- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz Doky586 #112343 üzenetére
Mégis hol kéne mit látnom, ha ez a kettő információ amit láttam mikor először állítottam, majd a frissítés után is ugyanez volt?[kép] Csak annyi volt, hogy most kattingatva adtam hozzá még egy hetet... De ez a kettő hely mind azt monta: leközelebbi frissítés halasztva!
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Dan-szan
senior tag
válasz King Unique #112308 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
gerrog
aktív tag
válasz King Unique #112308 üzenetére
köszönöm
régen csináltam már telepítést, azért bénázokHiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben.
-
ЯΞD
senior tag
válasz King Unique #112349 üzenetére
Nos este még újra raktam inkább UEFI-be. Meg akkor már lehúztam az Intel SSD-t biztos ami biztos... Jelentem minden rendben ment létre is hozta a több kicsi partíciót. Aztán telepítés után rádugtam a másik eszközt és mindjárt látta és rendben is van.
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
ot93
senior tag
Miért van, hogy az ssd és hdd ismeretlenként jelenik meg itt, illetve ahol pl. a pendrive-ot is ki lehet(ne) adni, ott ezek a lemezek szintén név nélkül vannak... [kép] Oké, ott van, hogy pl. melyik a C meghajtó, de eddig ott volt az is, hogy az konkrétan melyik típusú lemez, most meg csak, hogy "device". Van rá megoldás?
CRF300L
-
King Unique
titán
Erről pont nemrég volt szó. Amúgy attól, hogy megváltozott az ikon, meg sima device megnevezés lett, más nem történt, ugyanúgy használhatók és működnek az eszközök továbbra is. Valamint pl. a lemez típusa az eszközkezelőben továbbra is megjelenik, + a leválasztásnál nálam pl. az USR használatánál szintén.
+ Esetedben is aktuális az, amiről ugyancsak nemrég volt szó, vagyis ha megjelennek a helyi lemezek a hardver biztonságos eltávolításánál.[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
Sziasztok!
Billentyű parancsokat ki tudom valahogy kapcsolni?
Konkrétan a ctrl+bal egérgomb billentyű parancsot szeretném kikapcsolni.
Van erre megoldás? Ha igen, akkor hol és hogyan tudom megtenni? -
w333
félisten
válasz King Unique #112324 üzenetére
Köszi akkor majd javítni fogják !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
MikiLóS
tag
Kérem aki tud segíteni Windows 7 USB készítésbe az írjon rám privátba.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Mivel ugye a 7 támogatása megszűnt és valószínű lesz olyan dolog ami miatt váltanom kell majd a laptopon 7-ről 10-re elgondolkodtam picit.
Röviden annyi hogy volt már rajta Win 10 home. Azt tudom hogy a home ugyanúgy fel megy és aktiválja is magát amint internetet kap. No de, ha én felteszek rá egy pro kiadást, azt magától nem fogja aktiválni azzal is tisztában vagyok, de ha belépek az asztali gépemen Microsoft fiókkal összekötött kódommal. akkor aktiválódni fog a pro is vagy inkább ne kísérletezzek és home-t rakjak majd fel egyből.Nem most fogok váltani, csak ha muszáj lesz, de ezt előre jó volna tudni, é azt már előre tudom, hogy nem lesz kedvem kétszer telepíteni, ha a pro-t nem tudom így aktiválni.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
enginev3.0
félisten
Tudok cmd ablakból olyan másolást indítani, mintha windows intézőben másolnék egyik helyről a másikra?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
King Unique
titán
válasz Marci112233 #112363 üzenetére
Ha már gyárilag W10 Home kiadást adtak ahhoz a laptophoz, akkor alapesetben azzal kellene használni. Ha mindenáron Pro kiadásra akarsz váltani, akkor veszel ahhoz termékkulcsot, mert a PC-hez kapcsolt licenc egyszerre azon és a laptopon nem igazán lesz használható, pláne ha OEM. Ha Retail, az más, az hivatalosan átvihető egyik hardverről a másikra, de alapesetben ott is egyszerre csak az egyiken használható. Amúgy meg lásd licenc ügyben az ebben a válaszban leírtakat.
Ha Home kiadás van/lesz telepítve a laptopon, akkor a Pro kiadásra váltáshoz nem feltétlen kell újratelepítés, megoldható közvetlenül is pl. másik termékkulcs megadásával. Meg az újratelepítésnél BIOS OEM kulcs esetén amúgy is trükközni kellene a EI.cfg and PID.txt módszerrel, hogy megoldható legyen a gyári Home helyett más kiadás kiválasztása, telepítése. -
őstag
válasz enginev3.0 #112364 üzenetére
[link] Ezt olvasd el!
-
norba69
senior tag
Igen. copy c:\temp\temp.txt d:\temp\
-
King Unique
titán
-
Marci112233
addikt
válasz King Unique #112365 üzenetére
Gyárilag Linux volt rajta, de mivel egy ismerősön keresztül jött ő már 7-el hozta nekem mert elintézte hogy az legyen rajta kézhezvételkor.(Számlával, de hogy a 7 akkor eredeti volt-e azt meg nem mondom.) Én azt a 7-et frissítettem még mikor lehetett, és így van 10 home kötve a laptophoz, az az digitális licenc van hozzá téve ha jól emlékszem mikor még az volt rajta. Csak egyéb ok miatt 10-ről vissza kellett fél napon belül állnom, és azóta az van rajta.(Kb 3 éve volt.)
De inkább akkor marad a home telepítése, mert annak gond nélkül menni kel majd.
És köszönöm a részletes választ.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok a Win 10 a bejelentkezési képernyőnél a hátteret melyik weboldalról teszi be?
Most van ott egy olyan Párizsos nekem hogyazzznekemkelllTiszta hülye aki nem normális
-
Top cat
addikt
válasz LaciMc82 #112370 üzenetére
Meg van az a gépen is.
Nyiss meg egy mappát és a címsorba másold be ezt, majd enter
%userprofile%\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets
Kiterjesztés nélküli fájlokkal lesz tele. Valamilyen képnézegetővel keresd meg melyik az. -
törölt tag
Egyébként valaki megtudná magyarázni hogy miért fogyaszt ilyen sokat az új windows 10 ?
(windows 10 april 2019 update) -
törölt tag
Nekem volt az 1500-as verzióju windows 10-em és az kb 1gb ramot fogyasztott alapjáraton.
A mostani kb 2-2,3gb -
Hunter2
addikt
Milyen frissítés jött tegnap előtt? Tegnap elindítom a gépet felrak valami update-et utána meg azt írja ki hogy a kaspersky nem fut, azt újra kellett rakni hogy működjön. Rohadt lassú is volt a gép, azóta meg ha belépek a qbittorrentbe akkor pár perc után szétfagy a torrent kliens.
-
Cs1csó
félisten
válasz #80957184 #112374 üzenetére
A memóriakezelése kiváló a Windows 10-nek igazság szerint ne azt nézd, hogy a sokszor 8-16GB RAM-ból mennyit eszik, hanem ahogy egyre több nagy memóriaigényű programot futtatsz, hogyan módosul a RAM kihasználtság.
Amikor van szabad RAM akkor engedi terpeszkedni a programokat pl. a böngészőt. DE ha ráindítasz pl. egy kegyetlen RAM éhes játékot akkor már módosulni fognak a prioritások.Nem aggódnék a helyedben.
-
Zsoxx
senior tag
Hali
Le lehet tölteni olyan Home verziót a MS oldaláról, ami ráfér egy 4,7 GB-os DVD-re?
-
King Unique
titán
válasz Zsoxx #112377 üzenetére
Le, az innen letölthető MCT-vel, ahol a 64 bites, 1909-es ESD ISO kb. 3,86 GB, vagyis ráfér egy DVD5 (bruttó 4,7 GB) lemezre. A direkt módon letölthető standard ISO nem fér rá, abból pl. a 64 bites, magyar nyelvű 1909-es jelenleg kb. 4,9 GB.
Olyanra frissít közvetlenül, amilyen kiadás telepítve van, meg olyat lehet vele frissíteni/telepíteni, amilyet tartalmaz az ISO, meg amelyiket kiválasztod a telepítésnél, volt már erről szó itt. Az Enterprise kiadás meg ennél alapesetben helyből kilőve, mert olyat sem az MCT-s, sem a konzumer standard ISO nem tartalmaz... Sőt, Enterpise kiadást neki se állj MCT-vel upgrade-elni, mert nem fog menni (példa). Bár ez alapján lehet trükközni pl. a letöltésnél.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Beállított "alapértelmezett böngésző: firefox" mellett Catzilla Explorerbe nyitja meg eredményeit. Ha protokoll alapján akarom az Explorer-ről levenni a dolgait csak boltos alkalazást tudok beállítani, mert a már külsőleg feltelepített Firefox nincs a listában. Tényleg csak ezért kellene egy áruházas firefoxot is feltennem, ha csak firefoxot akarok használni?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
paolinho
őstag
Lehet, hogy egy rettentő alapot kérdezek (ha igen, előre is elnézést ezért), de biztosra mennék inkább, mint hogy elb@sszak valamit is.
Történt ugyanis, hogy az asszony laptoppja kimúlt, és arra gondoltam, hogy neki adom az enyémet, én meg veszek egy másikat magamnak. De nem szeretném neki újrahúzni a rendszert, ezért arra gondoltam, hogy miután letörlöm a számára lényegtelen appokat, felteszem őt felhasználónak az én gépemre, adok neki rendszergazdai jogosultságot, és magamat pedig törlöm onnan.
A kérdés az lenne, hogy ez kivitelezhető lehet-e, valamint a rendszergazdai jogosultság átadható-e problémamentesen?
Előre is köszi a választ! -
seger
addikt
Sziasztok!
Pár kérdés:
1. Ha van egy windows 732bit, frissíthető valahogy win10 64bitre?
2. Van egy windows 10 32bit, frissíthető valahogy win10 64bitre?
3. Van egy windows 7 home 64bit, frissíthető valahogy win10 64bitre? És akár win10pro-ra? -
seger
addikt
Köszi! Sejtettem, hogy erre nincs megoldás!
Még kérdeznék!
Belefutottam egy olyanba, hogy egy legális kóddal van telepítve 4db pc. Valószínű klónozott rendszerek, kulcs kiolvasáskor lepett meg. Pedig mind a 4 géphez van külön kód. Ilyenkor csak aktiválásnál annyit teszek, hogy kiválasztom másik termékkulcsot adok meg? Módosul és rendben lesz? -
Cs1csó
félisten
válasz paolinho #112384 üzenetére
MI lenne ha a rendszeréről csinálnák pl. a Macrium Reflect Free-vel egy rendszermentést és azt tennéd fel kávzi tisztán a te gépdre és kb. ott folytathatná ahol abbahagyta? Van itt aki jobban ért a klónozáshoz és ő segít, ha érdekel ez a mód.
seger
Nem frissíthető tiszta telepítés kell. -
titán
válasz Top cat #112371 üzenetére
Köszönöm én is az útvonalat, némelyik kép valóban lenyűgöző.
-------------------------------------------
SSD és corei 5 proci esetén kb mennyi idő alatt frissül fel a win7 win10-re? Van annak igaziból jelentősége, hogy frissíti az ember a gépet, vagy újat telepít? Például a szóban forgó gépen telepítve van a symantec endpoint protection is, ami nálam annó leültette a win10-et. Ha azt a gépet frissíteném, előtte távolítsam el róla ezt a progit?
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz vlevi #112390 üzenetére
Nnna, addig vakaróztam, míg lejárt a szerkesztési idő.
Minek maradjon ott a gépen az összes limlom, ami annak idején a te felhasználódhoz tartozott?
Mert nem csak "rendes" store-ból telepített appok vannak, sőt, szerintem abból nagyon kevés van, amit használ is valaki, a többi alkalmazás pedig igencsak szemeteli a gépet.[ Szerkesztve ]
-
-
forras2
őstag
Erre esetleg vmi ötlet?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Azon fórumlakó társaimtól kérdeznék, akik aktívan használták a "régi" EDGE böngészőt és most áttértek az új EDGE-re.
Egyik PC- telepítettem, a másikon nem, tehát párhuzamosan tudom összehasonlítani.
Hogyan lehetséges az új EDGE-ben:
1.) a Kezdőlap ikont jobbra-fent, vagy akárhová felvenni?
2.) Hol található ezen beállításoK:
3.) Hogyan módosítható az alapértelmezett keresési szolgáltató?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
paolinho
őstag
válasz Cs1csó #112388 üzenetére
Köszi szépen, nem lenne ez rossz ötlet, csak az a gép meghalt, amelyikről menteném a rendszert.
Azért kérdeztem azt a variációt, hogy a felhasználó-váltás játszhat-e, mert tulajdonképpen azok a programok zömében kellenek neki is, amiket én is használtam. (Office, Acrobat Reader, VLC, Nero stb.), csak nekem kéne kiszállnom a rendszeből. Persze, ha nem megy másként, akkor űjrarakom neki a Windowst.
-
norba69
senior tag
válasz paolinho #112396 üzenetére
Ha a merevlemez még működik, akkor a döglött gépből tedd át a működőbe.
Az esetek 99 %-ában a win10 némi szuttyogás után különösebb probléma nélkül alkalmazkodik az új hardverhez, és gond nélkül működik tovább.
Egyedül az uefi vagy csm beállításra kell figyelni, azt pedig az uefi-ben általában be lehet állítani.
Nero meg minek win10-re?
Használsz még optikai lemezt?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz paolinho #112396 üzenetére
Van még nero program? Kb. 10 éve használtam utoljára...
Inkább egy cd burner xp. A neve ne tévesszen meg, ugyan úgy tud cd/dvd-t írni... Sokkal jobb kis program... Gondolom a nero is van vagy 700 mega a telepítóje..."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
OldMike
őstag
válasz King Unique #112381 üzenetére
Szia!
Korábban már többször is segítettél (elnézést hogy nem vagyok könnyű eset), a frissítési problémák miatt most eldöntöttem hogy megválok a mostani W10-től, és tiszta telepítéssel felteszek egy W10 Pro-t. Megvan az MCT-vel készített telepítő DVD. Korábbi hozzászólásaidban láttam, hogy le kell törölni a C meghajtót, és ezt a telepítés kezdetén felkínálja. Nem szeretném elrontani a dolgot, ezért kérdezném: ez a törlés mindent eltüntet a meghajtóról (ez a célom), vagy esetleg a formázást kellene választani? Egy 120 GB Kingston SSD a C meghajtó.42LM660S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest