Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Blizzardking

    őstag

    válasz DigitXT #4064 üzenetére

    Örülök ha elismerésre méltónak találod.
    Az a helyzet, hogy sokminden múlik az árakon. Az aquaero nemhogy állat cucc, de királyul is néz ki, és akinek prémium hűtése van, és még ez is belefér a keretbe, annak tökéletes.
    Viszont ha valakinek kell egy 10 ezer alatti venti/szivattyú szabályozó, értelmes mértékig korlátlan terhelhetőséggel, illetve szabályozni akarja a szivattyú fordulatszámát és lusta potikat tekergetni, annak túl sok választása nincs.
    Alaplapokban kicsit hézagos a tudásom, ugyanis nagyon nagy ugrás volt a mostani- és az ezt megelőző gépem között, de az újabb 1155-ös lapokon a fordulat szabályozás szintén autonóm rendszer. Külön chipet is kapott, és a mellékelt szoftverekkel pont úgy lehet programozni mint a külső kontrollereket. Annyi a különbség, hogy a szenzorok amiket kiolvas, a lapban vannak.
    Ha 40-60e Ft-ot akarnék költeni szabályzóra, én is aquaerot vagy t-balancert használnék. Ha ez sok, akkor használnám ezt a lentebb mutatott cuccot, úgy hogy a lap szabályozná a mindentfélét. Amit nem preferálnék, az a kézi szabályozás, szerintem az kicsit idejétmúlt, de elismerem hogy vannak nagyon szép előlapi kézi szabályzók.

    Az impulzus figyelő az teljesen más tészta, arra gondoltam, hogy 4000Ft körüli összeget esetleg megér valakinek, hogy figyel a félmillás vasban egy ilyen is. Ha azt veszed, lehet kapni harisnyázott kábelt kétezerért is. Nagy elismeréssel tekintek azokra, akik évek alatt hatalmas munkával és tudással ilyen komoly, redundáns többszivattyús rendszereket építettek fel. Nyilván az ilyen egyszerű olcsó kiegészítő nem Téged céloz, hanem azokat akik kevesebb keretből, vegyes cuccokkal építgetik a rendszerüket, és jól jönne egy kis biztonsági külső hardver. Egyébként adtál egy remek ötletet, mert jelenleg csak lelőni tud, indítani nem. De bele tudok tenni egy egyszerű módszert arra, hogy ha az egyik szivattyú leáll, elindítja a tartalékot. Nem kell folyton mennie mindkettőnek, illetve az egyik lehet kevésbé komoly, olcsóbb darab. Az én hobbym pont annyira határos a tiétekkel, hogy szerintem sok kiaknázatlan lehetőség van még ebben. :) Ha valakinek van ötlete amit nem lehet kapni, vagy drágán lehet kapni, elmókolok vele esténként, és ha kész, mehet a közösbe. :)

    "Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

Új hozzászólás Aktív témák