Aktív témák
-
dunc
nagyúr
Help
Sziasztok egy ismerősőm elállitott valamit(nem tudja mit)
Lényeg,hogy minden exe a nerot nyítja meg(pl a rendszervisszaállitás is) -
félisten
Hali!
Registry editorral, navigálj el ide
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.exeHa ezen belül találsz egy UserChoice nevű bejegyzést, akkor azt töröld ki, majd gép restart. Normál esetben, így kell hogy kinézzen a dolog
Remélem segít.
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
dunc
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #25202 üzenetére
Köszönöm ,furmányossan megoldottam !!!!
-
manowarkill
tag
A notebookomat winből kapcsoltam ki tegnap este, ma elindítom és se kép se hang. Egy idő után gondolom betölti a win-t, mert le tudom hibernálni ( villog a power led), de az ezutáni felélesztésnél sem történik semmi. Egy MSI GX-600PX-ről van szó. Annyit kell tudni az előéletéről, hogy ezen a héten volt benne alaplap és merevlemezcsere, tegnap használtam 6 órát, ma meg már se kép, se hang. Bios-t és a POST-ot se látom. Vigyem vissza albacomp szervízbe hétfőn, ugye?
-
félisten
válasz manowarkill #25204 üzenetére
Hali!
"Vigyem vissza albacomp szervízbe hétfőn, ugye?"
Egyértelműen igen. Amúgy az OS-t a szervizben telepítették fel, vagy azt már később Te magad csináltad?Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Steelmanus #25150 üzenetére
Az szép.
Mivel lehet optimalizálni? -
manowarkill
tag
válasz Fire/SOUL/CD #25205 üzenetére
Egy saját Win 7 home premium OEM-et raktam rá + Linux-szot, grub-nál win 7-et raktam előre. Tegnap órákig használtam több újraindítással (win frissítések miatt).
+ 'valami' lötyög a házban, nem tudom megnézni, mert még rajta van a garanciamatrica, éljen az albacomp szervíz
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz manowarkill #25207 üzenetére
Hali!
Hát a grub már okozott olyan hibákat a W7-ben, amihez igazából semmi köze nem kellett volna hogy legyen, itt a topic-ban is már volt róla szó. De ez most nem érdekes, ha tényleg "lötyög valami", akkor inkább ne használd most a gépet, nehogy még valami elszálljon és persze a matrica maradjon ép, hétfőn minden kiderül(vagy nem)...
Fire.
-
manowarkill
tag
válasz Fire/SOUL/CD #25209 üzenetére
A monitor fel se villan, úgyhogy ez valószínűleg hardveres lesz, na megint várhatok 15 napot. Nyár végéig van garanciám, még jó, hogy most jött elő.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz manowarkill #25204 üzenetére
Csatik "dobozon" belül rendben?
-
manowarkill
tag
válasz molnarpeter #25211 üzenetére
Igen, rendben vannak.
Új fejlemény: vga porton kilövi jelet, viszont se a saját monitora, se a hdmi-t nem észleli se a linux, se a win, szerintme videkártya probléma lesz. Csináltam bios-ban factory resetet, de semmi. -
madd dogg
senior tag
Sziasztok. Kékhalálozik a gépem, és a barátnőmé is. Mindkettőn win7 van, semmi közük egymáshoz, mindkettő egy újraindítás után ezt dobta ki, és azóta is szar.
Mi a fene lehet? Reinstall sem megy, az ő gépén próbáltam, de az első újraindításnál ugyanezt dobta ki, és nem tudta folytatni. A telepítésnél a rendszerpartíciót formáztam. Csökkentett módban belép a rendszer nálam. Segítsetek, nagy szarban vagyunk.
ui: BIOS reset sem segít.
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz madd dogg #25213 üzenetére
Azt kell végiggondolnod hogy mit tettél utoljára a gépen még mielőtt...
Mit installáltál főleg milyen drivert mert ott lesz a bibi. Csökkentett módban le kell szedni a gondot okozó drivert."A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
-
nme2
csendes tag
Sziasztok!
Az mitől lehet,hogy néhány -a superbarra helyezett - program mostanában a háttérben indul el? Nem nagy probléma, de egy idő után zavaró. Pl. live messenger, vmware, winamp, etc. Ha bezárom őket és újraindítom őket, akkor rendesen indulnak az előtérben az ablakukkal. Nem volt semmi buhera, a beállításaikban a run in normal window van.
KösziHP 8510p, T9300 4 Gb DDR-2 667 Mhz, Mobility Radeon HD2600, Samsung SSD 470 64 Gb, w7 HPx64, Zorin OS 5.2 x64
-
-
janos1988
addikt
válasz virkir #21810 üzenetére
Az sincs, mar mindenhol neztem. Kurv@ idegesito hogy lekapcsolja egy ido utan, es neha csak a ki- es bekapcsolas segit. Xp alatt nem lotte le soha, usb-re meg nem kotom mert lassu.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
McKane
senior tag
Nemtudom ki találkozott már vele,de volt egy kékhalálom a win7 alatt nemrégen ! fél éve van fennt kb.
-
félisten
hali
adott egy eléggé érdeke probléma....
adott egy asus f5sl lapos, meg win 7 32 bit...
Átrakom a gépet aksira, ilyenkor átmegy energiatakarékosra az egész..ezzel semmi baj sincsen, aztán vissza áramra de akkor az energiatakarékos sötétebb képernyő nem megy vissza nagy fényerőre és állítani sem tudom a következő újraindításig
Valakinek vmi ötlet, hogy mi lehet?A másik, hogy mikor meg lett a win7em x64et raktam fel, akkor nagyon gyors volt az egész proci alig pörgött... aztán vmiért a 32 bites került fel, majd h meglett az új licenc felkerül volna az x64 megint, DE itt jön a probléma.. Ugyanazokkal a beállításokkal vaalmiért szinte állandóan megy a proc 10-25% körül ami szerintem nem normális..
Erre ötlet? -
madd dogg
senior tag
válasz band1103 #25215 üzenetére
Driver egy finfast tv2000 expert ment fel, de az barátnőmnél nem. Ami érdekes, hogy mindkettőnknek adobe frissítés után szaródott el. Letöröltem mindent, shockwawe, flash plugin, de a readert nem tudom leszedni, nem tölthető be az installer.
Érdekes hogy winyó format után is fennáll a hiba, ami memóriavírusra enged következtetni. Bár csak egy partíciót formáztam, nem a teljes winchestert.
-
Furkó_úr
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem,ahogyan mindenki másnak
Szeretnék egy olyan Windows 7-es telepítő image file-t létrehozni, ahol pl a telepítésnél a rendszeren kívül, első indításnál feltelepülnek különböző programok (Nero, Adobe Reader,Total Commander stb stb... ) . Mi kell ehhez pontosan?
System Image Manager-el nézegettem a wim file-okat, valamint a válaszfájlokat, de ott nem lehet ilyesmit beállítani....
Nlite-al még könnyű volt XP-n ezeket megcsinálni, viszont most már más a helyzet W7 és Vista óta....
Köszi a Help-et!
-
madd dogg
senior tag
válasz Sub-ZeRo #25216 üzenetére
Fura, drivert nem tett fel egyikőnk sem. Még valami érdekes lehet, bár ez már a scifi kategória... Az én monitorom ellopták, így miután csajom gépe elszállt, elhoztam tőle a monitort, hogy megcsináljam az én gépemmel az övét. (memóriavírusra gondoltam, így azt meg tudtam volna oldani.) De nem hiszem, hogy a monitorba vírus költözhetne....
Nekem a frissítések körül van valami gyanúm, az én gépem már egy hónapja nem volt bekapcsolva, az övé ment napi szinten, nincs közös adathordozó, semmi, úgyhogy kíváncsi vagyok, járvány lesz e belőle a napokban, vagy csak két ekkora véletlen így találkozik.
-
@rglaaf
veterán
Üdv
ma kaptam egy 120gb hdd-t majd jó lesz valamire, de az a baja hogy van rajta 3 partició és szeretném össze vonni ehhez kérnék segítséget köszi
[ Szerkesztve ]
PSN:BiZzare_0 ️
-
Livius
őstag
válasz @rglaaf #25233 üzenetére
Sajátgépre nyomsz egy jobb gombot, aztán a kezelésre mész, és ott a lemezek menüben lehet törölni és létrehozni a particiókat.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
nagyúr
válasz Mr.Grincs #25237 üzenetére
Hát ha az integrált karival akarsz játszani ne reménykedj benne, hogy megy...
Van más VGA-d? Vagy az integráltal akarsz játszani?(#25228) szabonagyur:És miért sok az a 10-25%?? Nekem 5-15-20%-on megy. Úgy sem tudod megoldani, hogy 0%-on pörögjön. Amúgy meg ez nem sok. Az XP-nél is így volt. Akkor lenne sok, ha 75-95%-on pörögne. Na az sok lenne már...
És mindegy mekkora procid van, úgy is fog pörögni ilyen alacsony százalékon.(#25232) madd dogg:Akkor passz... Hát a monitorba érdekes lenni, ha vírus lenne... Akkor pasz, esetleg xp telepítő lemezzel megpróbálni... Vagy linux-al esetleg...
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
félisten
válasz Sub-ZeRo #25238 üzenetére
Szia
Nekem az a poén, hogy 32 bites win7 alatt amikor nem csinálok semmit sem a gépen akkor lemegy kb 5%ra is a proci használat!!
meg nekem 64biten ha meg 15-20%on mindig olyan mintha magát a gépet is tekerné és kicsit zavaró tud lennni sztemMásik kérdésemre nem tud senki vmi okosat?
-
nagyúr
válasz szabonagyur #25239 üzenetére
Superfetch, indexelés, defrag... Egyik sem lehetséges?
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
törölt tag
Hali. Megint én vagyok.
A kérdésem az hogy az aktív WIN7 mellé fel tudom tenni az xp-t? Úgyís hogy most nincs particionálva a gép? És ha igen hogyan tegyem fel? (magát az xp-t feltudom de 2 oprendszeres gépet mégcsak nem is láttam nemhogy aktív op rendszer mellé másikat tegyek-) Ha felteszem az XP-T érzékelni fogja a gép hogy azt kell indítani és nem a Win7-et?
köszi.
-
félisten
válasz Sub-ZeRo #25240 üzenetére
Defrag biztosan nem, indexelés lehet meg superfetch is talán.
Amúgy meg frissen telepített rendszereknél is ha összehasonlítom akkor van ez a cpu különbség.
Tehát win7 32bitnél kikapcsolt defragnál, minden más sértetlen max 5% proci használat, ugyanez 64bitben 15-20% körül mozog, és ezt nem értem -
negyedes
addikt
válasz #27441408 #25242 üzenetére
Minden fele keppen kell egy masik particio az xpnek, igy lesz egy a win7 es egy az xpnek. Ha feltetted akkor csak az xp fog indulni mivel nem ismeri fel a seven bootloaderet. De ha beteszed a install lemezt es lefutatsz egy javitast akkor a win7 loadere lesz az alapertelmezet es felismeri az xpt.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
törölt tag
válasz negyedes #25244 üzenetére
Win 7 cd-m nincs de azért valamennyíre használnánk a gépet, pl azon van a nyomtató ami kell. Ezért gondoltam hogy ezt így lehet e ahogy írtam.,
Az XP-n mennyí szabad hely maradna a win7 mellett ha azon már filmek stb stb vannak ? Szóval meg van rakva. Gondolom nem sok ?
-
nagyúr
válasz szabonagyur #25243 üzenetére
Akkor ne csodálkozz, ha a frissen telepített rendszerről van szó. Akkor kezdi a superfetchet meg stb. Egy idő után nem lesz majd ez a használat.
Meg szerintem a 64 bit jobban kihasználja a hardvert, mit a 32-es. (szerintem)"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
negyedes
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Farming Simulator 25
- Spórolós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest