció.
Ha gyárilag OEM Windows 10-zel előtelepített laptop, akkor pedig szintén nem kell foglalkozni termékkulcs megadásával és aktiválással, sőt olyankor meg sem jelenik a telepítésnél az aktiválás és kiadásválasztó ablak, hanem automatikusan az OEM licencnek megfelelő kiadás települ és aktiválódik.[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
válasz King Unique #148759 üzenetére
Köszi.
Zoz: szénné van telepítve törölhetetlen appokkal...free your mind
-
spleenszuru
őstag
válasz efi99 #148749 üzenetére
Köszi, később jól jöhet ez is, de amúgy így sikerült megoldani:
Beállítások-Felhasználók-Bejelentkezési opciók:
"Use my sign-in info to automatically finish setting up my device after an update or restart" - OFFEz magában nem volt elég, a netplwizben újra be és ki kellett vennem a pipát a jelszókérésről, mert hiába ki volt szedve, gondolom bugolt, és akkor is kérte a jelszót.
Malaka!
-
t72killer
titán
Van egy ősrégi Creative vf0470 webkamerám, amit szétberhelve spektrométer-kameraként szeretnék használni. A creative még a win7 éra alatt befejezte a támogatást van esély vajon win10 alatt win7-es driverekkel újjáéleszteni?
(nemhogy Creative, de még webcam topikot se találtam, azért kérdezem itt...)
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kélrdésem lenne, hogy win10 alatt a Vendég fiókot le lehet korlátozni, hogy abba belépve csak bizonyos meghajtókat lehessen látni/elérni?''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
tordaitibi
veterán
[Az itt leírt módon] (de ugyanígy írják le minden más oldalon is) kreáltam egy VPN szervert.
Routerbe portforward, free dns működik, a routert tudom pingelni a névvel vagyis a névfeloldás megy.
És innentől nyekk, a Jóistennek nem tudok se Win se Linux alól távolról csatlakozni.
Valaki esetleg otthonos a Win vpn-be, megköszönném ha segítene mit ronthatok el.[ Szerkesztve ]
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok. Telepítettem a Store-ból a Netflixet,de nem tudok rájönni hogy hogyan tudom kitenni az asztalra. Tudnátok ebben segíteni?
Tuti hogy valami egyszerű módja van,csak nem jövök rá....Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
Potyka03
senior tag
válasz this is life #148769 üzenetére
Nyílván azért írtam a csoportba mert úgy nem engedi,ott van az áthúzott jel mikor kihúzom az asztalra. Esetleg más ötlet?
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
-
Potyka03
senior tag
válasz this is life #148773 üzenetére
#148772: Nincs olyan
Ha minden igaz desktop. Azt hol tudom le csekkolni?
-
this is life
Ármester
válasz Potyka03 #148774 üzenetére
A műveleti központban. Ha tablet módban van van akkor nincs start menü, csak az asztal csempékkel [link] . Igaz olyankor is engedi start menübe kitűzni. Olyan mintha valami össze lenne gubancolódva nálad és amiatt nem engedi a kitűzést.
Egy helyreállító telepítés, javítás lehet, hogy nem ártana.
[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Potyka03
senior tag
válasz this is life #148776 üzenetére
Lehet újra rakom holnap és megpróbálom úgy.
-
VGYke
addikt
válasz this is life #148766 üzenetére
Köszönöm!
BT kapcsolatot nem piszkálva, kitöröltem a párosított telefont a Windows Telefon-kapcsolatokból, majd nagy nehezen újra csatlakoztattam (lehet hülye vagyok, de nem egyszerűen jöttem rá, ki mit akar). Most minden névjegy látszik, minden OK, mint régen![ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Astrasattila
tag
Szervusztok!
Tanácsért, segítségért jöttem, egy másik topikból irányítottak ide néhány napja, csak időhiánnyal küszködök. Bemásolom amit oda írtam, s kiegészítem az azóta történtekkel.
Adott egy számítógép, Windows 10-zel. Frissítettem Windows 11-re, de nem tetszett, így visszatértem a 10-hez. Azóta olyan problémám van (ennek kb már egy éve, de eddig próbáltam nyugtatni magam), hogy látszólag véletlenszerűen nem enged hozzáférni az egyik HDD-n tartalmakhoz. Mindegy, hogy kép, zene, videó, csomagolt vagy tömörített mappa esetleg. Eddig többnyire kiírta, hogy nincs jogosultságom, kattintsak az okéra és megnyitotta. Ha meg mégsem, átmásoltam egy másik mappába vagy egy másik HDD-re, s szintén megnyitotta. De tegnaptól már ez sem működik, simán letilt, hogy nem nyitható meg XY fájl, s csak az ok lehetőség van. A tulajdonságok-biztonság alatt már végigzongoráztam 3x minden lehetőséget, de mindegy mit állítok be, nem enged sem rendszergazdaként sem felhasználóként jogosultságot. Amit külön nem értek, hogy rendszergazdaként vagyok bejelentkezve,s így sem enged semmit. De ezt csak 1 HDD-nél csinálja, a 2 SSD-nél és a másik HDD-nél nincs ilyen gond. Mi a tökszár lett elállítva? Esetleg telepítsem újra a Windowst? Legalább valami rendszert felfedeztem volna, hogy mit nyit meg és mit nem, de tényleg bármit letilt, most pl egy komplett sorozatra megadtam neki, hogy rendszergazda vagyok, engedi is, hogy megnyissam, de lejátszáskor már azt írja, hogy a fájl nem található.
Azóta történt:
Újratelepítettem a Windowst tegnap, a probléma továbbra is észlelhető. A telepítés alatt csak a C-meghajtó volt érvényben, a többit leválasztottam. Miután kiderült, hogy nem oldotta meg a problémát, újra nekiálltam a tulajdonságok/biztonság menünek. Annyit értem el, hogy már minden háttértárolónál létezik a probléma. Mivel a Windows nem oldotta meg a problémát, arra jutottam, hogy minden háttértálnál külön-külön alapállapotba kellene tenni a biztonsági szabályokat. Megtettem, de nem lett változás (kitöröltem mindet, majd egyesével megadtam neki a C-meghajtó alapján). Van más megoldás? Vagy formatáljam és megoldódik? NTFS fájlrendszer, nincs bitlocker, Windows 10 Home 64 bit. Amin a Windows van, azzal semmi probléma nincs, az összes többi meghajtóval viszont igen. Illetve még annyit vettem észre most, hogyha valami új dolgot elmentek (lehet az egy kép is), arra már kidobja a hibát, de a sokkal régebbi képeket meg tudom nyitni (max törölni vagy módosítani nem). -
King Unique
titán
válasz Astrasattila #148781 üzenetére
"Újratelepítettem a Windowst tegnap, a probléma továbbra is észlelhető"
"nem oldotta meg a problémát"Persze hogy nem oldotta meg, sőt még rosszabb lett, mivel megváltozott a SID, a meghajtó korábbi tulajdonosa az újonnan telepített Windowsnál már nem létezik, stb.... Előtte kellett volna megfelelően beállítani, lásd egy másik válaszban és az alábbi útmutatókban leírtakat.
• How to Take Ownership of a Folder in Windows 10 Using File Explorer
• How to Take Ownership of Folders in Windows 10 & 11Amik normál esetben és megfelelően végrehajtva nyilván működnek, ahol nem, ott valószínűleg nem megfelelően lettek beállítva az NTFS hozzáférési engedélyek az adott felhasználói csoportnál, ennyi.
+ Akár a HDD állapotát is érdemes ellenőrizni pl. a HDS programmal, valamint SATA-n a fizikai csatlakozást (adat- és tápkábel), mert ha ezek nincsenek rendben, akkor az is tud érdekes anomáliákat okozni.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
Szia.
Ha pl total commandert indítasz el rendszergazdi módban úgy is ez van?[ Szerkesztve ]
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.
Újra raktam a windows-t,viszont a pin kódot szeretném kikapcsolni. Anno ezt úgy csináltam hogy létrehoztam egy jelszót,majd mindkettőt tudtam törölni. Most sehogy se tudom.
A netplwiz-nél sincs ott hogy jelszót és felhasználót kell módosítani.
Mit tudnék csinálni?
Zavar a pin kód megadás....Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
Potyka03
senior tag
válasz King Unique #148785 üzenetére
Egyik sem vált be.
Más módszer?Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
King Unique
titán
válasz Potyka03 #148786 üzenetére
How to Remove PIN from your Account in Windows 10
Világosan szemléltetik azok az útmutatók hogyan lehet a PIN-kódot eltávolítani, automatikus bejelentkezést beállítani, stb., amik ha nem váltak be, akkor az nem feltétlen azért lehet mert nem működnek és nem lehet megoldani azok alapján, hanem lehet nem megfelelően lettek alkalmazva...
"A netplwiz-nél sincs ott hogy jelszót és felhasználót kell módosítani."
Mármint max. a jelölőnégyzet nem jelenik meg, ha a Windows Hello bejelentkezés megkövetelése be van kapcsolva, amit ilyenkor előtte ki kellene kapcsolni és akkor utána már megjelenik.
Amire a PIN-kód eltávolítása előtt is szükség lehet, amit a linkelt útmutatóban eleve leírnak."The Remove button will be grayed out if this is for a Microsoft account and you have turned on Require Windows Hello sign-in for Microsoft accounts. To enable the Remove button, you will need to turn off Require Windows Hello sign-in for Microsoft accounts, and refresh the "Sign-in options" page in Settings."
[ Szerkesztve ]
-
Potyka03
senior tag
-
Jarod1
addikt
a régi win nem kapcsoltad be bitlock ot a többi hdd re?
hdd sentinel n em ír valami hibát?Esetleg Ashampo winoptimizert futtasd le .
víruskereső van a gépen? -
Astrasattila
tag
https://logout.hu/tema/windows_9_kodnev_threshold/hsz_148782-148782.
Köszönöm, erre szombaton lesz időm, ez nem 10 mp ahogy látom.https://logout.hu/tema/windows_9_kodnev_threshold/hsz_148783-148783.
Szervusz! Sajnos a hiba akkor is jelen van, ha TC-ben próbálom megnyitni.https://logout.hu/tema/windows_9_kodnev_threshold/hsz_148790-148790.
HDD Sentinel sem ír hibát. Hogy a régi Windowson bekapcsoltam-e, azt nem tudom megmondani (jó eséllyel nem, 2005 óta használok PC-t, jelenleg is van 3, soha nem tettem ilyet. Van víruskereső a gépen (Avast ingyenes), tűzfal is van (Comodo ingyenes) és egy Zemana AntiLogger. De újratelepítéskor nyilván ezek nem voltak, s ennek ellenére sem tudtam megnyitni. Lefutattam az Ashampoo WinOptimizer programot, gyorsan lefuttattam, de nem talált gondot (lehet beállítani is kell valamit, majd szombaton átnézem). -
King Unique
titán
válasz Astrasattila #148791 üzenetére
"Van víruskereső a gépen (Avast ingyenes)"
"Lefutattam az Ashampoo WinOptimizer programot"Potenciális hibaforrás lehet mind a kettő...
Egyébként alapesetben csak mezei NTFS hozzáférési engedély probléma lehet, amit pusztán csak megfelelően kellene beállítani, mint már le lett írva az előző válaszban.
[ Szerkesztve ]
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
Bárki esetleg tudna a fentiben segíteni? Lehetséges win10-ben a felhasználókat korlátozni külsőd programok nélkül, hogy bizonyos mappákat, meghajtókat ne lássanak/ne tudjanak megnyitni csak akinek rendszergazdai jogosultsága van? Köszönöm.''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
TIT
veterán
Üdv!
A tegnapi frissítés óta szaggat a böngészés és ha becsukom a mozillát vagy más progit fura surlódó vagy nyikorgó hangot ad a gép. -
seger
addikt
Tudnátok mondani olyan videorögzítőt, aminél be lehet állítani, hogy egy programnál induljon autómatikusan?
Pl. RDP indításkor rögzítsen[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
Akkor nem a frissítéssel van gond hanem meghalt a hűtőventilátor. Szerencsétlen egybeesés de inkább a meleg miatt szaggat és akadozik. Aztán, hogy CPU ventilátor, vagy VGA ventilátor így nem lehet megmondani.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Thom!
veterán
Nem tudok Win10 gépre Win11-et telepíteni mikor kéri windowsba való belépési jelszót és emailt megadom elfogadja majd adja meg mégegyszer es mindig hibát ír ki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- PayPal
- iOS alkalmazások
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest