- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
aleister
veterán
válasz llacee #77101 üzenetére
Nehogy ecetes vizet használj! Az megtámadja a rezet. Nem véletlenül használnak a réztárgyak tisztítására ecetet. Ez addig jó, amíg látod és tudod kontrollálni, hogy mi történik, de egy zárt radiátorral én nem csinálnám ezt. Akkor már inkább citromsav, de az meg az alu részekkel agresszív. Ideális esetben ilyennel nem fogsz találkozni.
varmi2 és fboldog:
Köszi!
Egyelőre még csak érdeklődés szintjén kérdeztem. Helyileg tök jól elférek a házban.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
senior tag
válasz aleister #77103 üzenetére
Mehet az ecet a radiátorba....
https://www.ekwb.com/blog/how-to-clean-water-blocks/Amúgy meg ha van két hatékony eszközkészlet is erre:
https://mayhems.store/mayhems-blitz-complete-radiator-and-system-cleaning-kit.html
https://www.ekwb.com/shop/catalogsearch/result/?q=loop+cleanerüdv.: Boldog Ferenc
-
Demo07
aktív tag
válasz fboldog #77070 üzenetére
Enthoo Pro 2 kinézet tekintetében ugyan az mint a 719
Abba meg minden is belefér nagyjából... ebben is 4 radi, de a korábbi pm-ben látod.
Bár lehet megint költözés lesz nálam is pár hónapon belül...
Vissza a BQ Dark Base 900 pro R2-be, de ugyan úgy marad a dual loop, a tartályok-pumpák maradnak a házban, és házon kívül a radikkal. Bent merev, kívül lágy csővel, aquaeroval. -
aleister
veterán
válasz fboldog #77104 üzenetére
Láttunk gyártótól már nagyobb butaságot is leírni.
Komolyra fordítva a szót, ha lehetséges más szert is használni a tisztításhoz, ami olcsó, akad otthon és biztosan nem fogja oldani a réz alkatrészeket (ez a citromsav), akkor minek kockáztasson az ember az ecettel?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Demo07
aktív tag
válasz fboldog #77109 üzenetére
Racionális magyarázat nincsen
Olyan buildem még nem volt.... gépház megvolt, és a ház is olyan állapotban lesz tavaszra, hogy adott lesz minden hozzá, és külön szobába kerül a pc, és a 3d nyomi.
A korábbi buildem volt ez a ház, megvan még a saját dobozában, az alaplap tálca kiszedhető, balosítható átalakítás nélkül, és így maradhat az asztal bal oldalán a szörnyeteg.
(Asztal jobb oldalán radiátor van + ablak, így nem akartam a gépet oda tenni és nem is férne.)
Meg idő közben egy Mora360(CPU kör) is lett, és a meglévő 2DB Phobya extreme quad480/560 (Gpu kör) is így végre bevetésre kerül.
Meg már régen építettem. -
nagyúr
válasz llacee #77111 üzenetére
bolti citromlevet felejtsd el az televan mindenféle tartósítóval meg adalék anyagokkal!
akkor inkább citrom sav, és egy evőkanállal teszel 1.liter vízbe.
De nyugodtan használd az ecetet, énis azzal mosom át mindég(a vadi új radikat is) 1.liter vízhez 1deci 10% os ecet bőven jó!
De mint mondtam CPU-VGA blokk ha nikkel oda ne kerüljön belőle, oda elég a sima konyhai mosogatószeres meleg víz is. -
llacee
őstag
Koszonom mindenkinek!
-
aktív tag
-
mozso
senior tag
válasz DroiDMester #77112 üzenetére
En is ezt kovettem, de hiába mostam ki utána alaposan deszt vízzel a radikat, amikor uzemelt a rendszer par het alatt zoldes hab keletkezett. Gondolom valahol elbujt az ecetsav. Utana megint alapos mosast kapott az egesz rendszer (osszeszerelve) es azota 2 eve tokeletes.
Szoval az alaposnal is alaposabban ki kell mosni.
-
nagyúr
itt írtam hogyan szoktam átmosni az ecetes tortúra után, pont ez végett csinálom a 2x30.perces járatást, ott alaposan át mossa a rendszert, és nem lesz később meglepetés.
Sőtt, most hogy átköltöztem az új házba és bekerült a 2 új radi(amiket a fenti módszerrel már alaposan átmostam) 1.hétig sima deszt vizet tettem a rendszerbe, majd utána le engedtem és csak ezután ment bele a végleges víz!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz DroiDMester #77118 üzenetére
Mi az új házikó illetve most mennyi radi ment bele összesen? Lassan én is költözöm, már megjött minden cucc
-
gery14
senior tag
A kazán intelnek nem elég a régi cucc? na meseljél mik az uj cuccok én is váltani fogok egyszeruen kinottem a o11d xl t sajnos csak idegeskedes az egesz h barmi elférjen vmi open casen gondolkodok..
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
zolika15
tag
Sziasztok egy hülye kérdésem lenne felétek a 13/10 és a 16/10-es puha csövek között annyi a különbség hogy a vastagabb falú kisebb ivben hajlitható, illetve ez szigetelési képességbe is beleszól?
Zoli
-
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
Boldog Újévet Mindenkinek!!!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
--HARDCORE--
senior tag
BUÉK!
Ezeket lehet vegyíteni? [outer thread] ; [inner thread]
Mert igazából GPU blokk cseréhez szeretnék venni pár szettet, oly módon, hogy a blokkokhoz ne használjak fel fölöslegesen csövet. (meg fittinget, átalakítót stb) Bár nem tudom elég-e az outer-nek az a kevés menete a blokkokhoz. Egyáltalán az menet? Elég gagyi a kép.
Vagy hagyjam a francba és kössek be 3 blokkot véglegesen?Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
aleister
veterán
Urak, valaki tartott már gyertyát egy Enthoo Pro 2 és egy Raijintek ANTILA D5 nászéjszakáján?
Őszintén megvallva elakadtam. Alapvetően a tartály egy lemezen állna, de a háznál ott egy nagyobb porszűrő rácsos luk van, így nem tudom mire felfogatani. (1-es fotó, pirossal karikázva). Itt megoldás lehet egy barkácsolt lemezes adapter.
Gondolkoztam a bal lenti sarokban való elfektetésen (2-es fotó), ami tök jól kihasználnál a szabad helyet, de akkor csak úgy tudnám feltölteni a rendszert, ha elfordítom 90 fokot a házat. No meg nem is néz ki olyan jól a tartály, mert akkor nem bugyog fentről a víz a csőből.
Esetleg az elől befúvó ventikhez lehetne még hozzáfogni (3-es fotó), de az nem lefojtaná le a beigyekvő légáramlatot?
Bónuszkérdés, az oldalsó radiátort így rakjam, vagy fordítsam meg, és lent legyenek a csatlakozók? Első körben azért gondoltam így, mert a fenti radiknak is ott vannak a csatlakozói, így a kettőt rövid úton össze tudom csövezni.
-
veterán
válasz aleister #77134 üzenetére
"Esetleg az elől befúvó ventikhez lehetne még hozzáfogni (3-es fotó), de az nem lefojtaná le a beigyekvő légáramlatot?"
Én oda raknám, nem fog le sok levegőt .Vagy leginkább az oldalsó radi helyére rögzíteném a tartályt,ha elfér .Az a radi meg mehetne alulra, hogy ne legyen ennyire üres ott.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
aleister
veterán
válasz abridabri #77135 üzenetére
Köszi a választ mindkettőtöknek!
Ez jót ötlet. A csövezést át kell gondolnom, de átszerelem ma, hogy lássam, hogy mennyire illik az elképzelésembe.
Lehet hülye kérdés, de lefelé nem körülményesebb kifújni a meleget? Gondolok arra, hogy kb fél centi után ott a ház alatt az asztal. Oldalt meg akadály nélkül mehet a szabadba.DroiDMester
Ez lenne a legegyszerűbb megoldás, igen. Ha nem fogja meg nagyon a légáramlást, akkor lehet, hogy ezzel teszek egy próbát.Ahogy nézem a fekvő elrendezésre nem született voks, így azt elengedem.
-
veterán
válasz aleister #77137 üzenetére
Nem probláma az alsó kifújás . Vedd ki az alsó porszűrőt , és zárd le a réseket (átlátszó ragasztószalag vagy akármi ) az alsó radi körül ,hogy ne tudjon visszaszökni a házba a kifújt levegő.
Nekem anno a WP200 ban is volt alsó radi ( phobya 1260) és tök jól működött a kifújás ,pedig annak sincs magasabb talpa mint a te házadnak.[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
-
nagyúr
-
tomcat78
őstag
válasz DroiDMester #77141 üzenetére
719 van.... Kb ugyanaz a két ház. Úgyhogy tapasztalat
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
veterán
válasz fboldog #77144 üzenetére
Ez segíthet dönteni . Az ultimate vizes YT csatin a srác épített beléjük ,beléjük próbált pár radit.
[Maximum Airflow, Maximum Performance and ZERO RGB! This case rocks ] (Pro2)
vs
[Lian Li V3000, the Ultimate Super Tower! - Review] / [Lian Li V3000. Our MOST powerful build ever!] (V3000)A Luxe719 egy zárt fs ,említésre sem érdemes .
-
Aljasvip
senior tag
válasz fboldog #77144 üzenetére
Ne aprózd el, legyen inkább egy ThermalTake WP100.
A kép ebből a fórum thread-ből van.Nekem a V3000WX is hatalmas, hely se lenne neki, de vízzel telepakolva (tippre 30kg+) már gurtni/béka nélkül meg se próbálnám mozgatni.
-
Laraxior
titán
válasz Aljasvip #77146 üzenetére
Nebassz, az a kislany van vagy 4-5 éves
Ezt a hazat pl ki az aki asztalra teszi?Az enyem is tele van pakolva, es kulon kiskocsi van alá. Bazi nehez, eygszer rateszem majd a merlegre, de biztosan 3x kg lesz.
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest