- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
válasz konci79 #111714 üzenetére
- Ha az Eszközkezelőben valamelyik elem előtt sárga háromszögben felkiáltójel van, akkor azokat mindenképp.
- Chipset, VGA drivert feltenném.
- Amennyiben "normálisabb" zenei hangokat szeretnél hallgatni, akkor a hangkártya drivert is.
- A wifi, bt kártyáét akkor ha nagyon nem smakkol a nettel kapcsolatban a böngészés.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
-
trialboj
őstag
Hello,
a melóhelyen kaptam egy oda való emailt, de rohadtul nem tudom használni, mert nem sikerült hozzáadni a windowsos mailhez, amit szeretek.
Nem is nagyon értem ezt hogyan kell használni, vagy hogy mi a neve ennek a módszernek és miként keressek rá.
Pl ez van a setup emailbenSecure SSL/TLS Settings (Recommended
Incoming Server: IMAP Port: xxx POP3 Port: xxx
Outgoing Server: mail.xyz.ro
· SMTP Port: xxxHiába irkálom be a mailbe, nem sikerül belépnem Egyedül Mozilla Thunderbird tudja megnyitni de az egy külön app, és ha nem fut nem is jelzi a leveleket, szóval felejtős.
Van bármi javaslat mit kezdjek ezekkel az infókkal, hogy lehet a wines mail appon belül használni?Köszi
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Alister71
nagyúr
Sziasztok.
Olyan gondom van, hogy a 10 magától frissítgeti, az általam felrakott és jól működő VGA drivert. Hogyan tudom rávenni, hogy hagyja békén?
Alister from Hell
-
akaido
addikt
válasz konci79 #111757 üzenetére
Ezek szetint AMD chipset van, és a VGA is alaplapi, akkor az alaplap support oldalán ha nincs w10-és driver, a w8-ast is "megeheti" a w10. A chipset driverbe a VGA, USB, hangmeghajtó is bele lehet integrálva.
Tehát két irányvonal van: - a w10 re hagyatkozó: egyszerűbb, sokszor "bolondbiztosan" működik.
- Kicsit több macera a másik lehetőség, mely a speckó driveteket felpakolja.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
King Unique
titán
válasz Rruuer #111759 üzenetére
Egyrészt maga a Windows 10 telepítője, illetve annál a boot.wim fájl is tartalmaz egy alap WinPE-t (példa). Másrészt ha magad akarsz a saját igényeidre szabottat létrehozni, akkor ott van hozzá a hivatalos leírás. Ha az számodra bonyolult, akkor meg egyszerűbb és jobban jársz, ha mások által elkészítettet töltesz le, amiben van komplett asztali környezet, egy rakás program, stb. Példák: [link], [link].
Azt nem írtad milyen célra kell a WinPE, de ilyet pl. afféle live Windows célra szokás használni, mint amilyen a Linuxok live telepítője, meg amik a linkelt példákban vannak. Ellenben ha a Windows 10 standard telepítése és használata a cél, akkor oda nyilván a standard ISO kell (ez), nem ilyen-olyan WinPE. Valamint ha USB-s meghajtóra akarod telepíteni teljes értékű rendszerként (nem live) és onnan futtatni, akkor oda meg Windows To Go.
-
Rruuer
senior tag
válasz King Unique #111761 üzenetére
huhhhh most kicsit eltévedtem, köszi a választ. hálózatról akarok wint telepíteni és itt elakadtam kicsit.AIK is free. However, to create a WinPE ISO you will need a) Win (7) machine b) Win OS installation files. For this reason, I will not explain how to make a WinPE disc (there are many YT clips as well as Technet documentation), nor will I publicly publish ISO images. If anyone has a problem or question feel free to PM me on this matter.
ennyi van a leírásban, neked hátha többet mond mi is kell nekem -
törölt tag
válasz [CS]Blade2 #111749 üzenetére
A fotóidat indexeli, arcfelismerés, albumok stb. Gépházban privacy részen a háttérben futó alkalmazásoknál kapcsold ki.
-
CsengődiGeri
tag
válasz King Unique #111761 üzenetére
Tisztelt King Unique
Tudnál a legújabb és legjobb WinPe-hez letöltő linket adni? A előző leveledben levők közül az első működik de a másodikat nem tudom letölteni és nem tudom melyik lehet a jobb.
Előre is köszi. -
Fetyoka0
tag
Sziasztok,
segítsetek mert már megőrülök. Van egy Dell N5010 laptom aminek az ODD helyére egy SSD-t raktam és arra akarom föltolni a windows 10et.Régi HDD maradt a régi helyén(nem is akarok hozzá nyúlni mert szét kell szedni hozzá az egész laptopt). Csináltam egy bootolható pendriveot rufus-szal viszont csak mbr particioval tudtam egyébként nem bootol be. Ha az SSDre akarom telepíteni a windows kiírja hogy "Előfordulhat hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről.Győződjön meg arról, hogy a lemezvezérlő engedélyezve van a BIOS menüjében". Köszi holt poor a bios(képek csatolva) Mit tehetek még?(win 7 telepítővel is ugyanezt csinálja.Ennek ellenére feltelepítem a win10et és alső bootolásnál kék halál hogy nem találja a system32/winload.exet
Tanács? -
Top cat
addikt
válasz Fetyoka0 #111765 üzenetére
Lehet, hogy nem úszod meg a szétszedést. De nézd meg előbb, hogy a Caddy-n nincs e valami kapcsoló. Van amelyiken kívül van amelyiken belül van.
-
King Unique
titán
válasz Rruuer #111762 üzenetére
Akkor az azzal kapcsolatos specifikus leírásokat kellene átnézni, korábbi logout cikket, + ezt.
(#111764) CsengődiGeri:
Mármint kikapcsolt reklámblokkolónál lehet megnyitni azt a weboldalt, ahol korábban voltak működő letöltési linkek. Ha most nincsenek, regisztráció stb. után sem, akkor ott a másik. Plusz az előzőnél hivatkozott oldalon is van.(#111765) Fetyoka0:
Elsődlegesen a HDD helyére téve az SSD-t kellene megpróbálni a telepítést. Az ODD-nél lévő port gyakran csak SATA I/II-es szokott lenni, meg az egyes HDD/SSD Caddy-k használatánál is lehetnek anomáliák. Ha van rajta kapcsoló, akkor esetleg azt másik állásban ki lehet próbálni.[ Szerkesztve ]
-
Sanyi52
tag
Sziasztok!
Próbálkoztam a Win 10 átköltöztetésével egy régi gépről az újabbra (ezzel a telepített programokat akarnám megőrizni), de a régi gépen még a régi BIOS van, az újabb gépen már az UEFI-s.
Nem sikerült sokszori próbálkozás után sem, először az átköltöztető hordozó hdd MBR-ben volt, de azután az Aomei-vel még GPT-re is átkonvertáltam, akkor sem ment.
Megerősítést kérnék, hogy ne is próbálkozzak, csak az újra telepítés a járható út?
A segítséget köszönöm! -
King Unique
titán
válasz Sanyi52 #111771 üzenetére
Ha 1:1-ben raktad át a HDD/SSD-t a régiből az új gépbe, akkor ha van az új gépen legacy/CSM mód az UEFI BIOS-ban, akkor annak engedélyezésével működésre bírható a régi gépen még BIOS/MBR módban telepített Windows 10. Meg lehetőleg a SATA-vezérlő beállítása (IDE/RAID/AHCI) is passzoljon a meglévő telepítéshez a BIOS-ban, máskülönben amiatt sem fog bootolni.
"GPT-re is átkonvertáltam, akkor sem ment."
Azért, mert ilyenkor nyilván nem elég szimplán GPT-re konvertálni a rendszermeghajtót, hanem magát a rajta lévő Windows 10-telepítést is UEFI-sre kell konvertálni pl. ezzel a módszerrel, vagy az MBR2GPT parancssori eszközzel. Vagy marad az előző megoldás, CSM mód engedélyezése, aszerinti bootolás. Vagy az újratelepítés pl. UEFI mód szerint, ha esetleg már sikerült összevissza konvertálni, elcseszni ezt-azt...
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi52
tag
válasz MasterMark #111772 üzenetére
Köszönöm Neked és King Unique-nek is!
Sajnos úgy néz ki, hogy nálam az UEFI-nél nincs Legacy-mód, 2014-es Asus H81M-K az alaplap
és a BIOS-verzió ASUS AMI 2.10.1208.
Még azért majd csak próbálkozom vele. -
trialboj
őstag
-
zolee001
őstag
válasz trialboj #111777 üzenetére
Azt meg varázsgömbböl találjuk ki milyen mail servered van a melóban?
Ez egy szabvány,imap,pop3 smtp szal ugyanaz a beállitások mindenhol különben nem menne a levelezésDe maradjunk abban,hogy igen zseni vagyok mert én valahogyan képes vagyok beállitani egy mail klienst de még servert is
-
Sanyi52
tag
válasz MasterMark #111775 üzenetére
Igazad van, pont ez a BIOS-verzió, de nálam nem ez van, vagy már annyira belefáradtam, hogy nem jól látom. Na, holnap ismét nekiállok és jelentkezem. Köszönöm szépen!
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Van egy HP x360 1030 G3 notebook-om, amelyben van egy 256GB-os SSD. Az erre gyárilag telepített Windows 10 valamilyen csoda módon BitLocker-rel van letitkosítva, a gép beindításakor azonban mégsem kell megadnom semmilyen jelszót. Itt valamilyen hardveres kulcs szagot érzek.
Na most én szeretném lecserélni az említett SSD-t egy nagyobb, 512GB-osra. Ez esetben elég, ha valamilyen eszközzel (pl. Macrium Reflect, vagy dd ) egy image-et csinálok a régi SSD-ről, majd azt visszaállítom az újra, vagy így megtörik majd a mágia és nem lesz képes bebootolni a titkosított rendszer?
[ Szerkesztve ]
-
Vótmá?
Jó hírt kapnak a régi Windows-használókAki rendelkezik hivatalos Windows 7
licencel, az hivatalosan ingyenesen válthat/frissíthet Windows 10-re!Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Geth
veterán
válasz Nicotin #111780 üzenetére
Settings / Time & Language / Language / Administrative language settings alatt
Administrative fül Copy settings gombA nyelv megváltoztatása nem változtatja meg automatikusan a bejelentkező képernyő nyelvét (nem biztos hogy minden felhasználó ugyanolyan nyelvet szeretne használni), illetve az új felhasználók alapértelemezett nyelvét sem.
Remélem legalább a Store-ban frissítettél nyelvváltás után -
HARDVERAPRÓD
válasz st3v3np3t3r #111782 üzenetére
Ez eddig is ment. MCT-vel sima ügy volt, és most is az, de tisztatelepítésnél, ha be lett írva a win7 kódja úgy is ment Nem is értem miért így tálalják......
-
titán
válasz _DiEGO_ #111788 üzenetére
Kemény! Van egy 9 éves hp probook notim, ha arra szeretnék 10-et hivatalosan, akkor telepíthetek úgy, hogy telepítéskor a matricán lévő kódot beadom? Azt úgy elfogadja? Vagy először fel kell frissítenem? Szeretnék inkább friss wint tenni rá, mint felfrissíteni.
Jó ez a win10 különben, hagytam a notin a 7-et, de semmi gond nincs a 10-el, ezért átlőném azt is.
[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
válasz Pyttawrx #111793 üzenetére
Talán mert sokan vettek azóta hasznátan laptopokat,számítógépeket Windows 7-el ! Nagyon sok cég váltott ÚJ generációs gépeket (3 évente géppark csere) és adták vele eredeti Win7-et vagy épp 8.1-et. Az, hogy akik eddig nem voltak vele tisztában , frissítették a lehetőséget, ösztönözzék nemzetet
Régi vicc nincs csak vénember ! Minden újszülöttnek a régi vicc is ÚJ.
Plusz azt szeretnék a legjobban, ha már nem létezne a Win7 felhasználók nagy tábora -
HARDVERAPRÓD
-
_DiEGO_
őstag
válasz Pyttawrx #111797 üzenetére
Elfelejtettél egy kulcsszót! Azt, hogy : szerintem
Az, hogy TE így gondolod, nem így van. Nagyon más a valóság ! Amikor maga a nyomoronc rendszergazda a rendszertelen
Pont a héten volt róla szó, hogy mennyi lemorzsolódott, mert a tudásuk elégtelen volt. De valahogy belefértek anno a mennyiségi képzésbe.
Hidd el, nagyon sokan csak használják a gépeket, foggalmuk sincs magáról az informatikáról beginner szinten sem. Nem véletlen lesz most majd szigorítás. De tessék informálódni. -
Doky586
nagyúr
válasz AeSDé Team #111781 üzenetére
Mutatnál egy SSDOK képet meg egy manage-bde képet is hogy lássuk tényleg milyen titkosítás van nálad..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest