- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
MODERÁTOR
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy melyik fájl tartalmazza a 3D tab ikonját? Parancsikon megvan, csak az ikonja kellene..
Everybody lies.
-
pete_21
addikt
-
Sgt. Mathias
csendes tag
Üdv!
Lenne egy elég zavaró problémám, bár nem kifejezetten a win7-hez kapcsolódik de azért rákérdeznék hátha tud vki segíteni. Szóval ha a gépem huzamosabb ideig ki van kapcsolva, utána indításnál nem tölt be a windows. Próbálkoztam már sok mindennel, pl. leellenőriztem, újraformáztam a winchestereket, memóriatesztet is futtattam, kivettem az alaplapi elemet (majd visszaraktam) és természetesen a kábelek és hardverek csatlakozóit is megnéztem, de a hiba még mindig fenn áll. Általában nagynehezen elindul, de akkor is egy kicsit trükközni kell. Időnként viszont nincs más megoldás újra kell húzni a windowst és azért ezt kb heti rendszerességgel csinálni már kicsit kiábrándító. -
Lenry
félisten
válasz Sgt. Mathias #811 üzenetére
mi az, hogy nem tölt be?
mit csinál helyette?Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Play!
tag
helló!
Nem tudja valaki hogy a saját témák hol vannak elmentve? Köszi előre is!"És a dabasi városi bíróság büféjében igenis finom a fasírt!"
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Sgt. Mathias #811 üzenetére
Lehet átnéztél mindent, de ez akor is hardveres hibára utal, és sztem alaplap.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
SpZ
senior tag
Üdv
A valamire való gépemen már win7 szorgoskodik, most egy szerényebb teljesítményű géphez szeretném kikérni véleményetek melyik win7 illik.cpu 1.7 celeron
vga: gf2 mx400
ram: sd 512mb
40 gigás maxtor vinyóelőre is thx
-
Enemy77
csendes tag
Üdv,
Kérdeztem már sok helyen, de itt még nem, hátha valaki tudja a választ.
Szóval adott egy express card foglalatú sata-s ssd. Ezt be lehet fogni rendszerpartíciónak? Vagy egyáltalán érdemes e az expresscard miatt ssd-t tenni bele, vagy tökre lelassulna?
-
-
Hunpriest
senior tag
Most raktam fel a Windows 7-et és érdekelne, hogy rá lehet e venni valahogy a media player-t arra hogy ne az MS codeceket használja, hanem mondjuk ffdshowt? Tud vki erre valami megbízható megoldást? Mert amiket eddig neten találtam azok nem működnek.
-
-
Morden24
nagyúr
Egyik sem.
A maradj XP-nél egy ilyen gépen.Amúgy nem mellesleg a Windows kiadásai között (ez a Vistánál is így volt, a Win7-nél is így van, de gondolom az XP Home/Prof esetében is ez a helyzet) nincsen gyakorlatilag érezhető különbség az erőforrásigényben. Ergo nem leszel sem gyorsabb, sem lassabb attól, hogy Ultimate helyett Home Premiumot raksz fel vagy fordítva.
Az egyetlen érezhető erőforrásigénybeli különbség az a HDD méret.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Hol lehet beállítani azt hogy telepítéskor ne kelljen mindenre külön engedélyt adni, és program futtatásakor se kérjen ilyeneket? -
hektor24
aktív tag
Sziasztok Fórumozók!
Két idegesítő problémám volt a Windows 7-tel kapcsolatban:
1. Az Internet Explorer 8 szinte minden gép ki-bekapcsolás után kiírta, hogy rosszul lett leállítva, ami persze nem igaz, mert mindig rendesen bezártam és utána állítottam le a gépet. Megoldás: regedit -> HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Recovery -> itt létre kell hozni egy DWORD-öt (Duplaszó) ezzel a névvel: NoReopenLastSession és 1 értékkel.
2. Szintén minden gép ki-bekapcsolás után elindult a Windows betöltése közben a Check Disk (chkdsk), hogy le kell ellenőríznie a C partíciót. Megoldás: Start menü -> futtatás -> cmd -> parancssorba be kell írni: fsutil dirty query c: -> ez valószínűleg ki fogja írni, hogy a meghajtód "dirty" -> utána szintén parancssorba be kell írni: chkntfs /x c: > ezzel a paranccsal a következő újraindítás után nem fogja a chkdsk leellenőrízni a C meghajtót, tehát indítsuk újra a gépet -> nyitni kell egy újabb parancssort (cmd) és beírni: chkdsk c: /r -> rákérdez, hogy következő boot alkalmával fusson-e, ott Y-t (Yes) kell nyomni, majd indítsd újra a gépet -> ha végzet a meghajtó ellenőrzéssel és bejött a windows, ismét nyiss egy paranccsort (cmd) és futtasd ezt: fsutil dirty query c: -> ezután már azt kell kiírja, hogy "not dirty".
Remélem segíthettem!
Mindenkinek kellemes Windows 7 használatot!
-
Morden24
nagyúr
Nem kér "mindenre" engedélyt, csak arra, ami rendszergazdai jogokat akar magához venni akár telepítés, akár futtatás esetén.
Ezt kikapcsolni tudod csak. Ha az UAC menübe belépsz, akkor egy csúszka segítségével állíthatod az érzékenységet, vagy akár ki is kapcsolhatod. Személy szerint nem javaslom, hasznos védelmi vonal ez a cucc.
-
gyga
senior tag
hálózati azonosításkor a szerver jelszót kér eddig ok, de ha ki loggolok winből következő csatlakozáskor ismét kéri,
meglehet e oldani, hogy a juzer bejelentkezéssel jelentkezzen be a szerverre is egyből automatice?A kisebbség is számíít, teszkó.
-
Clemi
veterán
válasz hektor24 #832 üzenetére
Két idegesítő problémám volt a Windows 7-tel kapcsolatban:
Köszi a hasznos segítséget, de! Tekintve azt, hogy talán 10e felhasználóból egynél jelentkezik ilyen gond, szvsz a probléma okát kellene felderíteni, mert valami bibi a te gépednél van. Ezekkel a trükkökkel szerintem csak elfeded a problémát, és nem megoldod.
-
MODERÁTOR
Nemtudom, hogy win7 vagy alaplap gond-e, de itt is megkérdezem, hátha valaki okosabb nálam..
Tegnap óta új lapom van(Gigabyte GA-MA770-UD3) és ha AHCI módban vannak a merevlemezek, akkor a win kikapcsoláskor össze-vissza ki-be kapcsolgatja őket. Nem szeretném, hogy emiatt tönkrevágja őket.
Mi okozhatja ezt?
Energiagazdálkodásnál a merevlemezek kikapcsolását letiltottam.Everybody lies.
-
-
Kiskokó
veterán
Re
Hellllppp
Ez a hülye win7 még mindig nem ismeri fel a DVD- olvasómat. de bootolni bezzeg bootol szal nem a dvd olvasóvla van a baj A lemezkezelő se látja meg semmi se
help| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
petrusz82
aktív tag
Pár hete telepítettem újra a win 7-et.Most az eredeti magyar van fennt.Előtte pedig az eredeti angol volt.Arra lennék kiváncsi,hogy miért nem jelenik meg a letölthető frissítések közt pl a tunerem drivere,vagy akár a nyomtatóé.Ugyanis régebben ez megjelent a windows update segítségével.Most viszont nekem kellett letöltenem a legfrissebb drivert.
Ha pedig az eszközkezelőre kattintok és ott kiválasztom az eszközt,akkor kiírja,hogy a legfrissebb driver van feltelepítve,pedig van újabb is.Ugy emlékszem,hogy ilyenkor a keresés azért eltartott egy darabig múltkorában,hiszen a neten is keres.Most viszont semmi nem történik. -
g.gergo
senior tag
-
Morden24
nagyúr
válasz Barthezz2 #847 üzenetére
Szedd le az AMD chipset és ahci cuccokat, teljesen jó a Win7 sajátja. Én is csak szívtam velük
Inkább Kaspersky, bár nem tudom, hogy mostanság mennyire gépfogók az újak. Régebben azok voltak. Én mindenképpen a ruszkikat választanám.
szerk.: Más kérdés, hogy személy szerint az ilyen kombinált all-in-one Internet Security dolgokat nem szeretem. Inkább tisztán egy antivir plusz a win tűzfala, illetve ha kell, akkor valamilyen spyware kergető, bár azt részemről amúgy is csak idényjellegűen használom
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Ez a hülye win7 még mindig nem ismeri fel a DVD- olvasómat.
Milyen 3rd alkalmazást telepítettél fel? Valami virtuális meghajtó? Tunning program? Registry takarító? Gondold át mit piszkáltál el! Nem a W7 a hülye, hanem amelyik program illetéktelenül olyan részébe nyúlt bele, amibe nem kellett volna!
Nekem pl még SOHA semmilyen oprendszerrel nem volt ilyen gondom. Ha ilyen gond előjött, akkor az mindíg hardver hiba volt. Anno egy CUSL-2C alaplap egyik IDE vezérlője adta meg magát, később meg egy ASUS meghajtó múlt ki szép csendben egyre sűrűsödő hibákkal.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest