- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Canon EOS DSLR topic
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz tibcsi0407 #84549 üzenetére
Hivatalos közlemény?
-
őstag
válasz tibcsi0407 #84552 üzenetére
Sajnálom ha igaz, rengeteg cuccom EK, évek óta támogatom, támogattam őket, első vízes loopom is tőlük volt
-
korcsi
veterán
válasz tibcsi0407 #84549 üzenetére
"
Dear author of this post.
EK is still alive and shipping products across the world.
EK does not have bank accounts blocked.
This is just a portion of the long term rented offices, and EK is putting them for rent. EK was in covid explosion times renting over 8.000 square meters. Meaning these for rean are only 10% of the total EKWB offices.
I would like to thank all customers that keep believing EK and EK products. We are not letting down anyone who will give us a chance.
"[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
tibcsi0407
félisten
További EK para: [link]
utdetailing.hu
-
Atmil
aktív tag
Nekem sajnos negatív tapasztalataim is vannak az EKWB-vel. Nyilván egy olyan cég, mint a többi. Abban az értelemben, hogy ők is adnak ki hibás terméket. Én belefutottam egypár hibás termékükbe. Ettől függetlenül most is van EK termék a gépembe.
Írtam egy cikket a Logouton, nem lejáratási szándékkal. [link]
[ Szerkesztve ]
Üdv! Atmil.
-
Atmil
aktív tag
válasz tibcsi0407 #84558 üzenetére
Mindent a Merlinnél vettem. Egy szivattyút korrekten kicseréltek a többire meg azt mondták "user" hiba. Ha elolvastad a cikkemet, abból kiderül.
Sajnos az ek-val nyelvtudás hiányában nem tudtam kommunikálni. Ezért a Merlinnél kellett garanciáztatnom.
Üdv! Atmil.
-
RazoR
veterán
Elkezdett szórakozni az Aquasuite (vagy az OCTO), rendeltem az AC shopból rgb kábelt hozzá, rákötöttem a házventik rgb-jét, eddig semmi gond nem volt, de most ha AS-ban állítani akarom a színeket akkor kifagy. Tapasztalt valaki hasonlót?
A HFN-en is van venti rákötve, ha azon állítok akkor nincs gond, csak az OCTO-nál és annál is csak az egyik csatornán...
-
Laraxior
titán
Kellene nekem egy 3 pines ventiből usb-s. Van valami robbantott ábra, hogy melyik vezetéket kell osszekotnom, hogy mukodjon?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
gaben22
senior tag
válasz Laraxior #84565 üzenetére
USB az 5 volt (vagy power delivery-ben jóval magasabb, de ahhoz kell "komplex" töltő elektronika, hogy "letárgyalják" egymással a tényállást, ami picit overkill valószínűleg ehhez a feladathoz). Nem mondtad milyen ventit akarsz használni, vagy beteszel egy boost convertert vagy olyan ventit kell használnod ami 5 V-n megy. Ha 12V-s venti, akkor USB-nek tudni kell megfelelő ampert leadni a feszültség emeléshez (pl. alaplapi USB header lehet kevés lesz). Neten vannak ábrák, attól függően milyen USB-ről akarod tolni. Egyébként lehet venni is ilyet.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
Teasüti
nagyúr
Google: usb pinout.
DC vezérelt ventinél elvileg közvetlen rákötheted a Vcc és GND párosra.
A tesztet vmi olcsó eszközön végezd, mondjuk egy power bank.
Nehéz elb.szni, de láttunk már csodákat.Illetve a használatot is javaslom vmi olyan tápról, ami ideálisan nem interferál semmilyen kommunikációval. Egy motor meghajtása nem egészen az USB portok ideális felhasználása. Az átviteli szabvány csak a külső interferenciára van méretezve. Nem tudom mennyire fogja díjazni az elektromost zajt az alaplapod, ha gépről akarod hajtani.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
fonok87
aktív tag
Én ehhez Alin vettem egy párszáz Ft-os buck convertert, 5V-ból 12V-ot csinál. Persze a teljesítmény adott, ha 5V 1A a táp, akkor magas hatásfok mellett sem fogsz a 12V mellé kb 400 mA-nél több áramot kapni. Van PD dummy is, amit tkp. egy "okosított" USB kábel/csatlakozó/aljzat, amit ha PowerDelivery-s tápra kötsz akkor a megadott feszültséget kéri a táptól. 5/9/12/20 V.
Truss me, I'm an engineer.
-
tibcsi0407
félisten
Na mit kaptam Der8auer-tõl tesztelni?
utdetailing.hu
-
fudi2002
veterán
válasz tibcsi0407 #84570 üzenetére
Kíváncsi leszek Icemanhez képest mit hoz.
Egyáltalán még azt használod?[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
tibcsi0407
félisten
válasz fudi2002 #84571 üzenetére
Supercool van most.
De annak nem szeretem a felfogatását. Már rég vártam erre, Roman az első körben ígért belőle egyet, csak ugye az nem sikerült jól, aztán múlt hét pénteken írt OCN-en, hogy még mindig ki szeretném-e próbálni. Naná! Úgyhogy ma már itt is van. Az 5 g-os Conductonaut is szép ajándék.utdetailing.hu
-
Baryka007
őstag
válasz tibcsi0407 #84572 üzenetére
Várjuk a tapasztalataidat róla!
-
anulu
félisten
mi a véleményetek erről az EKWB kitről [link] ? 14700KF mellé menne, csak CPU egyelőre. illetve, ahogy néztem, nincs benne leeresztéshez szükséges dolog, ami egy kezdő életét eléggé meg tudja nehezíteni.
mit ajánlanátok erre a céra? gondolom kell valami elosztó a csövekhez meg maga a leeresztő szelep, de konkrét termék érdekelne.
előre is ty!
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
fudi2002
veterán
Én messze nem tartozom itt a rutinos kollégák közé, de magam esetéből kiindulva merek véleményt formálni. Sztem irtó drága ez így, én 170ből 420as radival, d5-el kihoztam egy rendszert, szintén felső kategóriás alpha blokkal. (ráadásul az ekwb körül ha jól olvastam most gázok vannak, gar szempontból is kérdéses a helyzet)
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
-
anulu
félisten
válasz fudi2002 #84575 üzenetére
elméletileg rendet raktak maguk körül, legalábbis GN-en ezt hallottam, mint utolsó info. EKWB nekem kicsit "becsípődés", ha egyesével válogatom össze a CPU blokk valszeg az marad, ami ebben van.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
mpierre
veterán
Érdemes megnézni az aquatuning webáruházat. Mindig van vmi akció. Darabokból összeválogatható minden, ami abban van. Nem feltétlen EK. Lehet alphacool, bykski, freezmod, bitspower (ez mondjuk piszok drága szokott lenni). Mindegy. Arra figyelj, hogy alu-t és rezet ne keverj. Ez blokkra, fittingre és hőleadóra is vonatkozik.
Bármilyen "T" vagy "Y" adapter megfelel erre a célra. De kell még hozzá 2 vagy 3 db fitting is. Az meg a használt csőtől függ, meg attól, hogy akarod időnként leereszteni.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
anulu
félisten
vagy 160 vagy 200 annak függvényében, hogy vette-e az adást, hogy a magyar ÁFA-t rá kell tolni, de még úgy is barátibb...
alapvetően a gondolat és szándék van meg, ill annyi, hogy soft tube és mit akarok CPU blokknak.
köszi a tippet a site-ra, szerintem innentől össze tudom pakolgatni.
-
őstag
Többiek jól megfogalmazták a lényeget, ma már én sem építenék full EK loopot, nagyon sok jó alternatíva van olcsóbban, posta és garancia is rendben van (főleg német webshopok)
Saját tapasztalat, EK plexi blokkot kerüld el, idővel hajszálrepedések keletkezhetnek a fitting menet körül, hiába húzod nyomatékra 0.6-al, ami elvileg még sok is
Átlátszó csövet nem ajánlom színes folyadékkal sem, arra ott az EK ZMT (fekete)[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz tibcsi0407 #84585 üzenetére
Na ezért írtam, Velocityre régen 3xor vettem külön plexi tetőt, kettő kuka, egy még dobozban, a mostani is repedt, de nem szivárog, Magnitude blokk meg várat magára, pedig megvettem külön a sík alsó részt
Btw tetszik a der8auer mycro DD, megtarthatod vagy visszakéri idövel? -
őstag
válasz tibcsi0407 #84587 üzenetére
Szép gesztus tőlük Létezik olyan teszt ahol vízzel nyomatják és nem 16 fokos chillerrel?
-
tibcsi0407
félisten
Eddig mindannyian chillerrel teszteltük szerintem, de beállíthatok majd egy magasabb vízhőfokot, ha gondolod.
Csak ahhoz át kell szabni a CPU profilom. Vagy csak bekapcsolom az Intel defaultot, úgyis a Watt a lényeg.
Korábban volt sok tesztem, ahol Icemannal MO-RA mellett teszteltem, azokat is megnézheted. Attól egy pár fokkal jobb ez a blokk.utdetailing.hu
-
Baryka007
őstag
válasz tibcsi0407 #84580 üzenetére
Az nagyon tetszik, hogy a DIE rész külön ki van emelve a hűtőn, így nem kensz rá + felesleges LM-t ... Az IceMannél csak tippre kenjük meg a blokkot.
Jóféle !
Viszont most jön a kontra !
Az IceMannek műanyagból van az a része, ahol ki van magasítva a CPU-n lévő SMD-k miatt a keret. Ez nekem azért pozitívum, mert ha jön az LGA 1851, és nem ugyan ott lesznek SMD-k akkor simán fogom és egy fúróval megcsinálom neki a helyet majd
Ez a der8auer féle blokkon, mivel nikkelezett rézből van az anyag, sajnos nem ilyen egyszerű, plusz még vízjárat is lehet alatta.
Az IceMan blokk jobban tetszik !
Számokban mik a tapasztalatok, jobban hűt ? -
tibcsi0407
félisten
válasz Baryka007 #84590 üzenetére
Nem lesz jó 1851-re, azt el is felejtheted sajnos. Teljesen más a DIE is, tehát a jet sem oda fogja nyomni a hideg vizet, ahová kellene.
De tuti lesz Iceman 1851-re is, ha ahhoz ragaszkodsz. Iceman-nél a nikkelezés sajnos nagyon gagyira sikerült, krómot is kevertek bele, ami miatt könnyebben megeszi a gallium. (ezt az infót pont a Supercool atyjától tudom. )Az Icemannél egy pár fokkal jobb, a Supercool-lal kb egy szinten van hűtésben.
Egyébként ami itt még nagy előny, hogy a DIE rész körül van egy keret, ott szorítja le a procit és sokkal jobban fekszik fel rá a foglalaton is, jobb a contact pressure is.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
őstag
válasz tibcsi0407 #84589 üzenetére
Köszi, visszakeresem a korábbi MO-RA teszteket, inkább az érdekel 30 fokos vízzel (max 250W cpu-val), bár elég disznó ez a mostani 350W 60fok, brutál
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz tibcsi0407 #84591 üzenetére
Mondjuk ez jogos, a DIE magasságára nem gondoltam ...
Ha magasabb akkor összenyomom az 1851 es CPU-t... Ha alacsonyabb akkor pedig el sem éri.
Megy a polcra, vagy talán eladom akkor
Köszönöm a választ ! -
tibcsi0407
félisten
válasz Baryka007 #84593 üzenetére
Sokkal nagyobb gond a jet. DD blokkok úgy vannak kitalálva, hogy a DIE-ra megy nagynyomással a víz. Ha teljesen máshol van a DIE, akkor nagyon rossz hőfokokat fogsz kapni.
Meg persze ott van a die magasság is, amit írsz. Elég 0,2-0,3 mm és a contact pressure annyira félremegy, hogy az IMC jó eséllyel összefossa magát.
Egyébként a Thermal Grizzly akar sima blokkot is kiadni. Nem véletlenül csalták el az EK-tól az egyik legnagyobb koponyát.utdetailing.hu
-
Baryka007
őstag
válasz tibcsi0407 #84594 üzenetére
Ez így teljesen új sperpektívákba ad belátást... Eszembe jutott, amikor először így raktam be a CPU -t
Hogy az LM nehogy félrefollyon vagy valami baj legyen belőle ...
Hiba volt, mert a maszkolás eltartotta a blokkot, és inkább visszaraktam rá a kupakot 1 évig a DD blokkal kupakosan hűtöttem
De 1 év után miután rendesen felraktam, sokat tanultam belőle... Mindennek frankón kell érintkeznie, megfelelő nyomással lehúzni stb stb stb...
Nem fogom szétfúrkálni, veszek majd másik blokkot a másik CPU hoz -
anulu
félisten
köszi mindenkinek az észrevételt! igazándiból az tetszik az egybecsomagoltban, hogy tényleg minden benne van, kb egy Y elosztót meg a leengedő csapot kivéve. persze, a kényelmet meg kell fizetni. :S
-
Baryka007
őstag
Ez nem kényelem, hanem lustaság
Csak annyi, hogy több cuccot teszel a kosárba, erről szól az egész
Össze kell válogatni, pár dologra kell csak figyelni...
Vagy minden aluminium (nem ajánlom)
Vagy minden réz legyen (inkább)
A fittingek, csöveg, és úgy mindennek azonos mérete legyen... pl.: G1/4
Cserébe egyedileg te állítod össze az egész rendszert, tényleg egyedi lesz !
Spórolsz vele egy kis lóvét, amit másra is elkölthetsz !
És a végén boldogabb leszel vele ! -
anulu
félisten
válasz Baryka007 #84598 üzenetére
van benne valami
még 1 kérdés: láttam jópár helyen nikkel bevonatos dolgokat. az mehet együtt a rézzel, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Opel topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja